üzgünüm anne...

sevgisiz11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
172
53
48
Merhaba,

İlk defa esimden ayrı bir sorun icin konu açıyorum yıllardır sırtımda taşıdığım yüküm bu anlatacaklarım

Ben 14 , kardesim 7 yaşındayken annem evden ayrıldı bi adamla gitti babam calıstığı icin biz evde 1 hafta tek kaldık kardesim annem nerde diyo ben yemek yapmaya çalısıyorum bilmiyodum ev isi vs sonra babam evi satıp babaanemlere götürdü bizi orda yasadık yıllarca ilk zamanlar görüsmedim kendisiyle çok kızgındım sonra görüstük o adamdan ayrıldı bir çok kisi girdi hayatına bizi almaya gelirdi ama bi ev yoktu götürecegi çogu zaman bi kaç sene sonra babam evlendi tabi basladı sorunlar kadın aynı türk filmlerindeki üvey anne
Çok çektik kardesimle zaten kendisi piskolojik tedavi görmüs hastanede yatmış evlendikten sonra öğrendik normal degildi neyse babam baktı olmuyo ayrıldılar
Annemle arada görüsüyoruz evlendi oda en son resmi nikahla evi vardı artık gidip geldik ama hic bizaman normal bi anne kız iliskimiz olmadı olamadı
Çünkü annem evdeykende hic güzel bi anım yok onla dayakları kalmış sadece aklımda babamdan siddet görürdü oda bana uygulardı
Babamdada hatalar var elbet ama sonucta biz babamla kaldık elinden geleni yaptı bizim için
Nisanlıydım gelinlik provasına gel dedim anneme gör dügünden önce tamam dedi yola çıktım aradı gelemiyorum esim bırakmıyo kavga ettik dedi hersey icimde kaldı hep esimle halletim hazırlıkları
Misafir gibi dügüne geldi onun hayatı hep farklı oldu
Okadar çok yara varki içimde aslında geriye bakmamak istiyorum ama olmuyo
Suan evliyim hamileyim daha bi hassaslaştım düşünüyorum ben daha yavrumu kucağıma almadım nekadar bağlıyım ona o nasıl yaptı çok pisman ama neye yarar
Ben ona soğuk davranıyorum bu dönem oda alınıyo niye böyleymisim normal anne kız olalım ya nasıl olalım su satten sonra icimden gelmiyo
Kızlar aynı durumu yasayan varmı nasıl davranmayalım bi yandanda vicdan yapıyorum ama olmuyo ihtiyacım oldugunda yanımda olmadıki hicbizaman ben hep eksik kaldım bi akıl verin ćokmu kötüyüm ben :(

Bence hiç vicdan yapma. Bazı kadının gözü kocadan başkasını görmüyor. Ne vardı sanki hayatına bu kadar erkeği sokacak. Biraz kafayı onlara yakacağına sana ve kardeşine taksaydı. Güçlü olmaya çalış. Umarım kendi yuvanda Mutlu olursun.

Çok üzüldüm senin için. Annen hatasının farkinda belki ama sen hamilesin. Mutsuz olacağın bir şey yapma derim.

Benim annem bana bu kotulukleri yapmadi ama beni buyuturken yaptigi bazi hatalar hep gozume batti kendi cocugum oldugunda. Uzun bir sure affedemedim onu.
Cocugunuz buyudukce annenize daha cok kizacaksiniz.
Bana kizmayin ama anneniz haketmiyor sizi.

Soğuk davranmakta haklısınız S SheZofren e sonuna kadar katılıyorum onca şeyden sonra hiç bir şey yokmuş gibi davranamassın.en kötü annelik haklarından dolayı annen olduğu için bayramlarda elini.öper bir şeye ihtiyacı varmı diye sorarsın.siz merhametli bir insansınız anladığım kadarıyla başka biri olsa düğüne çağırmayı bırak yüzyüze bile gelmezdi.inşallah karşılığını bulursunuz iyiliklerinizin :KK19:

Ananemde yapma kızım diyo annen sonucta üzülüyo benim üzüldügüm kadar varmı acaba oda kızı ona kıyamıyo anlıyorum onuda anaannemin yeri çok ayrı bende 6 yaşıma kadar o baktı bana annem çalıstıgından degil gezmeyi sevdiginden hangi birine yansam bilmiyorum hamilelikte cok duygusal yaptı beni

Bide erkek kardesimde soğuktur yapısı öyle ona hiç böyle duygu sömürüsü yapmıyo
Hep ben kız cocuk daha farklı olurmus farklı falan degilim ya bende küçük bi cocuktum gidince tamda ergenlik çağında
Yinede kötü bisey söylemiyorum ona piskolojik olarak rahatsız ilaç kullanıyo
Bisey olursa pisman olurum diye üstüne gitmiyorum buda benim sınavımmış
İyi bi anne olmak icin elimden geleni yapacağım yavruma yasayamadıgım ne varsa yasasın istiyorum

Merhaba,

İlk defa esimden ayrı bir sorun icin konu açıyorum yıllardır sırtımda taşıdığım yüküm bu anlatacaklarım

Ben 14 , kardesim 7 yaşındayken annem evden ayrıldı bi adamla gitti babam calıstığı icin biz evde 1 hafta tek kaldık kardesim annem nerde diyo ben yemek yapmaya çalısıyorum bilmiyodum ev isi vs sonra babam evi satıp babaanemlere götürdü bizi orda yasadık yıllarca ilk zamanlar görüsmedim kendisiyle çok kızgındım sonra görüstük o adamdan ayrıldı bir çok kisi girdi hayatına bizi almaya gelirdi ama bi ev yoktu götürecegi çogu zaman bi kaç sene sonra babam evlendi tabi basladı sorunlar kadın aynı türk filmlerindeki üvey anne
Çok çektik kardesimle zaten kendisi piskolojik tedavi görmüs hastanede yatmış evlendikten sonra öğrendik normal degildi neyse babam baktı olmuyo ayrıldılar
Annemle arada görüsüyoruz evlendi oda en son resmi nikahla evi vardı artık gidip geldik ama hic bizaman normal bi anne kız iliskimiz olmadı olamadı
Çünkü annem evdeykende hic güzel bi anım yok onla dayakları kalmış sadece aklımda babamdan siddet görürdü oda bana uygulardı
Babamdada hatalar var elbet ama sonucta biz babamla kaldık elinden geleni yaptı bizim için
Nisanlıydım gelinlik provasına gel dedim anneme gör dügünden önce tamam dedi yola çıktım aradı gelemiyorum esim bırakmıyo kavga ettik dedi hersey icimde kaldı hep esimle halletim hazırlıkları
Suan evliyim hamileyim daha bi hassaslaştım düşünüyorum ben daha yavrumu kucağıma almadım nekadar bağlıyım ona o nasıl yaptı çok pisman ama neye yarar
Ben ona soğuk davranıyorum bu dönem oda alınıyo niye böyleymisim normal anne kız olalım ya nasıl olalım su satten sonra icimden gelmiyo
Kızlar aynı durumu yasayan varmı nasıl davranmayalım bi yandanda vicdan yapıyorum ama olmuyo ihtiyacım oldugunda yanımda olmadıki hicbizaman ben hep eksik kaldım bi akıl verin ćokmu kötüyüm ben :KK43:

Anne olmak sadece dogurmak değildir canım. Anne olmak hastalandiginda sabahlara kadar başında beklemek uzaktayken iyi mi diye telaslanmak yemeyip yedirmek icmeyip icirmek derler ya o. Yoksa köpekler de kediler de karnında taşıyor. Annelik aslında dogurduktan sonra başlıyor ve o kadın sana annelik yapmamış. Eminim eksikligini cok hissediyosundur anne yokluğu nedir bilirim ama zor zamanında kimlrr yanindaysa iyi zamaninda da onlar olsun yanında. O şimdi yalnız kalmaktan korkar yaslaninca bana kim bakacak korkusu başlamıştır. Evet yaşlılara evlatları bakmalı ama cocuklara da anneleri bakmali. Sizi bi basiniza biraktiignda hafiza kaybı yasamamisti ya her seyi göze alarak gitmistir

Anneler kutsaldır diye bir türkü tutturulmuş hep bunun ardına saklanılıyor. Hayır, gerçekten annelik yapan anne kutsaldır. Sırf sizi doğurdu diye bunca yaşattıkları sineye mi çekilmeli? O gençliğini evlatlarının önünde tutmuş, size bakmamış anneannenize bırakmış gezmiş, çocuklarım üzülmesin dememiş babanızı çekmemiş boşanmış, kocası izin vermedi diye özel anlarınızda yanınızda olmamış. Ne yazık ki annenizin öncelikleri hep farklı olmuş. Söyleyin şimdi bu kadın hangi merhameti hakediyor? Hangi sıcaklığı hakediyor? Gençlik gitmiş güzellik gitmiş, ne gezebiliyor ne yeni koca bulabiliyor. Yaşlanınca bakacak evlada ihtiyacı var şimdi size sırnaşıyor. Yemin ederim böyle kadınları görünce duyunca elim ayağım titriyor sinirden. Bencil şeyler.

Ek: pardon ben anneniz eşinden ayrıldı sandım ama galiba hala evli, ayrılan babanızmış.

Bence siz merhametlisiniz ve bunu koruyun.Düsün sen yüzüne bakmassan ANNENIN durumu sence nasil olur?Belki yaralisin,samimiyetlik beklenmez zaten hemen ama bir baslangic yapin yeni defter,temiz sayfa...Annenize iyi bakin,insanlar degise bilir ve ayrica dünyada tek bir kisi sizin Annenizdir.Esinle araniza tabiki girmesin.Annenizle konusun ondan ne beklediginizi söyleyin...
Sakin onu birakma.Nekadar kötülük yapmissada

Bence siz merhametlisiniz ve bunu koruyun.Düsün sen yüzüne bakmassan ANNENIN durumu sence nasil olur?Belki yaralisin,samimiyetlik beklenmez zaten hemen ama bir baslangic yapin yeni defter,temiz sayfa...Annenize iyi bakin,insanlar degise bilir ve ayrica dünyada tek bir kisi sizin Annenizdir.Esinle araniza tabiki girmesin.Annenizle konusun ondan ne beklediginizi söyleyin...
Sakin onu birakma.Nekadar kötülük yapmissada

Kendi ihtiyacı olana kadar hiçbir olayda yanında olmayan insanın değiştiğine inanmam ben. Yalnız kalmadan önce arasaydı samimi olmak isteseydi bir şans verin derdim ama...

benim annem hep yanımdaydı da ne oldu
hiç anne kız olmadık ve hep kendimi yanlız hissettim
hala daha öyleyim ve hayatım hep anne kız ilişkilerine imrenerek geçti hala daha geçiyor
umarım evliliğinde çok çok mutlu olursun ve annene hiç ihtiyaçın kalmaz

Kendi ihtiyacı olana kadar hiçbir olayda yanında olmayan insanın değiştiğine inanmam ben. Yalnız kalmadan önce arasaydı samimi olmak isteseydi bir şans verin derdim ama...

Orada haklisiniz tabiki...simdi bu bir arkadas,es olsaydi hemen sil onu diyebilirdim belki... ama anneye bir sans verilmezmi yinede? Bari 9 ay karninda tasimis,dogurmus onun hakki icin...
ben demiyorum kesinlikle hic bisey olmamis gibi davransin ama az da olsa denesin kimbilir belki yillar sonra cok farkli gecer...bebeginize bakar gerekdiginde elinizi tutar daha siz dogurmadiniz gelecegide düsünün bence...Karar zor olsada!

Her varlık buna insan da dahil,ihtiyaç olduğu zaman yanındaysa işe yarar.Annelik babalık da sen aciz olduğun,yani çocuk olduğun zamanda yanında ise anne ve babadır.
Şimdi senin anneye ihtiyacın olan zamanların değil, artık kendin de hayırlısı ile bir annesin.Sağlıkla al kucağına bebeğini inşallah.
İçinden sıcak davranmak gelmemesi kadar doğal bir şey yok bence.
Yaşlı amcaya piyango çıkmış da bu saatten sonra gelen paranın... diye gitmiş hela yaptırmış.Amiyane tabirle böyle özetleyebildim konun hakkında fikirlerimi sanırım.

Orada haklisiniz tabiki...simdi bu bir arkadas,es olsaydi hemen sil onu diyebilirdim belki... ama anneye bir sans verilmezmi yinede? Bari 9 ay karninda tasimis,dogurmus onun hakki icin...
ben demiyorum kesinlikle hic bisey olmamis gibi davransin ama az da olsa denesin kimbilir belki yillar sonra cok farkli gecer...bebeginize bakar gerekdiginde elinizi tutar daha siz dogurmadiniz gelecegide düsünün bence...Karar zor olsada!

Ben yinede hergün arayıp soruyorum kardesim aramaz bile elimden geleni yaptım bugüne kadar herseyi bi yana bırakıp ama suanki durumumdan dolayı daha bi sorgular oldum yaptıklarını hic bi mantığa sığdıramıyorum empati yapamıyorum çocuğuna ben bakıcam diyodu bende yasayamadıklarinı onda yasıcakmıs ben cocuk olunca dahada koparım diye düsünüyorum
Zaten bugünde diyo bakamıcam uzak oturuyosun taşınsan olurdu ben hic demedimki bak diye kendin istiyodun bi dedigi bi dedigini tutmuyo hep böyle

hayatta herkes birseylerle sınanıyor.en sevdikleri güvendikleriyle tutulduğu sınavlar can yakıcı olabiliyor.Anneniz zamanında büyük bir yanlış yapmış,2 evladını terkedip başka bir hayata koşmuş,yanlış üstüne yanlışa prim katmış. olan olaylar sonucu kardeşinizde psikolojik olarak etkilenmiş doğal olarak. bunların hiçbiri hiçbir evladın hakedeceği bir durum değil. ama yaşanmış...ama o kadın sizin anneniz.kimse ama hiçkimse (dışarıdaki) bu yaşanan olaylardan dolayı suçluyu yüzlemek kınamak aşağılamakla mükellef değil. merhametiniz içinizi sızlatan o naif duygu insanlığınızı ortaya çıkaran en bariz gerçek. "bana ve kardeşime onca seyi yaşatan anneme benden tek bir hayır dahi olmaz" derseniz ve bunu uygularsanız karşılığında zerre kırılmışlık incinmişlik pişmanlık duymayacaksanız uygulayın. ama şüpheniz varsa eğer yardım etmemenin ben yıllar sonra acısını yaşarım içimde diyorsanız fazlasını değil varlığınızı hissettirmeniz kafi gelecektir.herkes kendi çukurunu kendi dolduruyor canım benim.hesabınıda kendi verecek. evladınla güzel bir hayatın olur inşallah

Merhaba,

Kızlar aynı durumu yasayan varmı nasıl davranmayalım bi yandanda vicdan yapıyorum ama olmuyo ihtiyacım oldugunda yanımda olmadıki hicbizaman ben hep eksik kaldım bi akıl verin ćokmu kötüyüm ben :KK43:

Sana tek diyebilecegim, anne kız ilişkisi doğuştandır, şu saatten sonra istesen de olmaz.

Merhaba,

Vicdan yapacak bir durum yok. Annen çok rahatmış. Şimdi ona hiç ihtiyacın yokken yanında. Yarın bigün allah korusun anne ben ayrılıyor um eşimden beni ve çocuğu mu yanına al desen emin ol kırk dereden şu getirir

Back
X