uzun yol tecrübeniz var mı?

1 yıl için biraz fazla erken bence. Daha önce 4-5 saatlik bir yola gitmiş mi ?
Direk birden 9-10 saat çok gelir bence.

valla canım biz istanbuldan izmire gdiyoruz hatta haftayada cıkıyoruz tatıle uzun yolda ozellikle bi bayanın istanbuldan izmire kullanması hiç ii değil cok kotu ya hem ordan donus hem burdan gidiş çekilmiyo yollarım bazı yerleri kotu bende kullanıyordum ama asla eşim burdan sana izmire giderken vermem diyor.bence gitmemeli erkekler dayanamıyor o kadar saate de bayan hiç dayanamz

Yıl 2009 ehliyetimi alalı 1 hafta olmuş, kuzenimin düğünü var, trafiğe bir iki kez çıkmışım ama uzun yol tecrübem yok. Yıllık iznimi aldım, Ankaradan Bursaya arabayla gitmeye karar verdim(!), ailem ile birlikte. Anneciğim arkada yasin okumaya, babam da yanımda ayetel kürsi mırıldanmaya başladı :1:

O da ne sanki herkes bursaya gidiyor, bir trafik bir trafik anlatamam, daha Ankara'dan cıkmadan sağ bacağım gaza basmaktan uyuşmaya başladı :D Kamyonlar, tırlar, arabalar.... Tırın biri yanımdan gecerken sağa doğru eğilmişim korkudan :D Polatlıda bir mola verdim; noluyo kızım dedim kendi kendime, herkes anne karnında mı şoför oldu, silkelen de kendine gel. Oturduğum tekrar direksiyona.

İyi gidiyordu ama kamyonları sollayamıyordum tek şerit yollarda. Korkudan arabanın burnunu bile cıkaramıyordum. Sonra eşimin bir sözü çınladı kulağımda; eğer uzun yol tecrüben yok ise öndeki arabayı kendine yol arkadaşı seçeceksin, o sinyal verip cıktığında sen de kontrollü bir şekilde cık ve gir, o senin onu takip ettiğini anlayacak ve sen cıkmadan cıkmayacak. Önümdeki Tipoyu kendime pikaçu (yol arkadaşı) seçtim :1: O önde ben arkada Eskişehire kadar geldik, saolsun anladı acemi olduğumu, ben cıkmadan cıkmadı, yolu kontrol edip müsait değilse dörtlüleri yaktı, ben girmeden girmedi şeride vs vs. Sonra yorulduğumu hissedip mola verdim ama ben o arada acemiliğimi atmıştım bile.

En son Bursa otobanında 220 yi gördüm, annem ibreyi gördüğünde cinnet geçirdi :D Sakin sakin ayağını gazdan çek yoksa sacını başını yolarım dedi :D

Bu da böyle bir anımdır :1: Yolların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım ahahahhahahhaü

Yıl 2009 ehliyetimi alalı 1 hafta olmuş, kuzenimin düğünü var, trafiğe bir iki kez çıkmışım ama uzun yol tecrübem yok. Yıllık iznimi aldım, Ankaradan Bursaya arabayla gitmeye karar verdim(!), ailem ile birlikte. Anneciğim arkada yasin okumaya, babam da yanımda ayetel kürsi mırıldanmaya başladı :1:

O da ne sanki herkes bursaya gidiyor, bir trafik bir trafik anlatamam, daha Ankara'dan cıkmadan sağ bacağım gaza basmaktan uyuşmaya başladı :D Kamyonlar, tırlar, arabalar.... Tırın biri yanımdan gecerken sağa doğru eğilmişim korkudan :D Polatlıda bir mola verdim; noluyo kızım dedim kendi kendime, herkes anne karnında mı şoför oldu, silkelen de kendine gel. Oturduğum tekrar direksiyona.

İyi gidiyordu ama kamyonları sollayamıyordum tek şerit yollarda. Korkudan arabanın burnunu bile cıkaramıyordum. Sonra eşimin bir sözü çınladı kulağımda; eğer uzun yol tecrüben yok ise öndeki arabayı kendine yol arkadaşı seçeceksin, o sinyal verip cıktığında sen de kontrollü bir şekilde cık ve gir, o senin onu takip ettiğini anlayacak ve sen cıkmadan cıkmayacak. Önümdeki Tipoyu kendime pikaçu (yol arkadaşı) seçtim :1: O önde ben arkada Eskişehire kadar geldik, saolsun anladı acemi olduğumu, ben cıkmadan cıkmadı, yolu kontrol edip müsait değilse dörtlüleri yaktı, ben girmeden girmedi şeride vs vs. Sonra yorulduğumu hissedip mola verdim ama ben o arada acemiliğimi atmıştım bile.

En son Bursa otobanında 220 yi gördüm, annem ibreyi gördüğünde cinnet geçirdi :D Sakin sakin ayağını gazdan çek yoksa sacını başını yolarım dedi :D

Bu da böyle bir anımdır :1: Yolların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım ahahahhahahhaü
çok iyi bu :nazar:

Canım merhaba benim de kuzenim 24 yaşında İstanbul'dan Manisa'ya gitmişti ama onun arabası otomatik vitesti yani vites sorunu yoktu birde kafasına koydu mu yapıyor MaşaAllah önemli olan inanmak bende de ehliyet var ama evden bakkala bile süremem korku var bende ve biraz da pratik gerek tabi...

10 yillik söförler gördüm daha navigasyonla bile yolu bulamayan,dogru düzgün kullanamayan

bir de 3-5 aylik ehliyeti olanlari gördüm zehir gibi yollara atlayan,altindan girip üstünden cikan

ne demisler cok yasayan degil cok gezen bilir diye

arkadasiniz demek ki güveniyor kendisine ,bir yillikta seri sekilde araba kullaniyormus,yollardada dikkatli giderse biseycik olmaz..

Benimde tam olarak 1 yıllık tecrübem var, bende bu yaz kız arkadaşımla izmir istanbul veya izmir bodrum arasında bir tatil planlıyorum.

Aslında uzun yol şehir içinden daha kolaydır eğer kurallara uyarsanız. Yani Sollamaları olabildiğine az yaparak hız limitini aşmadan solu da kapatmadan giderseniz o ışıklara takılarak birden önünüze çıkan şehir içindeki trafikten çok daha rahat olursunz. Ben neredeyse hergün yakın olan bir şehrden diğerine geçiyorum. Yollarda çok viraj yoksa sabuncubeli gibi çok sıkıntı yaşamazsınız.

yol durumunu bilmiyorum,sert irajlımı değilmi bilemem ama istanbul trafiğinde 1 yıldır kullanıyorsa bence kullanabilir..uzun yol tecrübesi zaten oturarak elde edilmez..kendisine güveniyorsa ve de çok dikkatli olduktan sonra güvenli kullandıktan sonra yapılmayacak birşey yoktur..Allah yol açıklığı versin..

Arkadaşlarımızın az tecrübeyle uzun yol örnekleri var, hepsini cesaretlerinden dolayı tebrik ederim. Ama ben gene de bunların örnek teşkil etmemesini, tecrübesiz insanların uzun yola çıkmamasını isterim.

Şimdi yazacaklarım bu topic için değil trafikle ilgili genel düşüncelerim.

Şehir içi dur kalk zor gelebilir ama şehir içinde yapılacak (gece yarısı uçarcasına gitmiyor, bariyerlere girmiyor ve takla falan atmıyorsanız) en büyük kazalar maddi hasarlı kazadır. Şehir içi yol trafiğimizin hali bellidir, bazen 2. vitese bile atamazsınız arabayı.

Ama şehirler arası yollardaki kazayı yaralanarak atlattınız mı " ucuz atlattın, verilmiş sadakan varmış geçmiş olsun" deriz.

Trafikte, tecrübe lafı sadece bir sözcük olarak kalmamalı. Tüm kurallar ve öğütler aynı havacılıkta olduğu gibi kanla yazılmıştır. Birinin tecrübesi, ötekinin canı ve kanı olmamalı.

Bugün acemiyken bizim yaptığımız bir hata birşeye mal olmayabilir ama ya yarın öbür gün başka bir aceminin yaptığı bir hata bizim yada sevdiklerimizin canına, sağlığına mal olursa ? Ben yaparım demeden önce, o yapabilir mi de demeliyiz.

Evet hiç kimse bu işi anasının karnında öğrenmedi. Ama insan yeteneklerinin ve tecrübesinin farkında olacak, haddini bilecek. Farkındalığı yüksek, ben yaptım oldu demeyen tüm araç kullanıcılarının yolu açık olsun.

Son düzenleme:
Back
X