Uzakta yaşayan arkadaşımın düğününe gitmeli miyim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gitmem çok net.

Benim de nişanıma gelen düğünüme hediye yollayan değişik bir arkadaşım nişanlandı haberim olmadı, düğüne bile davet etmedi. Düğün tarihini zorla sordum da söyledi. 20 saatten fazla yol. Davet etse giderdim ama heralde bir çeyrek yollarım en fazla.

nope

Gitmem

Ben 11 yıllık arkadaşıma gidemedim Erzuruma ucak parası git gel 2000 tl çünkü onun yerine evine kahvaltı takimi aldım guzel paketle yolladim çok da mutlu oldu çok isterdim içimde ukde kaldı ama ekonomi böyle maalesef

Bence arkadaşınız da geleceğinizi düşünmemiştir öylesine söylemiştir
2-3 aylık hem de iş arkadaşı
En az 800liralik otobüs bileti uçak olursa daha fazla
Otobüsle kac saat yol çekeceksiniz bir nikaha katılıp geri döneceksiniz.

Çok haklısınız.
Eşimin küçük kardeşinin, başka bir şehirde kız ailesiyle tanışma ve yüzük takma olayı var yakında. Uçak bileti 6 bin, arabayla gitsek yakıt,en az 4 bin falan tutuyordu. 2 gece otel parası da var tabi. Sadece eşimin gitmesine karar verdik. Ki orada da yeme, içme illaki para gidecek.

Buraya konu acmaya bile degmez bence. 2-3 ay ayni yerde calistigim is arkadasimin kac km otedeki nikahina niye gideyim. Ayni sehirde bile olsak gitmezdim muhtemelen.

2-3 ay birlikte çalıştığım kişinin bende gitmezdim. O sirada hala birlikte calisiyor ve samimiysek gidebilirdim. Amaa sizin bağınız kopmus zaten. Arkadaş olarak bile görmezdim sanirim. Yakin arkadaslarimin elimde oldugu surece katildim hem nisanlarina kinalarina nikahlarina ve ayrica dugun yaptılar onlara da. Böyle gunler de insan yanında görmek istiyor şartları zorlamak lazim.
5 kişilik grupta 4.evlenen kisiyim tabi haliyle diğer arkadaşlarım daha yoğun ve biraz uzağa gitmiş vaziyettelerdi. Biri nisanıma gelemedi hamileydi ve arabaları yoktu o zaman. Hava da aksine soğuktu tabi o an kırılmıştım çünkü o kadar cok yaninda olmasına ihtiyaç duyuyorsun ki. Onlara sarılmaya, onlarla paylaşmaya. Tabi öyle arkadaşım özür filan dilemedi normal sen evlenince sende her yere gidemezsin beni de anlarsın demisti hatta:) neyse nasip dedim unuttum, buyutmedim ama aynı arkadaşım kınamda bebeğiyle benle göbek atmıştı mesela.
Bir başka yakınım ülkenin bir ucundan çıkıp gelmişti. Ekonomik durumları da iyi değildi ama o durumda bile uçak parası vermeyi göze almıştı sağ olsun. O da olmasa kendimi eksik hissedeceğim biriydi. O yuzden ben yakınlık devreye girince gidilmesin hediye takılsın durumuna çok katılamıyorum. Kişiye göre elbet değişir ama hediyeden onemli olan sevdiğim kisinin yanımda olması benim için. Arkadaşım hatta mahcup olup ben az takı getirebildim demisti. Oysa o zor durumunda uçak bileti alip gelmesi benim için takıdan daha değerliydi zaten kendisine de bunu söylemiştim.
Yakınlık yoksa bence yanında çok görmek istemekte olmuyordur zaten. Yakınlık varsa her şart zorlanmali.

Tabiki gitmem
2-3 ay tanıdığım biri için okadar masrafa ne gerek var?
Ben olsam şuan ismini bile hatırlamazdım

Bir de hediye mevzusunda şunu söylemek istiyorum evet taktiğin gelmiyor o yuzden bastan ya karşılık beklemeyerek yapmak lazim ya da abartmamak. Sonuçta herkesin şartı da eşit olmuyor. Ben çalışan bekar biriydim evlenene kadar. Rahat rahat taktım ama özellikle çalışmayan evlenen arkadaşlarım bana nasıl aynısını takabilirlerdi ki? Takan da oldu elbet ama diyelim benden 2 sene önce evlenmiş ben 250 takmışım ki o zaman altının grami bu kadardı o da bana getirip 200 taktı. Bazısına altın almaya vakit bulamayıp böyle yapmıştım bazısına da altın taktım. Yıllar önce evlenenlere çeyrek yapıyordum ama çeyrek artınca gram taktım. Bana gram takan bir arkadaşım oldu sadece diğerleri para taktı mesela.
Ben evleneli de 1.5 seneyi geçiyor. Bana bekar arkadaşım 200 lira taktı ben o evlenince daha fazla takmayı düşünüyorum çünkü enflasyon var. Bana taktiği 200 lira daha büyük bir meblağ olacak. Daha azını yapmak istemiyorum böyle durumlarda.
Diğer arkadaşlarımın da canları sağ olsun ne diyeyim:) bir tane çeyrek takan arkadaşım var ve bekar evlenirse çeyrek takacağım insallah sonuçta ne durumda olursam da gerekirse borç alırım diyorum. Bir de bir an sürprizle yıldırım nikâhı yapmazsa biriktiririm bile.
Evet herkes bu konuda hassas olmuyor bu sebeple üzülmeyecekseniz yapın. Geri gelmeyebilir. Karşılık beklemeden yapilmali diye düşünüyorum.

Çok tutuyo gerçekten ama eşiniz gitmek zorunda çok yakını mecburen. Otobüs ile gitse belki daha az tutar. Yinede siz bilirsiniz tabi ki

İki yakın arkadaşımın düğünüde şehir dışındaydı ve ikisinede gittim. Peki ne mi oldu? Biri benle aynı şehirde olmasına rağmen düğünüme yakın bir tarihte memleketine gitti ve geri dönmedi. Diğeride son dakikaya kadar gelicem diyip son gün dalga geçer gibi yan çizdi. O yüzden kimse için yüksek fedakarlıklar gerek yok. Hediyenizi yollayın kafi (oda sisin düğünümüze geldiyse tabi. Henüz düğününü olmadıysa onuda pas geçebilirsiniz.)

Arkadaşlarına çok sinir oldum. Yakın arkadaşsınız bir de aynı şehirdesiniz ya. Ayıp artık. Umarım hala görüşmüyorsunuzdur.

Millet yakındakine gitmemek için bahane arıyor kaldı ki uzaktakine gidilecek.

Arkadaşlarına çok sinir oldum. Yakın arkadaşsınız bir de aynı şehirdesiniz ya. Ayıp artık. Umarım hala görüşmüyorsunuzdur.
2 yıl oldu eveleneli. Ben şu an tatil yapılacak bir bölgede yaşıyorum. Başka şehirde olup düğünüme gelmeyen arkadaşım bu yaz doğumum olacağı sıra bana mesaj attı doğumu falan sormadan "yazın oraya gelicez umarım bizi ağırlarsın" diye. Engelledim direk. Düğünü doğumu falan boşvermiş gezme peşindeydi en son. Düğünüm olacağı zaman benimle aynı şehirde olup memlekete giden arkadaşımda düğüne davet ettiğimde "orda olursam gelirim" diye mesaj atmıştı. Fakat ben onun düğünü için 8 saat tek başıma yol gitmiştim. Düğünden sonrada heryerden bana ulaşmaya çalıştı ama ulaşamadı tabi. Benim tek üzüldüğüm bunca yıl bu bozuk karakterlerini fark edememiş olmam. Şuan sadece onlara harcadığım zamana acıyorum hepsi o.

Daha neler artik ya.. gezmeye gelebileceğini hangi yüzle söyleyebiliyor tovbeest.. ne insanlar var. Evet anlıyorum herkes der ya üzülme değmez diye iyi de tam olarak buna üzülüyorum işte.
Hadi baska şehirde olacak kişiye bisey diyemem. Benimde nikahıma ayni şehirde olan liseden arkadaşım tatil ayarladığı için gelemedi. Ama ben çok önceden haber vermiştim tatili ona gore ayarlayabilirdi. Bunu bir yakın arkadaşım için ben yapmıştım mesela. Yazın evleneceğini bildiğim için onun tarih netleşmeden tatil ayarlamamıştım ama herkes böyle düsünmeyebilir ve bir şekilde burada olmadığı için gelemedi. Kendisi bekar, evlendiğinde kesinlikle kısas yapmayı düşünmüyorum insallah gidicem ve hayatımdan çıkarmadım benim için değerli biri ve kötü niyetli olduğunu düşünmedim. Yanımda olmak isteyeceğini düşündüm ama hem gelmeyip hem hic sormayıp hem de tatile yanina geliyorum denmesi kaçıncı dereceden bir yüzsüzlük acaba.

hhairn
hayır tabi ki

10 yıllık arkadaşım olsa neyse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…