Aranızda farklı şehirlerde olup da ilişki yürütebilen var mı? Birisi de bana tavsiye versin. 8 aylık sevgilim şehir dışında çalışmaya başladı, 2 aydır böyle. Ayda bir geliyor otelde kalıyoruz falan filan. Kendimi çok kötü hissediyorum seviyorum tamam ama insan sürekli yanında olmasını istiyor, gittiğinden beri daha da şüpheci oldum. Ne yapmalıyım?
Valla cok fazla degisken var yuruyup yurumememesine etki edecek olan. Basta elestirilerimi yapip sonrada sana kendine sorman gereken ve kafa yorman gerek seylerin listesini yapayim.
Oncelikle oyle baska memleketlere gidip otelde falan kalmalar pek hos degil,o yaslarda her sevgili oldugunla evlilik hayalleri kurarsan cok yanlis yaparsin. Soyle degerlendr yaptiklarini, eger yaptigin seyi kendine ve ailene veya cevrene aciklayamiyorsan, ortaya ciktiginda veya duyuldugunda basina dert acacak ve seni utandiracak zor durumda birakacaksa, bilki orasi senin sinirindir orda duracaksin bahsi gecen seyi yapmayacaksin.
Iliski yururmu yurumez mi, ileriye gidermi sunlari sor kendine
1. sevgilinin meslegi ne ? senin meslegin ne olacak ? Bu anlamda bir dengesizlik var mi, varsa sen veya ailen bu konuda sorun cikarirmisiniz ileride ?
2. Sen ve sevgilin din ve kultur hayat anlayisi yonunde uyumlumusunuz, veya ailenle ters dusen seyler varmi ileri sorun cikarabilecek seyler ?
3. Nasil bir bolum okuyorsun, ileride ise girdiginde sevgilinin suanki calistigi yere gitmek mecburiyetinde kalabilirsin.
4.Ve son olarak zaten iliski cok yeniymis henuc birbirinizi zaten cok iyi tanimiyorsunuzdur, cok sabir anlayis ve ozveri olgunluk gerekecek bir surece giriyorsun, ozlem disinda basetmen ve ogrenmen gerekecek cok sey olacak birbirinize karsi olan saygi sevgi ve guveniniz yeterince buyuk mu ?
Zaten dedigim degerler varsa iliskide zaman zaman sorunda olsa devam edersiniz hatta evlenirsiniz bile. Ama sen sen ol normal zamanda sana sorun olabilecek, normal sartlarda sana ters gelen, ileride kabul edemeyecegin yada ileride ailenle sorun yaratack durumlara girme, sartlari ve dayatlari kabul etme. Zaten iliski eskisi gibi olmayacagi icin ister istemez herseyi daha farkli gozle gorup degerlendireceksin. Yani dogal birsekilde iliski yolunu bulacaktir. Sen yanlis adim atmamaya bak, unutma ilk sevgili evlenecegin adam olmayabilir, 2. sevgili de olmayabilir, ve herzaman daha iyisini bulabilirsin ve hicbirzaman birine mecbur degilsin. Kendini iliskiye kaptirip gereginden fazlada ozveride bulunma karsindakine bak degerlendir iliskiye katkisi nedir ne derece ciddiye aliyor ne kadar ozverili ona bak. Yani kendinide kaptirip hayatini zindana cevirme tamam mi cunku bitebilirde bir kac ay sonra, cunku erkekler daha cok zorlaniyor uzaktan iliski yasarken.