uzun süre sözlüı kalan var mı kızlar, özellikle üniversite döneminde :/

zelall

Kafam SéninLé GüzéL Pa$am
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2012
250
0
26
Diğer
selam kızlar size birşey sormak istiyorum aranızda uzun süre sözlü kalıp evlenenler varmı yada uzun süredir sözlü olan sözlenip üniversiteye giden zorlukları ne bana yardımcı olurmusunuz sevgilim söz takmak istiyor ailemde soğuk bakmıyor pek annem haricinde ama ben çok kararsızım ... eğer söz takarsam şimdi 4 yıl sonra olur evlilik hatta 5 işim olunca olacak yani düşüncelerinizi bekliyorum :*

1,5 yıl nişanlı kaldıktan sonra evlendim düğünü kendimiz yaptığımız için borçları hafifletmek istedik o yüzden

ama 5 yıl çok uzun bi süre sözlü bile olsan aileler işin içine girecek her iki aileden de bi sürü ses çıkacak

onlara gidip gelmen arayıp aramaman bile sorun olacak

sürekli düğün nişan konusu konuşulacak belli bi süre sonra bunalıcaksınız

o yüzden sözlenmeyin derim

çok uzun süre ama seviyorsan bekleyeceksin yani aşk bu bugün evlenmiyorum diye terk mi edicaksin anlamadım ayrıca herşey evlilik mi ?

Bence de yıpratıcı olabilir. Hem aileler işin içine girince durum çok daha farklı oluyo. Sevgiliniz illa bi yüzük istiyosa kendi aranızda bi yüzük takın aileleri araya sokmadan :) En azından bikaç yıl bekleyin bence. :)

Merhaba canım.

Biz ailelerimizi geçen yıl Temmuz ayında tanıştırdık.

Ben üniversite 2.sınıfı yeni bitirmiştim.

Babam,2 yıl sözlü kalmanın çok yıpratıcı olacağını söyledi.

Sağolsun,sevdicek ve ailesi de anlayışla karşıladı.

Sevdicek mezun olmuştu geçen yıl.

Eğer beraberlikleri devam ederse bugu_su 'nun da okulu bitince buyrun gelin ama önce okul dedi.

Söz illa yüzük takmak değildir,ben bunu söz sayarım dedi.

Sevdicek ve ailesi de öyle..

Yani böyle de olabilir.

Mutluluklar.

bende öyle düşünüyorum ama sevgilim istiyor çok istiyor ve ben bu sene başka bir şehire üniye gideceğim.
şöyle birşey düşünüyorum aslında kendi aramızda takalım içi rahat olsun istiyor anlatamıyorum ona yüzükle rahat olunmyacağını ama istiyor .
kendi aramızda 1 buçuk 2 sene takalım diyorum bu süre içinde hem denemiş oluruz sorun olmazsa ailemizde girer içine zaten ailelerimiz biliyor.
2 tarafta memnun şuan arkadaşlığımızdan zaten isteme olayı bana çok erken geliyor hiç hazırda değilim

canım baban çok doğru söylemiş bende öyle düşünüyorum ama ben üniyi başka şehirde okuyacağım için illa parmağında yüzüğümüz olsun istiyorum diyor.
yoksa ben o yüzüğü yüreğime çoktan taktım ...
kendi aramızda takma olayını düşünüyorum yani yine ailemden saklamam hani denemişte oluruz birbirimizi yapabilrsek bende 2. sınıfta ailelerin işin içine girmesini düşünebilirm .

evet illaaa yüzük istiyor !
bende senin gibi düşünüyorum da bu kendi aranda takma işi nasıl oluyor ben ailemden gizli yapmak istemem yanlarında çıkarmam mesela of kafam çok karışık

Canım yüzük güzel bir şey ama sorumluluğu çok ağır.

Dediğiniz gibi yapın,kendi aranızda takın.

Söz olmasa da aileler bir tanışsın madem.

Hem sevdiceğinin içi de daha rahat eder.

bz 2006da tanıştık 2008de sözlendik 2009da nişanlandık 2011de evlendik yani 5. yılımzda evlendik ama iyiki öyle olmuş çok mutluyuz

maşşllahh canım mutluluğunuzun devamını dilerim..
herkes uzun süre nişanlı kalmanın yıprattığını söylüyor :/ ama bizim birde 2 yıldır birlikteliğimiz var yani biz evlenince 6 yıl birlikte olmuş oluyoruz :)

valla cnm bz hiç yıpranmadık aksine çok daha iyi oldu brbirimizi çok iyi tanıdığımz için evlilğmz sorunsuz ilerliyo 14 aylık evliyz yani toplamda 6 yılı devirdik ve ciddi anlamda kavgamz bile olmadı ben 1-2 senede tanışıp sözlenıp evlenilmesine karsıyım uzun yıllar flört edilmeli bnce ....

valla cnm bz hiç yıpranmadık aksine çok daha iyi oldu brbirimizi çok iyi tanıdığımz için evlilğmz sorunsuz ilerliyo 14 aylık evliyz yani toplamda 6 yılı devirdik ve ciddi anlamda kavgamz bile olmadı ben 1-2 senede tanışıp sözlenıp evlenilmesine karsıyım uzun yıllar flört edilmeli bnce ....

biz hiç bi dezavantajını görmedik aksine musmutlu bi aşk evliliği yaptık
birbirimizide çok iyi tanıdığımz için evliliğimz sorunsuz ilerliyo 15 ay olcak evleneli:))
buarada bzde üniversitede tanıştık birlikte okuduk

haklısın bencede uzun süre birbirini tanımalı insan ama iş ciddiye binecek söz takarsak ve ben buna daha hazır değilim yoksa bizde 2 yıldır birlikteyiz allah korusun öyle büyük bir sorunumuz olmadı ufak tefek şeyler hep çözülebilecek cinsten..
birde herkes ona üni gidince seni bırakır diyor korkuyor oda söylemiyor ama en çokta bu yüzden hemen takmak istiyor bence :/

biz 2 yıldır aynı şehirde beraberiz ben gidecem o kalacak üni okuyana kadar ayrı kalacaz işte ayda bir falan göürşürüz çok uzak yerler birde

sevgilin sana güvenmiyor herhalde
parmağında yüzük olunca erkekler başı bağlı diye nasılsa asılmaz diye düşünüyor gibime geldi.

Başlıkta uzun süre yazınca 2-3 yıldan falan bahsediyorsunuz sandım ama 5 yıl gerçekten çok uzun
Bence de yıpratıcı olur
Tek istek yüzükse kendiniz takın
Yine de karar sizin:)

ben 2yıllık sözlüyüm Allah'ın izniyle de önümüzdeki yaz evleniyorum.Benim sözlüm de hiç bu söz işine girişmek istememişti.Çünkü ben "kendi aramızda" hikayesinden pek hoşlanmıyorum,haliyle istemeye geliriz ozaman da aile arasında nişan takılır demişti.Ama o yıl 2.sınıfa yeni geçtiğim için babam uzun süreli nişanlılığın sorun çıkarabileceğini,bizim aramızın iyi olmasına karşın konu komşudur-akrabalardır laf söz gelip bozulabileceğini,çünkü o süreçte nişan daha resmi bişey olduğundan ailecek de sürekli görüşmek zorunda kalacağımızı söylemişti.Haliyle kabul etmeyince,söze razı ettik.Ailesiyle gelip istediler,babam da karşı olmadıklarını ama önce okulumun önemli olduğunu söyledi.Bu süreçte de arada bir ailesini arayıp sordum,başka biryerde okuduğum için ist dönünce yanlarına uğradım ve normal sevgili gibi devam ettik ..Bu yıl mezun oluyorum zaten inşallah. :129:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…