- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.697
- 208
- Konu Sahibi Hepsonradangelir
-
Kızzz bana da öğret sen o Kiril alfabesi neyse , lazım olur .
Ben de bekarım,çocuğum yok. Ama aile toplantılarınin aranan yüzüyüm :)
Buluşunca sıraya girerler asetatli kalemle herkese dövme falan çizerim, ufacık şeylerden oyun kurarim, ergenlik eşiğindekilere günlüklerini şifreli yazabilsinler diye Kiril alfabesi öğretirim
Aynı evde yaşadığımız zamanlarda 'odayi toplayin' demem de odayı iyice dağıtır, yastıkları falan komik şekilde saçar otel müdürü gibi kibirli kibirli : 'müşteri onbeş dakikaya gelecek. Listeniz bu. Birini bile eksik yaparsanız yakarım çiranizi' der giderim. O surede kikir kikir, listeme sadık kalıp odayı temizlerler,otel odasiymis gibi. 12 yaşa kadar etkili bir yöntem^^ çocuklara oyun ile herşeyi yaptırabilirsiniz.
Yeter ki o şeyi eğlenceli sansinlar
İnsanı tebessüm ettiren böyle hiç susmasa anlatsa da dinlesem hissi uyandıran yanınızda var
Ben de bekarım,çocuğum yok. Ama aile toplantılarınin aranan yüzüyüm :)
Buluşunca sıraya girerler asetatli kalemle herkese dövme falan çizerim, ufacık şeylerden oyun kurarim, ergenlik eşiğindekilere günlüklerini şifreli yazabilsinler diye Kiril alfabesi öğretirim
Aynı evde yaşadığımız zamanlarda 'odayi toplayin' demem de odayı iyice dağıtır, yastıkları falan komik şekilde saçar otel müdürü gibi kibirli kibirli : 'müşteri onbeş dakikaya gelecek. Listeniz bu. Birini bile eksik yaparsanız yakarım çiranizi' der giderim. O surede kikir kikir, listeme sadık kalıp odayı temizlerler,otel odasiymis gibi. 12 yaşa kadar etkili bir yöntem^^ çocuklara oyun ile herşeyi yaptırabilirsiniz.
Yeter ki o şeyi eğlenceli sansinlar
Aynen öyle ya. 1 çocuğun keyfi otobüs dolusu insanın keyfinden önemli sanki..Madem telefon, video, oyun ilgisini cekiyor verin. Hergun uzun yol yapmiyorsunuzdur muhtemelen. Yolda oyalansin diye izlese birsey olmaz herhalde.
Hele bir de milletin keyfi icin cocugu kisitlama ne demekse... Cocuk diye de suyunu cikardi cidden bazilari. Hepimiz kendimizi birilerinin keyfi icin kisitlamayalim bakalim ortada kendi keyfiniz de kalacak mi?
Ne cocukmuş yahu. Bu yeni nesil annelerden once millet cocuk buyutmemis demekki...
Bunu ben yazmış olsam ancak Bu kadar iyi ifade edebilirdim kendimi.Ne kadar tuhaf insanlar var! Çocuk otobüste bağıracak da şarkı da söyleyecek konuşacak da öyle mi? Hem de küçük ve kapalı bir alanda uzun yolculukta başkalarını rahatsız edercesine. 4 yaşındaki çocuk durdan ve sustan anlar, izah edildiğinde nasıl anladığına şaşırırsınız, eline oylanacak bişeyler verildiğinde dikkatini o yöne verir.
Otobüste en az 25 kişiyi bir yolcunun çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda bırakmak ve bunu da hak görmek güzel kafa vallahi.
Çocuk gerekli ortamda sınırını bilmeyi öğrenmeli bu kötü birşey değil ve çocuk özgüveninden birşey kaybetmez. Aksine çevresine duyarlı ve saygılı bir birey olarak yetişir sınırını bilmeyi öğrenen çocuk.
Bir de buldumcuk anneler ; çocuğunuzun gürültüsü sadece size sevimli ve tatlı gelebilir başkalarına gelmek zorunda değil.
Lütfen ama lütfen çocuklarınıza sınırını öğretin, çevresine duyarlı olmayı öğretin. Topluma faydalı bir birey olarak yetişmesini istiyorsanız bu çok çok önemli..
+ 1 milyon. Senin ağzına sağlık .bana tercüman olmuşsun.Ben de bağıra çağıra şarkı söyleyeyim o zaman otobüste, diğer yolcular rahatsız olunca da binmeseydiniz o zaman diyeyim?
Bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter!
Evet çocuk olabilir ama otobüse bindirirken çocuk olduğunu bilerek bindireceksiniz. Elinizden gelen herşeyi yaptıktan sonra çocuk hala bağırıyorsa o zaman birşey diyemem ama hiç hazırlıklı gelmeyip birde üzerine çekemeyen taksiye binsin şeklinde düşünce bencillik tamamen. Sanki çocuğunuzu yaparken benden izin almışsınız, bakamıyosanız sorumluluğunu alamıyosanız yapmayın, herkes çocuk sahibi olmak zorunda diye birşey yok.
Seni klonlayalim ve anne baba olmak isyeyen her bireye dna nı kodlayalim. Böylece bizler de rahat ederiz..3 yaşında sabit durmakta zorlanan bir oğlum var. Oğlumu iyi tanıdığım için asla uzun otobüs yolculuğu yapmadım. Çünkü hiç kimse benim oğlumun sesine, yaramazlığına, hareketine katlanmak zorunda değil. Kısa otobüs yolculuklarında da oğlum çıldırmaya başladığı anda otobüsten indim. Sakinleştirip, başka bir taşıta bindim. Üç yıldır tatil yapmıyorum, insanlara rahatsızlık vermemek için kendimden feragat ediyorum. Çünkü olması gereken bu. Ben doğurdum ve anne oldum diye tüm dünya insanları her halimize saygı duymak zorunda değil. Aman çocuktur ne olacak demek zorunda değil.
Konudaki yorumları bir anne olarak şaşkınlıkla okudum. Çocukmuş, katlanmak zorundalarmış. Yok ya. O niye? Benim çocuğumun bir şeylerle oyalanma süresi çok kısa diye ben tercih etmiyorum yolculuğu. Bir başka çocuk oyalanabiliyor ise, anne tüm yolları gerekirse yanında bir valiz daha alarak denemeli. Çocuğunun çıkardığı sese saygı ve anlayış beklemek yerine, kendi insanlara saygı göstermeli. Yine de durmuyorsa çocuk, o yolculuğa çıkmamalı.
Mecburi durumları dahil etmiyorum bu fikrime. Hastanede çocuk ağlayabilir. Zaten hasta olduğu ve mecburen orada bulunduğu için o çocuk ağlar. Mızmızlık yapar. Kimse de o durumda sustur çocuğu diyemez. Yahu ben markette çıldıran oğlum insanları ve çalışanları Rahatsız etmesin diye kaç kere alışveriş yapmaktan vazgeçtim. Yorumlara bakınca "sıç ortalığa benim altın büllüklüm."demem gerekiyormuş demek ki.
çocuğun konuşması çok normal kaç yaşında ki??? ağlamadığı sürece sıkıntı yok bence uyumaz mı ki uyutmayı deneseniz??? birde ufak çocukla ben uzun yolculuğa karşıyım çocuk ile rahat olunamayacaksa mecburiyet yoksa sağlık ölüm kalım gibi mümkünse uzun yola toplu taşıma ile çıkmayın derim..Hanımlar şu anda uzun yol gidiyoruz otobüse bindik bineli oğlum hiç susmuyo kendi kendine mırıldanmalar şarkıları tekrar tekrar söylemeler cam perde karıştırmalar 3 saattir konuşuyo nefes dahi almadan önde annem oturuyo ve sürekli uyarıyo en son yanımızdaki kadın sünnetçi var burda dedi Nasıl susturcam gerçekten yolculuktan gına geldi şu an
Biz gece yolculuğunu tercih ettik hep. Çünkü bırakın otobüs yolcuğunu kendi arabamızla bile yaptığımız yolculuklarda keşke çıkmasaydık diye çok pişman olduğumuz oldu. Özellikle 1-3 yaş arası gece yolculuğunu tercih etmek en mantıklısı olur.Tabiiki ailenin görevi. Bende bilmediğimden nasıl oyalanır ki diyorum ...ay çok zor bu çocuk büyütme olayları. Bütün bilinenler unutuluyor
Çocuklarda otokontrol mekanizmasının yedi yaş civarı oturduğunu düşünürsek 4 yaşında çocuğun otur sus gibi komutları anlamaması normal. Normal olmayan aileler ve çocukları birey olarak kabul etmeyen insanlar.
6 saat tutabiliyorsanız çok tebrik ederim.4 yaşındaki çocuk kazandırıldığı takdirde durması gereken ortamda kısıtlı zaman zarfında da olsa durabilir. Öğretmenim ve bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
Rahatsız olan binmesin nedir ya? Önceden belirtseler keşke çocuk var otobüste hiç susmuyor yolculuk zehir olacak diye emin olun tek başınıza bağıra çağıra gidersiniz. Evet çocuk sıkılır ağlar ama rahatsız olan binmesin nedir ya?!Rahatsiz olan binmesin otobuse. Benim oglumda surekli aglamisti. Bir kadin sustur sunu diye bagirdi soforde ona bagirdi. Yani cocuk bu ne olacak biraz cekseler. Yorulunca susar uyur zaten yapacak birsey yok
Peki napalim cocukla mecburum gitmeye 2 yasindaki cocuk nasil duracak. Videodan anlamaz sustan anlamaz. Atalimmi cocuklari asagi. Maddi durum ucaga yetmeyen napacak uyku ilacimi verelim cocuklara tokatmi atalim sus diye. Ayakkabilarini cikarip ayak kokularini cekeriz ama yolcularin.Rahatsız olan binmesin nedir ya? Önceden belirtseler keşke çocuk var otobüste hiç susmuyor yolculuk zehir olacak diye emin olun tek başınıza bağıra çağıra gidersiniz. Evet çocuk sıkılır ağlar ama rahatsız olan binmesin nedir ya?!
Konuyu gerçekten nerden alıp nereye taşımışsınız! Kimse size çocuklarınızı aşağı atın dövün demedi. Kendi kendinize hiddetlenmeyin. Napacağınızı bir anne olarak siz düşünmelisiniz. İki dakikalık şehir içi yolculuklarda zaten sabırlı oluyoruz. Benim itirazım o zaman binmeyin yolculuk yapmayın denmesineydi. Bir arkadaşta açıklamış o otobüste insanlar türlü dertlerde binmiş olabilir kimse ve sizde dahil saatlerce gürültü çekmek istemez.Peki napalim cocukla mecburum gitmeye 2 yasindaki cocuk nasil duracak. Videodan anlamaz sustan anlamaz. Atalimmi cocuklari asagi. Maddi durum ucaga yetmeyen napacak uyku ilacimi verelim cocuklara tokatmi atalim sus diye. Ayakkabilarini cikarip ayak kokularini cekeriz ama yolcularin.
Seni klonlayalim ve anne baba olmak isyeyen her bireye dna nı kodlayalim. Böylece bizler de rahat ederiz..
Çocuğumun özgüvenini!!!! Zedeleyemezsin diyen insanlar yüzünden çocuklara öfke duymamış olurduk.
Evet bu yüzden anne olmak istemiyoru..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?