uzun süre sözlüı kalan var mı kızlar, özellikle üniversite döneminde :/

benim arkadaşlarım var birlikteliklerinin 8.-9. yılında evlenen.
ama yüzük işi ciddiyet demektir. bu yüzden sorumluluğu ağır.
yaşınız kaç? erkek arkadaşınızdan ve kendinizden emin misiniz?
bu da önemli. 5 yıl oldukça uzun çünkü.

ben 2yıllık sözlüyüm :46: Allah'ın izniyle de önümüzdeki yaz evleniyorum.Benim sözlüm de hiç bu söz işine girişmek istememişti.Çünkü ben "kendi aramızda" hikayesinden pek hoşlanmıyorum,haliyle istemeye geliriz ozaman da aile arasında nişan takılır demişti.Ama o yıl 2.sınıfa yeni geçtiğim için babam uzun süreli nişanlılığın sorun çıkarabileceğini,bizim aramızın iyi olmasına karşın konu komşudur-akrabalardır laf söz gelip bozulabileceğini,çünkü o süreçte nişan daha resmi bişey olduğundan ailecek de sürekli görüşmek zorunda kalacağımızı söylemişti.Haliyle kabul etmeyince,söze razı ettik.Ailesiyle gelip istediler,babam da karşı olmadıklarını ama önce okulumun önemli olduğunu söyledi.Bu süreçte de arada bir ailesini arayıp sordum,başka biryerde okuduğum için ist dönünce yanlarına uğradım ve normal sevgili gibi devam ettik ..Bu yıl mezun oluyorum zaten inşallah. :21: :129:

Kendimi gördüm sayılır.:27:

sevgilin sana güvenmiyor herhalde
parmağında yüzük olunca erkekler başı bağlı diye nasılsa asılmaz diye düşünüyor gibime geldi.

yanımda olmayacağı için tabiki haklı olarak onuda düşünüyor ..
hayır bana hep güvenir güvenle ilgili hiç bir sıkıntımız olmadı bugüne kadar .
onada hak veriyorum bu konuda fakat yüzük bile çözüm olmuyor bazen öyle insanlar varki

Başlıkta uzun süre yazınca 2-3 yıldan falan bahsediyorsunuz sandım ama 5 yıl gerçekten çok uzun
Bence de yıpratıcı olur
Tek istek yüzükse kendiniz takın
Yine de karar sizin:)

yani yüzük taksakta takmasakta 4 yıl bekliyeceğiz bu kesin okul bitmeden evlenmem ..
başka çaremiz yok bu arada oda okuyor 2 yıllık sonra askerliği var yani ben şuan evlenmek istesem bile olmaz o yüzden beklemek zorundayız benim hiç acelem yokta o beni biri gelip kaçırır diye korkuyor :D:DD:D :P

benim arkadaşlarım var birlikteliklerinin 8.-9. yılında evlenen.
ama yüzük işi ciddiyet demektir. bu yüzden sorumluluğu ağır.
yaşınız kaç? erkek arkadaşınızdan ve kendinizden emin misiniz?
bu da önemli. 5 yıl oldukça uzun çünkü.

biliyorum ciddi olduğu için istemiyorum ve hazırda değilim :/
20 yaşına girdim oda 22 yaşında .
ben kendimden çook eminim diyemiyeceğim ama ondan eminim !
çünkü ben kendimi daha hazır his etmiyorum böyle ciddi birşey için :/

ben 2yıllık sözlüyüm :46: Allah'ın izniyle de önümüzdeki yaz evleniyorum.Benim sözlüm de hiç bu söz işine girişmek istememişti.Çünkü ben "kendi aramızda" hikayesinden pek hoşlanmıyorum,haliyle istemeye geliriz ozaman da aile arasında nişan takılır demişti.Ama o yıl 2.sınıfa yeni geçtiğim için babam uzun süreli nişanlılığın sorun çıkarabileceğini,bizim aramızın iyi olmasına karşın konu komşudur-akrabalardır laf söz gelip bozulabileceğini,çünkü o süreçte nişan daha resmi bişey olduğundan ailecek de sürekli görüşmek zorunda kalacağımızı söylemişti.Haliyle kabul etmeyince,söze razı ettik.Ailesiyle gelip istediler,babam da karşı olmadıklarını ama önce okulumun önemli olduğunu söyledi.Bu süreçte de arada bir ailesini arayıp sordum,başka biryerde okuduğum için ist dönünce yanlarına uğradım ve normal sevgili gibi devam ettik ..Bu yıl mezun oluyorum zaten inşallah. :21: :129:

söz le nişan arasındaki fark nedirki bana kalırsa tek fark nişanın eğlence ile kutlanması misafirler falan .
yoksa istedikten sonra zaten gelip gitmek görüşmek mecbur oluyor ..
ben şuandada görüşüyorum onun ailesi ile tüm sülalesi beni biliyor herkesle ayrı samimiyim yani aslında bir nevi ciddiyete adım attık oda bizimkilerle aynı şekilde ..
ama ben yinede isteme olayı olmasına hiç hazır değilim

Ben şu yüzük olayına bir türlü anlam veremedim

Benim çevremde de çok var kendi aralarında yüzük takan

Ne oluyor ki yüzük takınca :44:

Siz birbirinizi sevmiş söz vermişsiniz zaten

İnsan sözünü yürekten vermedikten sonra o yüzük parmakta olsa ne olur olmasa ne

Bence kesinlikle bu işlere erkenden kalkışmamalısınız, senin düşünmen gereken bir okulun var ki bu senin geleceğin ve her şeyden daha önemli

İşler ciddiye binince sorunlarla uğraşmaktan kendinle ilgilenemezsin

yani yüzük taksakta takmasakta 4 yıl bekliyeceğiz bu kesin okul bitmeden evlenmem ..
başka çaremiz yok bu arada oda okuyor 2 yıllık sonra askerliği var yani ben şuan evlenmek istesem bile olmaz o yüzden beklemek zorundayız benim hiç acelem yokta o beni biri gelip kaçırır diye korkuyor :D:DD:D :P

İlişki için 5 yıl uzun demiyorum zaten söz dönemi için uzun dyorum:)
Benim de 4 yıllık bi ilişkim var ama ben şimdilik cesaret edemem söz-nişan falan
Bazı arkadaşların dediği gibi gerçekten sorumluluk
Ayrıca üniversiteye başlarken erkeklerde oluyor aynen dediğin gibi biri kaçıracak gibi sanki bizi:52:
Ama geçiyor merak etme:)

aslında sevgiliniz düşüncesinde haklı sayılır ister istemez üniversitede değişeceksiniz kıyafetleriniz fikirleriniz... farklı şehirlerde ayrı 4 sene ve bu şehirler arasındaki mesafe fazlaysa Allah size yardım etsin.yeni şehre alıştıkça arkadaş çevreniz genişleyecek bu durum kıskançlıklar yaratacak.amacınız sadece diploma almak değil iş hayatına da atılmaksa türkiye de işszlik problemi olduğunu unutmamanızı bu yüzden okulunuzu hayatınızın merkezine koymanızı tavsiye ederim.hayatınızın en güzel 4 yıl dilediğiniz gibi geçer inşallah

Canım ben 3 senedir sözlüyüm..

Üniye gitmeden önce sözlendim.. Sonra 2 sene üni okudum(İstanbulda yaşıyoruz biz, üniyi de İstanbulda okudum başka şehire gitmedim).. Allah'a şükür bir sorun çıkmadı Sözden önce de 3 yıllık bir beraberliğimiz vardı.. Toplamda 6 senedir birlikteyiz...

Benim açımdan, onun açısından ve ya aileler açısından bir sorun teşkil etmedi.. :34:

Bu arada düğüne de var bi 3-4 sene.. 10.sene dolmadan evlenmem :27:

Son düzenleme:

Bu korku bizde de oldu canım.. Çok tedirgindi, başkası aklımı çeler diye :ssz: Güvenle alakası yok bunun, sadece korkuyordu o kadar.. Ama sen sevginden emin olduktan sonra kimse gelipte aklına giremez zaten :34:

Ben şu yüzük olayına bir türlü anlam veremedim

Benim çevremde de çok var kendi aralarında yüzük takan

Ne oluyor ki yüzük takınca :44:

Siz birbirinizi sevmiş söz vermişsiniz zaten

İnsan sözünü yürekten vermedikten sonra o yüzük parmakta olsa ne olur olmasa ne

Bence kesinlikle bu işlere erkenden kalkışmamalısınız, senin düşünmen gereken bir okulun var ki bu senin geleceğin ve her şeyden daha önemli

İşler ciddiye binince sorunlarla uğraşmaktan kendinle ilgilenemezsin

kendi aramızda ama gizli de değil sadece gelip isteme olmayacak aileleer çok içinde olmayacak .
yoksa ben ailemin yanındada çıkarmam onu amcamın yanındada ...
banada çok saçma geliyor du da işte kıskanç ve onada hak veriyorum içi rahat olsun.
işte ciddiye binerse sorunlar artar çok haklısın bu konuda canım.
okulumu elbette düşünüyorum ama okuluma engel olmaz o benim bu hayatta her konuda en büyük destekçim oldu ..

aslında sevgiliniz düşüncesinde haklı sayılır ister istemez üniversitede değişeceksiniz kıyafetleriniz fikirleriniz... farklı şehirlerde ayrı 4 sene ve bu şehirler arasındaki mesafe fazlaysa Allah size yardım etsin.yeni şehre alıştıkça arkadaş çevreniz genişleyecek bu durum kıskançlıklar yaratacak.amacınız sadece diploma almak değil iş hayatına da atılmaksa türkiye de işszlik problemi olduğunu unutmamanızı bu yüzden okulunuzu hayatınızın merkezine koymanızı tavsiye ederim.hayatınızın en güzel 4 yıl dilediğiniz gibi geçer inşallah

amin canım sağol ..
işte oda onları düşünüyor haklı olarak ..
zaten okulum öncelikli olduğu için onu bırakıp gidiyorum iyi mutlu bir gelecek için mesleğimin olması şart .
tüm bunlar okulu rahat okumak için ben takmasam yüzük hep tartışma olacak ki yani nasıl söyliyim kendimi övmeyi sevmiyorum ama hiç rahat bırakmıyorlar beni burda bile uğraşıyorlar benle arkadaş olmak için çıkmak için konuşmak için . üni oratımıda az çok belli orda hiç rahat bırakmazlar biliyorum yüzük takınca en azından on kişiden 9nun sesi kesilir :/

Canım ben 3 senedir sözlüyüm..

Üniye gitmeden önce sözlendim.. Sonra 2 sene üni okudum(İstanbulda yaşıyoruz biz, üniyi de İstanbulda okudum başka şehire gitmedim).. Allah'a şükür bir sorun çıkmadı Sözden önce de 3 yıllık bir beraberliğimiz vardı.. Toplamda 6 senedir birlikteyiz...

Benim açımdan, onun açısından ve ya aileler açısından bir sorun teşkil etmedi.. :34:

Bu arada düğüne de var bi 3-4 sene.. 10.sene dolmadan evlenmem :27:

işte yan yana olsak biz söze bile gerek kalmyacak canım :)
6 sene maşşallah inşallah bizde görürüz o günleri ..
3 4 sene mi var daha yani 6 sene sözlü kalmış olacaksınız allah tamamına erdirsin (:
bakalım bizim nasıl olacak ben öyle çok bekletmem işte mezun olurum zaten kpss kazanamazsam özelde girecem direk kpss girmeye devam edicem tabi ki

işte yan yana olsak biz söze bile gerek kalmyacak canım :)
6 sene maşşallah inşallah bizde görürüz o günleri ..
3 4 sene mi var daha yani 6 sene sözlü kalmış olacaksınız allah tamamına erdirsin (:
bakalım bizim nasıl olacak ben öyle çok bekletmem işte mezun olurum zaten kpss kazanamazsam özelde girecem direk kpss girmeye devam edicem tabi ki

Sağol canım sizinde Allah tamamını erdirsin :34:

Biz liseden beri birlikteyiz bende 21 yaşındayım :ssz: diyorum ya 10 seneden önce evlenmem :27:

Kpss içinde başarılar canım, hayırlısı olsun.. Bende eylülde gircem ama hiç çalışmadım :44:

Sağol canım sizinde Allah tamamını erdirsin :34:

Biz liseden beri birlikteyiz bende 21 yaşındayım :ssz: diyorum ya 10 seneden önce evlenmem :27:

Kpss içinde başarılar canım, hayırlısı olsun.. Bende eylülde gircem ama hiç çalışmadım :44:

aminnn :)
eylüldeki kpssde gireceğim fakat ben üniden sonraki kpss için demiştim bu sene üni gitmeye hazırlanıyorum :)
birşey olmaz şansımızı deniyoruzzz :D:D

Yıpratıcı bir dönem.Biz 5 senedir birlikteyiz 1 senedirde nişanlıyız ve daha 2 sene beklicez.Güzel yanlarıda var ama yıpratıcıda gerçekten bazen illallah ediyosun :)

Yıpratıcı bir dönem.Biz 5 senedir birlikteyiz 1 senedirde nişanlıyız ve daha 2 sene beklicez.Güzel yanlarıda var ama yıpratıcıda gerçekten bazen illallah ediyosun :)

valla o illaallah şuan bile oluyor canım :)
evlenince sanki yıpranmıyormu insan yahu bu her dönemde oluyor diyebiliriz :/
gerçi aşkım beni 2 yıl pek yıpratmadı sağolsun bakalım üniversiteye gidince iyi bir perfonmans bekliyorum ama :/

valla o illaallah şuan bile oluyor canım :)
evlenince sanki yıpranmıyormu insan yahu bu her dönemde oluyor diyebiliriz :/
gerçi aşkım beni 2 yıl pek yıpratmadı sağolsun bakalım üniversiteye gidince iyi bir perfonmans bekliyorum ama :/

hehehe :9: :9:
Bende gayet başarılı bir performan bekliyorum canım :1:
güldürdün beni :1: :16:

Back
X