Üzgünüm kızlar...

bi tanıdıgım yine böyle soguktur evlatlarına.soguk demeyimde işte böyledir .

bikere kendi annesinden bahsediyordu . gencken cocuklarda küçükken eve et alındıgında en cok annesi yermiş hatta cocuklara vermezmiş .

kendide göre göre öyle olmus

Actifry buyuk kolaylik gercekten. Oturdugun yerden patatesleri dograyarak kendin de yapabilirdin. En basit isleri bile annene buyurmussun. Burada istedigin seyler abarti. Alintiladigin mesajimda bunu irdelemistim. Cok fazla talep olunca itiraz etmesi normal. Negatif bir durum yok. Kadin bunalmis resmen ve evden kacip avm'deki isleri bahane ederek biraz nefes almak istiyor. Ona da avm'de harcayacagin enerjiyi evde harca demissin kadincagiza. Hormonlarin cosmus canim ve memnuniyetsizligini hissediyordur annen. Iliskiniz zarar gorebilir. Annecigine uzuldum gercekten.

Basit dediğin işlerden başka bişi istemiyorum zaten. Bi kap yemek ve eşyaları makineye atmak mı abartı ben zaten bu konularda bana yardımcı olmasını bekliyorum ve dediğim hiç yapmıyor da değil ama binbir zorluk ve negatiflikte. Bu sefer ben de geriliyorum. Ben onun gücünden fazla bişi istemiyorum ama biraz gayret bekliyorum annem diye ben bozulunca ediyo sonra yine aynı. Zaten burda yazmamın nedeni biraz sakinleşip daha fazla dolmamak ve kalp kırmamak.

Sürekli birşey istemeniz kadını bıktırmış olabilir mi acaba ? Öncelikle çağırmanıza karşılık vermiş ve gelmiş, birşey bahane edip gelmeyebilirdi de. Kadın patates yapmış eline sağlık önüme yemek koydu güzelce keyifle yiyelim demek yerine domates de yap yoğurt da getir demek yanlış. Daha sonra menemen yap demek.. her ne kadar size yardıma gelmiş olsa da anneniz evinizde misafir. Belki kadının canı menemen yemek istemedi de yapmadı. Kendi isteklerinizi sıralamaktan vazgeçin ne yapmak istiyorsan mutfak orda anne kafana göre takıl deyin. Hem kadını evde bunaltın sonra kafa dağıtmak isteyince de otur evde enerjini bana sakla.. o sizin anneniz hizmetçiniz değil biraz huzur verin kadına:KK12:

Zaten diyorum ne istersen yap diye evde yemek yok dedi kolay diye menemen dedim başka bişi dese ona da ok derdim emin ol. Çağırmamın sebebi bana destek olması negatif bi havaya yüklemesi değil. Sofraya bi kaşık yoğurt bi domates istediğim domates sosu falan değil yapılacak bi domates değil yani. Bunları teker teker yazmak saçma geliyo ama enteresan yerlerden mantık kuruyosunuz. Ben misafir çağırmadım annemi çağırdım misafir ağırlayacak bi durumda değilim bunu o da biliyor. Zaten benim dediğim çağırmasaydım ne kendimi ne onu üzmeseydim diyorum farkındaysan ama çağırmış bulundum bi kere. Kvdem görümcem aynı şekilde uzaklardan gelip herşeyi yapınca annemden de beklentim oluyo ister istemez ki onların yaptığının dörte birini bekliyorum sonuçta herkesin gücü bir değil diye. Ama git desem de bozulur şimdi. Ben de beklentimi min. indirip kimseyi üzmemek istiyorum ve burda içimi döküyorum sizlere.

Daha önce konu açmıştım. Doğuma nasipse 6-7 hafta var ama riskli gebelik olduğu için evdeyim ve genelde yatıyorum. Yürümek üstümü giyinmek duş almak bile çok zor. Ev temizliğine kadın geliyor. Yemek ve bebek eşyalarını hazırlamak için annemi çağırmıştım. Bi şekilde geldi. Duş alıyor anne saçını kurut diyorum kim alacak makineyi diyor. Bebek için avmye gitcem diyo diyorum orda yorulup harcayacağın enerjiyi evde başka bişiye harca diyorum alma bişi zaten aldın yeteri kadar diyorum. Ben kendim giderim sıkıldım diyo. Yemek koycak yemek de patates kızartması söylemesi ayıptır domates ve yoğurt istiyorum birini versem yetmez mi diyo sonra hamile olunca kıyamadı koydu ikisinide. Bebek uyku setini yıkıcaz tutturuyo yorganı ben yıkamam siz yıkayın mevzu makineye atıp yıkama. Neyse bugün yıkadık akşama yemek yapmam diyo dedim menemen yapalım yapmadı. Açıkcası çağırdığım için üzgünüm. Hata yaptım. İçimden yüzüne gülmek ve konuşmak hiç gelmiyor. Kalbini de kırmak istemiyorum ama elimde değil hiç sıcak davranmak gelmiyor içimden. Her şeye bi kulp buluyor onu yapamam bunu beceremem yaparkende binbir zorlukla yapabiliyor. Herşeye negatif yaklaşıyor. Fırını çalıştıramam, düdüklüyü kapatamam, sandelye getir kendine diyorum getiremem. Devamlı yapamam edemem. Doğum olunca elime alamam. Oturup ağlamak istiyorum. Kötü düşüncelere kapılıp kimseyi üzmek istemiyorum. Her şeyden önemli sağlıkla doğum yapabilmem. Anne ahı almak istemem ama ne yapcağımı bilmiyorum. Eşime de ayıp oluyor ama ağzını açıp bi kelime söylemez Allah için Allah ondan razı olsun. Bana telkin verin kızlar ihtiyacım bu. Sevgiler.

Anneniz 16-17 yaşında ev işinden kaçan tembel ergen kızlar gibi davranmış. Merak ettim ev işi yapamıyorsa bir düdüklüyü bile kapatamıyorsa anneniz size ne yedirip içirdi bu güne kadar nasıl büyüttü? Onu yıkamam bunu etmem şunu yapamam bilmem ne... Size yardımcı olmaya gelmekten çok başınıza dert olmaya gelmiş gibi. Ben olsam çakarım lafı. Öz annem olduğu için hiç sakınmam lafımı annemden. Çok sert olmanıza gerek yok tabii ama en azından şunu söyleyebilirsiniz. ''Anne sen bana yardımcı olmaya mı geldin, yoksa benden yardım almaya mı geldin? Yani bana yardımcı olmayacaksan söyle bir daha bir şey istemeyeyim senden. Ben seni yardıma çağırdım yardım etmeyeceksen niye geldin?''
Yani ben olsam söylerim bunu. Annemle böyle bir hukukumuz var yeri geldiğinde. Hatası olursa söylerim kırılır mı diye düşünmem. Çok olsa üzülür küser ama bir annenin küslüğü ne kadar sürer ki... Benim annem ertesi günü unutur.

Back
X