hımm.. haklısın canım ama kimsenin ailesi 4 4 lük anlaşamıyo, önemli olan 4 3 lüğü yakalamak ve saygı.. sen saygını göstermişsin burda, annesi seni 2 yüzlü görmek yerine daha çok saygılı görmeliydi bence, ama aileler işte.. böyle şeyler olucak yaşıcaz, ama bunları aza indirmek için sevgiliyle bunları enine dibine konuşmak lazım. aklına gelebilecek her şeyde ortak düşünce yaratmak lazım. mesela biz onurla sözlendiğimizde onur keşanda okuyo olcak, ama ben edirnede annesine 20 dk uzaklıkta yaşıyo olucam, belki de ben onun ailesiyle ondan daha çok görüşücem. ve annesi bana bişeyler sorsa ben tek başıma cevap vermek zorunda kalıcam. önceden ortak kararlar alınmalı ki ben orda annesine ''biz onurla böyle böyle düşünüp karar verdik'' diyebilmeliyim. sonra annesi onuru arayıp ''şöyle mi düşündünüz'' dediğinde onurun da ''evet doğru ya da yanlış ama böyle düşündük, kararlarımıza saygı duymanızı istiyorum'' demeli. burda erkeğe çok fazla görev düşüyo. çünkü ne kadar bizleri kızı gibi görseler de onlar için oğullarının fikirleri daha önde olur. bi de dediğin gibi biz kavga etsek de barışırız, ama bu kavgalardan onların haberi olursa onlar bunu büyütebilir ve unutmayabilir. annem bana hep der, o anda kavgalı da olsanız bizim yüzümüze gülmek zorundasınız diye.. aynen öyle yapmalıyız. aileler birbirlerine kırıcı söz söylerlerse de biz araya girip orta yolunu bulmalıyız. mesela benimkinin annesi dünürüne demiş ki ''ben seni çok sevdim, çocuklarımız allah korusun ayrılsa da biz arkadaş kalalım yine de'' demiş. şimdi bu da söylencek söz mü? dünürü kızımı istemiyolar mı acaba diye düşünür, ve düşünmekte de haklı. gerçi eltimi pek sevmiyolardı, ama o konuda haklılar ben de sevmiyorum =) ama eltime karşı ağzımdan bi kere saygısız bi kelime çıkmamıştır. o da sırf onura duyduğum saygıdan gelir. eltim beni ne zaman bozsa onur devreye girer, lafını söyler, susturur. çünkü o onurun yengesi, ama ben gelinim. onur söylerse unutulur, ama ben söylersem unutulmaz. erkeğe çok görev düşüyo, ailesini idare edicek, bize doğru gelen şeyi onlara dinleticek. bizimle ortak bi karar alıp ailesi tam tersi kararı isterse sözünden dönüp ailesinin doğrularına geçiş yapmıcak.