Üzerimdeki psikolojik baskı

Gıcık kadın ya hiç takılma sen sonuçta eşin seni beğeniyor o istememiş ya seni o yüzden nereden vursam uzsem diye düşünüyor. Bence tepkini göster ya da eşine şöyle daha fazla dayanamıyorum annenle konuş diye bi el atılmalı bu duruma çok sinir bozucu çünkü

Aynılarını yaşadım ki eşimden çok çok güzelim ve epey küçüğüm herkes öyle söylüyor ben beğendim evlendim eşim bana çirkin gelse evlenmezdim bu konuda esime lafta ettirmem sizin zevkiniz ben sevdim beğendim önemli olan bu derim ama kaynanam sürekli biz istemedik beni dinlemedi ben ona çok kız buldum beğenmedi atanmış alsaydi ben böyle kızlara heves ediyorum bak bu kız varya onun gibi şu kızı istedik istemedi benim oğlum dik başlı laf dinlemez kafasının dikine gider neler neler sayar sanki ben mi istedim böyle olduğunu bilseydim ben de sizi istemezdim oğlun sadece tanışalım diye 6 ay yalvardı versinler diye anneme ayrı babama ayrı yalvardı dedim geçtim hiç üzülme ben hiç üzülmüyorum benim boyum uzun 175 eşim 190 oda beğenilmiyor uzunda olsan begenmezdi merak etme sen evliliğine bak

Ay kime ne ya?
Adam beğenmiş sevmiş almış
Ne kadar günah ya seni ağlatıyor
Boşver uzun boylu erkekler minyon seviyor zaten
Üzme kendini

Ah be güzelim genel de var bu sorun k.v.delerde..bizimkilerde oğlularına çok düşkün..onlara göre oğulları dünyanın en yakışıklı erkeği..eşimle yeni tanıştğımızda boyu biraz kısa demiş anasına ...eşim 180 ben 165 ..
Yıllardır söylerler yüzüme dalga geçerek oğlum senin boyuna kısa dedi ,dalga geçti bilmemne eşime sorunca tabiki inkar edip konuyu değiştirirdi ..oğlu çok boylu poslu ymuş bilmemne..birde k.p.hep (Benim babam yaşasaydı seni asla beğenmezdi çok zayıfsın derdi seni asla gelin olarak almazdı)gibi şeyler söylerdi halada söyler zaman zaman...
İlk zamanlar pek sesimi çıkarmadım..baktımki bu devam ediyor bende başladım onun oğlunu aşağılamaya..(devede de boy var ama bir işe yaramıyor,evlendiğimizde çalışmıyordu bile cebine hatçlığını ben koydum,cebinde telefonu bile yoktu ben aldım,öyle boyla posla olmaz o işler sorumsuzun tekiydi ben idare ettim....
Onlarada sizde çok kısasınız ama allahtan ikinizde kısasınız denge sağlamışsınız,k.v. anne sende hem kısasın hemde kilolu kilo ver isrersen biraz basenlerin çok fazla,k.p. de baba sende bel fıtığı var boyunda kısa kiloda var zayıfla biraz istersen daha sağlıklı ve dinç olursun,sürekli eşimin eski nişanlısını öven obsesif (gerçek anlamda) görümceye de ya keşke abin onla evlenseymiş hem güzelmiş hemde tamda bu aileye layıkmış aslında (biraz fettanmış öyle diyorlar) keşkeee diyor biraz denge sorunu var.. ayrıca sen beni boşver kendine odaklan..bak boşandın çocuğundan ayrısın evlenmek istiyorsun yeniden ama eş adayın bile yok daha...gibi gibi

çok bozuluyorlar tabiki ama hakettiler
Ne boş insanlar yahu...elin çocuğunu aşağılayıp kendilerini tatmin ediyorlar ..başkaları onların çocuklarını aşağılayınca zorlarına gidiyor...hakikaten gereksizler..
bence siz en azından uzaksınız buna ş0kredin kalmaya geldiği zamanda yüz vermeyin gezdireceğim memnun edeceğim diye uğraşmayın bu tipler alttan aldıkça bir ileri seviyeye geçer dahada yükseltir çıtayı ..
Altta kalmayın hatta surat asın mesafeli ve soğuk olun ...o size yaranmaya çalışsın
Nasıl keşke diyebiliyor o görümce??? Ben bile buradan sinir oldum. Bunlar kendilerini ne sanıyor anlamadım. Kraliyet ailesine gelin olunmuş da haberiniz yokmuş meğersem.

Ama sana bir şey diyeyim mi, en davranmaman gereken şekilde davranıyorsun. Su an onlar seni eziyor ve sen de bu durumu kabullenmiş gibi davranıp eziliyorsun. Hatta kendini çirkin görmeye başlamışsın bile. Bir süre sonra enerjinden eşin de etkilenecek malesef, herkes yanında ozguvenli ve kendine güvenen bir kadın ister. Çok çirkinim, eşim benden daha iyilerine layık diyen bir kadın istemez.

Babam çok yakışıklı bir adamdır, eşinizi tarif ettiğiniz gibi. Annem de güzeldir ama esmer olduğu için kimse annemi babama yakistiramamis zamanında. Zavallı annem bunu öyle bir benimsemiş ki hala bile babamın yanına kendini yakıştıramıyor ve kendini çirkin görüyor. Bir muhabbet olsa ' bu bana yakışmaz, aman çirkinim vs vs' Halbuki çok güzel bir kadın görsen. Kendine bunu yapma, yaptırma.

Veracığım eminim çok güzelsin, lütfen boş laflar için kendini üzme!

kayınvaliden üzüldüğünü bildiği için seninle böyle konuşuyor, yaptığı berbat bir şey ama inan o konuşmalar onunla ilgili, seninle ilgili değil. kendi mutsuz seni aşağı çekerek egosunu tatmin ediyor.

eşim 190 ben 165im bizim de boy farkımız fazla, üstelik ben evlendim 10 kilo aldım kayınvalidem sürekli “kalçan çıktı rahatsız olmuyor musun” deyip durdu, en sonunda dedim “anne rahatsız olsam önümdeki baklava tabağını hüpletmem değil mi” ona mı kalmış yani benim vücudumu eleştirmek. aradan 3 yıl geçti arkamdan konuştuysa bile yüzüme bişey diyemedi, doğumdu, lohusalıktı derken geçen ay karar verdim 6 kilo gitti bile hiç de onun dediği anda kesmedim yemeyi. özet: sözleri kendime dert etmeye değecek bir insan değil kayınvalide 🥰

Uyku tutmadı bu gece dertleşmek istedim
1 yıldır evliyim. Eşim güzellik algısına hitap eden sarışın mavi gözlü 190 boyunda yakışıklı biri. Ben ortalama bir güzellikte esmer 152 boyundayım. Eşimle ilk konuşmaya başladığımızda boy farkımızı dert ettim. Kendimi onun yanına yakıştıramadım... Onun gözünde ben çok güzelim. Boy farkımızı önce garipserler sonra herkes alışır ben takmıyorum dedi. Gerçekten de boy farkımız takılmıyor hatta benim böyle minyon oluşumu seviyor.

Kayınvalidem sürekli beni beğenmediğine dair imalarda bulunuyor. Eşime söylüyorum haklısın nasıl davrandığının farkındayım diyo. Bazen falanca kızına oğlumu istedi ama o oralı olmadı gibi hikayeler anlatıyor. Hatta bunu ilk düğünümüzün olduğu akşam evde otururken bile yaptı.... Eşim ve kardeşleri annesine kızdılar adam evlenmiş hala ne konuşuyorsun gibi şeyler söylediler öyle sustu.

Bugün bir evli çift arkadaşımızla tanıştırdık. Eve gelince kadın olan arkadaşımızı övmeye başladı bir anda. Eşimde Vera00' da öyledir dedi. Ben şuan Vera dan bahsetmiyorum ondan bahsediyorum farkındaysan dedi.
Bu bende bardağı taşıran son damla oldu sanırım. Artık çok zoruma gitmeye başladı bu psikolojik baskı. Bu şekilde hergün ezilerek nasıl devam edeceğim bilmiyorum. Çevremdeki bazı insanlar bizi yakıştırıyor bazı insanlar boy farkından dolayı yakıştırmıyor farkındayım.
Ben şuan bunları yazarken ağlıyorum. Eşim ağladığımı farketti sadece bir süre sarıldı sonra uyudu..
İnsanlar kısımını kapının dışında bırakamazsanız yürümez bu iş.
Kayınvalideye karşıda neden bu kadar ezik gösterdiniz ki kendinizi."Beni de isteyen arayan soran çoktu, gönül işte kimi severse onun peşinden koşuyor" demek bu kadar zor muydu? Siz sineye çektikçe o gocunduğunuzu anlayacak ve daha çok üzerinize düşecek.

Uyku tutmadı bu gece dertleşmek istedim
1 yıldır evliyim. Eşim güzellik algısına hitap eden sarışın mavi gözlü 190 boyunda yakışıklı biri. Ben ortalama bir güzellikte esmer 152 boyundayım. Eşimle ilk konuşmaya başladığımızda boy farkımızı dert ettim. Kendimi onun yanına yakıştıramadım... Onun gözünde ben çok güzelim. Boy farkımızı önce garipserler sonra herkes alışır ben takmıyorum dedi. Gerçekten de boy farkımız takılmıyor hatta benim böyle minyon oluşumu seviyor.

Kayınvalidem sürekli beni beğenmediğine dair imalarda bulunuyor. Eşime söylüyorum haklısın nasıl davrandığının farkındayım diyo. Bazen falanca kızına oğlumu istedi ama o oralı olmadı gibi hikayeler anlatıyor. Hatta bunu ilk düğünümüzün olduğu akşam evde otururken bile yaptı.... Eşim ve kardeşleri annesine kızdılar adam evlenmiş hala ne konuşuyorsun gibi şeyler söylediler öyle sustu.

Bugün bir evli çift arkadaşımızla tanıştırdık. Eve gelince kadın olan arkadaşımızı övmeye başladı bir anda. Eşimde Vera00' da öyledir dedi. Ben şuan Vera dan bahsetmiyorum ondan bahsediyorum farkındaysan dedi.
Bu bende bardağı taşıran son damla oldu sanırım. Artık çok zoruma gitmeye başladı bu psikolojik baskı. Bu şekilde hergün ezilerek nasıl devam edeceğim bilmiyorum. Çevremdeki bazı insanlar bizi yakıştırıyor bazı insanlar boy farkından dolayı yakıştırmıyor farkındayım.
Ben şuan bunları yazarken ağlıyorum. Eşim ağladığımı farketti sadece bir süre sarıldı sonra uyudu..
İnsanların ne düşündüğü neden bu kadar önemli? Siz birbirinizi sevdikten sonra kimin ne haddine kalmış?

Öncelikle kendinizi sevin sarılın. Sahip olduklarınız için şükür edin. İnanın şu dert dediğiniz dert edilecek bir şey değil.

bakın sevdiğiniz yanınızda ve sarılıp uyuyor ;)

Sen kısasın demiyor direkt. Dolaylı yoldan arkadaşımın boyunu övüyor mesela. Sonrasında Kibar falan demeye başladı. Eşimde Vera da öyledir dedi beni övmeye başladı. O da ben şuan ondan bahsetmiyorum X den bahsediyorum farkındaysan dedi. Eşime söylüyorum haklısın diyor sadece bu kadar.
Sen de ona aynısını yap, mesela kp’den uzun demişsin bi örnek bul kadının uzun olması da çok kötü duruyor de ya da kv uzun boylu biriyse uzun boylu kadınların kötü durduğuyla ilgili bişey de, fiziksel bişeyine laf söyle. Çok mu çocukça bilmiyorum ama ben fiziksel görünüşüme laf eden herkese aynı şekilde karşılık vermezsem içime dert oluyor 😂 bu arada boyunuzu hiç dert etmemelisiniz eşiniz öyle seviyor demek ki. Benim en yakın arkadaşımın da sevgilisiyle arasında 30 cm’den fazla var hiç dert etmiyorlar ki sevgilisini önceden de tanıyordum minyon kızlardan hoşlandığını söylemişti. Bence uzun erkek minyon kız ilişkisi sık olan bişey. Ben de ortalamanın bi tık üstündeyim hep kendi boyuma yakın denk geliyor. Boyunuzla barışsanız kv’yi de daha az takarsınız

Cnm eşiniz sizi beğenmiş almış zaten siz eşinizin gözün de güzelsiniz kayınvalideyi boşverin beğenmeSe beğenmesin benim kayınvalidem de bana der güzel giyin makyajını yap benim kendime göre eşime göte giyinmişim de güzel makyajım da hafif çok sevmem ağır makyaj kapayım eşim diyor ben seni böyle beğeniyorum

Ayrıca bu lafları kısa olduğun için değil kıskandığı çekemediği için yapıyor bunun farkına var. Kıskanmasaydı ama kısa olduğunu, yakışmadığınızı düşünseydi sana böyle alttan alta laf sokmazdı, seni üzmeye çalışıyor zaten

eşinizin böyle bir iması yok anladığım kadarıyla. sizi beğeniyor, seviyor ve bunu hissettiriyorsa başkalarının ne düşündüğü önemli değil.
kv niz bunu bulmasa başka sorun bulacaktı eminim. çünkü amacı sizi bir şekilde yermek.
özgüveniniz zedelenmesin. herkesin zevki beğenisi aynıdır.
ben olsam "annecim her gece yatağa beraber girdiğim oğlun herşeyimi beğeniyor, bence sorun yok" derdim.

Sorun sizin özgüvensiz olmanız ve bunu herkese hissettirmeniz. Güzelliğe ve yakışmaya dair çok saçma bir bakış açınız var, ama insanlar bütün olarak değerlendirilir. Fiziksel olarak hiç de hoş durmayan ama konuşması, tavrıyla insanları etkileyen çok çekici gelen sizin mantığınıza göre ‘bi içim su’ kadınlara tercih edilen çok fazla örnek var.

bence üzülmeniz gereken eşinize bunları hissettiriyor oluşunuz, özgüvensiz biri bi süre sonra hoş gelmez göze de.. ayrıca sarışın uzun boylu olduğu için sizin gözünüzde ilah olmuş, öyle tipleri hiç beğenmeyen kadınlar da var.. benzer şekilde eşiniz de sizin tipinizi beğeniyormuş yani biraz kendinize gelin böyle yaşamak çok zor

Böyle davranan kadin yüzümü göremez.
Yollarim oglunu. Ona afkursun boş boş. Oğludur çeker. Ben niye çekeceğim ki?

Arkamdan döksün zehrini.
Bayram ziyareti bile yapmam.
Düğünlerde denk gelsem yüzüne bakmam.
Ele daha yakın olurum.

Eşiniz lafta farkındayım demeyecek.
Öyle bir düzen kuracak ki siz hiç bir şekilde uzulmeyeceksiniz.
Anlatabildim umarım.

Sorun sizin özgüvensiz olmanız ve bunu herkese hissettirmeniz. Güzelliğe ve yakışmaya dair çok saçma bir bakış açınız var, ama insanlar bütün olarak değerlendirilir. Fiziksel olarak hiç de hoş durmayan ama konuşması, tavrıyla insanları etkileyen çok çekici gelen sizin mantığınıza göre ‘bi içim su’ kadınlara tercih edilen çok fazla örnek var.

bence üzülmeniz gereken eşinize bunları hissettiriyor oluşunuz, özgüvensiz biri bi süre sonra hoş gelmez göze de.. ayrıca sarışın uzun boylu olduğu için sizin gözünüzde ilah olmuş, öyle tipleri hiç beğenmeyen kadınlar da var.. benzer şekilde eşiniz de sizin tipinizi beğeniyormuş yani biraz kendinize gelin böyle yaşamak çok zor

bazı insanlar dikkatli bakınca cidden çirkin bile olsalar öyle bir auraları oluyor ki herkes beğenip deli divane oluyor. bu da kendine güvenmek, etrafın dediklerini çok takmamakla başlayan bir şey. hele de evlilik gibi uzun bir yola çıkarken insanlar fiziksel çekim ve görünüş kadar karakter, tavır gibi herşeye bir bütün olarak bakıyor.
konu sahibi özgüven sorununu aşarsa rahatlar ancak.

Back
X