- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Tepkisi cok kaba oluş. Acaba bu konulari surekli mi açıyorsunuz. Ya da surekli bu modda mısınız? Mesela bir arkadasimiz 1 yildir ayni aile ortaminda hep kayiplarindan bahsedip surekli ağlıyor ki whatsapp grubu her yerde ayni. Acisina ortak oluyoruz ama esine dunyayi cehennem etti. Onlari artik kimse getiremez. Anilarini dinliyoruz birlikte ağlıyoruz yuzyuze gorusemesekte bu aralar durumumuz stabil. En son gecen hafta bor araya geldigimizde arkadaşımızın düğününü kutluyorduk ve o ortamda yine ayni meseleyi acip geceyi bitirdi. Onu da anlıyoruz her zamanda dinleriz ama eşi ayni evin icinde her dakika ruhu daralir insanin ınanin. Lakin Yeri geldiğinde paylasiyorsaniz acınızı ve karşınızdaki kisi buna bile tahammül edememisse yol verin gitsin.
Ağlamandan memnun olmayabilir buna birşey diyemem ama faha fazla ağlamanı engellemek için üzülme tatlım hadi yemeğini ye iştahın kaçmasın gibi bir cümleyle seni konudan dışarı çıkarabilirdi.. Hanzo uzatma diyerek kendini belli etmiş ne denir ki böylesine..ben olsam genel profilini de değerlendirir sepetlerdim
Ben babamdan bahsetsem bazen aglamaya baslarim. Her zaman degil. Ama bazi günler insani daha cok sarsiyor hatirlsmak. Öyle diyen kim ise eseklik etmis. Ama büyük ihtimalle nasil davranacagini bilmediginden.
Evet her zaman değil hatta bugune dek pek ağlamadım bile hatırlayıp ama o sabah oyle olsu...bi de ailemden baska sehre gitmiştim yeni onun etkisi de oldu...onun sert tavırları da...nasıl davranacagını bilemese susardı , o gayet te azarı bastı, kahvaltısını bozmuşum
Yoo bence gayet de tek tarafli anlatilma ile yorum yapilabilir bir konu. Konu sahibi yillar once bir kayip yasamis, aglamasi gayet dogal geldi bana. Ben de bir kayip yasadim ve hic alakasiz bir zamanda agliyorum bazen. Destek de aldim ama bu durum asilmiyor. Esim uzatma dese hic dusunmeden evliligimi uzatmam. Erkekler aglayan kadindan hoslanmiyormus pehhh. Biz de merhametsiz erkeklerden hoslanmiyoruz.
Böyle insanlar ancak günlük muhabbetler kurabileceğiniz uzaktan arkadaşınız olabilir. Samimi olduğunuz birisi olamaz. Çünkü samimi olduğunuz kişiler duygu değişimlerinizi de, hassas konunularınızı da bilirler. Sadece eğlenmek istediğinizde görüşün madem ağlamanızı kaldıramıyorsa. Uzatma lafı sıradan bir sohbette bile çok kaba bir laf zaten bir de siz üzgünken kullanması ayrı bir düşüncesizlik
Güzel bir gün,kahvaltıya gelmişiz. Karşımdaki ağlayıp dursa , benim de tadımı kaçırsa ben de uzatma derdim herhalde. Dışımdan diyemesem de içimden milyon kere derdim.
Herşeyin yeri var zamanı var.
Yani aciniz çok tazeyse, yeni kaybettiyseniz tabii normal ama aylar hatta yıllar öncenin kaybına aglamak için güzel kahvaltı sofrasını bulmak da uygunsuz bence.
Ayrıca siz kendinizi durduramadan ağlarken başka masalardan sanki kavga etmişsiniz gibi size bakıyorlardir kesin- turk insanı aglayana bön bön bakar çünkü. Bu bakışlardan da rahatsız olmuş olabilir.
Ve son olarak hayatınızda o kadar YAKİN olan birisine yalnızım diye aglayamazsiniz. O neci yani?? Sizin hayatının ortasında olduğunuz adam 'cok yalnızım' dese önce tribinizi atar sonra gelir konu acardiniz. Herkes de 'evet ayıp etmis' derdi.
Tribinizi atmışsınız,özrünü dilemiş.
Daha fazla uzatmayın bence.
İnsan bu kadar yakın olduğuna söz söylemeden yüz kere düşünemez ya, o an öyle diyesi gelmiştir. O da zaten sonradan pişman olmuştur yüksek sesle söyledi diye
Her hatırladıgımda ağlayan ağlak biri de değilim....Onun bana karşı sefkatsizliği, ailemin yanından yeni ayrılıp baska sehre gelmiş olmam etkilemişti... zaten ne zaman anladı ki beni o an anlasın...Kendisi de babasını kaybetmiş, babası çok değerliymiş özelmiş cok dinledim bunları ama o bahsederken uzatma deseydim nasıl bir kıyamet kopardı düşünemiyorum bile
Ben normalde aglayabilen biri degildim. Sayilidir aglamam. Her zaman cok guclu oldugumu sanirdim. Annemi kaybettikten sonra ota cicege aglar oldum. Alakasiz bir konuda bile gozlerim dolabiliyor bazen. Ben sizi anladim. Bazi arkadaslar kahvaltida olur mu falan demis. Bunun zamani yok ki. Planli zamanlarda mi aglayacagiz. Simdi kahvaltidayiz kendimi tutayim da su icerken birakirim aglarim mi diyecegiz. Insaniz biz, etten kemikten yaratilmisiz. Bunu anlamayacak insanlar bir zahmet bizden uzak Allah'a yakin olsun.
Cok sagol anlayan biri...
Dedem , aslında babam gibiydi bi nevi benim..
Bana en cok sefkat gosterendi, babam o kadar gostermemiştir...
O sabah işte bi duygusal kalkmıştım zaten
Bir de bir üst mesajda yazdıgım ekmek konusuna sinirlendi aslında tüm olay paraydı
Umarim bu insan her kimse artik hayatinizda degildir. Boyle insanlarin ne arkadasliklari ne sevgililikleri cekilir. Cok uzuldum yasadiginiz duruma ama iyi tarafindan bakarsak hayat size bu insanin gercek yuzunu gormenz icin bir firsat sunmus.
Bana birisi sarılsa ben susamam. Eşim bildiği için uzak durur. Tercihim de bu yondedir.Size en yakın kişi olduğunu düşündüğünüz eşiniz/sevgilinizle (bi arkadaş ta olabilir) pazar kahvaltısı yapıyorsunuz...Bu kişi sizin değer verdiğiniz insanları, ailenizi vs her şeyinizi biliyor uzun yıllardır...ve o dönem aranızdaki sorunların da etkisiyle kendinizi yalnızlaşmış hissediyorsunuz..
Dedenize ve babaannenize küçükken çok bağlısınız ve yıllar önce de olsa kaybetmişsiniz...2. Anne baba gibi..
Kahvaltı esnasında geçmişten konuşurken biranda hüzünlenip gözyaşınız akmaya başlamış.. Karşınızdaki susuyor...Tutmaya çalışırken ortamı bozmamak için biranda istemsiz daha da çok bir ağlama gelmiş. Bu duruma eşiniz / sevgiliniz size "uzatma" dese siz ne tepki verirdiniz?
Bu benim başıma geldi ben de diyeceğin bu mu dedim ben ağlarken karşımda oturup.. Ben kötü bişey mi diyorum kahvaltını yap anlamında senin için söyledim onu diyor ve buna tepki gösterdiğim için suçlu ilan ediliyorum...insan bi sarılır üzülme noldu şimdi falan der diyorum
Sizce abartmış mıyım tepkimde haksız mıyım
Ben bu lafa cok kırıldım.. Onunla aramda mesafeler hissettim..O kadar kötü hissettim ki. Eve gidince ben ağkarken uzatma dediğine inanamıyorum dedim..Sen laftan anlamaz mısın acıklamasını yaptım ben dedi ..sonra da ayrıldı zaten...Hiçbi zaman gercekten duygularımı paylaşmadı ki....Hep onun dertleri onemliydi, sen seyircisin ne anlarsın .... hanım derdi bana
E be bacım,senden bir simiti esirgeyen kişiyi mi taktın bu kadar??? Senden simiti esirgeyen 'uzatma' da der 'kes lan' da der. Böyle bir insanı bu kadar yakınında tutma benceEtrafta kimse yoktu piknik alanındaydık...
İşin açıkcası o sabah kahvaltılıklar koydum cantaya buzdolabımda ne varsa...ekmeği simite de fırından alalım dedim...aldık parasını o verdi sorun da bu zaten cok iyi biliyorum... 1 simit, 2 de farklı farklı ekmek aldım sonra da yenir diye...
Esas kızgınlıgı ordan başladı...masaya oturduk 2 simit çıktı, aa 1 demiştim dedim...Huyunu bildiğim için 1 simit istemiştim, 2 küsur TL simitler ya 2 tane yenmiyor yazık oluyor bosa masraf diye dusundugunu artık cok iyi bildiğim için 1 simit dedim alırken... ben sana diyecektim ne gerek var 2 simide diye ama laf ediyor dersin diye demedim dedi...
Biraz sonrasında da bu kadar ekmeği niye aldık anlamadım ki dedi...
Tüm olay bunların ona pahalı gelmesiydi, öfkeliydi zaten.. ben sonradan anladım
İnşallah eşiniz değil ,sevgilinizdir bu kişi ve çabuk biter ilişkiniz.Yani evet israfa karşıyız elbette ama cimrilik başka birşey .Etrafta kimse yoktu piknik alanındaydık...
İşin açıkcası o sabah kahvaltılıklar koydum cantaya buzdolabımda ne varsa...ekmeği simite de fırından alalım dedim...aldık parasını o verdi sorun da bu zaten cok iyi biliyorum... 1 simit, 2 de farklı farklı ekmek aldım sonra da yenir diye...
Esas kızgınlıgı ordan başladı...masaya oturduk 2 simit çıktı, aa 1 demiştim dedim...Huyunu bildiğim için 1 simit istemiştim, 2 küsur TL simitler ya 2 tane yenmiyor yazık oluyor bosa masraf diye dusundugunu artık cok iyi bildiğim için 1 simit dedim alırken... ben sana diyecektim ne gerek var 2 simide diye ama laf ediyor dersin diye demedim dedi...
Biraz sonrasında da bu kadar ekmeği niye aldık anlamadım ki dedi...
Tüm olay bunların ona pahalı gelmesiydi, öfkeliydi zaten.. ben sonradan anladım
Evet aynen bu lafa normalde zaten katlanamıyorum cok kırıcı geliyor ve onun cokca kullandıgı bi laftı zaten. Sonunda ağlarken de soyledi...hoş daha onceleri beni üzdüğünde ağlayınca ağlayacaksan kapatıyorum teli , sen ağlayıp rahatlıosun ben napim derdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?