Merhaba kızlar uzun zamandır süren bir birlikteliğim var.Ciddi düşünüyoruz,ailelerimiz biliyor ama henüz ciddi hiçbir şey olmadı.Ailelerimiz farklı memleketlerden,farklı sehirlerde oturuyorlar, ben sevgilim ve ailesinin oldugu sehirde yasıyorum.Erkek arkadaşımın evlenmek için durumu uygun,evin büyük oğlu,27 yasında,işi var ama benim evlenmek için geleceğimle ilgili amaçladığım şeyler var onlar olmadan evlenemem.Aslında evlenebilirim de ben her şey tamam olmadan evlenmek istemiyorum.Bunun için de bir ya da iki yıla ihtiyacım var.
Sevgilimin ailesi,tanıştıgım akrabaları beni her gördüklerinde hadi artık düğün ne zaman diye baskı yaparlardı.Doğal olarak evlenme yasına gelmiş,her seyini tamamlamış.işi gücü olan birinden evliliği bekliyorlardı.Bizse kendi aramızda anlaşmıstık onları çok bekletmeyecektik benim beklediğim sey olur olmaz(1 ya da 2 yıla kadar) evlenecektik.Hatta o bu sürede yatırım yapıyordu.Düğünümüz için altın biriktiriyordu,para biriktiyordu.Annesine beni anlatıyordu,bizim evliliğimizi konuşuyorlardı.
Sevgilimin 22 yasında bir de erkek kardeşi var.Bir gün annemler ona kız istemeye gittiler,evlenecekmiş,sevdiği bi kız varmıs dedi.Oysa hiç gündemde öyle bir sey yoktu.Şok oldum nasıl yani dedim.Onların memleketlerinde cogu insan yurtdısına göç etmiş, yazdan yaza memleketlerine gelirler.Onlardan bi kızla görüşüyormuş,evlenip kızın ailesiyle ingiltereye gidecekmiş.Orda iş bulacakmış.Anlayacagınız iç güveysinden hallice.Onunki evlenmek değil de düzenli bir yaşam,bir iş diye düşünüyorum.Aniden cıkan bir şeydi ama benden baska hiç kimse yadırgamadı,önümüzdeki günlerde de nişanları var.Bizim burada büyük dururken küçük evlendirilmez,hele hele 22 yasındaki biri hiç evlendirilmez.
Onun evlenmesinde gözüm yok ama ilk olmak bizim hakkımızdı. Sevgilimin arkadasları onunla dalga geciyormus ne kadar beceriksizsin G
.. evlendi sen hala bekarsın diye. Ailesi beni her gördüğünde yüzüme gülerlerdi,beni çok önemsiyormus gibi bir izlenim verirlerdi.Simdi beni de büyük oğullarını da hiçe sayıp onu evlendiriyorlar.Ne haber verdiler ne bir sey yaptılar.Kız istemeye gittikleri gün haberim oldu.O kadar incitici ki
.
Ben cok kırgınım,ilk düğün, ilk gelin, ilk heyecanlar bunlar bizim hakkımızdı.Elim kolum bağlı uzaktan izliyorum çok üzülüyorum bi de annesi dalga gecer gibi bana G
.ın nişanına gel diyor.Nişanlarına abisinin sevgilisi olarak mı gideceğim ne olarak gidecegim!!! Daha şimdiden içimde onlara karsı oyle bir kin olustu ki bunu ilişkime de yansıtmaktan çok korkuyorum. Ben bu insanları nasıl sevecegim kızlar cok sogudum.