Uzatma!!

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.784
388
45
Size en yakın kişi olduğunu düşündüğünüz eşiniz/sevgilinizle (bi arkadaş ta olabilir) pazar kahvaltısı yapıyorsunuz...Bu kişi sizin değer verdiğiniz insanları, ailenizi vs her şeyinizi biliyor uzun yıllardır...ve o dönem aranızdaki sorunların da etkisiyle kendinizi yalnızlaşmış hissediyorsunuz..
Dedenize ve babaannenize küçükken çok bağlısınız ve yıllar önce de olsa kaybetmişsiniz...2. Anne baba gibi..

Kahvaltı esnasında geçmişten konuşurken biranda hüzünlenip gözyaşınız akmaya başlamış.. Karşınızdaki susuyor...Tutmaya çalışırken ortamı bozmamak için biranda istemsiz daha da çok bir ağlama gelmiş. Bu duruma eşiniz / sevgiliniz size "uzatma" dese siz ne tepki verirdiniz?

Bu benim başıma geldi ben de diyeceğin bu mu dedim ben ağlarken karşımda oturup.. Ben kötü bişey mi diyorum kahvaltını yap anlamında senin için söyledim onu diyor ve buna tepki gösterdiğim için suçlu ilan ediliyorum...insan bi sarılır üzülme noldu şimdi falan der diyorum

Sizce abartmış mıyım tepkimde haksız mıyım

O anı görmedipimiz için bir de tek taraflı anlatıldığı için yorum yapmak sağlıklı değil. Şöyle ki erkekler ağlayan kadından hoşlanmıyor.

Yoo bence gayet de tek tarafli anlatilma ile yorum yapilabilir bir konu. Konu sahibi yillar once bir kayip yasamis, aglamasi gayet dogal geldi bana. Ben de bir kayip yasadim ve hic alakasiz bir zamanda agliyorum bazen. Destek de aldim ama bu durum asilmiyor. Esim uzatma dese hic dusunmeden evliligimi uzatmam. Erkekler aglayan kadindan hoslanmiyormus pehhh. Biz de merhametsiz erkeklerden hoslanmiyoruz.

Güzel bir gün,kahvaltıya gelmişiz. Karşımdaki ağlayıp dursa , benim de tadımı kaçırsa ben de uzatma derdim herhalde. Dışımdan diyemesem de içimden milyon kere derdim.
Herşeyin yeri var zamanı var.
Yani aciniz çok tazeyse, yeni kaybettiyseniz tabii normal ama aylar hatta yıllar öncenin kaybına aglamak için güzel kahvaltı sofrasını bulmak da uygunsuz bence.
Ayrıca siz kendinizi durduramadan ağlarken başka masalardan sanki kavga etmişsiniz gibi size bakıyorlardir kesin- turk insanı aglayana bön bön bakar çünkü. Bu bakışlardan da rahatsız olmuş olabilir.
Ve son olarak hayatınızda o kadar YAKİN olan birisine yalnızım diye aglayamazsiniz. O neci yani?? Sizin hayatının ortasında olduğunuz adam 'cok yalnızım' dese önce tribinizi atar sonra gelir konu acardiniz. Herkes de 'evet ayıp etmis' derdi.
Tribinizi atmışsınız,özrünü dilemiş.
Daha fazla uzatmayın bence.
İnsan bu kadar yakın olduğuna söz söylemeden yüz kere düşünemez ya, o an öyle diyesi gelmiştir. O da zaten sonradan pişman olmuştur yüksek sesle söyledi diye

En haklı yorum

Böyle insanlar ancak günlük muhabbetler kurabileceğiniz uzaktan arkadaşınız olabilir. Samimi olduğunuz birisi olamaz. Çünkü samimi olduğunuz kişiler duygu değişimlerinizi de, hassas konunularınızı da bilirler. Sadece eğlenmek istediğinizde görüşün madem ağlamanızı kaldıramıyorsa. Uzatma lafı sıradan bir sohbette bile çok kaba bir laf zaten bir de siz üzgünken kullanması ayrı bir düşüncesizlik

Yakının olan bu odunu en yakın fırına, mangala vs be bulursan ona at gitsin. Tam bir odun. Çok saçma bile olsa ağladığında “uzatma” diyorsa gerçekten uzatma. Kes ilişkini, rahatla.

Saygisizlik yapmiş. Onunla ne dert ortagi olunur ne hayat ortaği. Seven sevdiğinin akan göz yaşlarina kiyamazken uzatma demesi evet saygisizlik. Ve bir insanla nasil konuşmak gerektiğini bilmeyen biri

Tepkisi cok kaba oluş. Acaba bu konulari surekli mi açıyorsunuz. Ya da surekli bu modda mısınız? Mesela bir arkadasimiz 1 yildir ayni aile ortaminda hep kayiplarindan bahsedip surekli ağlıyor ki whatsapp grubu her yerde ayni. Acisina ortak oluyoruz ama esine dunyayi cehennem etti. Onlari artik kimse getiremez. Anilarini dinliyoruz birlikte ağlıyoruz yuzyuze gorusemesekte bu aralar durumumuz stabil. En son gecen hafta bor araya geldigimizde arkadaşımızın düğününü kutluyorduk ve o ortamda yine ayni meseleyi acip geceyi bitirdi. Onu da anlıyoruz her zamanda dinleriz ama eşi ayni evin icinde her dakika ruhu daralir insanin ınanin. Lakin Yeri geldiğinde paylasiyorsaniz acınızı ve karşınızdaki kisi buna bile tahammül edememisse yol verin gitsin.

Ağlamandan memnun olmayabilir buna birşey diyemem ama faha fazla ağlamanı engellemek için üzülme tatlım hadi yemeğini ye iştahın kaçmasın gibi bir cümleyle seni konudan dışarı çıkarabilirdi.. Hanzo uzatma diyerek kendini belli etmiş ne denir ki böylesine..ben olsam genel profilini de değerlendirir sepetlerdim

Diyeceğim her şeyi söylemiş yenGEnC :) Acınız taze değilse öyle güzel bir ortamda yaptığınız hiç hoş değil

Dedenizi yeni kaybetmiş olsaniz anlarim ama guzelim sabah kahvaltisinda yillar ince ölmüş dedeniz icin hungur hungur ağlamanin sirasi miydi desem çok mu odun olur?
Şu hareket benim butun modumu, iştahimi bitirir hatta oradan kalkmak bile isteyebilirim, gunu de sizinle gecirmek istemezdim. O kadar enerji duşurucu bir hareket.

Yalnizlaştiginizi hissediyorsaniz tabi ki konuşun yani başka kiminle konusacaksiniz zaten boyle şeyleri, eşim bana boyle bir konuyu açsa can kulagiyla dinler ve destek olmak isterim ben varken yalniz hissetmesine izin vermem ama ağlamak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…