uzak bir ev meselesi

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
günaydınlar... kredi ile biraz şehrin dışında bir ev aldım.. arkadaşlarım ev ziyaretine geldiler, sürekli ay evin uzak, ay burası ayrı bir şehir, ay sen nasıl merkeze iniyorsun falan muhabbetleri yapıyorlar ve aşırı sıkıldım, evimden soğuttular ya.. yolu çeken benim size ne oluyor.. çok birbirimize ev ziyaretleri yapmıyoruz yani, iş yerinde görüştüğümüz için onlarlık bir durum yok ama bu muhabbet beni aşırı gerdi ve patladım birisine.. sizce bu söylemler doğru mu.. ben mi fazla tepki veriyorum..Bu arada böyle çok uzak değil evim, hastanenin yanı sürekli otobüs güzergahlarının olduğu bir nokta..

Kimsenin onayına ihtiyacınız yok. İnşaat sektörü sağ olsun beş seneye sağınız solunuz bina olur. Sizin huzurunuz olsun, gerisi boş.
Öneri olarak eve kimseyi çağırmayın. Düzgün insanlar ev hayırlamasına gelir, yorum yapmaz döner. Dışarda buluşun.
sağım solum hep bina, okullar.. toplukonutların içerisinde yapılmış bir site.. yani 15 yıldır toplukonutlar bulunuyor zaten.. tüm marketler var.. ama yine de tam çarşı olmadığı için herhalde böyle diyip sinirimi bozuyorlar...

Huzur seviyorum deyin geçin. Çarşının içinden alırsınız ay çok gürültü var derler

Şehrin göbeğinde oturanlar da kargaşadan, kirlilikten, trafikten şikayet edip dururlar. İnsanlar genel olarak memnuniyetsiz, her şeye bir kulp takmak da yeni çağın salgınlarından biri. Kimin ne düşündüğünü umursamayın. Siz huzurla yaşadıktan sonra, zorluklarına katlanabildikten sonra, orası sizin için en iyi yuva olabilir. Kendi eviniz üstelik, bu zamanda ev almak da kolay değil, o yüzden boş konuşanlara kulak tıkayın. Biz de 2 ay önce çok merkezi bir yerden, her türlü imkanın daha kısıtlı olduğu ama daha nezih bir ilçeye taşındık. Biraz depresyona girdim, her şeyin elimin altında olmasına feci alışmışım ama buraya da uyum göstermeye başladım nihayetinde.

Aman boşverin. Benim yaşadığım şehirdeki tokilerde öyle hep şehrin dışına yakın ama her ihtiyaçlarını karşılabilecekleri tesisler var. Otobüs dolmuş herşey var ise takmayın. Bizler kira öderken siz ne güzel ev sahibi olmuşsunuz. Eliniz rahatlar ise gider satar daha iyi bir yerden alırsınız çok soğursanız. Ayrıca artık şehirler büyüyor merkezler kayıyor. Ben çok merkezde oturuyorum ama arkadaşlarım hep şehrin dışına yakın yerlerden ev aldılar tuttular, ben uzak kalıyorum. :D

günaydınlar... kredi ile biraz şehrin dışında bir ev aldım.. arkadaşlarım ev ziyaretine geldiler, sürekli ay evin uzak, ay burası ayrı bir şehir, ay sen nasıl merkeze iniyorsun falan muhabbetleri yapıyorlar ve aşırı sıkıldım, evimden soğuttular ya.. yolu çeken benim size ne oluyor.. çok birbirimize ev ziyaretleri yapmıyoruz yani, iş yerinde görüştüğümüz için onlarlık bir durum yok ama bu muhabbet beni aşırı gerdi ve patladım birisine.. sizce bu söylemler doğru mu.. ben mi fazla tepki veriyorum..Bu arada böyle çok uzak değil evim, hastanenin yanı sürekli otobüs güzergahlarının olduğu bir nokta..

Zamanında bana da öyle dediler
Ay çok uzak, işten çıkarken yanına yolluk al falan
Zaman geçti işler değişti ,evim yıkılıp yeniden yapıldı bina yenilendi, çevresi değerlendi, 800.000 lik bir ev oldu, herkes ayyy ne güzel diyor:)))) Takma insanları alınmış alınmıştır, bu devirde başını sokacak bir ev almak büyük iş, güle güle otur evinde, hayırlı uğurlu olsun inş.

15 sene önce ailem öyle tercih etti ve merkeze uzak, yeni sitelerin yapıldığı, sakin ve huzurlu bir muhite yerleştik.
O zaman dalga geçen, evimize laf eden herkes, yıllar içinde aynı semte gelip çok çok paralara o evleri aldı.
Benim kişisel tercihim de bu yönde, keşmekeşten uzak, oturan insanlarım bir nebze belli olduğu, işi evi olmayanın uğramadığı, dolayısıyla güvenli alanlarda yaşamak.

Neden bu kadar bozulduğunuzu hiç anlamadım. Onlara uzak geliyor demek ki böyle bir yorumda bulunuyorlar. Ben rahatım, evimi seviyorum diyerek çıkın işin içinden. İnsanların konuşacakları lafları da önceden belirleyemezsiniz ya. Bence siz bu durumu kompleks haline getirmişsiniz o yüzden tepki veriyorsunuz.

Artık heryer bir otobüs mesafesizde oldugundan evinizin dağ başında oldugunu dusunmuyorum. Kıskanc ınsanlar toplulugu işte. Güle güle oturun

hiç takılmayın
Aynı şeyi yaşadım. Çok tepelerden ev aldık kaç sene önce. Ulaşım ciddi zordu, doğru yani.
Banada gelenler sürekli burayı nerden buldunız, dağın başı, otobüs yok dolmuş yok bu nasıl bişey, arabası olmayan gelemez.
Bende evet kimse gelip gitmesin diye burayı tercih ettik diyordum 🥳
bizim arabımız var ulaşım bizim için sorun değil gelen gidene göre ev mi alıcam
Ayrıca son 2-3 senedir de çok gelişti yaşadığımız yer. Ulaşımda kolaylaştı.
Şimdilerde çok değerlendi buralar. Sitenizde yada çevrenizde satılık ev varmı demeye başladılar şimdide 😉
Evinizde güle güle oturun, kimsenin lafıyla soğumayın sakın. Herkes ev almak için uğraşiyor, kıymetini bilin.

Son düzenleme:
Arkadaşların kirada mı oturuyorlar acaba diye düşündüm...

Güle güle oturun. Bence fazla tepki veriyorsunuz. Söyledikleri doğru olabilir, onlara uzak mesafe gibi geliyordur ama siz mutluysanız takmayın kafaya, onlar söyler.

Agzi olan konusur. 25 yil once tasindigim semte ( yasadigim sehrin en nezih semtlerinden biridir) halâ laf edenler olur...Gulup gecin ve Allah herkese gonlunun muradini versin, bize verdi cok sukur deyip dua edin. Utanip susanlar da oluyor...😉

Back
X