Üzüldüm niyeyse

Elbette herseyin hayırlısı ama hayırlısıyla olsun artık : ( , hayırlısı diye diye 32 oldum . Karşıma çıkanları tanıyacak kadar zaman vermiyorum o yüzden de böyle oluyor sanırım 1 veya 2 kez gorustukten sonra bitiriyorum olmaz bunla diyorum.

Evlenmiş olmak için, ısmarlama görüşmeyle evlenilmez
Biriyle olup olmayacağına tek görüşte karar vermek de çok doğru değil, abes bir kusur işlemediyse
Evlilik de duygu önemli, bir kez bende denedim görücü usulü evlenmeyi, kusur arıyor insan, çünkü duygu yok
Evlendiğimde herkesin dibi düştü, etrafımdaki insanlar anlayamadı, hiç bana uygun olmadığını düşündüler, ailem panik yaptı acele ediyorsun falan diye, 3. yılı sürüyoruz pişman olmadım çünkü onu seviyorum. Demem o ki bir şeyler hissetmediğin biri ile çok zor uyum, evlilik sabır işi çünkü. Bu arada iyi ki 35 e kadar beklemişim diyorum, yapmam gereken her iş bitti, kafam rahat yani yaşa çok takılmayın

Kader, insan hayatı ile ilgili bir şey değil
Kader doğa kanunlardır. Mesela suyun kaynama derecesi, güneşin doğuşu batışı zaman dilimleri vs. Bunlara kader demiş Allah
Ancak insan hayatını tamamen kendi tasarrufuna bırakmış. Şu yok yani; bana yazılmış bir kader var ben de onu oynayayım. O zaman cennet cehennemin anlamı olmaz, olamaz. Yaratıcımız zalim değil. Ayet numarasıyla da örnek vermek isterim ancak kurallar malum
Diyeceğim o ki; siz seçiminizi yapıyorsunuz Allah da şartları oluşturuyor. Olay bu..

Kızlar kader diye bişey var evet, ama biseyleri sorguluyorum artık niye diye? Yaşım 32 birsürü insan çıktı karşıma evlilik niyetinde olan olmadı bir türlü . Çevremde herkes evlendi bekar kimse kalmadı nerdeyse, her karşıma çıkan adayı değerlendiriyorum belki kafa yapımız uyar diye ama olmuyor. Zamanında Hayır dediğim insanların evlendiğini görüyorum "az evel bitanesinin daha fotoğrafını gördüm whatsapta nişanlanmış" Hayır diyen benim ona ama üzüldüm ben o fotoğrafı görünce niye ?hayatımda kimse olmadığı için mi, evlenemedigim için mi üzüldüm bilmiyorum ama üzüldüm işte. Bilmiyorum benim gibi olan var mı, yoksa ben mi anormalim?
psikolojik destek almayı düşün bence 10 konundan 9u evlilik.

Öyle tabi her karşıma çıkan insanı değerlendiriyorum ama olmuyor bir türlü, bazen daha görmeden bunla olmaz diye düşünüyorum . Mesela haftasonu görücü geldi :oops:kadın oğlumla görüşün bir dedi. Ama benim oğlumun saçı uzun , kolunda da dövmesi var dedi :KK48: ( ben klasik giyinen biriyim heralde beni öyle görünce bu ayrıntıyı verme gereği duydu) .bende tamam gelsin bir görüşelim dedim ama içimde ki his bu iş olmaz diyor :kızgın:

Uzun saçlı erkek candır, ne demek olmaz???

Kızlar kader diye bişey var evet, ama biseyleri sorguluyorum artık niye diye? Yaşım 32 birsürü insan çıktı karşıma evlilik niyetinde olan olmadı bir türlü . Çevremde herkes evlendi bekar kimse kalmadı nerdeyse, her karşıma çıkan adayı değerlendiriyorum belki kafa yapımız uyar diye ama olmuyor. Zamanında Hayır dediğim insanların evlendiğini görüyorum "az evel bitanesinin daha fotoğrafını gördüm whatsapta nişanlanmış" Hayır diyen benim ona ama üzüldüm ben o fotoğrafı görünce niye ?hayatımda kimse olmadığı için mi, evlenemedigim için mi üzüldüm bilmiyorum ama üzüldüm işte. Bilmiyorum benim gibi olan var mı, yoksa ben mi anormalim?
Bakın bende sizin gibi düşündüğüm dönemler yasadim.. ve ben 37 yaşında evlendim o zamana kadar neden neden diye sordum durdum kendime.Ama en sonunda şunu anladimki bu hayatta hersey nasip kısmet.. kimler çıktı karşıma kimseyi beğenmedim istemedim. Herkes bana tavır aldı kismetlerimi kapatiyormusum diye. Halbuki bu işler nasip işi. Siz ne yaparsanız yapın nasipten ötesi yok..O yüzden boşver canınızı sıkmayın..uzmeyin kendinizi inanın bana herseyin bir zamanı var..Çünkü gerçek şu ki herzaman "ALLAH'İN DEDİĞİ OLUR''

Sana diğer konunda da demiştim

O kızların günahına girmeyin mutlu olamazsınız diye

Abinin kız arkadaşını kısa şişman diye beğenmeyip ayırmadınız mı?
1. Si konu o kız değil
2. Si o kızla benim ne alakam var, kızdan ben ayırmadım
3. Yorum yapmak istiyorsan konuya uygun yorum yap laf ola diye yorum yapma

Kader, kutsal kitabımızda yazıldığı üzere, kişinin kendi çabasına bağlı kılınmış... Çok enteresan, çok güzel bir cümle, bir umut... Gayret etmek ve istediğini bilen birinin, istediğini alabilmesi için aslında bir yol..
Biyolojik takvim kadınların her anlamda ayak bağı ne yazık ki.. Ben şu açıdan diyorum.. Hormonların seviyesi de yaş ilerledikçe biraz törpüleniyor ya, aşık olmak, kolay etkilenmek gibi durumlar bir yaştan sonra biraz zorlaşıyor ve kriterler artıyor.. Aslında bu biraz da iyi bir şey... Kolay kolay bozuk elmayı seçmezsiniz...
Evlilik bağı kurabilmek için illa köşede oturup birinin sizi "tercih" etmesi gerekmiyor.. Sosyal anlamda biraz çeşitlendirin çevrenizi ve tercih edebileceğiniz insanlarla ilk önce eğlenceli bir arkadaşlık kurmaya, ortak paydalar oluşturmaya çalışın. Bu size göre değilse, aile büyüklerine de açılabilirsiniz, bunda da bir şey yok.. Gayet de mutlu evlilikler var çevremde görücü usulü yapılmış..
İnşallah hakkınızda hayırlı gelişmeler olur ve güzel bir yuva sahibi olursunuz..

Bi şey dicem de yanlış anlama lütfen. Ben erkek olsam ve sen bu kadar evlenmek istediğini dillendirsen bi şey mi var bu kızda der biraz kaçarım, cool ol biraz ağırdan sat kendini yahu, bakım yaptır saçlarına cildine ne biliyim aktivite yap bi şekilde karşına anlaşacağın biri çıkacaktır. Hem dövmeydi kıldı tüydü bunlar tolere edilebilecek şeyler, benim de ayağımda var dövmem kocam sevmez ama onun sorunu yani sevip sevmemesi ben beğendim yaptırdım.
Canim karşıma çıkan yada görüştüğüm kişiye ben evlenmek istiyorum demiyorum elbette ki , derdimi burda anlatıyorum sadece.

Malesef canım nerdeyse hiç cevrem yok o yüzden böyle oluyor belki de
Cevreyle,guzellikle,boyla,posla,becerillilikle alakasi yok bunun NASIP KADER KISMET...
Ne yazildiysa o kardesim yazildiysa zamani gelince istemsende yasarsin yazilmadiysa takla atsan olmaz gelir gelir son anda doner takilipta gecip giden yillari ziyan etmemek lazim ben artik takmiyorum bin sukur bu gunune deyip geciyorum

1. Si konu o kız değil
2. Si o kızla benim ne alakam var, kızdan ben ayırmadım
3. Yorum yapmak istiyorsan konuya uygun yorum yap laf ola diye yorum yapma

Gayet mantıklı bir yorum yaptım

Yani bir göz ağlarken diğeri gülmez

Eleştiriye bile gelemiyorsun

Hiç şapkası önüne alıp düşündün mü?

Görücü nasıl geliyor yahu?
Gençlerin önce birbirini beğenmesi gerekmez mi?
Tersten gidiyor işler orada.
Valla ben de gorucu usulunu o sekilde biliyorum hic gorucu islerine girmememe ragmen.
Kayinvalide adaylari gozune bi kiz kestiriyolar, e oglum senin yasinda gelip geciyor e bu isi becericek gibi de diilsin gel ben senin yerine begendim diyor ;)

Yok, bendede öyleydi. Exlerim birer birer nisanlandigini ve evlendigini duydugumda cok üzülüyordum. Ki onlara karsi his bisey hisetmiyordum ama daha cok kendime üzülüyordum.

Cünkü bitis sebebimiz ortadaydi ve ben onlardan evliligi daha cok hakettigimi düsünüyordum

Neyse evlendikte noldu sanki.. Gecer bi zaman sonra

Öyle tabi her karşıma çıkan insanı değerlendiriyorum ama olmuyor bir türlü, bazen daha görmeden bunla olmaz diye düşünüyorum . Mesela haftasonu görücü geldi :oops:kadın oğlumla görüşün bir dedi. Ama benim oğlumun saçı uzun , kolunda da dövmesi var dedi :KK48: ( ben klasik giyinen biriyim heralde beni öyle görünce bu ayrıntıyı verme gereği duydu) .bende tamam gelsin bir görüşelim dedim ama içimde ki his bu iş olmaz diyor :kızgın:

aaaa bu onyargılar ıle evlenemezsin sen :olamaz:..bak acı konustum ama tatlı bı ısyankar gordum sayfada dayanamadım..bak şimdi bende de dövme var 24 yaşımda yaptım ama anneyım ve cok sempatık duruyorum ama annelıgıme insanlıgıma gram kötu etkısı yok :rapci:aksıne dövme konusunda cok sacmalamamıssa biri renkli kişilikler oluyor ve cevresınde de sevılen tıp oluyorlar...enişte adayının da sacını ılerde sıkılınca emın ol tatlı dılle kestırırsın...onyargılarını çöpe at sıfır negatıflıkle git...guzel kısmetlet dılerım..

Back
X