Uzatma!!

Bundan 12 sene once yasadim bunu. Birebir aynisiniydi. Trafik kazasinda kardesim dedigim insan can cekise cekise olmustu gozumun onunde birkac ay oncesinde. Ve ben berbat haldeydim. O zaman ki erkek arkadasim evlenecegiz dedigim adam bir aksam film ne cok agladin ya elin kizi icin öff demisti.

Bana soyledigi son sey bu oldu. Sonra it oldu kopek oldu yalvardi. Affetmedim.
Ben şimdi evli mutlu cocukluyum. O hala it gibi surunuyor.
Yine aklima geldi yine nefret doldum.

Bundan 12 sene once yasadim bunu. Birebir aynisiniydi. Trafik kazasinda kardesim dedigim insan can cekise cekise olmustu gozumun onunde birkac ay oncesinde. Ve ben berbat haldeydim. O zaman ki erkek arkadasim evlenecegiz dedigim adam bir aksam film ne cok agladin ya elin kizi icin öff demisti.

Bana soyledigi son sey bu oldu. Sonra it oldu kopek oldu yalvardi. Affetmedim.
Ben şimdi evli mutlu cocukluyum. O hala it gibi surunuyor.
Yine aklima geldi yine nefret doldum.

Ohhh iyi olmuş akıbeti...Empati yoksunu duygusuzlar...Ama kendi arkadası için üzülseydi, sen de onla üzülürdün di mi

'Uzatma' kelimesi haddinden fazla kaba bir kelime, kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Konuyu toparlamak, o an için arzu edilmeyen bir konudan uzaklaşılması adına muhataplarımızın seçebileceği daha nazik tonla kelime, ifade biçimi varken üstelik. Kaba insanları sevmiyorum. Üsluptan bihaber insanlardan hazzetmiyorum. Üslup hususunda bu kadar zayıf olan, ve muhtemelen zayıf kalmakta da ısrarcı olacak bu tarz bireylerle iletişimi sürdürmekte elle tutulur hiçbir gerekçe de görmüyorum. Çok haklısınız değerli konu sahibi.

'Uzatma' kelimesi haddinden fazla kaba bir kelime, kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Konuyu toparlamak, o an için arzu edilmeyen bir konudan uzaklaşılması adına muhataplarımızın seçebileceği daha nazik tonla kelime, ifade biçimi varken üstelik. Kaba insanları sevmiyorum. Üsluptan bihaber insanlardan hazzetmiyorum. Üslup hususunda bu kadar zayıf olan, ve muhtemelen zayıf kalmakta da ısrarcı olacak bu tarz bireylerle iletişimi sürdürmekte elle tutulur hiçbir gerekçe de görmüyorum. Çok haklısınız değerli konu sahibi.

Cok dogru tespit etmişsiniz...Uslup sorunu gittikçe arttı...Yıllar geçtikçe kötüleşti..
Bişey açıklamaya çalıştığımda "bana nağme yapma", "hikaye anlatma", " aynı nağmeler hep mağdur edebiyatı" diyecek kadar...
Başta tanıdıgım o efendi adam buna dönüştü

Cok dogru tespit etmişsiniz...Uslup sorunu gittikçe arttı...Yıllar geçtikçe kötüleşti..
Bişey açıklamaya çalıştığımda "bana nağme yapma", "hikaye anlatma", " aynı nağmeler hep mağdur edebiyatı" diyecek kadar...
Başta tanıdıgım o efendi adam buna dönüştü
insanların ne yazık ki maskeledikleri/maskelemeye çalıştıkları yüzlerini her zaman hemen göremiyoruz Değerli vesikaliyarim. Sizin üzüleceğiniz bir durum yok (Tabi ki üzülüyorsunuzdur şu an, onu anlıyorum, ancak bir an önce iletişimin kesilmesi gereken bir şahıs bu bence), yapılan terbiyesizlik ortada. Üslup sorunu çok önemli hanfendi. Analiz ettik diyoruz ya, inanın yine de tam analiz edemiyoruz işte bir türlü, insan onlarca yıllık dostundan o kadar özensiz, saygısız bir üslup görebiliyor ki bazen. Çok acı ama gerçek. İnsanın şımarma eğilimini/doğasını yansıtıyor bunlar hep. Biz (yani bizim gibi davranış kalıplarına sahip olanlar, başkalarına saygı/üslup konusunda hep özenli olanlar), yani bu nasıl olur diye şaşırıp kalıyoruz. İnsanın şımarma katsayısını dikkate almadığımızdan (Bizim beyin-kalp bağlantımız farklı çalıştığından olsa gerek). Ben en olmaz dediğim dostluklarımda yaşadım bunları bazen. Biraz acı geldi, sonra düşündüm; benim gibi samimi, naif kaç dost edinebilirler acaba hayatta diye (Ama işte muhataplarınızın da aynı yaklaşım düzeyinde olmaları gerekli işte). Lakin şımarıklaşma eğilimi var işte hanfendicim, ailede-dostlukta olabiliyorken hele ki erkeklerle olan ilişkiler mi....Hiç üzülmeyin lütfen, son derece haklısınız. Efendiliği/hanfendiliği bir maske olarak görenlere yazık. Siz asla daha fazla vakit kaybetmeyin bu tarz bir şahısla. Çok da haklısınız. Tüm güzellikler sizinle olsun.

Back
X