Üzülmemeye çalışıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

btlyur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
1.420
788
123
Merhaba kızlar ilk kez bir derdim vara konu açıyorum.
Hamileliğim çok iyi sorunsuz geçiyordu taki dörtlü testi yaptırana kadar. İkili testte herhangi bir sorun çıkmamıştı. Dörtlü teste gittik 20. Haftada. En iyi perinatologa. Ve gelenlerin hepsi endişeli üzgün bir taraftan amniyosentez yapılmış kimisine. Doktorun umrumda değil. Bir muayene parası 700 tl. Kontrolde de aynı. 20. Haftada bebegin her seyi normal cıktı fakat beyninde kis tespit etti. Üc dört hafta sonra seni görmem lazım kist küçülmüş mü bakalm dedi. Tabi bence bu para tuzağı. Zaten o kis %95 ihtimalle kayboluyormus. Eşimle yıkıldık orda. Adam cok rahat söyledi bunu. Neyse bi de bize test verdi. Bu kist down sendromunu gösterebiliyormus. Kan testi verildi 2000tlya. On gün her sey zehir oldu bana. Cok agladım cok üzüldüm. Testte down cıkmadı ama ilk kez duydugumuz 47 xxy cıktı. Yani klinefer sendromu. Buna göre memelerinde hafif büyüme, az kullanma, cinsel isteksizlik, kücük penis...tarzı seylerden bir kacı olabilecegi gibi hicbiri de olmayabilirmis. En büyük sorun cocuk olmaması. Gerci gelisen yeni teknolojiyle artık bu kişiler cocuk sahibi olabiliyor. Bu kadar erken öğrenmemizin avantajı var tabi. Ama aileler duydu o zaman. Eşimin ailesi aldır dedi. Cok zor günler gecirdim. Sapa saglam cocugu 23 haftalık cocugu aldır dediler. Nefes alamadım. Aldırmam icin bir sürü söz söylediler.Gittigimiz perinatolog cinsiyet belirsizligi dedi. Ama genetik uzmanı gayet erkek fakat cocuk olmaması en büyük sorun dedi. Burda eşi klineferli arkadaslarla görüştüm. Tek sorun cocuk olmaması dediler. Perinatolog aldırılması lazım dedi cok basit bir bicimde söyledi. Bebegin hayatı iste bu kadar ucuz olmus o kadar basit olmus ki aldırmak. Anne psikolojisi bu kadar hiçe sayılamazdı yani. Yurt dısında yasıyorum bende resti cektim aldırmıyorum dedim cektim geldim. Bir süre hiçbirini görmek istemedim. Eşimde destek oldu aldırma taraftarı olmadı. Cok dua ettik oyle cıkmasın diye. Şimdi o nasıl olursa olsun kabulüm. Ama kafamda bazı sorunlar var esimin ailesi aldır dediya sanki ona erkek gözüyle bakmayacaklar gibi geliyor. Hep ona eksik gibi bakılacak onu sevmicekler diye düsünüyorum. Aldır derken. O kadar vicdanları rahat söylediler ki simdi de sahip cıkıyor gibi imaj veriyorlar. Bebegimde böyle kromozom bozukluğu cıkıp doğdugunda öyle olmayan var mı kızlar?

Bence de üzülmemeye çalışın.
Ya ben bu kadar teknolojiye karsiyim sanirim
2 li test düzgünmüs ötesini yaptirmak zorunda miydiniz?
O beyindeki kist ne olmus? Hangi ulke bu? Bazi ulkelerde ultrason bile sayili kullanılıyormus hamilelikte.

Sizin sevginiz yeter, saglik problemi yuzunden sevmeyecek varsa zaten iki yüzlü insanlarmis. Ileride çocuğu olmayabilir diye mi aldir dediler. Bence bu vicdansizlik. Ureme yetisi hiç olmasa bile bu bir eksiklk degil bence.

Ben yerinde olsam torunlarıni gostermem vicdansizlik bu yaptıkları kötüler kötü olarak kalacaklar o senin canin cok sukur esin destwk vermis...sapasağlam bir bebek melek o annesi ..Rabbim yardimci olsun bu kötü insanlara karşı insallah..Bebeğe ne olacağını rabbim bilir sağlıklı doğum diliyorum sana.

Evet cocuk olmayacak dediler diye aldır denildi. Bi tek bunda degil ki sebepsiz yere cocugu olmayan var. Kist sonradan kaybolmuş. Ben yaptırmak istemedim esimin ailesi biraz pinpirikli onlar yüzünden oldu baktığın diye baskı yaptılar.Aynen öyle sözler duydum ki kafamdan atamıyorum affedemiyorum.

o beyindeki kist gözlerine girsin onların.. gece gece sinirlendim yine..
hani beynimiz kıvrım kıvrım ya bebek beyninde o kıvrımlar çok aralık doğuma yaklaştıkça hatta bazı bebeklerde doğumdan sonra tam kapanma oluyor.. o aradaki boşluğada kist diyor bu gerizekalılar..

Eşinin ailesini bırak kocan ne dedi önemli ilan bu . Boşver kim ne derse desin
Allaha sükür eşim hicbir sey demedi destek cıktı. Biz inançlı insanlarız down cıksa bile aldırmadık sanırım.

Kist oluşması aslında normalmiş daha bebek kendini tamamlayamamıs ki. Sonradan baktığında kayboldu iste bende nosu bosuna 3 hafta agladım uzuldum. Tabi bu bebegime de yansıdı

Bi kere genetik doktoru zaten erkek demiş. Çocuk okmaması kısmı da zamanla neler olur allah bilir. Tıp giderek gelişiyor. Bu yüzden bi cana kıyılır mı ya. Nası insan bunlar. Bırak ne halleri varsa görsünler. Bebeğinin anne ve baba sevgisine ihtiyacı var ötekiler olsa da olur olmasa

bu hamilelik sektörü gün geçtikçe gelişiyor şaşırıyorum vallahi..
hamile kadının etinden sütünden faydalanıyorlar..

başka doktora gitmediniz mi konu sahibesi ?
Bu doktor en iyi perinatolog diye geciyor ama benim gözümde sıfır. Herkese aldır demesini biliyor. Bir de bana amniyosentez önerdi yaptırmadım artık. Resmen bebek düşsün diye önerdi.

Kist oluşması aslında normalmiş daha bebek kendini tamamlayamamıs ki. Sonradan baktığında kayboldu iste bende nosu bosuna 3 hafta agladım uzuldum. Tabi bu bebegime de yansıdı

aynen öyle beni de benden almıştı gerizekalının biri böyle..
sizin bebeğiniz sağlıklı bir bebek üzülmeyin boşuna görmek istemeyen sevmek istemeyen gelmez olur biter.. kaldı ki ben bir problem olduğunu bile sanmıyorum..

Allah razı olsun. Bende sürekli esime vurguluyorm bu lafları söyledi baban diye. O da o doktor yuzunden oldu diyor. Ama öyle kızgınım ki kp e. Allahtan uzakta yasıyoruz tatile gittigimizde görüyoruz

Bu doktor en iyi perinatolog diye geciyor ama benim gözümde sıfır. Herkese aldır demesini biliyor. Bir de bana amniyosentez önerdi yaptırmadım artık. Resmen bebek düşsün diye önerdi.

amniyosentezle bebek düşmez ki.. son derece zararsız bir uygulama.. ama zaten siz bir sürü test yaptırmışsınız kan testi dediğiniz amniyosentezden daha kesin sonuç veriyor benim bildiğim..
dediğim gibi işte hamilelik sektörü bunlar hep etinden sütünden faydalanalım mantığı..

Amniyosentez bebek düşsün diye önerilmez yanlız burada yanlış bilgilendirme yapmiyalm. Bebek sağlıklı mi diye bakılır. Hatta bebek doğmadan tedavi ameliyat bile yapılıyor. Bebek sağlıksız ise anneye secim şansı verilir.Herkes sağlıksız bir bebek sahibi olmak isteneyebilir.

İnsallah bir problem yoktur. Benim ailem down sendromu cıksa bile kızım bize getirin bakmıcaksanjz dediler. Ama esimin ailesi tam tersi seyler söyledi sanki bizim bebegimiz top olcak gibi konustu kp

23. Haftada aldırma diye bir sey yok aslında ama doktor ne dedi biliyor musun ankara mı olur İstanbul mu aldıran duydum dedi. Acık acık kacak bir sekilde cocugu aldırmamızı istedi.

İnsallah bir problem yoktur. Benim ailem down sendromu cıksa bile kızım bize getirin bakmıcaksanjz dediler. Ama esimin ailesi tam tersi seyler söyledi sanki bizim bebegimiz top olcak gibi konustu kp

kp rin densizin teki..
bak gör nasıl sevecek nasıl içi gidecek.
ama ben olsam uyuzluğuna göstermezdim çocuğumu..

Onlara ihtiyacım yok zaten benim ailem arkamda en basta esim destekçi sükür. Ben öyle duygusalım ki zaten su an o benim canım kanım. Bizim sevgimiz yeter dediğiniz gibi. Sagolun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…