Uzun İlişkili Güzel Ama Ya Sonrası ?

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
643
Ankara
Merhaba kızlar ;

Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim 22 yaşıma giricem inşallah 1 hafta sonra :)
İnşallah bu sene bende 2.5 senedir birlikte olduğum sevgilim de mezun olacağız .
Evliliği düşünmek için en az bir 3-4 senemiz daha var .
Beni kaygılandıran da işte bu .
İçinizde , etrafınızda uzun yıllar birlikte olup evlenenler var mı ?
Artık adamın gözüne baktığımda canı mı sıkıldı , karnı mı acıktı , uykusu mu geldi vs vs vs her şeyi anlayabiliyorum . Üniversiteyi omuz omuza okuduk . Paramız olmadı 10 lirayı bölüştük , yemeğimiz olmadı bir ekmeği paylaştık . Sınavlara sabahlara kadar birlikte çalıştık . Hem sevgili , hem dost olduk kısaca .
Her şeyini bu kadar bildiğim bir adamla 6-7 senelik bir sevgililik döneminden sonra bu iş evliliğe gider mi ? O kadar çok isterim ki .
Bana emsal lazım kızlaar :)

benim kuzenim 6 senelk sevgilisyle 7 senedir evli. Sizin gibi okul hayatları birlikte geçti. Şimdi bir de çocuk var onunla oyalanarak geçiniyolar ve çok şükür mutlular. Ama zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. En çok ta yaşanılacak, keşfedilecek yeni şeylerin olmamasından sıkıntılılar sanırım. Yeni olan tek şey çocuklarının büyümesi, gerçi oda en güzeli uzun lafı kısası, uzun ilişkiler zordur, sıkıntılıdır

2007 de tanıştık, 2008de ilişkiye başladık, 2013 de evlendik :)

Nazar değmesin ama evlendikten sonra herşey daha başka daha güzel bizim için.. Ve ailemizin 3. ferdini bekliyoruz şimdi heyecanla :)

liseden bir arkadasım.. 10. senelerindeler 2 ay sonra evleniyorlar, en yakın arkadasım da 8. senesinde 3 ay sonra evleniyor.. olur o iş olur

2005 te başladık 2012 de 7. yılımızda evlendik canımın canıyla 2 yıla yaklaştı evleneli şimdide bebişimiz geliyor inşallah
tek söyleyeceğim şu onun herşeyini bilmen anlaman avantajına tek yaşadıgım sıkıntı şuydu yeni yapacak hiç bişey yoktu ilk senemde yeni evli heyacanı yaşayamadık diye üzülüyodum şimdi alıştım tekrarlardan zevk almaya bakıyorum

ben ilişkinin o kadar uzun sürmesi taraftarı değilim.ama 3 ay içinde tanışıp evlenme taraftarı da değilim.ben kadere inanırım eğer gerçekten evleneceksen zaten 6 sene de sevgili olsanız evlenirsiniz ama kaderde yoksa ister 15 sene sevgili ol gene de evlenemezsin.biraz akışına bırak.eğer böyle ne olacak halimiz diye düşünürsen ilişkine durduk yere zarar vermiş olursun.

bizde 10 senedir beraberiz :) evlilik hazırlıklarındayız. Bence uzun ilişki çok güzel birşey. ben 13 yaşındaydım onu tanıdgmda. Beraber büyüdük. Ailesiylede 15 yaşında tanışmıştım 8 senedirde ailesinin+sülalesinin içindeyim. hepsinin huyunu suyunu bılıyorum En azından evlendgmde bu konuda sorun yaşamam :)) Rabbim gönlümüze göre versin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım biz 10. senemizde evlendik. öğrencilik zamanlarında minibüsle beni almaya gelirdi ucuz diye bir sokak tatlıcısından bu halka tatlılardan birini alır bölüşür yerdik. buz gibi havada cefeye gidecek paramız yoksa gider parkta tren yokunda birbirimizn ellerini üfleye üfleye otururduk. üniversite sınavına matematiğe o çalıştırdı beni ben ona ingilizce anlatmaa çalıştım. üniversite hayatım boyu hergün geldi adlı beni okuldan zamanla işini kurdu araba aldı falan derken mezun olduk olur olmaz da evimizi aldık evlendik hemen... tam ergenlik döneminde tanıştık hem de biz. lisede üniversitede insanlar değişir derler biz o dönemler bile kopmadık. siz aklı başında iki yetişkin bireysiniz. biz çocuk halimizle bu işe başlayıp birer birey olana kadar bu işi bu kadar aşkla bu günlere getirdiysek neden olmasın? hala da doyamıyorum ona...

canım ya Alllah mutluğunuzu daim etsim :) benimde 7buçuk yıllık bi sevgilim var bizde lise sondan beri birlikteyiz şuan askerde gelince düzeni kurup evlenmeyi istiyoruz.bende senin gibi hala doyamadım ona umarım sizin gibi evlenıncede böyle oluruz :)

inşallah canım benim :):) aşk zor.. herkese nasip olmuyor sıkı sıkı yapışmak lazım.

Evet benim cevremde yillarca beraber olup evlenen insanlar var.Birbirinize karsi sevginizi sayginizi korumaya ozen gosterdiginiz surece iliskinizin yurumemesi icin bir sebep yok

Ne kadar mutlu oldum bu soyledıklerınızden .
Allahhepınızın mutlulugunu daım etsın.
Pekı okul bıttıkten sonra iş bulma askerlık gıbı sorunlar karsısında tutumunuz nasıldı

biz de 5 yıllık flört sonunda evlendik. uzak mesafeden ilişki yürütmek evlilikten daha zor bunu anladım. ben uzun ilişkiyi avantaj olarak görüyorum. her halini gördüğün bildiğin biriyle evlenmek kötü sürprizleri engelliyor.

5 yil sonunda evlendik. Universiteyi beraber okuduk. Uzun bir ayrilik yasiyoruz su an.Yurtdisina calismaya gitti. Ozlem de iyi bir seymis. Ama universite gunleri cok ozleniyor.

Bir de mezuniyet sonrasi bir bunalim donemi olabilir hazirlikli ol farkli ortamlarada calismaya alismak zooor :))))

Bizimki 4. Sinifin basinda ise girmisti. Cok hirs yapti o konuda evlilik icin. Bir de yine hirstan gitti yurtdisina. Askerden de muaf. Kotu bir rahatsizlik atlattik. Ama mezun olmadan biraz is baksin. Bulursa askere hemen gitmesin. Asker donusu is arama sureci bunalmli gecer.askerligini 5 ay yapar zaten o bir sey degil. :)

Son düzenleme:

iki örnek var buna uyan benim çevremde biri lise sonra başlamış 5 sene ünv boyunca her anını yan yana birlikte geçiren sonra askerlik iş güç telaşı ve okul bittikten 3 sene sonra mutlu son yaklaşık 1 senedir evliler ikiside çok sevdiğim arkadaşlarım.......

diğeri ise ünv 1. sınıfta başlamış oğlan dışardan okuyordu ünv boyunca çok mutlu çok örnek bir çiftiler ama ünv bitti kız işe girdi çocuk bunun yükselmesini çekemedi veee ayrıldılar 6 senelik ilişki kangıren olmuş bir durumda bitti. sonuç mu kız şimdi çok iyi ile evli ama oğlan hala dolaşıyor ortada ....

zaman önemlidir alışkanlık yapar insanlar alışırsın tenine kokusuna ayrılmak istemezsin ayrılınca ölürüm sanırsın amaa erkek için öyle değildir zamanla o koku o ten alışkanlıktan öteye sıkılmaya gider değişiklik ister bu sitede ve çevremizde de gördüğümüz gibi aldatmaya gider... kesin aldatır mı hayır....

bence herşeyin hayırlısı dile... illa evleneceğim diye bir düşüncen olmasın ... okulu biter güzelce işine gir oda girsin askerlik iş güç derken bakmışşın belkide o sana göre değil... belkide sen ona göre değilsin... Allah bilirmiş yazarmış kadere...sansın bol bahtın açık olsun .... unutma su akar yolunu bulur...

not: erkekler böyle plan yapan kızları sevmiyorlar onlar biraz daha anı yaşamayı seviyorlar sende anı yaşa gençliğini yaşa...

eşimleüniversiteye hazırlık için gittiğim dersanede tanıştım.
16 ımdan gün almıştım
oda 21 yaşındaydı
üniversiteyi ayrı şehirlerde kazandık
ancak ayrı kaldığımız söylenemez
3 üncü sınıfa geçeceğim zaman dikey geçişle
onun okuduğu üniversiteye geçtim 1 senede intibak okudum
2 sene de burda birlikte geçirdik
onun okulu benimkindeen bir sene önce bitti
ben son seneyi okurken

eşiminde askerliği bulunduğumuz şehrin hava tugayına çıktı
çok dua etmiştim
sanırım kabul oldu
her hafta askeriyeye erzak taşımaktan kollarım kopardı
ben mezun olduğumda eşim 4 ay önce terhis olmuş ve işe girmişti
benim mezuniyetimden 4 ay sonrada evlendik
22 yaşında evlendim
yani 6 7 senelik bir birlikteliğimiz oldu
8 senelik evliyim
6 yaşında bir kızımız var

8 yıllık bir birlikteliğim var Allah nasip ederse de beş ay sonra düğünümüz var. Birlikte büyüdük biz. Okullar bitti asker yolu bekledim. Geldi işini gücünü toparladı artık evlilik telaşındayız Mutlaka sıkıntılar olacaktır. Önemli olan birbirinize olan bağlılığınızı kaybetmemeniz. Sevgiyi saygıyı yitirmemeniz. Ben bakıyorum da çiftlerin artık birbirlerine tahammülü kalmamış. En ufak bir olayda birbirlerini yemeye başlıyorlar. Çok üzücü bir durum bu. Okullarınız bittiğinde oturup sakince konuşun planlar yapın. Herşeyin oluruna bakın, kasmayın. İnanç olduktan sonra olmayacak şey yok. Umarım çok mutlu olursunuz :)

Ne kadar mutlu oldum bu soyledıklerınızden .
Allahhepınızın mutlulugunu daım etsın.
Pekı okul bıttıkten sonra iş bulma askerlık gıbı sorunlar karsısında tutumunuz nasıldı

biz de yaklaşık beş yıllık sevgililik döneminden sonra evlendik,ıkı buçuk yıldır da evliyiz.. keşke ilk tanıştığımız gün evlenseydik diorum çoğu zaman ben onunla gerçekten mutluyum :)
senin bu yazdıklarını okuyunca bile içim ısındı ona,sabah beni işe onun bırakmasına rağmen birden özleyiverdim. 14 aylık da bir bebeğimiz var çok şükür bugüne
biz evlendiğimizde eşimin işi yoktu mesela öğrencilik zamanlarındakı sorumluluk duygusunu bildiğim için hiç düşünmemiştim bu konuyu hani sıkıntı olur mu diye.. yaklaşık ıkı ay sonra da işe girdi zaten. şu dönemde sıkıntı olur mu bu bdönemde sorun yaşar mıyız filan bunlar sizin ilişkinizin dinamiğine bağlı aslında normalde sorunları nasıl çözen bir çiftseniz muhtemeln de o zaman öyle çözeceksiniz. ama içinde saygı varsa aşk zaten olmazsa olmaz ondan bahsetmıorum bile,ama bir de saygı varsa o iş tadından yenmez tatlı şokola kıvamında miss gibi devam eder

Bir sürü örnek gördüm uzun ilişki yaşayıp sonrasında evlenen, tabii herkesin ilişkisi kendine özeldir. Bu iş bulma, hayat kurma telaşesi arasında birbirinizi yıpratmazsanız gayet güzel sonu evliliğe varır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…