- 18 Aralık 2014
- 799
- 369
- 123
- 32
- Konu Sahibi Napicagimi Bilmiyorum
-
İyide aileni yüz üstü bırakığını niye düşünüyosun anlamadım. Kaçtın mı ailene laf mı getirdin kötü bişy mi yaptın telinle duvağınla çıkacaksın baba evinden gelin olacaksın daha ne? Ailene 3 saat uzaklıktasın istediğin zaman gidip görebilirsin bunu mu dert ettin lütfen abartmayın böyle şeyleri okuyunca kendimi duvardan duvara atasım geliyor benm ve eşimin ailesi iç anadolu bölgesinde ben doğu anadoludayım yaklaşık olarak tam 14 saat var akşam 10da yola çıksam ertesi gün öğleden sonra varıyorum bilmediğim yabancı memleketteyim bizim canımız yok mu? Evliliğin aileye sırt çevirmek olduğunu düşündüğn müddetçe saçma sapan gereksiz bi vicdan azabı çekeceksin evlendiğnde.
Kısaca sen bi kadınsın ailenin biricik kızı olmaktan çıkıp kocanın biricik karısı olacaksın ilerde Allahın izniyle çocuğunun biricik annesi.... Yuva kuruyosun anladın mı? Böyle düşün...
Kocanın ailesiyle yaşayacaksan Allah sabır versin bol bol.
Yengene gelecek olursak Yengelerin hepsi aynı. Madem evlilik güzel bişy değil, boşan o zaman deyip sustur sende... Düğün öncesi stres yaşamana gerek yok.. Bu kafadan kurtul. Allah bahtını açık etsin.
Annen baban varsa aynı evdeyse anneni yalnız bırakmıyorsan veya babanı ne biliyim rahatça gidebilirsin ben bu nedenlerden dolayı gidemem evlenip başka şehire ..mutluluklar canım umarım umduğunu bulursun..bahtın açık olsun
Cok sagol ablaEvlilik arefesinde bu hislerin çok doğal hepimiz aynı şeyleri yaşamışızdır muhakkak. Sen dik dur ezdirme kendini eşinin kafa yapısı önemli burda sen ona göre ayarla canım. Mutluluklar diliyorum sıkma canını
3 saatlik uzaklık uzaklık mıGünaydinlar bayanlar ? Yakinda benim dügünüm var ve 3 bucuk saatlik bir sehire evlenicem kismetse. Ama nedense uzaga gidince sanki ailemi yüz üstü birakip baskasinin ailesine gidiyormusum gibi hissediyorum. Ben aileme cok bagli birisiyim ve bu duygularla nasin bas edicem bilmiyorum. Dün yengem geldi bas baya evliligi kötülüyor... sinirlerimi bozdu. Ama bu konu cidden kafama takilmaya basladi. Kendi ailemi terk etmek uzaklasmak istemiyorum. Nisanlimin aileside nede olsa onun yaninda. Terk etmis olmuyor. Evlenen bayanlar sizde bu olaylari düsünceleri yasadiniz mi ? Kendimi cidden kötü hissediyorum
ne biliyorsun kaynana tavrı çekeceğini bir de şunu anlamıyorum sevgiliyken hiç mi konuşulmaz bunlar nerede yaşayacağız ne yapacağız vs
3 saatlik uzaklık uzaklık mı
ben tam 22 saatlik uzaktayım kafam iyi olmazsa
oraya gitmek istesem yolun yarısında kafam düzeliyor
o derece uzak yani gurbete alışılmıyor ben yılda tek bir defa görüyorum
ailemi üstelik hastalar yanlarında kimse yok çok içime batıyor
ama siz şanlısınız 3 saatlik uzaklık her hafta sonu bile gidilir bu kadar düşünmeyin
hiç öyle düşünme canım .. mutlu olacağın kişiyleyse eğer evlilik gercekten guzel birşey ki 3 saatlik mesafe hiçbirşey değil
amin ben sizden beterim kaç yıllık evliyim yediğim yemekte bile aklıma geliyrlarOww allah sabir versin size ailenizede sifa
hadi bakalım.Süper abla digru haklisin ilk evlendigimde zaten calismicam evime alismam lazim. Yan gelip yatcam. Azicik dinlenmis olurum. Bu aradada nisanlimi kendime baglamis olurum
Amin cnm Allah razı olsun ama şunu anladım evlendikten sonra ailenin kıymeti anlasilio hani bı kaç yorum okudum sizde aile olacaksınız onların ailesine tavrını köy vs denilmiş ama heleki ilk zamanlar tavır mavir sokmuo esinde o evden kendini cikartmasi zaman alio senide dahil etmek istio zamanla sinirlarini koruosun ama bu sefer pismanliklar baslio çünkü onlar toplaniolar egleniolar güluolar sen kendini kenar süsü olarak goruosun hı onlar yanassada sen kabullenemiosun sonuçta evlilik zaten alisma süreci bide kendi başına cabalayip duracaksin yabanci insanlarin içinde hı deki abla hicmi alisilmio elbetteki alisilio ama zamanla o sevdigin adama sole bu bakıp kendini sorguluosun aceba değermiydi die ama deymio ne bileyim evlilik elbettiki Allah'ın emri herşeyden önce annelik çok güzel bisi elbette evlen ama fedakarlık yapma gelecekse o senin memleketine gelsin yada sadece ikiniz başka memelekete gidinBasin sagolsun ablam evet böyle seylere cok üzülüyorum. Böyle olcaksa hic olmasin diyorum
Uzaya gelin gitmek diye anladım :) zorlaniyorsan evlenme! Ama kocandan da vazgemezsin degil mi? Vallahi bizim gibi 1000 küsür kilometre uzakta olsan ne yapacaksin? Daha dun ailesinden ayrildigi icin anksiyete olan arkadasi okudum. Cok buyutuyorsunuz. Annem derdi ki karsi daireye gelin bile gitsen şu eşigin ardi gurbettir. Yeni hayatiniza odaklanin
Yahu okumuş çalışan insanların bile bu kafada olmasına şaşıyorum valla. Yaşınız küçükmü acaba? Zira bu düşünce tarzı biraz toyca geldi bana. Evlendiniz diye eşinizin tapulu malı olmuyorsunuz. Kendinizde gidebilirsiniz ailenizin yanına. Kimsenin götürmesine ihtiyacınız yokki. Millet evlenip yurt dışına gidiyor. Sizin mesafe öyle çok değil. Ailenizi terk etme gibi bir durum yok. Hayatın akışı bu. Ömrünüzün sonuna kadar anne babanızın dizinin dibinde yaşayacak değilsiniz yani. Kaldıki evlendikten sonra karşı dairede bile olsanız artık eskisi gibi olmaz. Yeni bir hayata başlıyor artık kendi çekirdek ailenizi kuruyorsunuz. Böyle çocukça düşünmekten vazgeçin. Mutlu olmaya bakın. Eşinizin ailesi ile olacak iletişiminizde dikkatli olun. Baştan nasıl yaparsanız öyle gider. Saygılı ve net olun. Kimseye göre hayatınızı yaşamayın. Mesafenizi ve sınırlarınızı koruyun. Bunları yaparsanız eşinizde ana kuzusu bir tip değilse sıkıntı yaşamazsınız. Ama eşiniz anneci biriyse o zaman problem olur. Burdada eşinize karşı tavrınızı net bir şekilde ortaya koyabilmelisiniz. Yoksa ömrünüzün sonuna kadar sıkıntı çekersiniz. Bol şanslar
Evet meslegim hemsire. Calisiyorum. Evlenincede calisicagim kismetse. Nisanlim götürücegim diyor ama benim cevremdeki arkadaslarim evlendikten sonra pek gelemedi kocalari getirmedi. Cok korkuyorum böyle seyler yasicagim diye. Gecen gün yengem gelininin yedigi yemegi söylemis anneme. Icime oturdu resmen. Nisanlimin ailesi iyi insanlar ama evlenince nolur bilemedigim icin hepsinden herkezden soguyorum...
evet ben ilcede oturdugum icin züm ailem ayni yerde3.5 saatlık uzaklık mı
cok kucuk bı sehırde yasıyorsunuz heralde ?
zira aynı memleketın ıcınde bı semtden bı semte gıtmek 2 saat suruyor
allah ıyılıgınızı versin emı :)
gercekten evlenmenız ıcın olgunlasmanızı beklemenızı tavsıye ederım yoksa cok problemler yasarsınız evlılıkte
Mesleğinde varmış ne güzel. Ayrıca muhtaç değilsin kocanın götürmesini beklemeye.Özlediginde gidersin.
Sen simdiden mesafeni koru nişanlının ailesi ile. Her daim senin onlarda olmanı beklemesinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?