• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun beraberligin getirdigi sorunlar..

Uzun beraberligin getirdigi zorluklar var?

• Evet

OY: 33 89,2%
  • Hayir

OY: 4 10,8%

• Ankete Katılan
    37
sevdiğiniz insan ya da sizi seven insan, evlilik için bahaneler üretiyorsa, o ilişkiyi yürütmeyin, geçen zamanınıza çok üzülürsünüz, her şeyin telafisi olur da zamanın asla, geçen zaman çok kıymetli, evlilik için bahaneler üreten insan, sizin için zaman kaybıdır, sevgisine de inanmamak lazım, ha belki sevgisi gerçektir ama, evlilik çok daha bi gerçek. hadi bi düzen oturtmaya çalışıyor olsa, sorumsuz olmaz. zaman çok kıymetli, geçtiği zaman çok geç anlıyorsunuz. hayat kısa. 3 günlük dünya.

Biz eşimle iki ayrı büyükşehirdeydik, otobüsle 5-6 saat mesafe. Yine de senede sizden çok görüşüyormuşuz.
İşi olmadığı için mi? Yani maddi güçlük mü? Yine de yaşı için uygun bir durum değil. İşi yoksa tüm gün napiyor? Geçimini nasıl sağlıyor ailesiyle yaşıyorsa evlenince nasıl olacak? 28 yaş ve işsiz bir profil çok sağlıklı durmuyor. Evlilikten daha acil sorunlar bunlar bence

Esimle ayni sehirde 1 kusur saatten fazla uzakliktaydik. Iste gorustugumuz yetmez gibi haftasonu da gelirdi.
Bunlari üzül diye degil perdeleri ac diye diyorum. 1 saat nedir ki?
Ayrica 28 yasinda issiz, sorumsuz biriyle senin durtmenle evlenseniz mutlu olabilecek misin kendine durust davran.
Ben de 28 yasindayim. Uzun iliskim de oldu zamaninda oyuzden bukadar net konusuyorum. Yol yakinken don emin ol cok daha mutlu olacaksin.

Bir saat mesafe dediginiz nedir ki... Ankaranın içinde bir yere gitmem 1 saat sürüyor benim. Bu bir bahane değil. O gelmiyor da siz de mi gitmiyorsunuz peki hep onun gelmesini mi bekliyorsunuz? Ve 2 yıldır işsiz mi geziyor bu adam?
Bence sizin sorununuz uzun süreli ilişki degil.

28 yaşına gelmiş hala çalışmayan insanları ben anlamıyorum. Önünde okul gibi veya bir sorumluluk gibi engel yok ise neden çalışmaz ki ? (Bunu ihmalkar olduğunu düşünerek yazdım iş bulamıyor ise diyecek birşey yok elbet)
Sevgilim ile aynı şehirde okudum memleketimize 1 saat uzaklıktaydı. Ben mezun oldum o uzattı her haftasonu benimle vakit geçirmek için geldi. 1 saat nedir ki ya.
Illa arabası olmasına da gerek yok. Senede 10 15 kez demek ayda 1 kez görüşmeye tekabül eder ve ne yaşanmışlık olabilir ki bunun içinde?
Ben olsam böyle insanı çekmezdim.

esimle evlenmeden once aramizda asagi yukari 100 km gibi ciddi bir mesafe vardi. Genel olarak o gelirdi, bazen ben, bazende ortada bi yerde bulusurduk. ve bu bahsettigim haftada nerden baksaniz en az 2, ortalama 3, ona kalsa her gün olacakti. is cikisi trafik mrafik dinlemeden benimkilerden benim isitecegim ‘yine mi gec kalican’ azarini umursamadan, restorani fastfoodu kafesi sinemasi alisverisi nasil canimiz istiyosa oydu.

saglikli gelmiyor bana zorla ayda bir defa bulusmalar. simdiden bukadar ilgisizlik...

Sizi umursamayan, sizle birlikte olmak için çaba sarf etmeyen, evliliğin lafını dahi etmeyen biriyle evlenmeyi mi düşünüyorsunuz?
Çok pişman olursunuz, nişanı bir kenara bırakın bir an önce ayrılın.

arkadasa katılıyorum. sız ıstedınız dıye yapıcak ve umursamazlıga devam edecek. boylesı ömur törpüsü olur

Merhabalar,

sevdigim adamla 4 senedir birlikteyiz. O 28 ben 27 yasindayim.
Kendisi umursamaz ve biraz fazlasiyla vurdumduymaz birisi. Beni görmek istedigini dile getirir ama nerdeyse hic gelemez.. Senede toplam 10-15 defa görüsmüslügümüz var, her ne kadar bunu dile getirsemde ve kavga etsekte kendi bildigini yapiyor. Bir saat uzaklikta oturuyor ve ikimizde büyük sehirde kaliyoruz. Kendi arabasi yok, babasinin veya arkadasinin arabasiyla gelir buldugunda. sirf 1 saat uzaklikta oturuyor.
Beraber oldugumuzu ailem biliyor ve artik ciddiyet istiyorlar. Evlilik konusunu 2 senedir ben aciyorum kac defa tartistigimiz oldu kendide istiyor ama 2 senedir önce is bulcam ondan sonra evlenelim diyor, yasimizin gectigini önemsemiyor. Ve bu sene ya ayriliriz ya da nisanlaniriz dedim, onun üstüne iyi tamam 4-5 aya nisani takariz dedi ama dügünü isi bulunca yapariz diyor. Ben demezsem konu öyle kalicak anca bir gün is bulacakta gelecekte isteyecekte. Beni beklettigini düsünüp baska bir cözüm bulup acele edebilirdi diye düsünüyorum.. Muhabbetimiz ve sevgi var ama elefonda konusmak degil sirf mesajdan iletisimdeyiz. ve görüsmede az olunca insan tereddüt ediyor ne kadar rahat bir insan diyor. Ben bununla nasil evlilik sürdürecegim biraz ürkütüyor beni..
Sizce 28 yasindaki seven adam 4 sene bekletir mi? Bence seven ve ciddi olan bir adam bahane aramaz, bir yol bulur bir an önce nisanin takar ve evlenir..

Sizin fikirleriniz ney, ya da buna benzer bisey yasayan oldumu..
Bu adamla evlenmek istediğinize eminmisiniz

Sizin beraberliğinizin ana problemi uzun olması değil ki. Karşınızdaki adamın bir tane olumlu özelliğini saymamışsıniz mesela. Olumsuz özellikleri bu kadar ağır basan biriyle birlikteliğinizin süresi kalitesi ile doğru orantılı olamaz.
Eşimle 10 seneden fazla sevgililik dönemimiz oldu. Aileler sabırlı olsa bir 5 sene daha öyle devam edebilirdik. Uzun olmasından hiçbir şıkayetim olmadı.
Süreden ziyade sevgilinizi bir gözden geçirin derim.

Kendinize boşuna bahane üretmeyin anlattıklarınızın hiç biri uzun süreli ilişkiye bağlı sorunlar değil. Sizin sorununuz sevgiliniz. Bu adamla nasıl bir evlilik hayal ediyorsunuz. Şimdi evliliğe zorladınız sonra çocuk yapmaya sonrasında sokaktaki kızlara bakıyor diye dert yanarsınız yada aldatıyor diye ... bu liste öylece gider. Bu adama harcadıgınız bir sanıyenize bile yazıkken siz ömrünüzü feda etmeye hazırsınız sizde normal gelmediniz şimdi bana !

Aramizda 8 saat mesafe, cebimizde ogrenci harcligi varken ayda bir gorusurduk en kotu,
Ki mesajlasma nedir ya 27-28 yasindasiniz, boyle iliski mi olur.

Bosverin siz bu hayirsizi...

İlişkinizdeki problem uzun süredir beraber olmanız değil bu adamın seni sevmemesi değer vermemesi
1 saat uzaklık için görüşme sayınız çok çok az
Evlenmek istediğine emin misin?
Bence arkana bakmadan kaç

Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Böyle ilişki mi olurmuş 4 senelik diyorsunuz ama bu şartlarda adamı tanıma fırsatınız olmamış ki. Yol verin gitsin, ayrılmak mı nişan mı diye seçenek mi olurmuş. Evlenecek adam teklifini eder, işini gücünü, askerliğini ayarlar. İnanın böyle bir şey değil ilişki, aşk dediğimiz şey.

İlk görev yerimde ev arkadaşı bulup ev tutmuştum. Ev arkadaşım öğretmen, erkek arkadaşı tıp öğrencisiydi. Lise yıllarından beri çıkıyorlardı. sekiz sene yanlış hatırlamıyorsam görüştüler toplamda. Arkadaşım 6 yıl tıp fakültesi bitine evleniriz diyordu, 5. Yılın sonunda nişanlanmayı planlıyordu. Ancak elemandan “ben kendimi çocuk gibi hissediyorum, zamana ihtiyacım var cümlelerini duyunca derhal ayrıldı. Kendinizi harcatmayın, seven insan çaba gösterir

İşi olmayan adamla evlenip nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz? Tehditle evlilik mi olur? Bir de uzun ilişkiyle hiç alakası yok bunların. Biz de nişanlımla 3,5 senenin 2 senesi 7 saat mesafede olmamıza rağmen 2 haftada bir görüştük. Sal gitsin ipini.

2 senedir iş bulamayan ve bulmaya da pek niyeti olmayan bu adamı kendinize koca mı yapacaksınız??
Üstelik 28 yaşında.
Adam bir kere sorumsuz.
Bu adamdan ne koca olur ne de baba.
Hem öyle msjla da yürümez ilişkiler..
Başını yakma, ayrıl lütfen.........

Umursamiyor ciddi anlamda 2 senedir neden is bulamıyor evlenmek için olmasın ama kendi için yapmiyor 28 yaşında bir insan nasıl rahat ediyor. Ben eşimle 8 sene birlikte oldum, 5 senelik evliyiz 13 senedir birlikteyiz. Is durumlarıni bizde bekledik ama çabaladı is olmadan evlilik illaki olmaz ama çabası nerde? Mesajlasma ne 1 saatlik yola cok garip bir ilişki.
Uzun ve uzaktan ilişkinin dibini yaşadım bazen sanirim olmayacak diye düşündüm ama oldu tabiki cok cok çabaladık

Ayrıca uzun ilişki yaşamak istemezdim artik birbirinin cigerini biliyorsun bazı seyleri bu zaman zarfinda yaşıyorsun kavgadır , gönül almadir sonra gerçketen monotonluk oluyor bence yaslar küçük degilse iliski süresi 2 yil olmalı bence

Back
X