uzun süre korunmak??

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
Merhaba hanımlar ben bu foruma ilk kez yazıyorum ben 2010 ağustosta evlendim. 4 yıl oldu yani. Ben çok daha önce istiyordum ama eşim istememişti ancak ikna ettim.3 aydır bebek için korunmuyoruz ama henüz bişey olmadı.geçenlerde bir arkadaşımdan duydum. Evli çiftler uzun süre korunursa daha sonra hamile kalınması zor olur diye. Kafam buna çok takıldı. Tecrübeli olanlar beni bu konudaaydınlatır mısınız lütfen? Şimdiden teşekkürler...

Canim ben 6 yil korundum. Gectigimiz agustosta biraktim. 6 ay sonra hamile kaldim. Oyle hurafelere inanma sakin. İlk seferinde hamile kalmak hic korunmasan bile %25 oluyor. İlacla korunduysan zaten ilaci biraktiktan sonra 3 ay gecmesi gerekiyor.

Canim ben 6 yil korundum. Gectigimiz agustosta biraktim. 6 ay sonra hamile kaldim. Oyle hurafelere inanma sakin. İlk seferinde hamile kalmak hic korunmasan bile %25 oluyor. İlacla korunduysan zaten ilaci biraktiktan sonra 3 ay gecmesi gerekiyor.

böyle bi varsayımın bilimsel bir geçerliliği yok

Teşekkürler cevaplar için. Ben hiç ilaç kullanmadım doğal yöntemlerle korunduk.bu daha 3. Ay denememiz. Daha reglime 1 hafta var sonucu belli değil yani. Ama dediğim gibi arkadaş öyle deyince kafama çok takıldı. Mart ayında doktora da gittim muayenemi de oldum. Demirimin düşük olmasının dışında hiçbir sorun çıkmadı.

Tibbi olarak dogurganlik yasinda olup korunmasiz cinsel iliskide bulunan bir kadinin her ay hamile kalabilme sansi %25'dir. Bununla ilgili bicok makale var. Eger biraz arastirirsaniz eminim sizde bulursunuz.

araştırmama gerek yok haklısın tabiki korunmasız ilişkide herzaman hamilelik riski vardır.Ben soruyu soranın sorusunu alıntılacaktım yanlışlıkla bunu mu alıntılamışım.forumda yeniyim de pardon yanlış yeri alıntılamışım cevabım sana değildi

Teşekkürler cevaplar için. Ben hiç ilaç kullanmadım doğal yöntemlerle korunduk.bu daha 3. Ay denememiz. Daha reglime 1 hafta var sonucu belli değil yani. Ama dediğim gibi arkadaş öyle deyince kafama çok takıldı. Mart ayında doktora da gittim muayenemi de oldum. Demirimin düşük olmasının dışında hiçbir sorun çıkmadı.

Oyle bisey olsaydi benim daha coookkk beklenem gerekirdi. 6 sene hicde az bir zaman degil sonucta. Acikcasi ben 5 ay yumurtlama gunlerimi takip ettim olmadi bosuna strese girdim. 6.ay hicbisey hesaplamadim akisina biraktim. İnan hamile oldugumu bile anlamadim. Ne agrim oldu ne baska bisey. Cunku o ay kafam cok rahatti. Stres yaptikca psikolojik olarak daha cok etkileniyosun.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar ben bu foruma ilk kez yazıyorum ben 2010 ağustosta evlendim. 4 yıl oldu yani. Ben çok daha önce istiyordum ama eşim istememişti ancak ikna ettim.3 aydır bebek için korunmuyoruz ama henüz bişey olmadı.geçenlerde bir arkadaşımdan duydum. Evli çiftler uzun süre korunursa daha sonra hamile kalınması zor olur diye. Kafam buna çok takıldı. Tecrübeli olanlar beni bu konudaaydınlatır mısınız lütfen? Şimdiden teşekkürler...

Ben assagi yukari iki seneye yakin.hapla korundum ve bebegimin.olmasi 1 sene 2 ay surdu zaten doktorlarda arastirmak icin en az 1 sene diyo.ama benim esimde varikosel vardi belki varikoselden belki haptan bu kadar surdu ama onemli degil.o turlu soylemlerede inanma hepsi kulaktan duyma banada hep hap bilmem onu.yapr bunu yapar diye cok dediler ben kulak asmadim..cok sukur Allahim fazla bekletmedi bizi.umarim sende fazla beklemez kavusursun bebegine

Ben kontrol hapı kullandığım halde hamile kaldım şimdi bicir bicir geziyor evde öyle her duyduğuna sakin inanma bu tarz şeyler kişiden kişiye değişir ama sen birde doğal yolla korunuyorsun dışardan takviye almıyorsun. Hormonların normal çalışıyordur stres yapmayı bıraktığın anda hamile kalirsin inşallah hiç merak etme rabbim gönlüne göre versin.

canım bende 3 yıllık evliyim 8 aydır korunmuyorum hap almıyorum yanı fakat henüz bir şey yok ortada. daha cok erken elbet olur.

Back
X