ben yine mantıktan pek uzaklaşamadım ama kusura bakma
çok şaşıyorum şu zamane kızlarına
sevgiline önem verdiğin kadar ders çalışsaydın 4 yıllık bir yere puanın tutardı di mi?
sanki geleceğinizin garantisi var da tercihleri dert ediyorsun
ahhhhhhhhh çok vuracaksın başını taşlara da
çok geç olacak
orada laf soktukları sen değilsin. kızma ama daha küçüksünüz. benimde oğlum olsaydı o yaştayken sevgilisine geleceğinden çok önem vermesine izin vermezdim. :mymeka:
sana yapılan bir şey yok bence. onların açısından da bakmak lazım.
başka açıdan bakarsak onların yanında sana mesaj atmaması daha iyi. eğer oğulları başarısız olursa senden bilemeyecekler en azından:lepi:
"hayır" diyemez çünkü şu an onlara muhtaç. aile ilişkilerini durumlarını bilmiyorum ama bence sebebi şu an ailesine muhtaç olması. diğer cümlesinden pek de onlara bağlı olmadığı ortaya çıkıyor zaten. fisfisfis
birbirinizin geleceği için bazı şeylere dayanmak zorundasınız. tamam anlıyorum onun ilgisine alışmışken boşluğa düşüyorsun ama onun içinde bir şeylere katlanmalısın. bak askere gittiğini düşün o zaman istediği zaman telefon açamayacak,mesaj atamayacak. bir müddet elin gözün telefonda bekliyorsun ama sonra kendi yoluna da bakıyorsun. onsuz hayata da adapte oluyorsun. buyrunnnnnnnnn
"ya onu kaybedersem, ya ayrılırsam mahvolurum" diye düşünme. bu düşünceler ancak senin şu anını kötüleştirir. gelecek kaygılarını yok etmez.
seviyorsan bekle yerleşme sonucunuzu. ama o kpss ye çalışırkende onu kendi hayatının merkezinden uzaklaştır. o zaman anlarsınız birbirinize karşı duyduğunuz hislerin ne olduğunu. hayatın tozunu biraz daha yuttuktan sonra vezgeçilmeyecek kimsenin olmadığını ve karşındaki adamın doğru adam olup olmadığını anlarsın zaten. ona göre hayatına yön verirsin
:sm_confused:
Herkes için neresi iyiyse uzakta olsa oraya gitsin.
Böyle bir eğitim konusunda, ayrılacağız diye düşünülmemeli bence.
Uzak olunca özlem olur ama , eğitim daha önemli.
2 gün sonra ayrılmayacağınız ne malum.
Şimdiden eğitiminizi bile ayrılma psikolojisine göre yapmayın bence.
Baskı altına da alma , şuanda ailesiyle karar vermesi kadar normal bir durum yok.
Herkes gönlündeki yerde okusun.
Sevgiliye göre eğitim ayarlaması yapılmamalı.
Sağlam bir ilişki heryerde, uzaktada yürür.
mesleğiniz olmadan sağlam bir geleceğiniz olmayacağı için şimdiden sağlam mesleklere yerleşin.
beraber olacağız diye iyi meslekleri tepmeyin
ayrılık zor ama katlanılmaz değil.
öncelikli kaygın onda ayrılmak değil iyi bir mesleğe sahip olma yoluna girmek olsun
ayrılacağınız varsa dipdibeyken bile ayrılırsın. aynı şehirde okumak birlikteliğin garantisi değildir
Sen bu çocuğa deli gibi bağlısın, önceki konularından kurduğun cümlelerden anladığım bu.
Söyleyeceklerim hoş gelmicek sana, anladığım kadarıyla gerçeklerle yüzleşmekten de korkuyorsun; ama seni düşündüğüm için yazıyorum bunları..
Netten tanışmışsınız, 8 ay görüşmemiş 8 aydan sonra görüşmüşsünüz.
Yani sayılıdır görüşmeleriniz.
Sen bu çocuğu çok fazla tanımıyorsun, sonuç itibaryle uzaktan bir insanı ne kadar tanıyabilirsin ki?
Sadece dikkatli ol diyorum, kimseye körü körüne bağlanma zararlı çıkan sen olursun.
Hayatınla ilgili vereceğin kararlarda bir erkeğin etkili olmasına müsade etme.
Diğer arkadaşlara katılıyorum, hiçbir erkek için DEĞMEZ.
Sonra çok pişman olursun ama iş işten geçmiş olur.
Sadece bu konuyla ilgili değil, bunu genel olarak söylüyorum aslında.
Dikkatli ol, umarım hakkınızda hayırlısı olur.
KiymiziAba durumumuz şu an konu sahibiyle benziyor ben istanbulda kazanıyorum erkek arkdaşım dışarıda istanbulu da yazacak ama büyük ihtimalle diğer yerşer tutacak ama ne o bna karıştı ne ben ona... böyle de olmalı bence... he moralim bozuldu mu tabii ki... biz yaklaşık üç yıldır birlikteyiz ve üç yıl boyunca her gün görüştük hiç abartmıyorum bu yaz memleetine döndü ve ayrı kaldık ilk başlarda benim çok moralim bozuldu ayrı şehirlere gideceğiz diye ama senin şu sözlerin beni o kadar motive etti ki sana anlatamam erkek arkadaşım da dedi bana zaten bu geleceğimiz için gerekli sen beni tanıyorsun ben de seni birbirimie güvendikten sonra gerisi önemli değil dedi sana bu yorumun için çok teşekkür ederim canım... bilmiyorum bunu neden yazdım ama sanırım bilmeni istedim opuyorumnanaktan
yok bukez beğendim cümlelerini saol :) haklısın cünkü eli mahkum gibi bişey suanki durumu... Mesela suan bekliyorum hala 1 mesaj gelmedi 11 e kadar calısıcak sözde bekliyorum halabende atmam böle bi karakterim var yanlıs mı yapıyorum acaba bilmiyorum hala onu bekliyorum .. Nie atim ki ya dersi bitince gelsin işte öle düşünüyorum ama üzülüorumda ...
teşekkürler
insanız. moralimiz bozulur üzülürüz elbette sevdiğimizden ayrı kaldığımız için. ama kalpleri birbirine bağlayan şey sürekli yanınında olmamız değil bunu unutmazsak hayat daha kolay kaydirigubbakcemile2
üzülecek ne var canım. sınav eylülde yanılmıyorsam. şimdi çalışırda sınavda iyi bir puan alırsa belki hem çalışıp hem okuyacak. bu da sana olumlu yönde geri dönecek. hayatın gerçekleriyle çabuk yüzleşen adam daha iyidir:lepi:
sevgisini , ilgisini mesajla aramasıyla ölçme. senin ona o ders çalışırken mesaj atman dikkatini dağıtır konsantresini bozar yani ona iyilik yerine kötülük edersin. kim ister sevdiğine kötülük etmekfisfisfis
dersi bırakınca o atsın diye bekle o sırada da ha mesaj attı ha atacak diye bekleme kendi işine yoğunlaş. bekleye bekleye ömür geçmez sempatiksalakcinni
gelecekle ilgili konulara karışmayı doğru bulmuyorum..
hele hele sıfatımız kız arkadas tan öte degilse..
al iste bana zamanında karisildi,hayatım bambaşka olabilirdi,farklı bir yerde farklı bir seyler yapıyor olabilirdim..bu pişmanlığı omrumun sonuna kadar yasiycam..ha bu arada bana karışan gitme diyen ınsanda tarih oldu..
erkek arkadasım bana danışmak isterse danisir,fikrimi sorarsa söylerim ama onun dısında baskı yapmam böyle konularda..bir ara benim erkek arkadaşımın da kanada ya gitme muhabbeti vardı,ağzımı acmadım..kendi tercihi;gitmedi..ama ılerde bunun pişmanlığını yasarsa bana hiç bir şey diyemez..
hayatta bazı fırsatlar insanın karşısına sadece 1 kere çıkıyor..2. asla olmuyor,olur sanıyorsun ama olmuyor..
bu yüzden sana tavsiyem,kesinlikle baskı yapma,karışma..
aile konusuna gelince; daha yeni üniversiteye göreceğinize göre 20li yaslardasiniz..20 yasında bir erkek ailesine neden niye karsı gelsin?kiymizinin da söylediği gibi;ailesine muhtacken hemde?cahil cesareti derim karsı çıkana..hele bı okusun,mesleğini eline alsın,parasını kazansın bakalım..ondan sonra gerekiyorsa eğer karsı çıkar ailesine..ama suan yapamaz,yapmamalı da zaten..
ayrıca yine kiymizinin dediği gibi,benim oğlumu istikbali konusunda yönlendirmeye çalışan bir kıza karsı tavırlarım sert olabilir..
ben alın yazısına inanırım..bir şey olacaksa,yazmışsa zaten olur..zorlamaya gerek yok..
eğer sizin yazınız birleşiyorsa uzakta da olsa birleşir..birleşmiyorsa burnun dibinde olsun yine birleşmez..
olacaksa olacaktır. senin korkun onu yaşamana engel olmayacak. sen duygularınla bakıyorsun yaşadığın olaya ben mantığımla bakıyorum.
erkeklerle ilgili yaşadıklarımda değil bu forumda açılan konulardan gördüm ki asla geleceğini erkeğe bağlamayacaksın. bağlarsan üzülen sen olursun.
mantığınla hareket et pişman olmazsın. kalp yanıltır. mantığına ters gelen bir adım atma .demek kolay yapmak zor. umarım başarır ve mutlu olursun.
Katılıyorum...
Asla bir erkeğe geleceğini bağlama asla ve asla...
:içelim:
olacaksa olacaktır. senin korkun onu yaşamana engel olmayacak. sen duygularınla bakıyorsun yaşadığın olaya ben mantığımla bakıyorum.
erkeklerle ilgili yaşadıklarımda değil bu forumda açılan konulardan gördüm ki asla geleceğini erkeğe bağlamayacaksın. bağlarsan üzülen sen olursun.
mantığınla hareket et pişman olmazsın. kalp yanıltır. mantığına ters gelen bir adım atma .demek kolay yapmak zor. umarım başarır ve mutlu olursun.
Katılıyorum...
Asla bir erkeğe geleceğini bağlama asla ve asla...
:içelim:
Bağlamıyorum onun yanıma gelmesini istiyorum sadece ama suan midem fena ağrıo bu sorun daha büyük kaybetme korkusu ppff...
Bağlamıyorum onun yanıma gelmesini istiyorum sadece ama suan midem fena ağrıo bu sorun daha büyük kaybetme korkusu ppff...
evet geçmio zaten bekleyince kendime de mesgale bulsam bi.. çalısıyorum zaten
aksam 7 de geliyorum eve sonra bi yemek filan derken onun dersi olunca bekliyorum bitince de birbmizle ilgilenemiyoruz uykum gelio benim geç olunca sabah desen işyerinde mesajlasamıyorum. İyice kopucaz diye korkuyorum
Bazen onun kpss yi kazanmasını bile istemiyorum benden ayrılarsa mutlu olmasın die ne sacma ama anlamıyorum kendimi açamıyorum yakın olamıyorum eskisi gibi hem kaybetmekten korkuyorum seviyorum hemde yüz vermek istemiyorum çok. Bak iste dün gece bi iyi davrandım hemen havalara girdi düğüne gidicem yakısıklı olcam bilmem ne sırf kıskanim die yapmıomu sence de .. Oyna diyorum kıskanmıo gibi yapıorum bukez ben oynamayı bilmiyorum ama dans ederim diyo kimle edicek aptal iste sırf kıskanım die :S bitirsen acı cekiceksin bitirmesen karmasıklar içinde yine acı cekiorm mideme vuruyo artık bu karmasıklıklarBitirsem sanki mutlu olucam daha beter olucam soru isaretleriyle de soğuk davranasım gelio zorla iyi olmaya çalısır gibi napsam ki ben yaa ... !!!
bir daha aşk acısını yaşamaktansa sağlığımı kaybetmeye varım diyorsunakannehir
biraz zamanın tozunu yutunca şu zamanına acıyacaksın biliyor musun? boş yere üzülmüşüm,sağlığımı yitirmişim diyeceksin:1ninca:
aranızda sevgi ve güven tam oturmadığı içinde bu karmaşıklıkları yaşıyor olabilirsin."napsam ki ben ya" demişsin ya, bence kendini ondan azar azar soyutla. kendine daha fazla zaman ayır . işine git,arkadaşlarınla buluş. o kızacak diye yapmak istediklerinden vazgeçme. kendini geliştirecek adımlar at. bırak o ucuz şeylerle seni kıskandırmaya çalışsınaklinialirimsmile
kafanı ondan soyutlarsan onun hakkında daha sağlam adımlar atarsın. sağlam durursan onun sana çektireceği acılara dayanırsın.
Canım yaşın çok küçük ve bunuda büyük bir mesele olarak görüyorsun.
Şuan düşünmen gerekn şey meslek sahibi olabileceğiniz başarabileceğiniz bölümlere yerleşmeniz olması gerek.
Bu yaşlarda bu mesele çok aşılmaz görülebilr ama çok mühim değil aslında.
Korkacaksın belki ama gerçeği söylemek istiyorum.
Üniv. ortamında uzakta sevgili olmak evet zor.Neden mi?
Hem senin hemde sevgilinin kalbini çalanlar olabilir, ama olmayadabilir.
Olursa zaten ayrılırsınız ama olmazsa ki gerçekten ortada bir sevgi varsa olmaz.
Ayrılmadınız diye düşünelim, birbirinizi boğacaksınız arkadaş ortamlarından uzak tutacaksınız sürekli kavga gürültü olacak.
Derslerinizi etkileyecek.
Herkeste bu süreç böyle değildr ama genelde böyledir.
Eğerki rahat olur birbirinize güvenirseniz herşey yolunda gider.
Ama öncelikle mesleğinizi hayatınızı kazanmanıza bakın.
Ve sana birşey diyeyim bu devir öyleki evliler beraber olamaıyor sizin olmamanız çok normal.
Biraz sert ve acımasız bir yorum olmuş olabilir ama gerçek bunlar.
Bak ben eşimle üniv. tanıştık sevgili olduk nişanlandık evlendik.
6 yıldır hayatımda var ilişki anlamında.Ama 42 aydır ayrıyız bizde.
Evlendik ama 1 ay sonra memur oldu eşim nasip olmadı kavuşmak.O yüzden içini ferah tut.
Bak bizim zorluklarımız sizinkinden kat be kat fazla.
Yine diyorum önce hayatınızı kurtarmaya bakın.Bunlar ufak mevzuular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?