Üzerimdeki psikolojik baskı

Kv'de baska sehirde yasiyormus zaten, nasil bu kadar iletisim olabiliyor ki?

Sevmedigin insanlar ile mesafe kurmayi ögren. Velev ki ayni ortama girdiniz, lafini dan dan vur. Diger taraftanda esine tepki ver "annem senin üzerine bu sekilde konussa, hos olurmuydu? Git annen ile konus" tarzi. Gerekirse tehdit tarzi "Ben bu sekilde anneni evime agirlayamam, annen ile bu konuda konus ve tembih et" diye.

Yani artik yetiskin bir insansin. Herseyi aglayarak çözemezsin. Agladin diyede yorgun adam ayakta kalamaz. Yani ergen degilsiniz. Biraz cözüm odakli düsünmen lazim.

Oğlu beğenmiş, annesine ne? İnsanların ne söylediğini umursamam ben hiç, güler geçerim ya da dalgaya alırım karşımdakini sinir krizlerine sokarım 😂 senin alındığını fark ediyorsa kadın, üzerine üzerine gelir. “Ay anne, kimler kimler istemiş o da beni beğendi işte demek ki senin göremediğin bir şeyler gördü bende nikahı bana bastı.” der kahkaha falan atarım karşısında. O başkalarını örnek gösteriyorsa, bende başka kayınvalideleri örnek gösteririm, insanları susturmak hiç zor değil. Ağlayıp, üzülüp kendini yıpratma, psikolojik baskı hiç hissetme. Eşin ne güzel ki senin yanında, gerisi dış kapının dış mandalı

Eşiniz sizi beğeniyor, seviyormuş. Takmayın gerisini. Kayınvalideniz ile de aranıza mesafe koyun. Çünkü bu mesafeyi hak etmiş. Moralinizi bozamaz uzakta olursa.

Tüm kv Ler mi oğlunu kıskanıyor ya. Ben de aynı sorunu bir süre yasadim .esim beni çok sever ve annesiyle çok tartıştı bnm yüzümden.bn de atar yapmıştım artık bunalinca kuzu gibi oldu simdi
Ben eşimle yaklaşık boydayım. O belki uzundur ama ben uzun görünüyorum hatta söyle ikimizde Kısayız ben kadına göre normalim eşim erkegw göre kısa.
Kv bana kısasın diyor😵

Hepsini gec kv ve iki görümcem benden de kısa.

O bitti şimdi cocuklarıma kısa kısa fiyip duruyor. Kuru karga kara (ben beyaz tenli renkli gözlüyüm eşim esmer epey. Çocuklar babaya benzedi) gelişmemiş vs diyor yüzlerine.
Tüm çevrem çocuklarımı sever över güzel der. Bi babanneye begendiremedim🤭
Herkes kalbine göre

Ben eşimle yaklaşık boydayım. O belki uzundur ama ben uzun görünüyorum hatta söyle ikimizde Kısayız ben kadına göre normalim eşim erkegw göre kısa.
Kv bana kısasın diyor😵

Hepsini gec kv ve iki görümcem benden de kısa.

O bitti şimdi cocuklarıma kısa kısa fiyip duruyor. Kuru karga kara (ben beyaz tenli renkli gözlüyüm eşim esmer epey. Çocuklar babaya benzedi) gelişmemiş vs diyor yüzlerine.
Tüm çevrem çocuklarımı sever över güzel der. Bi babanneye begendiremedim🤭
Herkes kalbine göre
Bu tür meselelerde ben şunu ogrendim.kafaya hiç takmayip kendi hayatıma bakmak. Eşimle çok iyiyim gerisini pek sallamıyorum.bir zaman sonra karşıdaki kim olursa olsun çok da tin yani.ha benim yanımda çocuklarıma iğneleyici bir söz söylerlerse kibar ve usturuplu bir şekilde tepkimi veriyorum kendi annem babam da olsa

KVniz iğrenç bir insan bence eşiniz etrafta yokken kes artık acuze diyin sonra da görüşmeyin

Srn 1 80 boyunda bir ahu da olsan kv bir kulp bulurdu..Kusur ararsan bir sivilce yeter ,muhabbet ararsan bir tebessüm yeter derler..
Bende özgüvenli olanların çok güzel göründüğüne katılanlardanım.

Canım henüz yeni evlisin, senin özgüvenini düşürmek ve ezmek için yapıyor. Sakın tuzağa düşme, aklı sıra seni huzursuz edip kavga çıkarıp eşine mağdur numarası yapacak. Allah’a havale et. Bozulsan bile çaktırma, o bi kızı överse sen daha abart öv, içinde patlasın. Eşin seni seviyorsa onu da kıskanıyordur gözünden düşürmeye çalışıyordur
Evet kıskanıyor bence. Yeni evliyken ilk haftalardı sabah kahvaltı yapıyorduk. Eşimi şapur şupur öpmeye başladı. Kardeşi de takıldı anne evli adamı çocuk gibi öpme eşinin yanında dedi esprisine. "Niye öpmüyor muşum? Ben doğurdum. Ben büyüttüm benim oğlum " falan demeye başladı saçma sapan bir tepki verdi

Esiniz sizi seviyor sizi telkin etmis sarılmış bence eşinize yuklenmeyin ya da cok yansitmamaya çalışın çünkü adam da Vera neden bu kadar takılıyor diyerek o da sizi hatali bulabilir uzun vadede
Kayinvalidenize de "madem cok istiyordun alaydin o kizi" diyin o da eşinizin istemediğini soyleyecektir oradan yürüyün "evet oğlun beni sevmis beni istemiş ki evliyiz ve mutluyuz lütfen ayni konulari acmayalim ben kiriliyorum artik" diyin esiniz de şahit olsun şayet bir daha aynisi yasanirsa daha sert cikin görüşmeyin siz sınır cizdikce susacaktir bence. Çünkü eşiniz sizin yaninizda ama bunu devamlı dert ederseniz esiniz de annesine taktiginizi dusunup umursamayacak zamanla. Gorusmemeyi istemek de sizin tercihiniz olur esiniz de annesine ya anne soyleme bi daha der ya da o da ayri görüşür.

Evet kıskanıyor bence. Yeni evliyken ilk haftalardı sabah kahvaltı yapıyorduk. Eşimi şapur şupur öpmeye başladı. Kardeşi de takıldı anne evli adamı çocuk gibi öpme eşinin yanında dedi esprisine. "Niye öpmüyor muşum? Ben doğurdum. Ben büyüttüm benim oğlum " falan demeye başladı saçma sapan bir tepki verdi
Klasik "aman benim oğluşum" sahiplenmesi, gelini sanki sevgilisinden kiskanan kadin tripleri. Işte siz de nahifsiniz ne diyim :)

Gıcık kadın ya hiç takılma sen sonuçta eşin seni beğeniyor o istememiş ya seni o yüzden nereden vursam uzsem diye düşünüyor. Bence tepkini göster ya da eşine şöyle daha fazla dayanamıyorum annenle konuş diye bi el atılmalı bu duruma çok sinir bozucu çünkü
Geçen yaz oğlumu bilmem kimler damat istedi. Bilmem kimler evlenmek istedi diye bisey anlattı Bi kere. Ben başka odaya geçtim moralim bozuldu. Eşim o sırada annesine kızmış ben evlendim ne saçma sapan şeyler konuşup duruyosun diye

Geçen yaz oğlumu bilmem kimler damat istedi. Bilmem kimler evlenmek istedi diye bisey anlattı Bi kere. Ben başka odaya geçtim moralim bozuldu. Eşim o sırada annesine kızmış ben evlendim ne saçma sapan şeyler konuşup duruyosun diye
Odaya kacmak yerine tam tersi karşısına dikilip eee bize ne anne onun karısı benim diyemediniz mi :)

Ama sana bir şey diyeyim mi, en davranmaman gereken şekilde davranıyorsun. Su an onlar seni eziyor ve sen de bu durumu kabullenmiş gibi davranıp eziliyorsun. Hatta kendini çirkin görmeye başlamışsın bile. Bir süre sonra enerjinden eşin de etkilenecek malesef, herkes yanında ozguvenli ve kendine güvenen bir kadın ister. Çok çirkinim, eşim benden daha iyilerine layık diyen bir kadın istemez.

Babam çok yakışıklı bir adamdır, eşinizi tarif ettiğiniz gibi. Annem de güzeldir ama esmer olduğu için kimse annemi babama yakistiramamis zamanında. Zavallı annem bunu öyle bir benimsemiş ki hala bile babamın yanına kendini yakıştıramıyor ve kendini çirkin görüyor. Bir muhabbet olsa ' bu bana yakışmaz, aman çirkinim vs vs' Halbuki çok güzel bir kadın görsen. Kendine bunu yapma, yaptırma.
Okuyunca annenize üzüldüm. Ama bu resmen benim hikayem :(

İnsanlar kısımını kapının dışında bırakamazsanız yürümez bu iş.
Kayınvalideye karşıda neden bu kadar ezik gösterdiniz ki kendinizi."Beni de isteyen arayan soran çoktu, gönül işte kimi severse onun peşinden koşuyor" demek bu kadar zor muydu? Siz sineye çektikçe o gocunduğunuzu anlayacak ve daha çok üzerinize düşecek.
Ben beni isteyen çoktu diye kendimi övmeyi sevmem ki bu tarz laflar bana göre değil daha doğrusu. Onun böyle konuşması bana komik geliyor bir yandan da. Onun benim gözümdeki durumuna kendim düşmek istemem

eşinizin böyle bir iması yok anladığım kadarıyla. sizi beğeniyor, seviyor ve bunu hissettiriyorsa başkalarının ne düşündüğü önemli değil.
kv niz bunu bulmasa başka sorun bulacaktı eminim. çünkü amacı sizi bir şekilde yermek.
özgüveniniz zedelenmesin. herkesin zevki beğenisi aynıdır.
ben olsam "annecim her gece yatağa beraber girdiğim oğlun herşeyimi beğeniyor, bence sorun yok" derdim.
Evet eşim beni böyle seviyor her şeyimle seviyor. Miniğim diye sever beni. Bu sabah kalktığımızda annemle konuşayım mı dedi. Ben istemedim konuşmasını. Burdaki arkadaşların dediği tarzda davranıcam. Eşim konuşursa yenilgiyi kabul etmiş olurum

Uyku tutmadı bu gece dertleşmek istedim
1 yıldır evliyim. Eşim güzellik algısına hitap eden sarışın mavi gözlü 190 boyunda yakışıklı biri. Ben ortalama bir güzellikte esmer 152 boyundayım. Eşimle ilk konuşmaya başladığımızda boy farkımızı dert ettim. Kendimi onun yanına yakıştıramadım... Onun gözünde ben çok güzelim. Boy farkımızı önce garipserler sonra herkes alışır ben takmıyorum dedi. Gerçekten de boy farkımız takılmıyor hatta benim böyle minyon oluşumu seviyor.

Kayınvalidem sürekli beni beğenmediğine dair imalarda bulunuyor. Eşime söylüyorum haklısın nasıl davrandığının farkındayım diyo. Bazen falanca kızına oğlumu istedi ama o oralı olmadı gibi hikayeler anlatıyor. Hatta bunu ilk düğünümüzün olduğu akşam evde otururken bile yaptı.... Eşim ve kardeşleri annesine kızdılar adam evlenmiş hala ne konuşuyorsun gibi şeyler söylediler öyle sustu.

Bugün bir evli çift arkadaşımızla tanıştırdık. Eve gelince kadın olan arkadaşımızı övmeye başladı bir anda. Eşimde Vera00' da öyledir dedi. Ben şuan Vera dan bahsetmiyorum ondan bahsediyorum farkındaysan dedi.
Bu bende bardağı taşıran son damla oldu sanırım. Artık çok zoruma gitmeye başladı bu psikolojik baskı. Bu şekilde hergün ezilerek nasıl devam edeceğim bilmiyorum. Çevremdeki bazı insanlar bizi yakıştırıyor bazı insanlar boy farkından dolayı yakıştırmıyor farkındayım.
Ben şuan bunları yazarken ağlıyorum. Eşim ağladığımı farketti sadece bir süre sarıldı sonra uyudu..
Neden kayınvalidenize “anne böyle konuşmandan rahatsız oluyorum sözlerne dikkat edermisin ayıp oluyor yani alla “ demediniz ?

Kv'de baska sehirde yasiyormus zaten, nasil bu kadar iletisim olabiliyor ki?

Sevmedigin insanlar ile mesafe kurmayi ögren. Velev ki ayni ortama girdiniz, lafini dan dan vur. Diger taraftanda esine tepki ver "annem senin üzerine bu sekilde konussa, hos olurmuydu? Git annen ile konus" tarzi. Gerekirse tehdit tarzi "Ben bu sekilde anneni evime agirlayamam, annen ile bu konuda konus ve tembih et" diye.

Yani artik yetiskin bir insansin. Herseyi aglayarak çözemezsin. Agladin diyede yorgun adam ayakta kalamaz. Yani ergen degilsiniz. Biraz cözüm odakli düsünmen lazim.
Bu kadar sık görüşme sebebimiz şu aslında. Temmuz ağustosta yıllık izin zamanımız. Güneydoğu çok sıcak burda durulmuyor. Bizde yazı biraz tatil yaparak biraz ailelerimizin yanında geçiriyoruz. Batıda bir evimiz yok.
Eşime benim annem babam sana hiç bişey demiyor sizinkilerin maşallahı var dedim. Haklısın diyor. Ben de üzülüyorum diyor. Mülayim biri kendini bile çok savunabilen birisi değil. O an Bi şeyler söylese cevap verse bile lafı gediğine oturtan birisi değil. Çok tesiri olmuyor yani.

Bu kadar sık görüşme sebebimiz şu aslında. Temmuz ağustosta yıllık izin zamanımız. Güneydoğu çok sıcak burda durulmuyor. Bizde yazı biraz tatil yaparak biraz ailelerimizin yanında geçiriyoruz. Batıda bir evimiz yok.
Eşime benim annem babam sana hiç bişey demiyor sizinkilerin maşallahı var dedim. Haklısın diyor. Ben de üzülüyorum diyor. Mülayim biri kendini bile çok savunabilen birisi değil. O an Bi şeyler söylese cevap verse bile lafı gediğine oturtan birisi değil. Çok tesiri olmuyor yani.

Madem kendini savunamiyor, o zaman senin çözümlerine saygi duyacak. Ailelerin yanina gittiginizde en fazla 1 hafta kalin. Cogu günlerdede gezin. Kv'de gelirsede en fazla 1 hafta kalabilir. Dahada cosarsa hiç kalamaz.

Bunuda esin ile iyicene konusmalisin "sizinkilerin masallahi var" diyerek bir ima ile degil. "Annenin dedikleri beni kiriyor ve ben daha fazlasina dayanamiyorum artik. Ya sen annen ile konusursun, yada annenlere gitmek, onun buraya gelmesi kisitlanir hatta olmaz bile." diye açik açik konusmalisin. Iletisim bu tür seylerde çok çok önemli.

Ve herseyin yani sira sende kendini savun. Birsey söylediginde tepkini belirterek. Mesafe koyarak, samimim olmayarak,.. diye diye örnekler verilebilir. Ve söyledigi laflari takmamaya ögren. Neticede esin seni begenmis ki evlendiniz. Kv'de kim ki allasen seni begensin yada begenmesin. Onun ile evlenmedin. Oturdugu yerde konusup dursun. Hiç takma.

Back
X