üzülsem mi? - üzülmesem mi?

sevmeksenleguzel

AŞK SEN DİYE YAZILIR BİZ DİYE OKUNUR...
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
176
37
118
mrhba arkadaşlar,
size işle ilgili bir durum anlatmak istiyorum.
ben suanda bulunduğum şehirde iyi bir tekstil magazasında muhasebe elemanı olarak çalışıyorum.
gireli 9 ay oluyor.patronlarım çok iyi.Evlilik iznine cıktığımda paramı kesmeyip tam verdiler ve o zamanlar sadece 3 aylık elemandım.
sadece maasımdan memnun değilim.1000 tl alıyorum agiyle falan 1100 tl. işyerim evime ve eşimin işyerine çok yakın sabah 10 aksam 6:30-7 gibi çıkıyorum. cmrtsi tam gun.pazar tatil.
asıl konuya geleyim yaklaşık 10 gün önce shell petrolden aradılar.(istasyon muhasebe sorumlusu olarak) telde mulakat yaptık ve sonra hilton hotelde görüşmeye gittim sınava tabii tuttular geçtim sonra görüstük. görüşürken maaşımıı yemek parası falan içinde 2000 tlye yakın dedim daha yüksek maaş versinler diye. ve bir kaç gun sonra aradılar referanslarımı aldılar sonrakı gun tekrar arayıp işe alındığımı soylediler. şartlarını sorduğumda ;
1620 tl maaş + agi + yemek dediler.(yol parası yok)
eşim gitmemi istemiyordu ben çok istiyorum maaşı bıraz daha yuksek diye allem ettim kullem ettim kabul etmedi.
(bu arada ben hemen tamam demedim cevabımı almak için 1 saat sonra tekrar arayacaklardı)
o sıra bir arkadaşıma işe alındığımı ama eşimin izin vermediğini anlatıyordum oda bana zaten 2000 tl alıyorum dedin şimdi 1620 ye gitcekmisin saçmalama yalancı durumuna düşersin dedi. bana shelle maaşı bıraz daha yukseltin dememi soyledi. arkadaşımla konustuktan sonra eşim aradı madem istiyorsun kabul et dedi bnde etmicem arkadaşım böyle dedi dedim. onunda aklına yattı.tamam dedi.
1 saat sonra geri aradılar ve ben burdaki maaşımdan daha yuksek bir maaş olursa gideceğimi söyledim peki hanımefendi tekrar görüşelim arayalım dedi. ertesi gun bir başkasıyla anlastıklarını haber verdiler ve ben çok üzüldüm. eşim çok sevindi çünkü sadece ben istiyorum diye tamam demişti. siz olasaydınız ne yapardınız?
ve şimdi sormak istediğm bişey daha var aranızda istasyon muhasebe sorumlusu olarak çalışan varmı? varsa sartları ve maaşları ne kadar? shellde sabah 8 aksam 6 çalısacaktım hafatada 1 gun tatil dedi ben eşimden dolayı pazar kullanırım dedim peki demişlerdi bayramları falan söylemediler. şimdi içime tekrar ararlar diye doğuyor ama bilmiyorum. sizce yanlışmı yapmışım?

başta söylediğin fiyattan düşük bir fiyatı kabul edersen daha sonradan pazar değil hafta arası bi güne izin atarlar ses çıkaramazsın boşver hayırlısı olsun

Olan olmuş daha düşünecek birşey yok.Ama maaşı yüksek söyledim yalancı çıkarım diye kabul etmedim gibi bir düşünce saçma olmuş.Tamam belki grçekten eski işinde daha fazla alıyorsundur ama yeni yerin maaşı az da olsa şartları daha uygun gelir.Herşey maaş değil ki.

başta söylediğin fiyattan düşük bir fiyatı kabul edersen daha sonradan pazar değil hafta arası bi güne izin atarlar ses çıkaramazsın boşver hayırlısı olsun

ay çok sağol içimi rahatlattın ... eğer oyle bişey olsaydı eşim çalışmama izin vermezdi bu sefer bu işimdende olurdum...

evet bunu o ana düşünemedim işte şimdi içim içimi yiyor...

Kısmet değilmiş ya da hayırlı değilmiş bir de böyle bak.Benzin istasyonu.Ne kadar rahat olabilirsin kadın olarak
eşimde aynısını söyledi şuanki çalıştığım ortam sırf kız orda bir tek bayan ben olacaktım + bide 200 tl yol parası verecektim eşim 400 tl için düzen bozmaya değmez dedi ama ben ısrar edince sustu adamcağız...
ama üzüldüm işte

bana açıkçası bu kısım saçma geldi. bir teklif sadece bu sebepten reddedilir mi?

diğer şartları daha iyidir. ama istemiyorsanız ya da eşiniz istemiyorsa hayırlısı olmuş.

ayrıca bence 400 tl de az değil ki. yani maaş zaten yavaş yavaş yükselir. ben sizin yerinizde olsaydım sanırım shellin teklifini kabul ederdim ama olan olmuş artık.

kısmet böyleymiş. düşünmenin anlamı yok. başka biriyle anlaşmışlar zaten bir daha arayacaklarını sanmam.

Tatlim sacmalama benim bole isim olsa dunyanin en mutlu insani olurdum.bazen para okadar onemli degildir.isyerinin sana iyiligi olmus cumartesi pazar tatil.esinde baska yer istemiyormus.her seyin hayirlisi.kismetinse gelir halepten yemenden kismetin degilse ne gelir elden.hic uzulme bence cok iyi olmus.senin icin bolesi hayirliymis.ole yerler iyi para verir canini cikarana kadar son kurusuna kadar calistirir.izin kolay kolay kullanamazsin.1 saatlik isin cikar yomyenden keserler.lanet edersin.gercekten bak tecrubeyle sabit.

Ayda 200-300 TL yol için gitmez miydi? Eğer öyle ise şimdiki maaşınızdan fazla 200 lira gibi bişey mi geçecek elinize?

Öyle ise bence bu kadar az bir miktar için, hem evinize yakın, hem huzurlu bir iş ortamından vazgeçilmez. Mesainin 10-6.30 olması da güzelmiş.

Anladığım kadarıyla zaten iş elden gitmiş, üzülmenin ne faydası var ki?
Birde başta 2.000 demişler sonra düşük maaş
Şunu da belirteyim 6 aydır iş arıyordum, karşıma çıkan işlerde hep bir aksilik oluyor ve kısmet olmuyordu, şimdi bi işe girdim ve iyi ki diğerleri olmamış diyorum.. Kısacası bu olayda kesinlikle bir hayır vardır, tüh demenin manası yok

burda cmrtsi gunde çalışıyorum canım ama iş yok zaten.patronları gerçekten çok iyi iş ortamımda öyle o yuzden bırakıp gidemedim beni anladığın için saol....

saoll canım eşimde böyle düşünüyor...

elimde değil işte yuh diorum ama yicek ekmeğim yokmuş demekki orda kısmet işte

içime ararlar gibi doğuyor ama aramasalar daha iyi zaten kafam iyicek karışcak

Merhaba , acil yardiminiza ihtiyacim var pazartesi shell de istasyon mubasebe sorumlusu mülakatim var yardimci olurmusunuz size ne soruldu nasil bir konusma yaptiniz veya sinavda neler sordular söyleyebilirmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…