- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
İnşallah eşiniz değil ,sevgilinizdir bu kişi ve çabuk biter ilişkiniz.Yani evet israfa karşıyız elbette ama cimrilik başka birşey .
250 lirasını verin elbette ama lafının bu şekilde edilmesi de bir garipEvde usta vardı, bişi lazım oldu, o alıp gelmişti...250tl tutmuş.. bu tartışmadan sonra, haketmiyorsunu ima ederek borcunu istedi....
Ona laf etmişim, nankörmüşüm
Etrafta kimse yoktu piknik alanındaydık...
İşin açıkcası o sabah kahvaltılıklar koydum cantaya buzdolabımda ne varsa...ekmeği simite de fırından alalım dedim...aldık parasını o verdi sorun da bu zaten cok iyi biliyorum... 1 simit, 2 de farklı farklı ekmek aldım sonra da yenir diye...
Esas kızgınlıgı ordan başladı...masaya oturduk 2 simit çıktı, aa 1 demiştim dedim...Huyunu bildiğim için 1 simit istemiştim, 2 küsur TL simitler ya 2 tane yenmiyor yazık oluyor bosa masraf diye dusundugunu artık cok iyi bildiğim için 1 simit dedim alırken... ben sana diyecektim ne gerek var 2 simide diye ama laf ediyor dersin diye demedim dedi...
Biraz sonrasında da bu kadar ekmeği niye aldık anlamadım ki dedi...
Tüm olay bunların ona pahalı gelmesiydi, öfkeliydi zaten.. ben sonradan anladım
250 TL yi ver ve postala bu hanzoyu.Evde usta vardı, bişi lazım oldu, o alıp gelmişti...250tl tutmuş.. bu tartışmadan sonra, haketmiyorsunu ima ederek borcunu istedi....
Ona laf etmişim, nankörmüşüm
Anladığım kadarıyla bu kişi kocanız değil bence bu kişi için kendinize yazık etmeyin yol ver gitsin.. Bu arada Allah rahmet eylesin benimde dedemin yeri çok ayriydi bana babamdan çok babalık etmistir onu kaybedince babamı kaybetmişcesine boşluğa düştüm..
Yani sorun sadece bu degil size 1 simitin ekmegin parasinin lafini edecek insanlarla olmayin. Hem merhamet etmesi ve saygi duymasi gerekirdi haykira haykira agladiginizi sanmiyorum en azindan hicbirsey yapmiyorsa sessiz kalip saygi gosterebilirdi.O zaman beni cok iyi anlarsınız...
Babamdan ben o kadar görmedim ama dedem başkaydı..Duygusal bi yoksunluk anıma geldi onu aradım ağladım işte....dedemin bana ne ifade ettiğini de biliyordu üstelik
Yani sorun sadece bu degil size 1 simitin ekmegin parasinin lafini edecek insanlarla olmayin. Hem merhamet etmesi ve saygi duymasi gerekirdi haykira haykira agladiginizi sanmiyorum en azindan hicbirsey yapmiyorsa sessiz kalip saygi gosterebilirdi.
Yahu bu kadar değersiz misin de üç kuruşun lafını eden adamın yanında duruyorsun? Üzülmeyi geç bu adamın lafını ettiğine değmez. Sıkıştırıverseydin cebine ekmek parasını..Yok anlık bi hıçkırma şeklinde oldu tutmaya da çalıştıkca daha beter geldi..
Niye aldık anlamadım ki bu kadar ekmeği demesi de cabası....2 ekmek almama kızmış...yani kahvaltı dısında kendi sonra yiyeceğim ekmeği de ona aldırmış oldum ona kızmış...ondan bana sert tepki gösterdi...2 ekmek 2 simide ederinden bikaç tl falan fazla verdiyse canı cok yanar...onun ofkesiyle oturmus masaya ben anlayamamışım....
Hiiiç kendini yorma bundan bi cacık olmaz. Zaman kaybı senin icin.Yok anlık bi hıçkırma şeklinde oldu tutmaya da çalıştıkca daha beter geldi..
Niye aldık anlamadım ki bu kadar ekmeği demesi de cabası....2 ekmek almama kızmış...yani kahvaltı dısında kendi sonra yiyeceğim ekmeği de ona aldırmış oldum ona kızmış...ondan bana sert tepki gösterdi...2 ekmek 2 simide ederinden bikaç tl falan fazla verdiyse canı cok yanar...onun ofkesiyle oturmus masaya ben anlayamamışım....
Yahu bu kadar değersiz misin de üç kuruşun lafını eden adamın yanında duruyorsun? Üzülmeyi geç bu adamın lafını ettiğine değmez. Sıkıştırıverseydin cebine ekmek parasını..
Laf arasında adam diye bahsediyorum ama o ağız alışkanlığı. Adam falan olmaz bu insan artığından..
Ay bi de sen mi kıymet bilmiyormuşsunHiç güleceğim yokken güldürdün :) insan artığı...iyi lafmış..
Doğru diosun...inadına odemedim borcumu.. ayrıldı zaten kıymet bilmiosun diyerek
Ay bi de sen mi kıymet bilmiyormuşsun
Gözünü seveyim üç kuruşluk adamlar için üzülme. Tutumluluk çok güzel bir meziyettir de bununki pintiliğin dik alası.
Kurtulmuşsun. Allahın sevgili kuluymuşsun. İlerleyip bi de evlenseydiniz koltuk masa falan da almazdı bu. İki yer minderi bir sini..
Ay bu daha beter ki..Yok kendi evine en iyisinden koltuk takımı almış
Siz ağlarken yaslanacak bir omuz aramışınız ama karşınızdaki o demde değil ve asla olmayacak da ona göre hareket edinSize en yakın kişi olduğunu düşündüğünüz eşiniz/sevgilinizle (bi arkadaş ta olabilir) pazar kahvaltısı yapıyorsunuz...Bu kişi sizin değer verdiğiniz insanları, ailenizi vs her şeyinizi biliyor uzun yıllardır...ve o dönem aranızdaki sorunların da etkisiyle kendinizi yalnızlaşmış hissediyorsunuz..
Dedenize ve babaannenize küçükken çok bağlısınız ve yıllar önce de olsa kaybetmişsiniz...2. Anne baba gibi..
Kahvaltı esnasında geçmişten konuşurken biranda hüzünlenip gözyaşınız akmaya başlamış.. Karşınızdaki susuyor...Tutmaya çalışırken ortamı bozmamak için biranda istemsiz daha da çok bir ağlama gelmiş. Bu duruma eşiniz / sevgiliniz size "uzatma" dese siz ne tepki verirdiniz?
Bu benim başıma geldi ben de diyeceğin bu mu dedim ben ağlarken karşımda oturup.. Ben kötü bişey mi diyorum kahvaltını yap anlamında senin için söyledim onu diyor ve buna tepki gösterdiğim için suçlu ilan ediliyorum...insan bi sarılır üzülme noldu şimdi falan der diyorum
Sizce abartmış mıyım tepkimde haksız mıyım
Siz ağlarken yaslanacak bir omuz aramışınız ama karşınızdaki o demde değil ve asla olmayacak da ona göre hareket edin
Benim için çok kırıcı bir davranış.Size en yakın kişi olduğunu düşündüğünüz eşiniz/sevgilinizle (bi arkadaş ta olabilir) pazar kahvaltısı yapıyorsunuz...Bu kişi sizin değer verdiğiniz insanları, ailenizi vs her şeyinizi biliyor uzun yıllardır...ve o dönem aranızdaki sorunların da etkisiyle kendinizi yalnızlaşmış hissediyorsunuz..
Dedenize ve babaannenize küçükken çok bağlısınız ve yıllar önce de olsa kaybetmişsiniz...2. Anne baba gibi..
Kahvaltı esnasında geçmişten konuşurken biranda hüzünlenip gözyaşınız akmaya başlamış.. Karşınızdaki susuyor...Tutmaya çalışırken ortamı bozmamak için biranda istemsiz daha da çok bir ağlama gelmiş. Bu duruma eşiniz / sevgiliniz size "uzatma" dese siz ne tepki verirdiniz?
Bu benim başıma geldi ben de diyeceğin bu mu dedim ben ağlarken karşımda oturup.. Ben kötü bişey mi diyorum kahvaltını yap anlamında senin için söyledim onu diyor ve buna tepki gösterdiğim için suçlu ilan ediliyorum...insan bi sarılır üzülme noldu şimdi falan der diyorum
Sizce abartmış mıyım tepkimde haksız mıyım
Benim için çok kırıcı bir davranış.
Başkası kırılır kırılmaz bilemem. Bazı kelimeler bazı durumlarda çok şey anlatır. Demekki derdinizi o insana anlatmamalısınız.
Ayrıca bir insan en çok en yakınına bir laf söylerken 40 kere düşünüp de söylemeli.
İnsan en yakınını kırmaktan korkmayacak ama elaleme farklı olacak.
Kaç sinyali veriyor cayır cayır.
Çok samimi soruyorum iki ekmek alamayan adamla ne işiniz var?Etrafta kimse yoktu piknik alanındaydık...
İşin açıkcası o sabah kahvaltılıklar koydum cantaya buzdolabımda ne varsa...ekmeği simite de fırından alalım dedim...aldık parasını o verdi sorun da bu zaten cok iyi biliyorum... 1 simit, 2 de farklı farklı ekmek aldım sonra da yenir diye...
Esas kızgınlıgı ordan başladı...masaya oturduk 2 simit çıktı, aa 1 demiştim dedim...Huyunu bildiğim için 1 simit istemiştim, 2 küsur TL simitler ya 2 tane yenmiyor yazık oluyor bosa masraf diye dusundugunu artık cok iyi bildiğim için 1 simit dedim alırken... ben sana diyecektim ne gerek var 2 simide diye ama laf ediyor dersin diye demedim dedi...
Biraz sonrasında da bu kadar ekmeği niye aldık anlamadım ki dedi...
Tüm olay bunların ona pahalı gelmesiydi, öfkeliydi zaten.. ben sonradan anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?