En tutkuyla istediğim şey, kariyeriöde maddi manevi iyi bir yere gelmek. Aileme tüm benim için yaptıklarının karşılığını yine hem maddi hem manevi olarak onları gururlandırarak geri vermek. Döneceksemde o zaman dönmek. Şimdi, çabalamaktan yıldığımı hissetmeye başladım. Öncesinde ters bişey yaşasamda ‘ daha pes etmedim, bitmedi’ diyebiliyordum kendime. Şimdi pes etmenin eşiğinde, en azından başaramıyorsam külfetim olmasında gideyim acaba onlara mı bakayım ömür boyu diye düşünceler dönüyor kafamda. Huzurlu hiç hissetmiyorum. Aklımda onlarda kalıyor. Bu yaz ben oradayken bende mutluydum onlarda.. belki belki.. hayat benim için ne çizdi merak ediyorumBir duzenden baska bir duzene gecmissiniz ve alisamamis olabilirsiniz.
Ve bu bazen 20'lerde degil 30'larda yasanabilir
Belki artik bir yerden sonra sakinlesmeyi, yerlesmeyi istiyorsunuzdur ya da etrafiniz 20lerdeki kadar kalabalik degildir yalnizlik hissediyorsunuzdur, oncelikleriniz degismistir ailenizle daha cok vakit gecirmek yaslandiklarinda yaninda olmak istiyor olabilirsiniz vs vs
Bence altta ne yatiyor once onu bulun.
Sonra onceliginiz degismisse ve su anki standartlarinizdan daha kotu durumda olmayacaksaniz donmeyi deneyin
Ama once bir sure kendinizi dinleyin.
Keşke30 yaşımda olsam ben de harçlık alsam benim de gücüme giderdi kusura bakmayın.
Part time olsa bir iş bulun,para kazanmaya başlayın az çok bence.
Öyle sanırımbaşarısız olduğunuzu düşündüğünüz için ailenizin yanında daha rahat hissetmiş olabilirsiniz.
bence vazgeçmeyin, gerekiyorsa destek alın ama vazgeçmeyin. bu kadar emek vermişsiniz
Aslında geçen yıl okudum bitti. Kendi birikimimle gelmiştim, okulumu kendim karşıladım, öncesinde türkiye de çalıştım çünkü. sonra çok sevdim burayı hemde eğitimim için harcadığımı geri kazanmak istiyordum burda biraz çalışıp. Ama pandemi başladı. İş bulamadım. Ve ailemden rica ettim 1 ay destek olur musunuz diye. Sonra o 1 ay 1 ay uzadı gitti. Çok uzun sürdü pandemi sarsıntısı. bende ha oldu ha olacak diye biraz daha biraz daha derken bu zamana kadar geldik. Şimdi 1 yıl olacak hala daha bulamadım. Artık istemeye utanıyorum, çalışmıyo olmaktan utanıyorum, ve sürekli çabalamaktan bu stresi bu kadar uzun süre boyunca yaşamış olmaktan ötürü yorgun ve ümitsiz hissediyorumHarçlıktan ziyade yurtdışında okuduğunuza göre ve siz karşılayamdığınıza göre aileniz sizin için baya fedakarlık yapıyor. Sizde düşmemeye çalışın, emin ol bu şartları arayıp bulamayanlar var, ailesi için ünv bırakmak zorunda olanlar çalışıp bakmak zorunda olanlar ve hiç gidemeyenler. Yani hayat iyi kötü bir şeyler vermiş şimdi geriye kalan sizin çabanız
evet bulunduğum ülkede kendi alanımda yapıyorum. Ayrıca süreci en azından atlatana kadar olursa diye türkiyede uzaktan çalışılan pozisyonlarada başvuruyorum.master'i burslu yapmıyorunuz anladığım kadarıyla
master yaparken çalışmıyorsunuz da galiba
yani masraflı bir süreçtesiniz.
bulunduğunuz yerde öğrenci işi filan yapılacak hiç mi bir şey yok? ya da kendi sektörünüzde iş bakıyor musunuz?
"sürekli iş başvurusu yapmaktan" demişsiniz ama bunu bulunduğunuz ülkede mi yapıyorsunuz?
Bana da verir misin Cherry?Hangi ülke, hangi meslek?
Yabancı ollarak iş bulmak, çalışma vizesine sponsor bulmak zor burdan ipucu verebilirim biraz
Bana da verir misin Cherry?
ABD için :)
Bu çalışma vizesi dediğin şeyi nasıl alabilirim mesela? Biz öğrenci vizesine odaklandık şuan o olursa onunla gitmeyi düşünüyorum.Bu arada
Veririm kız
Bu çalışma vizesi dediğin şeyi nasıl alabilirim mesela? Biz öğrenci vizesine odaklandık şuan o olursa onunla gitmeyi düşünüyorum.
ben dediğiniz gibi anladımKonuyu bitek ben mi anlamadım? Hedeflerin çok yüksek ama işsizsin doğru mu anladım?
Yıllarca çalıştım demişsin, ne zaman çalıştın? Nerde çalıştın? Türkiyede okuyup, çalışıp sonra yüksek hedefler için yurtdışına mı gittin? Orda çalıştın mı sadece master mı yaptın? Ya bi baştan düzgünce anlatsan? İş görüşmelerinde de kendini çok net anlatman lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?