uzun soluklu ilişkiler üzerine..

buzprensesy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
205
3
46
Tekirdağ
lütfen benim gibi uzun süreli ilişkisi olanlar kendi ilişkilerinden yola çıkarak bana cevap verin. ben sevgilimle 5 bucuk yıldır çıkıyorum. 4 yıl hep uzakta geçti. birbirimizi her ay veya ıkı ayda bir gördüğümüz oldu. son bir senedir de aynı şehirdeyiz. ancak okul tatili dönemlerinde ben ailemin yanına geldiğim için uzaktayız suanda. ama sanki onun eski ilgisi azalmış gibi. önceden sabahlara kadar msnden skypeden görüşürdük.şimdi acaba eskiden o kadar uzun ne konuşurduk diye düşünüp duruyorum.aynı şehirde olduğumuz zaman yapışık ikiz gibiydik ama son iki aydır sanki ilgisi azalmış gibi. zamanında o kadar cok mesaj attım ki artık mesaj yazmaktan nefret ediyorum diyor. uzun zamandır güzel bir söz duymadım ki duygusal konuşmaları cok sevdiğimi defalarca söyledim. eskiden parası olmadıgı zaman bi şekilde bi yerden bulur beni arardı sesimi duymak için.şimdiyse yaklaşık bir haftadır sesini duymadım hiç.

peki siz uzun ilişkiye sahip olan arkadaşlarım aradan uzun seneler geçtikten sonra görüşme sıklığının azalması normal mi yoksa bütün bunlar artık bana karşı ilgisiz olduğunu mu gösteriyo.aynı zamanda bir haftadır netten yazıştığımız zaman bana seneye nişan için ailemle konuştum sen de ailenle konuş diye baskı yapıyo ama arama ve mesaj atma sıklığı dediğim gibi çok az.

Benimde 5 yıllık ilişkim var tabi ilk yıllardaki gibi bi ilgi alaka beklememek gerektiğini düşünüyorum.Bizde eskiden her gün gördüğümüz halde 1-2 saat bi de telefonda konuşurduk ama şimdi sadece mesajlaşıyoruz ara sıra ararız genelde de ben ararım.Bu ilişkinin yıllanmasından kaynaklanan bir durum.Yine de irtibatı koparmamalı.Uzaktan çok zor olsa gerek yakın durmaya çalışın ilgili alakalı, baktınız olmuyor geri çekin kendinizi hiç arayıp sormayın seviyorsa arayacaktır.

canım anlayış göster bazı dönemleri olur insanın msj atmaktan usanır bu cok doğal . etrafına baksana hepimiz bişeylerden bazen sıkılıyoruz ama sonra toparlıyoruz . eger senden sogumuş olsa nişan istemez arasın buz gb konuşur hiç bu konuları acmaz ama eger aradıgında bunu diyosa tek amacı kafa dinlemektir biliyorum bazen cok can sıkıcı oluyo beklediğin ilgiyi görememek ama bu bi süreç çok da uzun ilişkiniz bozmaya değmez

Canim benim iliskim de 4.5 yillik
İlk seneler her gun bulusalim isterdim ama artik haftada bir kez bulussak yeter diyorum

Benim sevgilim hic bir zaman msjlasmayi, msnden fln konusmayi sevmedi o yuzden msjlarimiz azaldi diyemem
Benim hic pesimden kosmadi o yuzden eskiden boyleydi simdi boyle diyemiyorum

Ama kedi acimdan soyleyecek olursam cok sk bulusmayi istemiyorum artik
Ozleyim biraz diye

Bazen de monotonlasiyor, siz su an monoton bir donemdesiniz, ama gecer bence

Canım benim de yedi senelik bir ilişkim var üç senedir de ayrı sehirlerdeyiz.biz de başlarda surekli kamera acardik.ama şimdi pek imkanımız olmuyor.arada sırada senin dediğin dönemleri yaşıyoruz.ama her gün beş altı kez telde konuşuruz.bence sizin yaşadığınız bir dönem.bırak kafasını dinlesin ozlesin seni o arasın.ben öyle yaptım üstüne düşmeyi kestim.kontor de almadım.şimdi o arıyor surekli.ama tamamen kopma tabi.biz iliskkmizin en başlarında mesajlasuoduk ama mesaj olayını ikimiz de pek sevmediğimiz icin arioryz birbirimizi .söylediğim gibi bir dönem bu brz kendi haline bırak o aradığında da naz yap sen beni hiç ozlemiosun ki gibilerden ama şikayet şeklinde suçlar gibi söyleme bunları.zaten böyle yaptiktan sonra dayanamaz benimki.umarım sende de ise yarar

Benim de uzun süreli bir iliskim var ve bizde aslinda yillar icinde pek degismedi
mesajlasma ve telefon görüsmesi sikligi. Ama zaten bastan beri hergün saatlerce konusmazdik,
cünkü ayni sehirdeydik hergün görüsebiliyorduk.
Su an ayri sehirlerdeyiz, genelde aksamlari telefonla görüsmeye calisiriz, gün icindede bir kac mesaj.
Uzun iliskilerde eskiye göre görüsme sikliginda azalma olmasi normal birsey bence ve bunu kötü
birsey olarak algilamamak lazim hemen. Görüsme sikligi sevgilinin ilgisinin azaldigini göstermesi
gerekmiyor, belki daha az ariyor veya yaziyordur ama sana karsi hala sevgisini ilgisini hissediyorsan bence
bir sorun yok. Özellikle erkekler cogu zaman biz kadinlar gibi saatlerce telefonda veya skype'ta konusmaktan
ya da mesajlasmaktan hoslanmazlar. Ilk basta yeni bir iliskinin verdigi heyecanla daha sik ararlar sorarlar, sonra
özlerine dönüyorlar galiba :) Ama eger görüsme sikligi seni rahatsiz edecek derece de az ise, bunu tabiki
sevgilinle konusman lazim.

Bu msjlaşma olayının azalması artık genelde ne yaptığını ne ettiğini bildiği için biraz azalma oluyor tabi canım ilk zamanlar tanıma evresinde onun ne yaptığnı nasıl yaşadığını herşeyini öğrenmeye çalışıyorsunuz o dönemler msjlaşma çok oluyor daha sonradan azalması doğal...

Biraz kendini geri çek cok msj atma atarsanda rutin msjlar atma ilgisini çekicek birşeyler yaz bir soru sorma amacıyla konu aç ilgiyi tekrar üstüne çek canlı tutmaya çalış ilişkinizi canım...

Tabi birde uzak mesafede hep bir gizem oluyor yanında olsam nolur nasıl olur daha cok bir özlem oluyor ama siz 1 sene aynı şehirde olmuşsunuz zaten artık nasıl olcağını bildiğinden biraz azalmış olabilir.Bizimde size benzer bir dönemimiz oldu uzaktaydık hep sonra 1 dönem anı şehirlerde yaşadık daha sonra kendi şehrime döndüğümde bende sanki azaldığını hissettim çünkü uzakta olduğumuz dönem ikimizde öğrenciydik geç saatlere kadar oturur msnden konuşurduk daha sonra o okulu bitirdi kendi şehrine gitti işe başladı daha farklı bir hayatı oldu ondan kaynaklandı biraz bir ay kadar bocaladık yeni duruma alıştık ve herşey eski haline döndü umarım sizinde öyle olur canım. Hatta şuanda erkek arkadaşım askerde masallah ilk zamanlardan bile cok daha iyi bir haldeyiz :) olur böyle dönemler takma hiç tatlım.

aynı durumu yaşadım canım hiç merak etme, bi sorun yok. sadece yorulmuş. erkekler bizler kadar isteklerini ve duygularını net ifade edemiyorlar. bizimde aynen öyleydi 4 sene uzakta kaldık. son 1 sene de koptuk bittik öldük diyordum çünkü inanılmaz derecede uzaklaşmıştı sanki benden. şu an yazdığının aynısı, günlerce görüşmemeler, kaybolan incelikler, anca bikaç saniye süren konuşmalar, ayda en fazla üç beş mesajlar.. ki biz 12 yıldan beri birbirimizi tanırız, herşeyi yaşadık ve herşeyi konuşuruz ama bu konuda gerçekten ifade edemiyorlar kendilerini. herkesin bi sınırı oluyor sonra bir bunalım yaşıyorlar, enerjileri düşüyor, tıkanıyorlar, bize değil bu ayrılığa karşı soğuyorlar.

ama yanyana gelince bi zaman sonra yine böyle her yan bahar bahçe oluyor, hiiç merak etme içini rahat tut =))

benim sevgilimde çok baskı yapıyor nişan için şimdi askerde, neyse ki gelmesine üç gün kaldı hergün şikayet, isyan dinliyorum gelince alıcam ifadesini =))

kolay değil canım bizler kadar onlar için de.. inşallah bütün ayrı olanlar biran önce kavuşur da biter şu çekilen çileler =))

bizde beşinci senemize başlıycaz inş bu ekimde :)
canım bız ilk sene ve diğer kalan dört senemiz boyunca kendisi çalıştığı için zaten bi günaydın bide geceleri naptın bugun vs. 15 mesajlık bi konusma gecerdi aramzda o suan askerde diyorum ki zamanında iyiki çok konusup herseyi bitirmemişiz yani konuscak konu bırakmışız iyi ki uan her dakika mesajlasmak istiyo on bin sms yapıyoruz sabahlara kadr konusuyoruz düşün :):) bizimde tam tersi yeni yeni asık olmaya basladım yeni yeni tamamiyle tanıyorum sevgilimi ama arada konuscak konu hala da olmuo ee ee demeye baslıyoruz o zmnda susuyoruz canım bu suskunluk ayrılık değil normal birşey sende kafana takma konusmadığın zamnların kıymetini de bil vaktini birazda kendine ayır kendinle ilgilen daha ii olucaktır emin ol :)

hiçbişey ilk senelerdeki gibi olmaz canım o şekilde olmasını bekliosan üzülürsün erkekler bunu daha çabuk kaybediolar normal yani ilişkin artık alışkanlık oluo bazı şeyler malesef monotonlaşıo

Bizde henüz bu tarz bir aramama durumu yok çünkü hala aynı şehirlere gelemedik. Ama gelsek ben de bu kadar çok yazmam, konuşmam nasıl olsa görüşcez diye.
Arkadaşımın 9 yıllık ilişkisi var yeni nişanlandı. İlk seneler tuvalete gittiğini bile haber verirdi, saatlerce konuşurdu şimdi hiç konuşmak istemiyor. O kadar çok telefonla konuştum ki artık telefon çaldığında midem bulanıyor diyor ama yan yana geldiklerinde sorun yok gayet iyiler:) Bence normal bu tarz ilgi azalmaları gerçekten insan bıkıyor...

Ayın 22sinde 7.yılımız bitti biz aynı şehirdeyiz msj a ilgi alakaya gelirsek pek bişey kaybetmedik hala akşama kadar w.updan yazışırız 1gün görüşmesek öteki gün görüşürüz 8 kasımda evleniyoruz inş. uzaktan aşk yaşamak daha zor bence belki bundandır sogukluk :26:

evet suanda da bizde bu durum söz konusu. ben de sanki benden soğumuş gibi algılamıştım. cok teşekkur ederim deneyiminizden yola cıkarak içimi rahatlattıgınız için.

canım benim çok teşekkür ederim. içim rahaatladı gerçekten. doğru söylüyosun hepimiz ara ara birşeylerden sıkılıyoruz.

aynen yaa monotonluktan ölen tek insan olarak tarihe geçebilirim. bir de zamanında çok konuştuk o yüzden şimdi konusacak hiç bir sey kalmadı sanırım

valla ben naz yapsam hiç nazlamaz öyle bi huyu var nedense. umarım bu da bizim ilişkimizde gecici bir dönemdr. zaten 3 hafta sonra yenıden aynı sehırde olucaz. o zaman bu günlerin acısını cıkartıcam

biz bayan olarak herseyi cok fazla kafamıza takıyoruz cok ince düşünüyoruz sanırım.hep ilgi gormek hep sımartılmak istiyoruz. özellikle de ben :) ailemden göremediğim sevgiyi onda bulmak istiyorum belki de bu tutumum yanlıştır. cevabın için teşekkür ederim canım :) içim rahatladı herkesin mesajını okuyunca

Allah ilişkinizi bozmasın canım maşallah. bizimkide simdi paçaları tutusuyo nişan yapıcaz para lazım cok calışmam gerek modunda suan. o yuzden de cok gergin. ben de bu ilgi eksikliğini ona yoruyorum. ama yine de insan hayat gayesıne kapılıp sevdiklerini aksatmamalı bence. belkide gecici bir dönemdir. yakın zamanda yenıden aynı sehirde olucaz umarım böyle devam etmez.

inşallah bir daha aranıza mesafeler girmez cok zor valla. Allah kavustursun sevdiğine canım. cok teşekkur ederim mesajın için. artık bu duruma bu kadar takmıcam. benimle aynı durumda olanları gördükçe içim rahatladı

Amin canım gecicidir muhtemelen tatlım hiç yorma kafanı bunlara olur böyle dönemler cabuk atlatırsınız umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…