Uzun yol otobüs susmak bilmeyen çocuk

Yolculuk çoktan bitmiş ama bundan sonra çocuğu oyalayacak sevdiği bir şeylerden çanta yapın.
O çocuk yetişkin insan gibi uslu uslu hareketsiz oturmasını bekleyemeyiz.

Oğlumla toplu taşımayı kısa mesafelerde yaptım. Yol biraz uzasa bitti bitti diye soruyor. Uzun yolda çok daha zor olur..

keşke bu mesajın alnı olsa da öpsem..

sonra da bu mesajı öperim

Sizin oğlunuzu biliyorum ben. Hatta bi kere bi düğüne gitmek zorunda kalmıştınız. Modeme su dökmek,mor taksi,dayının arabası krizlerini unutmuyorum
Arada açıp okuyorum.

Açıkçası gormemiş annelerin çocuğunun özgüveni zedelenmesin diye benim özgüvenim yok oldu.

Birinin çocuğuna bakişlarim degse olay çıkaracak diye panik oluyorum

Toplu taşımada avazı çıktığı kadar bağıran çocuğun olduğu yöne bakmaktan endişe ediyorum.

Otogarda otobüs beklerden durup dururken gelip bana 1 tane patlatan çocuğun annesinden korkuyorum.

Böyle böyle çocuk sevmemeye başladım. Anne olmak da istemiyorum
Ama bir gün olursam ınsallah sizin gibi olurum. Bunu gerçekten cok istiyorum.

Peki bende diyorumki ne yapmak gerek 2 yasindaki cocuk icin muavin bile seferber oldu. Hastaydi birazda ama binmek zorundaydim o otobuse. Huzursuz Cocukla uzun yolculuk yapilmazmis. Dedi biri bende oyuzden dedim. Sizde binmeyin manasinda peki acil gitmem gerekiyor 15 saatlik yola ozel arabami tutalim. Ne yapalim yani cocugu evde birakip gitmemiz lazimdi pardon neyse tartisip banlanmak istemiyorum iyi gunler

Tartışıp banlanacak bir şey Yok konuyu farklı yere çeken sizsiniz.burada napmanız gerektiğini arkadaşlar söyledi okursanız görürsünüz. İyi günler:)

Estağfurullah ben anneliğimi çok da beğenmiyorum. Biraz daha sakin ve kriz yönetimi konusunda sabırlı olabilirim. Çoğu zaman başaramıyorum bunu. Lakin en azından çabalıyorum.

Yaptığım ilk ve son şehirler arası yolculuktu o :) ki yolda zerre kadar sorun çıkarmadı oğlum. Bir buçuk saatti yol zaten. Benim oğlanın kalabalık ortamlarla problemi var. O zaman o kadar yıpranmamın sebebi "aman çocuktur yapar" demiyor olmam zaten. İnsanları rahatsız etmeye çabaladıkça gerildim.

Çocukları sevin yahu. Onların bir suçu yok. Sıkıntı ailelerde. Sevmeyecek iseniz, böyle anneleri sevmeyin :) benim sıpayı gören çocuk doğurmaya tövbe ediyor ahshjs. Ancak bugüne kadar ne bir yetişkine ne de bir çocuğa el kaldırmışlığı yok. Başkalarının alanlarına saygılı. O konuda zerre taviz vermedim. Benim durumumda olan bana oluyor :) dün sanırım attığı kafayla burun kıkırdağımı yamulttu. Buna rağmen çocukları severim ben. Yaptıkları yaramzlıkları da, huysuzlukları da bilerek ve kötülük düşünerek yapmıyorlar. Ya fıtratları farklı, ya aldıkları eğitim yetersiz. Benim oğlanın durumunu görenler de "çok şımartmışsın bunu" diyorlar mesela. Halbuki hiperaktivitenin şımarıklık ile bir ilgisi yok. "size herhangi bir zararı dokunuyor mu? Evinize ve eşyanıza zarar vermesine müsaade ediyor muyum?" dediğimde cevapları hayır ise gerisi benim problemim oluyor işte. Yorgunluğum, tükenmişliğim vs.

office Uzun yolda hiç sorun çıkarmayan çocuk ya mekaniktir ya Fransız. Bilemiyorum Maocu Taocu da olabilir
Geçen hafta 6 saatlik yolculukta küçük kızım yarim saat sorun çıkardı. Molalarda indirip at gibi koşturdum da kendine geldi.
Arkamdaki bayan söylendi de öpüp başına koyması gerekirdi aslında.
Oyuncaklarla halledilir belirli bir süre de ara ara krizleri tutar normaldir. Evde 1 saat sabit durmayan çocuk 8-10 saat otobüste ne yapsın?
Bana bile fenalıklar basıyor,midem bulanıyor. Hayvan gibi de sıcak oluyor içerisi. Herkes de kansızlık var mübarek,üşüyoruz milletçe.
Et ucuzlarsa bol bol yesek üşümeyeceğiz aslında :/

mesele çocuğun sorun çıkartması değil ki Loch.. mesele prensiplerinden taviz vermeyip çocuğunu bütün yolcularla eğitmeye çalışan ebeveynler.. yoksa sen elinden geleni yaparsın.. gerek kitap,, gerek tablet, gerek oyuncak, gerek hamur v.s. ama çocuk bir yerden sonra sıkılır, anlayışla karşılarım.. ama "çocuğum zaten oyuncak sevmiyor, bende gelişimi için kolaya kaçıp tablet vermem, o zaman bütün otobüs 6 saat benim çocuğumu dinlesin" tahammül edilebilir bir şey değil.. bizim millet ilginç, hop deyince psikolojisinin, iki paket bonibonla organik besin diyetinin bozulacağına inanıyorlar, tepkim genel olarak o ebeveynlere.. yoksa bende uzun yolculuklarda uğraşmaktan yorgun düşenlere lojistik destek sağlıyorum :) ama arkamda ciyak ciyak bağıran iki çocuğunu bangır bangır ilahi söyleyerek bastırmaya çalışan anneye tahammül edemiyorum.. mesela sende 6 saatte yarım saat sıkıntı bile sayılmaz, ben 5 saatlik uçuşta durmaksızın koltuğu tekmeleyip psikolojisi etkilenir diye gık demeyen annelerle yolculuklar yaptım ben hatıralarımı buraya yazsam kitap olur, o yüzden rahat annelere tahammülüm yok valla.

Montunu kolumun altına koymayı teklif eden naif kadın sen miydin yoksa
Ne şekerdi o kadın ya ayağına taş değmesin umarım.
Çocuk en son çıldırıp cama yapışıp bozuk plak gibi "aç koynunu gelicem,dudağından öpücem" diye şarkı söylüyordu.
Evet bir eller havaya 5 kostümlü kına gecesinden dönüyorduk :)

ben değildim ama ben olsam bende öyle yapardım sürpriz yumurtaların çukosunu yeyip yumurtalarını açmadan çantaya atıyordum ben, perişan olan annelere ilaç gibi geliyordu :) ya da küçük oyuncak hayvanlardan atardım hem on-onbeş tane.. onlarla ilgili hikayeler sallardım.. minik köpek barbie yi ısırmaya çalışırdı falan (üç beş çocuk sayko olduysa o benden işe ) ama işte senin gibi perişan olan anne çok az, onlar da her türlü çekilir valla :)

Yapacak bir şey yok çocuk sonuçta katlanacaklar.Ya otobüs yolculuğu tercih etmeywceksiniz ya da böyle geçecek yolculuk

Evet
evet gider hatta ninni gibi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…