• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun sureli ilişki, eğitim farkı, anne baskısı

:KK70: siz biz misiniz acaba
Eşim benden 5 yaş büyük bu arada
Yaş farkının 5-6 ya kadar normal olduğunu düşünüyorum
Benim ailem de muhafazakardır eşimin babası sıklıkla alkol kullanır
Belki babası içiyosa oğlu da içiyodur diye düşünür baban.
Ahahah belki de :KK53: Oğlu da içiyor zaten ama çok sık değil ya da içip içip sarhoş olmuyor öyle

Esimle tanistigimda ben universte okuyordum o unv birakmisti..hayatının en daginik zamaninda tanidim onu.
Sevgilikik donemimizde kendi hirs yapti tekrar unv okudi ve bolumunu derece ile bitirdi.simdi benden daha iyi bi konumda.
Ben hic hesap kitap yapmadan sevmistim onu..maddi olarakda ondan iyidim..simdi 5 yillik.evliyiz birde bebemiz var:)

Sevdiginizden eminseniz bence sorun yok.aileniz endise etmekte haklilar onlarada hak verin zamanla mutlu oldugunuzu fark edip rahatlayacaklardir.
Kaldiki iside varmis...

Herkes üniversite okumak zorunda degil.
Önemli olan adamın bunu kendine dert etmeyecek biri olması.
Sizin kariyerinizi kıskanan, baltalamaya çalışan birine dönüşür mü?
Türkiye şartlarında iyi bir maaş alabilir ama her şey para degil. Olduğu yerde mutlu mu? İşini seviyor mu? Neden okumamayı seçmiş? Siz ondan dazla kazansanız bu problem olur mu?
Ve daha bir sürüsü..
anneniz endişelenmekte haklı.
Erkek arkadaşınızı tanımıyor.
Siz eminseniz önce onları tanıştırın. Belki sizin görmediğiniz farklı seyleri anneniz görür.
Ama siz emin misiniz? Çünkü kafam karışıyor yazmışsınız..
Simdiye kadar hep cok destek oldu bana okulla ilgili herşeyde. İş hayatına geçince de degismez diye düşünüyorum. Zamanında tembel bir insanmış biraz serseri bir tipmis okumak istememiş. Bi okulu kazanmıs ama gitmemis. Su anda cok olmasa da biraz pişman. Ama isini gücünü buldugu için tekrar sınava girip okumak gibi bi niyeti de yok.

Kafamın karışıyor çünkü annem o kadar cok örnek verdi ki. Falancanın kızı da boyle yaptı 2 ay sonra bosandılar. Filancanın kızı da böyle biriyle evlendi anlaşamadı ayrıldılar gibi gibi.. Acaba bu sekilde evlenip hic mutlu olan yok mu bunu öğrenmek istedim

4 yaş yaş olarak çok fark değil en ideali bence

lise mezunu olması da işi , geliri iyiyse bu farkı kapatabilir

benim erkek kardeşim de üniversiteyi bitiremedi ders çalışmayı sevmediği için lise mezunu kaldı

karısı iki üniversite mezunu ve 3 dili var,aynı yaştalar.

karısı 2 bin tl ye çalışıyor , kardeşimin gelirinden hiç bahsetmeyeceğim çok çok iyi:)

hatta kardesımın kayınpederi benim kızım iki üni mezunu diye evlenmelerine senelerce sıcak bakmadı.

kız istemede bile burnu tavandaydı adamın ama kardeşimin hatırına sustuk hepimiz .

kardeşimi hep küçümsedi ancak evlenip de kızı maddi açıdan çok iyi imkanlara sahip olunca şimdi erkek kardeşime kahve yapıp ikram ediyor, ayağındaki terliğe kadar kp i veriyor :)

kardeşim evlerine gidince önüne çerezini içeceğini bile getirir

ne diyelim:işsiz::işsiz::işsiz:
Valla benim babam kardesinizin kayınpederi gibi olacak bence:KK53: teşekkür ederim böyle örnekler duymaya ihtiyacım vardı

Bende universite okuyorum sevgilim lise mezunu ben bu zamana kadar hic kafaya takmadim.
Herkes universite okumak zorunda degil yeter ki durust,güvenilir,efendi yani adam gibi adam olsun gerisi faso fiso.
Üniversitede ne içi boş adamlar gordum.
Universite mezunu ne şerefsiz erkekler tanidim bi bilsen o zaman anladim universite insani sadece meslek sahibi yapmakta ayrıcalık taniyor kisinin kendini geliştirmesi kendinin elinde.
Okuyup serefsiz olanlardansa lise mezunu olan adam gibi adam olan sevgilim basim gozum üstünedir.

Bende universite okuyorum sevgilim lise mezunu ben bu zamana kadar hic kafaya takmadim.
Herkes universite okumak zorunda degil yeter ki durust,güvenilir,efendi yani adam gibi adam olsun gerisi faso fiso.
Üniversitede ne içi boş adamlar gordum.
Universite mezunu ne şerefsiz erkekler tanidim bi bilsen o zaman anladim universite insani sadece meslek sahibi yapmakta ayrıcalık taniyor kisinin kendini geliştirmesi kendinin elinde.
Okuyup serefsiz olanlardansa lise mezunu olan adam gibi adam olan sevgilim basim gozum üstünedir.
Ben de aynen bu şekilde düşünüyorum da ışte toplum baskısı.. Anneniz ya da çevreniz biliyor mu iliskinizi biliyorsa nasıl tepki verdiler

Ben de aynen bu şekilde düşünüyorum da ışte toplum baskısı.. Anneniz ya da çevreniz biliyor mu iliskinizi biliyorsa nasıl tepki verdiler
Biliyorlar annem de bastan universite mezunu olsun,muhendis olsun kafasindaydi daha önce hayatima girmis dış görünümünü çok beğendiği universite mezunu adamın bana yaptiklarini örnek verdim sustu.Hatta annem sevgilimin dis gorumunu begenmiyordu bana yakismiyormus vs tınlamadim.Yasadigimiz sehirlerin uzak olusuna da takildi dedim yakinin da olsam mutsuz olsam daha mi iyi diye.Neyse sonra tanistirdim efendi,durust cocuk dedi sevdi simdi damadim diyor dis gorunusunu bile begeniyor artik;)Ne derse desin takma bence sevgilinle bi gelecek kuracak olan sensin.

Tabiki haklı
Davul dengi dengine
Bunlar önemli şeyler karakter nezaketde çok önemli şimdi herşey toz pembe
Düşün kız okumuş doktor olmuş
Çift dil biliyor
Yurtdışı yüksek lisans yapmış
Oğlan ne lise mezunu ortamlarda çok zor olur

Merhaba sevgili kk üyeleri

Benim oldukca uzun süreli bir ilişkim var. 24 yaşındayım sevdiğim bey de 28 yaşında. Ben güzel bir üniversitenin güzel bir bölümünden mezun olacağım yakında. Fakat sevdiğim bey lise mezunu, su anda çalışıyor ve türkiye şartları için gayet de iyi bir maaş alıyor merak eden olursa.

Ben bu ilişkiyi geçenlerde anneme söyledim. İlk başta olumsuz hiç bir şey demedi. Ama şimdi emin misin aranızda çok fark var daha sonra pisman olursun gibi konusmalar yapmaya başladı. Evlilik hic kolay değil başkalarını gördükçe pisman olursun sen o kadar ugrastın okudun vs vs. Bu tarz konuşmalar beni rahatsız ediyor haliyle. Biraz cekingen bi yapım da olduğundan susup kalıyorum savunamıyorum kendimi.

Ben ne diyin nasıl bir yol izleyim de annemi ikna edeyim? Ve bu şekilde bir evlilik gerçekten sağlıksız mı olur mutlu olamaz mıyız? Oysa ben o kadar eminim ki ondan ve kendimden mutlu olacagımızdan. Cok seviyorum onu. Ama böyle olumsuz dusuncelerle kafamı karıstırıyorlar.

eğitimle hiç bir şey olmuyor
insan olmak ortak noktasında buluşmak en önemlisi
sizi sevecek size saygı duyup merhamet edecek biri lazım.
eğitim nedir ki
kendi eğitiminizin ne kadarından siz sorumlusunuz? çevreniz imkanlar el verdi siz de okudunuz. hayat nasıl yönlendirir insanları bilemeyiz kimseyi de bu sebeple yargılayamayız
zaten insanların degeri ne eğitimle ne de mal mülke soyla ölçülmeli

eğer söylediklerime katılıyorsanız annenize karşı sert davranmanıza gerek yok ama kararlı olun
siz ikna etme pozisyonunda olmayın o sizi aksine ikna etmeye çalışsın
ama eğer siz once kendinizi ikna edemiyor olabilirsiniz bundan emin olun.
insanlar denk olmalı evet. ilerde aklınıza gelebilir bu. şimdiden kendi içinizde tartın bunu. ama eğitim başlı başına kriter olmamalı bence
(ben de iyi bi üni mezunuyum. eşim sıradan bi anadolu üniversitesi. bana da söyleyen oluyordu ama mühim olan insanlık diyorum)
eğer eşiniz kendini ezik hissetmiyorsa önemsiz bi fark bence

Herkes üniversite okumak zorunda degil.
Önemli olan adamın bunu kendine dert etmeyecek biri olması.
Sizin kariyerinizi kıskanan, baltalamaya çalışan birine dönüşür mü?
Türkiye şartlarında iyi bir maaş alabilir ama her şey para degil. Olduğu yerde mutlu mu? İşini seviyor mu? Neden okumamayı seçmiş? Siz ondan dazla kazansanız bu problem olur mu?
Ve daha bir sürüsü..
anneniz endişelenmekte haklı.
Erkek arkadaşınızı tanımıyor.
Siz eminseniz önce onları tanıştırın. Belki sizin görmediğiniz farklı seyleri anneniz görür.
Ama siz emin misiniz? Çünkü kafam karışıyor yazmışsınız..

+++++++++++

Önemli olsn kafa yapılarının uyuluyor olması .
Eğer kendini geliştirmiş biriyse Kazancı da iyiyse olabilir .
Ünv mezunları da şu An asgari ücrete Çalışıyor Türkiye'nin gerçeği bu

Tamamen karakterle ilgili bence.

Benzer bir hikayemiz var iyi bi üniversiteden mezunum eşim lise mezunu. Ancak benden daha çalışkan iş konusunda daha hırslı ve iyi bi konumu var şu an. Kültür seviyesi de okulla olmuyor. Ben çok kitap okurum o çok film izler belgesel izler örnek verecek olursak. Kıyafetime karışmaz, kariyerimde hep destek olur vs. Huylarımız farklı, hayat görüşlerimiz aynı.

Tamamen kişinin kendini geliştirmesi, hayata bakışı, çalışkanlılığı falan etkiler ilişkinizi ve evliliğinizi. Diplomayla olmuyor o işler. Kendini de sevgilini de tanıyorsun. Günlük hayatınızda uyuşmadığınız şeyler var mı ileride sorun yaratacağı bir durum var mı o önemli.

Back
X