uzaktan ciddi ilşki yürütmek ...ve tanımak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
mesajlarını okuduğumda ona kızdığını kırıldığını ve sana hak etmediğin şeyler söylediğinden dolayı incindiğini ve bitirme konusunda kararsız kaldığını anlıyorum..eğer sevgi yada hoşlanma anlamında hala içinde bir şeyler taşıyorsan onu anlamak için maalesef ki fedakarlık da bulunman gerekiyor.benimde eşim nişanlılık zamanlarında hemen hemen aynı durumdaydı ama şu anda gerçekten o kadar mutluyum ki..ilişkilerde karşılıklı olarak birbirini dinlemek, anlamaya çalışmak, bir taraf üzerine gittiğine diğer tarafın alttan alması gibi..ben bunları eşime güzel bir şekilde anlatarak problemi çözdüm ama fedakarlık yaptım incindiğim halde hemde...ama sana bu kadar kısa sürede tabi ki yapmaması gerekirken yaptığı ve söylediği şeyler kırılman ve yıpranman için yeterli...ama ilişkilerde olumsuz yönler görüldüğü gibi olumlu yönlerde göz önünde bulundurulmalı arkadaşlar...umarım her şey gönlünce olur canım benim biraz sakin düşünerek hareket etmeni tavsiye ederim...ben bu şekilde umduğum mutluluğu yakalayabildim.....

8,5 yıldır beraberiz 7,5 yılı farklı şehirlerde geçti, her zaman yanıma geldi bir kez bile sen gel demedi çünkü aileme bir bahane bulamayacağımı ve zor durumda kalacağımı biliyordu. Tabi ki imkanın olsa sen de gidebilirsin, kastetmek istediğim karşılıklı anlayış, fedakarlık olmadan uzaktan ilişki yürütmek çok zor. Eğer yürütmek istiyorsan telefon konuşmalarına ağırlık vermeyi deneyebilirsin, konuşurken birbirinizi daha iyi tanır, yanlış anlaşılmalara mahal vermezsiniz bu kadar. Ancak karşındaki kişinin senin kadar sabırlı olamadığını hissettim ben, ilişkiyi aynı şehirde bile yürütmek zor, iki farklı insan, iki farklı karakter ile... uzaktan yürütebilmek için hayattan beklentilerin aynı olmasa bile yakın olması lazım ki karşılıklı sabır ve fedakarlık olabilsin.

bugünde yine 4 kez aradı msj attı bu seferde çok kötüyüm hastayım seni çok özldim sana çok ihtiyacım var diye facesinden msjlar atmış bir resim yollamış üzerinede yazılar böyle onu yollamış birde geceyi sana yazdım diye onur akının şarkısını yollamı yollar yollamaz aradı arayıp açılmayınca msj atmış
gerçekten çok kötüyüm kendimi hiç iyi hissetmiyorum okadar kötüyüm ki napıcağımı biilmiyorum mmmm sesini duyabilir miyimmmmmm...allahım bana yardım ett çok kötüyüm msjbu ne yapmalı :SSSSSSSSSS
üstelikte bende hastayım kaç gündürrr ve yapayalnızımmmm

bence sen barısma taraftarısın ne yapacagını tam olarak bılemıyorsun. mesleğın nedır?

Merhaba kızlar bugün akşam tekrar aradı açtım telefonu konuştuk söyledim olmayacağını bu şekilde yürümeyeceğini görüşmek istemiyorum dedim bitti dedim bu kadar o pazar günü gelemk istediğini söyledi bende istemiyorum gelmeni dedim.. ve bitti.

KIZLAR en son bu konuyla ilgili yazdığımın üzerinden 1 ay geçmiş bakıyroumda en son yazdığımda ondan ayrıldığımı sölemiştinm fakat 2-3 gün sonrA beni ısrarla arayıp özürler dileyip bir şans daha istedi birşeyleri düzeltmek istediğini ve sevdiğini sölüyordu ve 2-3 gün üst üste telefonlarda ağladığına şahit oldumm ve ben yumuşadım tamam dedim fakat o görüşmek yanıma gelmek istediğini ilk fırsatta söledi ardından hafatsonu işten görevli old. için gelmedi ardından gelen tatil sürecinde yanıma gelecekti ve biz a kaç gün görüşecektik ve bende bazı şeylerin beni yıprttığını bildiğimden geldiğinde onu gözlemleyip bir fikir oluşturacak hislerimi tartacak ve herşeye takrar olur mu olmaz mı gözyle bakacaktımki gelmesine 1 gün kala telfonda tartıştık yıpranan ruh halim sebbeiyle onunla konuşurken birşeylerin beni mutsuz ettiğini hakaret vs. gibi konuların beni etkilediğini bu yüzden birşeylerin içime sinmediğini sölememle ban açıkşması bir oldu ne yani mutlu değilmisin dedi bende mutsuz hissediyorum kendimi dememe klamadı ne yani seni zorla mı mutlu ediyorum diye sorunca birden üstüme gelir gibi olunca ve bendeki tatminsizliklerle evet dedim öle mi ozman ben gelmiyorum sende o zman 4 gün boyunca arkadaşınla gezersin ozman deyip lafı soktu bana bende baktım yine alttan almadı yine beni anlamadı gibicesine birden sisnirlenip allah belanı versin şerefsiz dedim onaaa kii bu olnaların başında onun bana hakaret etmesi bana çok koymuştu dah aönce belliki bunlarda beni yıpratmışşş...ardından telefon kapandı akşam msjlar msjlar üstüne gelio ağlıyorum üzülüyorum sahtesin osun busun bir sürü eşy diyo ya allahım diyorum bana karakterli olan dinlenir dediğinde ben onun burnundan getimrdi açıp sen şusun bususn dememiştim yine gittikçe üstüme gelen msjlar atıoo suçluo elştiriyo böle canımdan bezecek gibi oldum huzur birşey klamadı böle duyarsızda kalamıyorum habire msj attım aç konuşalım diye telefon aötım açmıyor telefonlarımda ben sonrasında bir baktım eski kız arkadşının adıyla bana msj atmışş ismim yerin eski sevgilisinin adını yazaraka yıktın beni parçaladın .....
ardından yıktın beni parçaladın datlu_33 gibi ikinci bir msj atmışş deli oldum ne diosun sen dedim ya napmaya çalışıo anlamamdım
ardından yazıyo sende onun gibisin hepiniz aynısınz diye msj attı arıyorum açmıo telelfonlarıda ardındann o gece zehir oldu bende ağlamay başladım beynim gitti düşünmekten ardından banaaldığı biletin iptalini msj olarak atıyıp ne oldu rahataladın mı tamam mı.....
diye yine o kızın ismini yazmışş allah allahhh kafam karmakarışık oldu....... ardından ev arkadaşına anlattım 2 gün de bulunduğum şehird eoyalandım ertesi kalkıp evime gidecekken ailemin yanına o gün arayıp iyiy yolculuklar diledi halbukki benim şerefsiz demem onun için gelmeme sebebi oldu yanıma ve banada zaten bu eski kız ark.ismiyle hitap etmemnin ne olduğunu açıklamadı bile sadce sende gibisin sende hepiniz aynısınız diye suçlama yaptı :S kızlar bu olaya ne diceksiniz ?

Yorumları okuyamadım son yazdığınız mesajda ne yapmaya çalıştığını anlamadığınızı yazmışsınız, anlatayım...

1- Sizi ciddiye almıyor.
2- Sizinle vakit geçirmek, ilgi görmek için iletişim kuruyor.
3- Uzak mesafede olmaktan da gayet memnun çünkü uzaktan aklına-ağzına geleni söyleyip sizin cevabınızı ve tavırlarınızı çekmemek için isterse telefonundan ulaşılamaz hale gelebiliyor.
4- Mümkün olsa eski sevgilsiyle devam ederdi ama böyle bir adamı kimse çekmeyeceği için kız kendini kurtarmış ve bunu sepetlemiş. Ona sorsanız o kızı istememiştir.
5- Sizi tek kalemde siliyor, nasıl hissedeceğinizi düşünmeden ağzına geleni söylüyor, çekemiyor sizi çünkü insan sevmediği birinin tavır yapmasına katlanamaz. İnsan aşıkken -en prensiplisi bile- hakaret dahi duysa "Ama ben çok kızdırdım, üstüne gittim" vs. diye düşünür oysa sevmiyor sadece oyalanıyorsa "Amaan bunu mu çekeceğim!" der...

Diyeceksiniz ki "O halde neden özürler diledi sevdiğini söyledi?"

Yalnızlık başına vurdukça rehberi karıştırıor ve karşısına ne hakaret işitirse işitsin onunla muhatap olan siz çıkıyorsunuz... Gönlünüzü almak için iki cilalı laf söylüyor sonra sizi sevmediğini, çekemediğini hatırlayıp tavırlarınızı kapris olarak görüyor ve gözünüzün üstündeki kaşı bahane edip kavga çıkartıyor... Neden çünkü size dayanamıyor neden çünkü sizi sevmiyor...

Şimdi siz böyle "büyük" konuşuyorum diye "Ben üstüne gidiyorum, aslında seviyor, size anlatmadığım şeyler var, o da böyle yaptı şöyle dedi" vs diyeceksiniz, kendinizi sevildiğinize onun garip bir dönemden geçtiğine inandırmak isteyeceksiniz... Siz o ne söylerse söylesin bir mesajıyla, çağrısıyla heyecanlanıyorsunuz, neden çünkü seviyorsunuz... Oysa o aklına geleni olduğu gibi söylüyor, size esk sevgilisinin adıyla bile hitap edebiliyor, neden çünkü sevmiyor... Seven insan kaybetmekten korkar, o telefon bir daha cevaplanmaz diye endişe edip dilini tutar, kırmaktan çekinir ama seven insan yapar bunları...

İlk mesajınıza dönersek... Boşanmaların %60ı kadınların "Evlenince değişir" düşüncesinden kaynaklanıyor... Sizin durumunuzda çok genç kız var, adamlar hakaret, küfür ediyorlar, yine de sürdürüyorlar o ilişki dedikleri eziyeti, onlardan başka herkes farkında ki adam sevmiyor, saymıyor kızı... Sonra evlilik, hakaret, küfür, dayak, belki cinayet... Siz de bir ay ve onca yorumun ardından yaptığı densizliği yazmış, "Buna ne dersiniz kızlar?" diye sormuşsunuz, siz de farkında değilsiniz size değer verilmediğinin... Abartılı geliyor belki ama bir erkek şu an hiçbir yaşanmışlığınız yokken, birbirinizi hasta, dertli kederli görmemiş, birbirinizin acısına şahit olmamışken, en rahat, en tasasız zamanda sizi sıradan bir erkek arkadaşı gibi davranıyorsa sürekli kavga çıkarmak için bahane arıyorsa karakterinizi sorguluyorsa ileride hasta, hamile, moralsiz, vs hallerinizi hiç çekemez... Tabi sihirli bir değneğiniz yoksa...

Bu lafları nasıl kullanabildiğini aklınız almıyor çünkü siz -her şeye rağmen- ona değer veriyorsunuz ve insan değer verdiği, saydığı insanlara bu tarzda konuşmaz... Ama değer vermiyorsa... O zaman ağzına geleni söyler...

Sizin aklınızı karıştıran bir gün hadsizce konuşup ardından siz olmadan yaşayamıyormuş gibi yapması... Ama yukarıda söyledim... Boşlukta olan, ilgiyi seven insan ustaca yapar bunu... İlgi bekler siz olmadan yaşayamayacağını söyler, o ilgiyi sizden ya da başkalarından görür, tatmin olur, size ihtiyacı kalmaz... Sizinki ilişki olmaktan çıkmış artık iletişim diyelim... Bu iletişimi sürdürdüğünüz sürece bu gelgitleri hep yaşayacak, bir gün mutluluktan uçacak onun mesajları, sözleriyle harika hissedecek ertesi gün ağır laflarıyla kendinizi değersiz hissedeceksiniz... Değer mi... Kimse için bu kadar üzülmeye değmez, dünyaya bir kez geliyoruz... Ömrünüzden "Her şey bitti" "Mesaj attı özür diledi yeniden başladık" içerikli haftaları tüketmeyin, onunla görüştüğünüz sürece bu döngü devam edecek, yazıktır...

benim de uzak mesafe ilişkim oldu ve sonuç: sinir krizleri, boşa geçen zaman ve yaşanılamayan güzel anlar.kavgayla gürültüyle ilişki yürümüyo, sevgin askın ne kadar buyuk olursa olsun.bizim de öyleydi, yıldönümümüzde bıraktı beni.diyeceğim o ki,sana saygı duymayan biri seni sevmiyodur kendi egolarını seviyodur.malesef klişe ama dogru

sen epey sözlüce birazda sert bir şekild eyazmışsın ne dicemi bilemedim umutlu ol...

Bu forumda çok konu okudum hayatımda da çok dert dinledim... Dinlediklerimin en büyük ortak noktası meselenin içindeyken durumun netliğini görememeleri birisi gösterirse de kabul etmemeleriydi... Siz -en azından- "Hiç be bile o beni seviyor tamam mııaa!" diyerek erkek arkadaş adayına göstermesi gereken tepkiyi bize kusan kızlardan değilsiniz ki umarım onlar da azalarak biterler, bu güzel bir şey...

Durumun vahametini anlatmak adına fazla detay verdim bu da size sert ve acımasız geldi, bir kez daha biraz daha farklı ifadelerle anlatmaya çalışayım o halde...

Bahsettiğiniz kişinin sizi sevme ve kaybetme korkusuna dair bir emare yok... Bir ilişki oluşturmak, yürütmek ve mutlu sonlandırmak isteyen insanlar -karakterleri ne kadar umarsız olursa olsun- özverili olurlar... Siz bugün bunu görmek istemeseniz ya da kabullenemeseniz de size tek mesajıyla kendinizi çok değerli hissettirecek bu insan ertesi gün öyle umursamaz davranacak ki siz kendinizi daima tavırlarınızı sorgularken bulacaksınız... "Karakterime laf söyledi, neye istinaden, bunu nasıl söyler?" "Acaba son sözlerim ağır mı oldu bunları söylemeseydim belki o da o tepkiyi vermeyecekti." vs...

Bir ilişkiyi yürütmek kolay iş değil ve özen ister hele arada mesafe varsa gereken özeni üçle beşle çarpmak gerekir çünkü uzaktayken en olmadık şeylere alınıp kırılabiliyor insan... Gelin görün ki sizin durumunuz bu değil... O, sizin karakterinize laf söyleyebiliyor, eski sevgilisinin adıyla hitap edip birliktelik ihtimalinizin altına dinamit döşüyor, kendi elleriyle yıkıyor sizin yapmaya çalıştıklarınızı... İlgiye ihtiyaç duydukça, kendini boşlukta hissettikçe gönlünüzü hoş ediyor ki birileri ona kendini iyi hissettirsin... Bu siz de olabilirdiniz bir başkası da... Bu olasılık size dayanılmaz hissettiriyor belki imkansız buluyorsunuz ama bunu yapan o kadar çok erkek var ki... Deli gibi aşık olduğu kadınlar varken günübirlik nette takılıp cazibesini deneyen mi ararsınız, ilişki sorumluluğu almak istemediği için iletişimin adını koymadan sevgili gibi davranıp kızı elinde tutan mı...

Her şeyi bir yana koyalım... Bu adam size aşık olup evlenmek isteseydi bile bu mizaçtaki bir adam daha evvel de söylediğim gibi huzursuz, tatsız, hastalık hallerinde, işler yolunda gitmediğinde aklına eseni söyler, arkasını dönüp gider, canı isterse arar istemezse boşverirdi... Hayatını düzene sokup dengeli bir ilişki isteyen bir adam profili çizmiyor anlattıklarınız ki öyle olsaydı da karakteri bunu nasıl güçleştirirdi örneklerle bariz... Sizi tanımıyorum, forumdaki kimseyi tanımıyorum ama hiçbir genç kızın kendini çok değerli zanneden adamların her sözüne eyvallah edip onlar isterlerse görüşüp isterlerse görüşmediği olmadık sözler işittiği bir hafta mutluysa üç hafta huzursuz haftalar geçirdiği ilişkiden başka her türlü adlandırılabilecek ömür törpülerinde gençlik enerjilerini harcamalarını istemiyorum... İnşallah kurtulursunuz bu belirsizlik ve tatsızlıklardan... Allah yardımcınız olsun...

Tşk ederim yazdıklarınız için ...

Uzaktan ilişkiyi yürütmek zordur bilirim..
Bi tarafın hep anlayışlı olması gerekiyor yoksa yürümez. Ama tabiki karşı tarafta işin dozunu kaçırmayacak..
Seninki abartmış artık.
Oluruna bırak..
Kimse vazgeçilmez değildir unutma..
Ona yerinin sağlam olmadığını göster..
Seni kaybetme tehlikesini yaşat Ona..
Baktın hala olmuyor salla gitsin.
Emin ol hayatını böyle birini idare etmekle geçirmek istemezsin.

ona yerinin sağlam oolmadığını nasıl gösterebilirim..

onunla nerdeyse 20 gündür konuşmuyoru< tatile gittim döndüm..telefonlarına msjlarına cvp vwermiyordumgeçen haftasonu bana bir msj geldi seni seviyorum sevicemde bana hakkını halel et olur mu birde yaşadığımız güzel günler ve anılar için herşey içinde çok tşk ederimm ardından seni unutmadım unutmuycamda diye bir msj ardından
3 saat sonra bir arama yaptı . ben ogün dönmedim kendisine ertesi gün baktımki gene aramış saat 6 buçuk bu seferde ben bir mğddet durup birden güç alıp açtım telefonu açmıyordum açıp konuşmalarına baktığımda bana sölediği seviyorum sensiz olmuyor yapamıyorum gibi böle kelimeler dizdirdi bende bi aralık bulup yaptığı hataları yüzüne vurdum onu suçladım yaptıklarını söledim açıkca kendi hayatımda artık beni mutlu edecek birisinin olmasını istediğimi söledimm bana sölediklerini yüzüne vurdum.1 msj atıp 1 çağrı ataraak yaptığı seçtiği yöntemlerin bana uygun olmadığını söledim 1msj atıp 1 çağrı atarak gibicesine oda ben görüşmek istemiyorum mu sanıyorsun dedi.sonra bana dönüp ''sen zaten hiç sevmedin ki dedi bana'''sölediğim onca şeyi dinlerken h,ç konuşmadı ben ardı arkasına sıralarken o hiç birşey demedi. benimde hatalarım varsa söleyemedi.seni sildim rehberimden resimlerini sildim neler neler dedim... ardından konuşamadı böle kapatömak istediğini hissettim böle bir hakkını helal et moduna soktu gibi oldu bu şekilde de çok soğpuk kapattımm....

Heralde gözüne bir görünür var bu çocuğun.. Yazık..
Bu saatten sonra ne şikayet et ne konuş! Sakın!
"Bir kadın ilişkisinden hala şikayet ediyorsa umut var demektir" bu söze güven..
Kayıplara karış bir süre teması kes. Bak gör neler değişiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…