Üzülüyorum ülkem için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benhurrem

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
2.459
4.352
53
Tüm dünya ulkelerinde çöküş var deniyor ama sanki bizim ülkemizde sadece ekonomik de degil ahlaki çöküş de cok fazla.. Sokakta zorla kacirilmaya çalışan kadın herkesin içinde öldürüldü ☹️ ister yurt dışında ister yurt içinde yasayalim farketmiyor insan vatani icin cok üzülüyor insanlari icin gelecek için derdim siyaset degil ama gercekten anksiyetem tetikleniyor kızım büyüdüğünde dünya nasil bir hal alacak bilmiyorum kalbim sıkışıyor dünya herkese yetecek kadar büyükken kim bi doyumsuzlar 😔 ekonomik sebepler herseyi tetikliyor aile ici ilişkiler ruh hali 🤕 madem kuru soğanla da mutlu olunuyor nasıl bu haldeyiz

Siyasete girmeden yorumlanamayacak konulardan,üzgünüm.
Kuru soğanla da mutlu olunmaz ayrıca. Allah önce sağlık versin ama 5dakika sonra da para versin bence. Yaşadığımız toplumsal çöküşün en önemli sebebi siyasilerin bizi düşürdüğü durum sonrasında gelen ekonomik bunalım.

Kuru soğanla da mutlu olunmaz ayrıca. Allah önce sağlık versin ama 5dakika sonra da para versin bence. Yaşadığımız toplumsal çöküşün en önemli sebebi siyasilerin bizi düşürdüğü durum sonrasında gelen ekonomik bunalım.
😔 Ülke hiçbir zaman bu kadar kötü olmamış sanırım savaşlar dışında

Tüm dünya ulkelerinde çöküş var deniyor ama sanki bizim ülkemizde sadece ekonomik de degil ahlaki çöküş de cok fazla.. Sokakta zorla kacirilmaya çalışan kadın herkesin içinde öldürüldü ☹️ ister yurt dışında ister yurt içinde yasayalim farketmiyor insan vatani icin cok üzülüyor insanlari icin gelecek için derdim siyaset degil ama gercekten anksiyetem tetikleniyor kızım büyüdüğünde dünya nasil bir hal alacak bilmiyorum kalbim sıkışıyor dünya herkese yetecek kadar büyükken kim bi doyumsuzlar 😔 ekonomik sebepler herseyi tetikliyor aile ici ilişkiler ruh hali 🤕 madem kuru soğanla da mutlu olunuyor nasıl bu haldeyiz
Bu şartlarda inşallah büyüdüklerini görmek nasip olur diye dua ediyorUz.

haklısınız kötüyüz. ahlaksız, vicdansız, ikiyüzlü ve hastalıklı bir toplumuz ama bir düşünürseniz dünya her zaman insana dehşet veren ve en akıllısını delirtecek bir yerdi. hatta taş devri demeyelim orası zaten baya baya korkunçmuş ama hadi diyelim ilk çağdan itibaren insanlığın geçmişinde savaştan, hastalıktan, kıtlıktan, şiddetten vb. korunmanız bugüne göre kat kat zordu. dünya her zaman aynıydı gerçekten bir şey değişmedi çünkü sistemler iyiye gidiyor, teknoloji gelişiyor vesaire gibi gözükse de insanoğlu ruhsal olarak aynı karanlıkta kalmakta ısrarcı, insanlar bencil, güce aç, yalancı, açgözlü, korkak, nefret dolu, kibirliler. hele bugün o kadar çok şey tarafından kontrol ediliyoruz ki birçoğumuz özgür iradesini unutmuş durumda gönüllü kölelik yaşıyoruz ve işin kötüsü farkında olanlar dahi böyle yaşamak zorundalar zaten çünkü bir şeyi değiştirmeye gücümüz yok.
ruh haliniz ise bütün bunlardan bağımsız olarak sizin iradenizde olmalı kendi küçük hayatınızda.
ülke meseleleri elbette yıpratıyor hangi koşulda çalıştığınızı, aldığınız maaşın değerini, hangi zehirli sebze meyveyi yediğinize, hangi kirli havayı soluduğunuza, ne giyeceğinize vs. hayatınızdaki her şeyi etkiliyor ama ruh halimiz yine de bunlardan bağımsız bizim irademizde ve kendimizi regüle etmeyi öğrenmek zorundayız, çocuklarımıza öğretmek zorundayız. yoksa onlar da bizim ve bizim annelerimizin ve onların annesinin kuşak gibi acısını başkalarından çıkaran manyaklar olacaklar. ruh haliniz sizin kontrolünüzde ve şükretmeyi alışkanlık haline getirin. şükretmek plasebo etkisi yaratır zihnininizi olumlu düşünmeye programlar, zihin oto-düzelt moduna geçerek olumsuz şeylerin ardından olumlu olanları fark etmeye başlar. hayat biz nereden bakarsak öyle görünüyor ve kontrol edemediğimiz şeyler için üzülmek o durumları değiştirmiyor maalesef.

Kim gelirse gelsin ulke bundan sonra duzelmez bence. Dediginiz gibi ahlaki cokusde gerceklesti artik ben umudumu kestim bu ulkeden. Hala iyi insanlar var mi var ama azinlik kaldi bu insanlar. InsAllah birgun yine mutlu umutlu bakabiliriz gelecege

Derdim siyaset değil dememeliyiz işte.

Bok gibi bir hükümet. Hiçbir şeye şaşıramıyoruz. Her şey saçmalık. Ana muhalefet cumhurbaşkanı adayı neden içerde mesela?

Bu ortamda insanlar da deliriyor. Ekonomik kaygıları olmayan ülkelerde bu çürümüşlük yok. Bozulan demografik yapı da sağolsun afganistan olduk.

Böyle bir düsük modla da yaşanmaz bence

O olayin sabah‘ ta „direnen kadin öldürüldü“ seklinde haberlestirildigini gördüyseniz her seyin basinin bu deginilmesi gereken siyaset oldugunu bilebilirdik. Kadin cinayetleri politiktir ve devlet eliyle suclular salinarak cesaretlendirilmektedir.

Derdim siyaset değil dememeliyiz işte.

Bok gibi bir hükümet. Hiçbir şeye şaşıramıyoruz. Her şey saçmalık. Ana muhalefet cumhurbaşkanı adayı neden içerde mesela?

Bu ortamda insanlar da deliriyor. Ekonomik kaygıları olmayan ülkelerde bu çürümüşlük yok. Bozulan demografik yapı da sağolsun afganistan olduk.
Siyasete tam giremediğim icin konuyu cokda acamadim sanirim formda siyaset yasak ama gercekten artik herseyi etkiliyor cennet gibi ulkemiz var yer alti full maden dogusundan batisina kuzeyinden guneyine turuzim hayvancilik ve tarim icin elverişli yani böyle bi ülkenin ekonomik sartlari cok üst duzey olmasi gerekmezmi elini atsan can bulursun ama canimizi alana kadar vergiye bogup insanlari en insani ihtiyaclarini karsilayamayacak duruma getirmenin sebebi ne kafayi bozuyorum savaşta degiliz kitlikta degiliz neden ya neden

Yazdığınız yazıda bir SANKİ kelimesi gördüm, hiç yakışmadı oraya. Daha da "sanki" deniliyor mu ya?

Bugün secim olsa yine bir sey degismeyecek 45 yaş üstü oy kullanmasa her sey baska olurdu...
O iş her zaman öyle değil.
Yıl 2002,üniversiteye başladığım yıl seçim olacaktı,tüm yaşıtlarım şimdikilere oy verdi. Hepimiz 18 yaşındaydık. Tek ben vermedim. Şimdi hepsi yaka silkerken her fırsatta hatırlatıyorum kendilerine,vermeseydiniz diye. 18 yaşındaki adamların seçtiğine de çok güvenmeyin,bu iş yaşla alakalı değil. Başka şeylerle alakalı.

O iş her zaman öyle değil.
Yıl 2002,üniversiteye başladığım yıl seçim olacaktı,tüm yaşıtlarım şimdikilere oy verdi. Hepimiz 18 yaşındaydık. Tek ben vermedim. Şimdi hepsi yaka silkerken her fırsatta hatırlatıyorum kendilerine,vermeseydiniz. 18 yaşındaki adamların seçtiğine de çok güvenmeyin,bu iş yaşla alakalı değil. Başka şeylerle alakalı.
Mesele aslinda birini basta çok tutmamak görev süresi dolunca tekrar secilememesi halk olarak bence görev süresi dolunca indirip baska siyasetcileri getirseydik herkes o koltuklarda kalici olmadığını bilecekti uzun süre kalan adamlarin neler yapabildiğini sadece ülkemizde degil dünyada örneklerini görebiliriz

Siyasete tam giremediğim icin konuyu cokda acamadim sanirim formda siyaset yasak ama gercekten artik herseyi etkiliyor cennet gibi ulkemiz var yer alti full maden dogusundan batisina kuzeyinden guneyine turuzim hayvancilik ve tarim icin elverişli yani böyle bi ülkenin ekonomik sartlari cok üst duzey olmasi gerekmezmi elini atsan can bulursun ama canimizi alana kadar vergiye bogup insanlari en insani ihtiyaclarini karsilayamayacak duruma getirmenin sebebi ne kafayi bozuyorum savaşta degiliz kitlikta degiliz neden ya neden
aynen öyle tr öyle bir yer olabilirmiş ki hayali ömür çürütür :')

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X