Üzgünüm :(

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.408
65.370
598
Bugün benim için çok şükür guzel bir gündü. Ta ki 1 saat oncesine kadar. Esimle disardayik. Geziyorduk. Bir kadın gördüm, kucaginda kucucuk bebek Dileniyor. Sordum yazik degil mi neden boyle gezdiriyorsunuz diye, bana dedigi tek sey : "Eşim askerde, kimse bakmiyor, mecburum"
Ve bu bebek daha 20 gunlukmus.. Aldim kucagima öptüm sevdim, kacirmak istedim resmen bir an. Kurtarmak istedim, öyle sevdim ki duramadim daha ve fazla gittim. Ama içim cok aciyor. O bebegin yataginda olmasi lazim, sicak evinde olmasi lazim, anasinin babasinin sefkatiyle guzel bir yuvada guzelce buyumesi lazim..
Bir de gözleri sapsariydi, belli ki sarilikti. Ne yapabilirdim ki, cok canim yanıyor. Benim olsaydi oyle iyi bakardim ki ona. Bogazim düğüm düğüm

Kadina da uzuldum. Gencecik, o hayati belki o secmedi. Bilemiyorum bu konuda bir sey diyemiyorum. Tek acidigim o 20 gunluk süt kuzusuydu. Oyle de guzeldi ki. Birakip giderken çok zorlandim..

Bunu buraya neden yazdim onu da bilmiyorum ama sadece paylasmak istedim, içimi dökmek istedim...

Ne zaman sokakta bir çocuk,bebek görsem kahroluyorum. Bir kendi çocuklarıma bakıyorum bîr onlara hayat çok acımasız. Anne babalarının cahilliğini ve düşüncesizliğini el kadar sabiler çekiyor.

Para vermiyorum dilenen çocuklara ama elinden geldiğince karınlarını doyuruyorum,su alıyorum. Bu sıcaklarda güneş tepelerinde oturuyorlar köprü üstlerinde. İçim paralanıyor. Anne babalarına lanet ediyorum.

Ahhh ahhh Bilgece ahhh ben de görünce çok üzülüyorum kadınları kucaklarin da bebekleri

Sonra Allah'ım diyorum neden neden böyle eşit değiliz bu adaletsizlik haksızlık değil mi?

Sonra tövbe ediyorum bunu yaşatan O değil kii.....
Biz insanlarız doyumsuz aç bencil insanlarız....

Paylasmiyoruz elimizdeki birse iki ikiyse üç olsun istiyoruz....

Herkes hepimiz paylaşmak yerine biriktiriyoruz koyuyoruz da koyuyoruz kenara....

Benim de senin de yaptığı üzülmek yada anlık çözüm üretmek değil mi?
Biraz para vermek belki yiyecek kıyafet vermekkk....

Suçluyuz insan olarak Suçluyuz

Kımısı ıstemeden bu yolu secıyor kımısı ıse evladına acımadan yokolusunu seyredıyor.. temızlık yapıp karton toplayıp yıne de evladına bakanlar var sokakta perısan etmelerı yanlıs!!!

Evet oyle kesinlikle. :/

Iste ben de cok uzuluyorum. Keske bir seyler yapilsa.. Is imkanlari çoğalsa. Bu bebek oralarda ziyan olmasa keşke. .

amerikadaki sistem olmalı bence. Belli ücret karşılığında hamileyken çocuğu vereceğin aileyi seçebilseler.
Evet iğrenç gibi gözüküyor ama en azından bir insan hayatı kurtulur.

Ona karsiyim ben ya. Sonucta insan evladindan ayrilmak ister mi? Ve bir evlad öz annesinden uzak kalmak ister mi? Bence korunma yöntemleri ogretilse. Aslinda belki de bilerek yapiyor. Yalan soyluyordur belki. Cunku hic dogum yapmisa benzemiyordu. Hem cok zayifti hem cok gencti. Siradan her dilenenin soyledigi yalani soyledi bi de bilemiyorum tabiki gunahi kendi boynuna..

Bilgece o kadinla iletisime gecme imkani var mi belki de bisekilde yardim ulastiririz sayende ben de cok uzuldum
Canim eşim bi seyler verdi ama sonra gittik biz. Kadin Eyüp'te yani bi adresi falan yok ki. Oyle geziniyordu ortalikta.. Zaten aslinda kimseden dilenmiyordu. Baktim eşim ona bir seyler verdi. Ben de sasirdim. Megersem biz bir yerde oturuyorduk bu kadin gelmis ve kovmuslar git burdan sakin dilenme diye, esim de duymus. Oyle anladim ben de durumu. Biraz konustum. Cok az yani..

Gercekten boyle bi durumda ne yapmak gerek bilen varsa yazsın lutfen... boyle caresiz sokaklardaki kadinlar, cocuklar icin ne yapmak gerek?

Keske bir seyler yapilsa. Duzenli isleri olsa. O bebekler surunmese

bence oyle yasamayi bir kultur haline getiisler cok acimiyorum bu isi sule boyu yapiyorlar

Evet evet kesinlikle. Keske devamli bir seyler yapilsa. Bu insanlara is imkanlari saglansa. Düzen öyle bir düzen ki zengin daha da zenginlesiyor, fakir daha da fakirlesiyor maalesef

Bu bizim para, erzak vermemizle hallolacak bi durum degil ki ya cok üzüldüm gercekten... devletin hangi kurumuna haber vermek lazim onlar da ilgilenir mi bilmek lazim... ne ben onlara evimi acabilirim ne onlari bi yere yerlestirip surekli maddi destekte bulunabilirim. Bebegin sagligi soz konusu onu tutup doktora goturebilir miyim kimligi bile yoktur belli. Offf of !

Evet ya. Orda gormuyor mu polisler ki bir sürü polis var. Keske birileri bir sey yapsa. Ya da yapsaydim aklima hic gelmedi gidip polise sikayet etmek. Ne bileyim etsem belki de o bebegi ellerinden alacaklardi...

ahh ahh bilgece daha 20 gunluk bebegi oyle birakmasaydin keske o kadina da yardim etmek gerekti biz bugun iyiyiz ama Allah korusun yarin ne olacagimiz bellimi

Ne yapabilirdim ki? Bebegi alip getiremezdim, Allah var icimden geçmedi degil ama nasil bir bebegi annesinden koparabilirim. Yani maddi acidan bir seyler verdik sadece bunu yapabildik iste. Keske daha fazlasi olsa. Ama bu insanlara iş lazim. Bunu da devletin yapmasi lazim..

Evet ya. Orda gormuyor mu polisler ki bir sürü polis var. Keske birileri bir sey yapsa. Ya da yapsaydim aklima hic gelmedi gidip polise sikayet etmek. Ne bileyim etsem belki de o bebegi ellerinden alacaklardi...

Iste benim ogrenmek istedigim de o zaten polisi mi arayalim saglik kurulusunu mu arayalim aile bakanligini mi arayalim boyle bir durumda biz ne yapmaliyiz ? O kucucuk bebek digeri de lohusa kadin... o kadar cok sahtekar dilenen var ki gercekten ihtiyac sahini mi diye supheye dusuyoruz. Hadi onu geçtim bebek nolacak ac mi tok mu o sicakta sokaklarda perişan. Allahim sen yardim et. Bunlarin hesabini da biz vereceğiz ote tarafta... kazancimizin sadakasini malimizin zekatini... ramazanin fitresini kurbanin payini dogru durust vermiyoruz ki... allahim sen affet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…