Uzun yol otobüs susmak bilmeyen çocuk

Yanınızda ki kadına bazı kabilelerde kadınlarda sünnet ediliyor
Seni onlara veririm diye söyleyin.
Çocugu susturamazsınız ancak oyalarsınız oyuncak oyun hamur en önemlisi maddi imkanınız var ise yan koltuguda ona ayırın.
Bir de anneniz neden yanınızda degil ön koltukta
Belki de çocuk yanınızda ki hanımdan hoşlanmadı gıcık etmek için yapıyordur

Haklısı
haklısınız öyle bişey olmadı zaten normalde de çok konuşur çok hareketli
Ay sizi çok iyi anlıyorum bnm kızım da 4 yaşında yaklaşık bir yasinday beri çok fena konuşur uzun yola hiç çıkmadık ama toplu ulaşım araçlarında hiç susmadan konuşur en son dolmuş da benim kardeşim çıkacak annemin karnından diye bagirmisti hiç durmadan ama allahtan bnm ki şimdi sus dediğimi biliyor ve susuyor
İnsallah çok iyi bir şekilde biter yolculuğunuz

++1 yada gerilmiştir çocuk alışkın değilse uzun yola

Muhtemelen kulaklık takardım ben siz bile rahatsızsınız yolcularda rahatsızdır ama yapacak birşey var mı sanmıyorum
Otobuslerde minik tvler var açın çizgi film izlesin kulaklıkla

En azından ağlamıyor . Hiç durmadan ağlasa dahamı iyi . Çocuk o yapacak birşey yok. Rahatsız olan otobüs yolculuğu yapmayacak . Bir kaç ay önce İstanbul’a giderken , gece yolcuğunda çocuk çok ağladı. Kızın biri hemen , herkes rahatsız oluyor dedi. Gürültü yapmayın dedi . Çocuğun annesi ağzının payını verdi . Sesi ben çıkarmıyorum çocuk çıkarıyor . Çocuğu olmayanlar konuşuyor . Rahatsız oluyorsanız taksi tutsaydınız dedi. Ama haketti valla . Zaten gerilmiş kadın çocuk susmuyor . Neyapsın

Sık sık seyahat eden birisiyim.Son 3 senede bu seyahatlerim yurtdışı ağırlıklı.Şunu kesinlikle söyleyebilirim.Uçakta,otobüste v.b durmadan bağıran,ağlayan,koltuğu tekmeleyen bir çocuk varsa yüzde 90 Türk ailedir.Geri kalan yüzde 10 da Yunan,Bulgar,Arap...

Çocuk çok küçüktür,bebektir bir şey diyemem ama tüm yolcuları rahatsız eden bebekler değil 3-7 yaş arası çocuklar.

Çocuklar yetişkin bir birey değiller.Uzun yolculukta ilgisini toplayabileceği şeylere ihtiyacı var.Oyuncak,kitap,boya vb.
Bunlar ebeveynin sorumlulukları.

Surda bir konu açılsa 5 yaşında çocuğum telefon tablet bağımlısı oldu diye ,topa tutulurdu konuyu açan ama bu konuda oyalansin diye eline ver diyen çok kişi olmus,nasıl bir ironidir bu anlamadım .

Ayrıca çocuk bu evet,elini ağzını bağlayıp susturamayiz ,konuşucak bir şeyler anlatacak .Hayal dünyasını geliştirecek vs vs.

Çocuğa ne zaman sinir konur,sebepsizce bağırıp çağırmaya başlayınca ,yerinde tepinip insanlari fiziksel olarak rahatsız etmeye başladığı zaman vs vs

Rahatsız olan otobüs yolculuğu yapmayacak

Rahatsız oluyorsanız taksi tutsaydınız dedi.

Ben de bağıra çağıra şarkı söyleyeyim o zaman otobüste, diğer yolcular rahatsız olunca da binmeseydiniz o zaman diyeyim?

Bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter!

Evet çocuk olabilir ama otobüse bindirirken çocuk olduğunu bilerek bindireceksiniz. Elinizden gelen herşeyi yaptıktan sonra çocuk hala bağırıyorsa o zaman birşey diyemem ama hiç hazırlıklı gelmeyip birde üzerine çekemeyen taksiye binsin şeklinde düşünce bencillik tamamen. Sanki çocuğunuzu yaparken benden izin almışsınız, bakamıyosanız sorumluluğunu alamıyosanız yapmayın, herkes çocuk sahibi olmak zorunda diye birşey yok.

Konu basligini gorunce bi sinirle actim konuyu. Baskasinin cocugu icin yazildi sandim. Yaa erik dali falan cok tatli biraksaydiniz konussaydi :)

Ben dahil biraz aklı olan tüm yetişkinler bile böyle sıkılabileceğimizi düşündüğümüz ortamlarda yanımıza oyalanabilecek bir şeyler alırız. Kitap olur, gazete olur, bulmacası, müziği.... Çocuklu kadınlar niye çocuklarının sıkılacağını akıl edip oyalayacak aktivite almaz yanına anlamıyorum. Bunu öngörmek bu kadar zor mu, bende mi bir tuhaflık var? Büyük bir zeka da gerektirmiyor ha bunları düşünmek, bence yani. Çocuğu saatlerce bir koltuğa oturtursanız en iyi ihtimalle konuşup şarkı söyleyecektir. Ve siz bu kadarıyla kalıyorsa şanslısınız. Sıkıntıdan ciyaklayan çocuklar da var. Haklılar da.

Herkesin kulağına küpe olsun. Misafirliğe giderken, yolculuğa çıkarken, beklemeli sıkılmalı işlere götürürken çocuğunuz için 2 oyuncak getirebilmeyi düşünebilin ya.

Çocuk ilgi bekliyor demek ki, ilgilenseniz rahatlar aslında. sünnetçiyle falan da korkutup çocukta travma yaratmayın Allah için. Çocuğunuzu sindirerek korkutarak değil, ilginizle sakinleştirebilirsiniz.
Onunla biraz muhabbet edin ama sessiz olmanız gerektiğini diğer insanların rahatsız olacağını söylerseniz, siz de sessiz bir tonda konuşursanız siye uyar :)

Çocuğum yanındaydı o kadın bizim yan ikili koltuktaydı

Kendi küçüklüğüm aklıma geldi
İstanbul’dan Niğde ye kadar konuşmuştum .
Beni sevimli bulanlar uyumuştu hala konuşuyordum.

Eve geldik şu an yine aynı napiyim çok konuşuyo evde de aynı ama şimdi mışıl mışıl değil sanki horul horul uyuyo bu yolculuk onu da yormuş belli ama şu an o kadar masum ki şükür bitti bugün bizim için bidahikine oyuncak filan ilgisini çekmemesine rağmen alcam sağolun ama bazı konularda kınayıp büyük konuşmamak en iyisi galiba çünkü hayat insanı büyük konuştuklarından vuruyo herkese iyi geceler..

Aman boşver canım konuşsun çocuk nolacak çocuk o oyun alsan da oynamazdı.

ahh canım seni çok iyi anlıyorum. benimde kızım 3 yaşındayken uzun yolculuk yapmıştık. kızım otobuse bner binmez bi başladı konuşmaya hiç susmadı yanıma gerekli herşeyi almıştım yiyecek oyunck vs ama cocuk bu hemen sıkılıyo. yolun yarısında arkamızdakı genc bi adam kızıma kaşıyla gözüyle kızmış. bende o arada arkamdakilere mandalina vermek icin poşeti cıkartıyodum kızım da korku dolu gözleriyle gözümün içe bakarak anne bana kızdı abi dedi. o kadar üzülmüştümki hala gözlerim dolar aklıma geldikce. bende elimdeki mandalinaları gerisingeriye yerine koydum. inanın böyle zaanlarda encok o anneler zorlanıyo. yapacak bişey kalmıyo bi süreden sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…