Üzerimdeki psikolojik baskı

Bu tür meselelerde ben şunu ogrendim.kafaya hiç takmayip kendi hayatıma bakmak. Eşimle çok iyiyim gerisini pek sallamıyorum.bir zaman sonra karşıdaki kim olursa olsun çok da tin yani.ha benim yanımda çocuklarıma iğneleyici bir söz söylerlerse kibar ve usturuplu bir şekilde tepkimi veriyorum kendi annem babam da olsa
Ben cevap versem kv on katını yapar. Susuyorum
Cevap bile anlayana

Zaten kızlarım da anlıyor artık tarzından. Babanneye çok düşkün değiller😔

Gözyaşlarınıza yazık. Kusuruma bakmayın ama bu anlattıklarınız çok saçma. Eminim güzel bir kadınsınız. Eşiniz sizi beğenmiş almış, siz de onu beğenmiş almışsınız, diğerlerine biip yemek düşer. Kayınvalideniz de ne karışıyor boyunuza posunuza o gitsin kendisine baksın. Siz de fazla alınganlık etmeyin.

Ben beni isteyen çoktu diye kendimi övmeyi sevmem ki bu tarz laflar bana göre değil daha doğrusu. Onun böyle konuşması bana komik geliyor bir yandan da. Onun benim gözümdeki durumuna kendim düşmek istemem
Komik geliyorsa takılmamanız lazım o zaman. Evet çok saçma bir konuşma tarzı var ama bazen insanlara anladığı dilden cevap vermek onlara yetiyor.

Bak eşim yakışıklı biri değil, ama huyu iyidir. Bir çok insan beni yanında daha güzel bulur. Biz liseden beri birlikteyiz. Onların çevresi tarafından bilinen, baştan beri ciddiyeti olan bir ilişki.
Kayınvalidem özellikle ilk zamanlar aşırı yaptı yok şu kızına, torununa oğlumla olsun çok istedi zart zurt. Bir gün çok sinirlendim. Umursamıyor gibi yaptım bir süre sonra diğer odaya geçtim eşime de kalk gidelim dedim normalde oturacak tık daha baya bozuldu olayı bilmeyince. Sonra anlattım hak verdi haliyle. o annesiyle sonradan konuştu mu etti mi bilmiyorum ancak o gün bugündür söylemiyor.
Demem o ki sendeki eksiklik değil elindeki fazlalık değil. İkiniz birbirinizi sevmiş beğenmiş birlikte yaşamaya karar vermişsiniz. E o zaman ne yapacağız? Umursamayarak eşimizi yanımızda tutacak, ailesinin size ve ilişkinize laf söyleme hakkı olmadığını yine eşiniz gösterecek.

Nasıl keşke diyebiliyor o görümce??? Ben bile buradan sinir oldum. Bunlar kendilerini ne sanıyor anlamadım. Kraliyet ailesine gelin olunmuş da haberiniz yokmuş meğersem.
Görümcem sorunlu maalesef ne zaman ne söyleyeceği pek belli olmuyor sözlerini çok ciddiye almasamda cevabını vermek zorunlu bir durum aksi halde daha çok konuşup çıtayı yükseltir..

Güzel olmak için illa uzun ve sarışın mı olmak gerekiyor ? Esmer ve minyon olup gayet taş gibi insanlar tanıdım ki kendim de kumral uzunum ama nedense hemcinslerimden hep esmerler ve çıtı pıtı olanlar gözüme güzel gelir..😊

Back
X