Üzerimdeki psikolojik baskı

Allah kalp güzelliği versin. Kv den de yok belli, eminim ki cok güzelsinizdir.
Kendinizi bu gibi şeylerle hiç üzmeyin, kv sizi beğenmese ne olcak yani eşiniz sevdikden beğendikden sonra ayrica nedendir bilmem ben uzun boylu erkeklerin yanina kisa bayanlari cok yakişdiririm.

Uyku tutmadı bu gece dertleşmek istedim
1 yıldır evliyim. Eşim güzellik algısına hitap eden sarışın mavi gözlü 190 boyunda yakışıklı biri. Ben ortalama bir güzellikte esmer 152 boyundayım. Eşimle ilk konuşmaya başladığımızda boy farkımızı dert ettim. Kendimi onun yanına yakıştıramadım... Onun gözünde ben çok güzelim. Boy farkımızı önce garipserler sonra herkes alışır ben takmıyorum dedi. Gerçekten de boy farkımız takılmıyor hatta benim böyle minyon oluşumu seviyor.

Kayınvalidem sürekli beni beğenmediğine dair imalarda bulunuyor. Eşime söylüyorum haklısın nasıl davrandığının farkındayım diyo. Bazen falanca kızına oğlumu istedi ama o oralı olmadı gibi hikayeler anlatıyor. Hatta bunu ilk düğünümüzün olduğu akşam evde otururken bile yaptı.... Eşim ve kardeşleri annesine kızdılar adam evlenmiş hala ne konuşuyorsun gibi şeyler söylediler öyle sustu.

Bugün bir evli çift arkadaşımızla tanıştırdık. Eve gelince kadın olan arkadaşımızı övmeye başladı bir anda. Eşimde Vera00' da öyledir dedi. Ben şuan Vera dan bahsetmiyorum ondan bahsediyorum farkındaysan dedi.
Bu bende bardağı taşıran son damla oldu sanırım. Artık çok zoruma gitmeye başladı bu psikolojik baskı. Bu şekilde hergün ezilerek nasıl devam edeceğim bilmiyorum. Çevremdeki bazı insanlar bizi yakıştırıyor bazı insanlar boy farkından dolayı yakıştırmıyor farkındayım.
Ben şuan bunları yazarken ağlıyorum. Eşim ağladığımı farketti sadece bir süre sarıldı sonra uyudu..
Kv özgüvenini sarsmaya çalışıyor, başarılı da oluyor görünüşe bakılırsa , sakın buna izin verme anne oğlun beni beğendi diye hunharca bir kahkaha patlat geç 😅 bak benim dayım çok yakışıklıydı eşi ise onun yanında kısa boylu, çelimsiz, esmer ve güzel olmayan bir kadındı ( yermek için söylemedim) fakat öyle bir özgüveni vardı ki , herkes kadına bakınca önce bu özgüvenine şaşırıp sonda da onu öyle kabul edip çok sevmişlerdi, ama insanların yanında ay ben çok mu çirkinim diye depresyona girseydi herkes ezecekti , ama o kocam bana çok aşık, beni seçti beni çok beğendi ve evlendik tarzında konuşuyordu kimseyi takmıyordu ( dışardan öyle görünüyordu) ve bir süre sonra kimse onun dış görünüşü ile ilgilenmedi, bende dahil hepimiz zekası karşısında şapka çıkardık, çünkü kadın hem kendine cok güveniyordu hem de çok zekiydi ve konuşması ile herkesi kendisine hayran bırakıyordu, yani herşey dış görünüş değil ! bil istedim, bence sen çok güzel bir kadınsın 😊

Burda eşinin devreye girip annesinin bu şekilde konuşmasına müsade etmemeli. Bir daha boyunuzla ilgili konuştuğunda aklım kısa değil Allahtan o daha sıkıntı deyin onun aklı kısaymış çünkü
Sen kısasın demiyor direkt. Dolaylı yoldan arkadaşımın boyunu övüyor mesela. Sonrasında Kibar falan demeye başladı. Eşimde Vera da öyledir dedi beni övmeye başladı. O da ben şuan ondan bahsetmiyorum X den bahsediyorum farkındaysan dedi. Eşime söylüyorum haklısın diyor sadece bu kadar.

Aman be veraa gerçekten insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapmıyor bence..oturdun ağladın boynu bükük Emrah şarkısıda çaldı mı bari..ben yetiiiim ben yetiiiim ben öksüüz vayyy...sonra höykure höyküre göz yaşlarında seller oldu dimi peki neden:)) soruyorum neden? Körmüsün kötürümmüsün hangi uzvun eksik söyler misin? Ben sosyal ağlardan sendeki bu aşırı özgüvensizligi sezdim ve sıkıldım..öncelikle güzellik algini değiştir.eşin uzunmuş sen kısaymış bırak bu nameleri..sen bir omzunu dik tut başını güzelce kaldır bir kadın gibi dur,azıcık özgüvenli ol,narsist kaynanaya narsist takıl bak bakalım sana o lafları edebiliyormu! Biraz kendinle barışık ol biraz güzelliğinin farkında ol.asaletinle güzelliğine güzellik katarsın,kültürünle,insanlığın,merhemetinle,ahlakınla,örnek davranislarinla,asil duruşunla,nezaketinle,pozitif enerjinle,içten tebessümünle,insanlığınla güzel olursun..güzellik terazisi bozulan insanlara karşı fazla mütevazı olma.mesafeli duruşta bir güzellik belirtisidir.sana eşinle yakismadiginizi hissettiren herkese mesafeli ol ki birdaha hissettirmesinler.ayaga kalk güzel Vera ve zavallı kediymiş gibi bakma kendine ağlayacaksan güzellik algısı bozulan bu toplum nasıl duzelicek ona ağla..kendine gel

Şu an bunu yazarken ağlıyor musun? Yapmaaa. Kayınvalidelerin oğluşlarını kaptırmasından mütevellit bir dengesizliği hep var. Sana şunu anlatayım. Evlendim balayından geldik kv çağırdı gittik. Oğlunu öve öve bitiremedi çok yakışıklı damat oldun herkes seni konuştu vs benden tek kelime bahsetmeyince kayınpederim dedi sağolsun “benim gelinim de dünya güzeliydi”diye. Gık demedi. Takmadığını, mimik oynatmadığın gördükçe vazgeçiyorlar. Ben bir keresinde “e oğluna daha güzelini verelim anne?” Demiştim de pişman oldum ne gerek var ki... Boşver kaynana dengesizliği ata yadigarı ciddiye aldıkça şımarıyorlar.

Kv özgüvenini sarsmaya çalışıyor, başarılı da oluyor görünüşe bakılırsa , sakın buna izin verme anne oğlun beni beğendi diye hunharca bir kahkaha patlat geç 😅 bak benim dayım çok yakışıklıydı eşi ise onun yanında kısa boylu, çelimsiz, esmer ve güzel olmayan bir kadındı ( yermek için söylemedim) fakat öyle bir özgüveni vardı ki , herkes kadına bakınca önce bu özgüvenine şaşırıp sonda da onu öyle kabul edip çok sevmişlerdi, ama insanların yanında ay ben çok mu çirkinim diye depresyona girseydi herkes ezecekti , ama o kocam bana çok aşık, beni seçti beni çok beğendi ve evlendik tarzında konuşuyordu kimseyi takmıyordu ( dışardan öyle görünüyordu) ve bir süre sonra kimse onun dış görünüşü ile ilgilenmedi, bende dahil hepimiz zekası karşısında şapka çıkardık, çünkü kadın hem kendine cok güveniyordu hem de çok zekiydi ve konuşması ile herkesi kendisine hayran bırakıyordu, yani herşey dış görünüş değil ! bil istedim, bence sen çok güzel bir kadınsın 😊
Darısı başıma insallah

Şu an bunu yazarken ağlıyor musun? Yapmaaa. Kayınvalidelerin oğluşlarını kaptırmasından mütevellit bir dengesizliği hep var. Sana şunu anlatayım. Evlendim balayından geldik kv çağırdı gittik. Oğlunu öve öve bitiremedi çok yakışıklı damat oldun herkes seni konuştu vs benden tek kelime bahsetmeyince kayınpederim dedi sağolsun “benim gelinim de dünya güzeliydi”diye. Gık demedi. Takmadığını, mimik oynatmadığın gördükçe vazgeçiyorlar. Ben bir keresinde “e oğluna daha güzelini verelim anne?” Demiştim de pişman oldum ne gerek var ki... Boşver kaynana dengesizliği ata yadigarı ciddiye aldıkça şımarıyorlar.
Bu tarz konuşmayı eşim evde yokken yaptı Bi kerede. Bende dediğiniz gibi yaptım biraz. Eşimi ve erkek kardeşini bunlar daha 15 yaşındalarken bizim kıza alalım bu çocukları demiş Bi tane sokak satıcısı adam. Esprisine söylenmiş bir laf olduğu belli yani de mi. 15 yaşında çocuk ve ayak üstü Bi muhabbet. Bana bunu anlatıyor oğullarımı övücem diye. Bende verseydin birini dedim alay edercesine. Bi afalladı bozuldu boynumu bükmemi beklemişti çünkü. Ama ben bundan yoruldum işte sürekli sürekli kv nin bu tarz boş lafları benim enerjimi sömürüyor. Bana psikolojik baskı olarak geri dönüyor.

Ne tatlısın ❤️❤️

Bu tarz konuşmayı eşim evde yokken yaptı Bi kerede. Bende dediğiniz gibi yaptım biraz. Eşimi ve erkek kardeşini bunlar daha 15 yaşındalarken bizim kıza alalım bu çocukları demiş Bi tane sokak satıcısı adam. Esprisine söylenmiş bir laf olduğu belli yani de mi. 15 yaşında çocuk ve ayak üstü Bi muhabbet. Bana bunu anlatıyor oğullarımı övücem diye. Bende verseydin birini dedim alay edercesine. Bi afalladı bozuldu boynumu bükmemi beklemişti çünkü. Ama ben bundan yoruldum işte sürekli sürekli kv nin bu tarz boş lafları benim enerjimi sömürüyor. Bana psikolojik baskı olarak geri dönüyor.

Cevap verdikçe kalitesini bozuyorlar çünkü ciddiye alınmaya bayılıyorlar. Dik dur en iyi cevabın “imzasıyla ben aldım oğlunu yapacak bir şey yok” deyip gülümsemek olsun. M Minel_ask ın dediği gibi zekanla duruşunla cevap ver. Sakın sakın gözyaşına sebep olmasına izin verme olur mu:)

Cevap verdikçe kalitesini bozuyorlar çünkü ciddiye alınmaya bayılıyorlar. Dik dur en iyi cevabın “imzasıyla ben aldım oğlunu yapacak bir şey yok” deyip gülümsemek olsun. M Minel_ask ın dediği gibi zekanla duruşunla cevap ver. Sakın sakın gözyaşına sebep olmasına izin verme olur mu:)
Tesekkür ederim destekleriniz için ❤️

Bende bu durumu çok yaşadım.
Ama benim eşim öyle boylu poslu mavi gözlü falan değil.
Bildiğin hafif göbekli,benden az uzun,esmer bı adam.
Hiç kendimi kötü hissedemem kimse kusura bakmasın.
Neymiş yakistiramiyorlarmis 😂
Pardon da onlar da ki mükemmel fiziğe,güzelliğe falan mı sahip 🤦

Hayır ben bide laf atanları anlamıyorum.
Benim hakkımda konuşan eşimin akrabası aynaya bakmadan konusuyo diye üzülüyorum adına 😂
Asla kendime olan ozguvenime zarar verecek laf ettirmem.
Gobisim var ya hamile misin ne güzel karnın belli olmuş diyenlere bile ne munasabet o benim gobisim.onu bu hale getirmek için neler yedim siz nerden bileceksiniz der geçerim o derece 😂

Normalde insanların kusurlarını asla görmem.hepimizde illaki kusur var.ama evlenmişsin olmuş bitmiş yakistirmak nedir 🤔

Takma kafani bunlara. Cahil cahil konusuyor iste. Sen esine bak hee anne he de gec.
Seni oldugun gibi esin begenmis almis. Bundan sonrasi laf I guzaf.
Seviyeni uzakligini koru.
Ellaam ben bu aksam by kafayla neler yazardim da tutuyorum kendimi.
Ona mi dusmus Boyle yorumlar yapmak haspa.
Uzak ve mesafeli ol. Ve en onemlisi takma kafani.

1 yıldır evliyim. Eşim güzellik algısına hitap eden sarışın mavi gözlü 190 boyunda yakışıklı biri. Ben ortalama bir güzellikte esmer 152 boyundayım. Eşimle ilk konuşmaya başladığımızda boy farkımızı dert ettim. Kendimi onun yanına yakıştıramadım... Onun gözünde ben çok güzelim. Boy farkımızı önce garipserler sonra herkes alışır ben takmıyorum dedi. Gerçekten de boy farkımız takılmıyor hatta benim böyle minyon oluşumu seviyor.

Kayınvalidem sürekli beni beğenmediğine dair imalarda bulunuyor. Eşime söylüyorum haklısın nasıl davrandığının farkındayım diyo. Bazen falanca kızına oğlumu istedi ama o oralı olmadı gibi hikayeler anlatıyor. Hatta bunu ilk düğünümüzün olduğu akşam evde otururken bile yaptı.... Eşim ve kardeşleri annesine kızdılar adam evlenmiş hala ne konuşuyorsun gibi şeyler söylediler öyle sustu.

Bugün bir evli çift arkadaşımızla tanıştırdık. Eve gelince kadın olan arkadaşımızı övmeye başladı bir anda. Eşimde Vera00' da öyledir dedi. Ben şuan Vera dan bahsetmiyorum ondan bahsediyorum farkındaysan dedi.
Bu bende bardağı taşıran son damla oldu sanırım. Artık çok zoruma gitmeye başladı bu psikolojik baskı. Bu şekilde hergün ezilerek nasıl devam edeceğim bilmiyorum. Çevremdeki bazı insanlar bizi yakıştırıyor bazı insanlar boy farkından dolayı yakıştırmıyor farkındayım.
Ben şuan bunları yazarken ağlıyorum. Eşim ağladığımı farketti sadece bir süre sarıldı sonra uyudu..
Millet sizi yakıştırsa ne olur yakıştırmasa ne olur? Eşinizle birbirinizi beğenip seviyorsunuz sorun yok işte.
Kayınvalideye dinime küfreden de müslüman olsa bari diyin geçin gidin. Kayınvalide mi koynuna alıyor sizi ne alaka yani onun lafına takıp üzülmek. Siz ve eşiniz rahatsızlığınızı belli ettikçe üsteleyecek.

Kadın durduk yere sizde komplex yaratmış.Bu uzun boylu erkekler ekseriyetle kısa kadınlardan hoşlanıyor tecrübeyle sabit :) Birlikte yaşıyorsunuz galiba k.valide ile tıkayın laflarına kulağınızı ,değer vermeyin cevapta hıçte ezilmezsiniz, aksine çıldırır düşünsenize laf sokuyor ama onu tınan yok :D Hatta oda değiştirip yüksek sesle şarkı söyleyin.Siz kızdıkça o amacına ulaşıyor .
Eşinizin sizinle evlenmeye ne mecburiyeti olabilirdi ki? Sevmiş ,beğenmiş annesi de konuşsun dursun:63:

Ay hayatta aglamazdim benim eşimde benden 25cm uzun biri bişey dese imada bulunsa biz begenmisiz evlenmisiz valla yakistiramayan aynaya bı baksın önce derim.

Biz güneydoğuda memuruz. Eşimin üniversiteden arkadaşı ile aynı yere atandık. Annesi 2 haftalığına yanımıza gelmişti. Arkadaslarımız bizi bir yerlere gezmeye götürdü arabamız olmadığı için onlardan rica ettik kayınvalidemi gezdirmek için. O vesile ile tanışmış oldular
Demek ki neymiş?
İyi davranılıp el üstünde tutulmak, gezmelere götürülmek kv ye iyi gelmiyormuş.

Ah be güzelim genel de var bu sorun k.v.delerde..bizimkilerde oğlularına çok düşkün..onlara göre oğulları dünyanın en yakışıklı erkeği..eşimle yeni tanıştğımızda boyu biraz kısa demiş anasına ...eşim 180 ben 165 ..
Yıllardır söylerler yüzüme dalga geçerek oğlum senin boyuna kısa dedi ,dalga geçti bilmemne eşime sorunca tabiki inkar edip konuyu değiştirirdi ..oğlu çok boylu poslu ymuş bilmemne..birde k.p.hep (Benim babam yaşasaydı seni asla beğenmezdi çok zayıfsın derdi seni asla gelin olarak almazdı)gibi şeyler söylerdi halada söyler zaman zaman...
İlk zamanlar pek sesimi çıkarmadım..baktımki bu devam ediyor bende başladım onun oğlunu aşağılamaya..(devede de boy var ama bir işe yaramıyor,evlendiğimizde çalışmıyordu bile cebine hatçlığını ben koydum,cebinde telefonu bile yoktu ben aldım,öyle boyla posla olmaz o işler sorumsuzun tekiydi ben idare ettim....
Onlarada sizde çok kısasınız ama allahtan ikinizde kısasınız denge sağlamışsınız,k.v. anne sende hem kısasın hemde kilolu kilo ver isrersen biraz basenlerin çok fazla,k.p. de baba sende bel fıtığı var boyunda kısa kiloda var zayıfla biraz istersen daha sağlıklı ve dinç olursun,sürekli eşimin eski nişanlısını öven obsesif (gerçek anlamda) görümceye de ya keşke abin onla evlenseymiş hem güzelmiş hemde tamda bu aileye layıkmış aslında (biraz fettanmış öyle diyorlar) keşkeee diyor biraz denge sorunu var.. ayrıca sen beni boşver kendine odaklan..bak boşandın çocuğundan ayrısın evlenmek istiyorsun yeniden ama eş adayın bile yok daha...gibi gibi

çok bozuluyorlar tabiki ama hakettiler
Ne boş insanlar yahu...elin çocuğunu aşağılayıp kendilerini tatmin ediyorlar ..başkaları onların çocuklarını aşağılayınca zorlarına gidiyor...hakikaten gereksizler..
bence siz en azından uzaksınız buna ş0kredin kalmaya geldiği zamanda yüz vermeyin gezdireceğim memnun edeceğim diye uğraşmayın bu tipler alttan aldıkça bir ileri seviyeye geçer dahada yükseltir çıtayı ..
Altta kalmayın hatta surat asın mesafeli ve soğuk olun ...o size yaranmaya çalışsın

Sen kısasın demiyor direkt. Dolaylı yoldan arkadaşımın boyunu övüyor mesela. Sonrasında Kibar falan demeye başladı. Eşimde Vera da öyledir dedi beni övmeye başladı. O da ben şuan ondan bahsetmiyorum X den bahsediyorum farkındaysan dedi. Eşime söylüyorum haklısın diyor sadece bu kadar.
Canım henüz yeni evlisin, senin özgüvenini düşürmek ve ezmek için yapıyor. Sakın tuzağa düşme, aklı sıra seni huzursuz edip kavga çıkarıp eşine mağdur numarası yapacak. Allah’a havale et. Bozulsan bile çaktırma, o bi kızı överse sen daha abart öv, içinde patlasın. Eşin seni seviyorsa onu da kıskanıyordur gözünden düşürmeye çalışıyordur

Tüm kv Ler mi oğlunu kıskanıyor ya. Ben de aynı sorunu bir süre yasadim .esim beni çok sever ve annesiyle çok tartıştı bnm yüzümden.bn de atar yapmıştım artık bunalinca kuzu gibi oldu simdi

Back
X