Güzelim bak sana aynı durumu yaşayan bi tanıdığımdan bahsedeyim.Aynı senin gibi nişanlıyken bu durumları konuşmuşlar.Erkek ailesine sık sık kızın ailesine ise daha seyrek diye..Şu an 1 yıllık falan evliler durum ne mi..Kız kocasının ailesine neredeyse her gün(onlarda daha ikinci üçüncü haftadan itibaren sürekli bunlarda), yürüme mesafesinde olan ailesine (kadının el üstünde tutulduğu yeni evlilik döneminde bile) sadece özel günlerde gidebiliyor.Onda da huzursuzluk çıkmadan gittiği tek bir gün bile yok..Paşa kendisinin işi olduğu zamanlarda annene git diye izin veriyormuş.Kız da çocuk muyum senin izninle gidicem diye o zaman da gitmiyor.Sonuçta yılda 10 defayı bulmayan kavga gürültü burnundan getirilen bir görüşme.Bunun yanında nişanlıyken adam neler yapmadı.Aile kıza at dedi.Kız denemek istiyorum dedi.Şimdi her gün ağlamayla geçen günler.Kız ilk başlarda eşim diye 'tamam' dedi adam daha da abarttı.'Hayır' dedi adam kavga çıkarttı.Şu an ailesi kızı o evdeyken arayamıyor bile huzursuzluk çıkmasın diye.Evine bile istediği gibi gidip gelemiyorlar.Bakalım kız sabredip ömrünü yedirecek mi boşanacak mı.Daha bir yıllık evlilik.Durum bu..Daha neler neler..Kızın ailesinin yediği lokma boğazından geçmiyor.Çocuğumun huzuru nasıl diye..Yani güzelim ayrıl deyip vebal alamam ama bu tipler böyle.İyi davranıştan da kötü davranıştan da anlamıyorlar.Niyeti iyi değil ki.Dese 'maddi durum el vermez,sensiz duramam özlerim,ben evde nasıl yemek yer ütü yaparım' anlarım ama bildiğin niyeti baskı kurmak.Nişanlın nasıl bir karakter bunu sen analiz et ama ben aileme bağlıyım diyorsan (ki ben senin bu konuyu açmandan şimdi bile zorluk çekeceğini,yapamayacağını duygusal yanının ağır bastığını düşünüyorum) yapamazsın canım..Sen iyice düşün özleme dayanabilir miyim diye..Ama onu eğitebilir misin hiç zannetmiyorum..İnşallah karar vermene yardımcı olmuşumdur..Bi de bir arkadaş yazmış ya 'en azından seninle geliyor' diye inan bu tiplerin gelmediği geldiğinden hayırlı..Bu kız onları da yaşadı çünkü.Kız ailesi üzülmesin diye gerginliği yansıtmıyor ama ailesi sürekli bize geldiler diye sorun olacak mı modunda..Hakkında hayırlısı canım..