Üzüntüler paylaşılarak hafifler değil mi?

Başlığı okuduğumda bi arkadaşınızdan bahsettiğinizi düşünüp "hafiflemez" ve "anlatmamak en iyisi" vs diyecektim ama eşinizle paylaşmışsınız. İnsan haliyle destek bekler. Ama onun yaptığı çok ayıp olmuş. İnşallah size karşı empati kurmayı öğrenir ve bu tavrından vazgeçer.
Arkadaş olsa böyle dokunmaz inanın. Dış kapı mandalı. Ama eş olunca ne bileyim çok kırıldım

Esiniz de bu arada empati yoksunu ve bencil. Sadece kendi duymak istediklerini dinliyor anladigim kadariyla. Ben boyle birinden musade bile istemez direk biletimi alip giderdim. O gelmek isterse kendi bilir.

Çok sinir bozucu bir durum kesinlikle lakin insanları değiştiremezsiniz. Bu yaştan sonra eşinizi hele hiç değiştiremezsiniz. Yapacağınız şey; ayna görevi görmek. Onun tavırlarıyla ona cevap vermek. Hasta mı oluyor? Bakmayın. Annesi mi rahatsız geçmiş olsun deyin, tv açıp izleyin. Umursamayın. Anlamasa bile sizin içiniz soğur.

Rabbim acil sifalar versin. Ben olsam calisiyorsaniz bile izin alip giderdim. Belki son gunune yetisemeyebilirsiniz belki, ama en azindan cenazesine gidersiniz. Esiniz gelmezse gelmesin. Rabbim acil sifalar versin. Rabbim o kisiyi sagligina kavustursun.
Amin allah razı olsun.
Çalışmıyorum. Helallik almaya gidip de görememek var. Ölüm olursa 12 saatlik yere gidecek iki yere birden gidemem o yüzden en azından helallik alabilecek kadar düzelirse giderim diye düşündüm. En kötü ihtimalle cenazesine kesin gidicem.

Çok sinir bozucu bir durum kesinlikle lakin insanları değiştiremezsiniz. Bu yaştan sonra eşinizi hele hiç değiştiremezsiniz. Yapacağınız şey; ayna görevi görmek. Onun tavırlarıyla ona cevap vermek. Hasta mı oluyor? Bakmayın. Annesi mi rahatsız geçmiş olsun deyin, tv açıp izleyin. Umursamayın. Anlamasa bile sizin içiniz soğur.
Babam ufak bir operasyon geçirdi bir telefon açıp geçmiş olsun demedi. Ağzımla söyledim e unuttum dedi yine aramadı. Kendi annesi babası mevzu olunca hastalık durumunda ben insaniyet namına duramıyorum arıyorum her gün iyileşene kadar. Benim tarafımdan yana o kadar umursuz ki. Annem babama bişey olsa ben yine bu tavırla olursa kovarım herhalde ondan korkuyorum.

Benden önce kaybetti. Ama kendilerinden haricindeki hiç bişey umurlarında değil malesef
Esiniz cok yakin birini kaybettimi bilmiyorum ama gercekten deger verdigi sevdigii birini yitirse acilarla dalga geçilmeyecegini bilirdi bence. Yok buna ragmen bilmiyorsa anlamiyoraa sosyopat olma ihtinali kubvetle muhtemel.

Esiniz cok yakin birini kaybettimi bilmiyorum ama gercekten deger verdigi sevdigii birini yitirse acilarla dalga geçilmeyecegini bilirdi bence. Yok buna ragmen bilmiyorsa anlamiyoraa sosyopat olma ihtinali kubvetle muhtemel.
Ben teşhis koyamıyorum artık şahsına münhasır ama normal olmadığı kesin

Amin allah razı olsun.
Çalışmıyorum. Helallik almaya gidip de görememek var. Ölüm olursa 12 saatlik yere gidecek iki yere birden gidemem o yüzden en azından helallik alabilecek kadar düzelirse giderim diye düşündüm. En kötü ihtimalle cenazesine kesin gidicem.
Cenazeyi baska sehire mi gotururler? Ya bilmiuorum da benim bile icin cızzz etti, uzuldum. Ben olsam giderdim. Yogun bakim osafina giremesrm de uzaktan da olsa gorurdum. Helallik isteyemedem de son dakikalarinda yaninda olurdum. Eminim o geldigini hisseder. Yine de sen bilirsin?

Cenazeyi baska sehire mi gotururler? Ya bilmiuorum da benim bile icin cızzz etti, uzuldum. Ben olsam giderdim. Yogun bakim osafina giremesrm de uzaktan da olsa gorurdum. Helallik isteyemedem de son dakikalarinda yaninda olurdum. Eminim o geldigini hisseder. Yine de sen bilirsin?
Evet hasta şuan istanbulda cenaze durumunda memlekete götürecekler.
Hisseder mi gerçekten? Öyleyse gideyim...

Babam ufak bir operasyon geçirdi bir telefon açıp geçmiş olsun demedi. Ağzımla söyledim e unuttum dedi yine aramadı. Kendi annesi babası mevzu olunca hastalık durumunda ben insaniyet namına duramıyorum arıyorum her gün iyileşene kadar. Benim tarafımdan yana o kadar umursuz ki. Annem babama bişey olsa ben yine bu tavırla olursa kovarım herhalde ondan korkuyorum.
Sen de tut kendini o zaman; ilgilenme ne onunla ne de ailesi ile.

Merhabalar

Yakın bir akrabamızın ölmek üzere olduğunu öğrendim. Umut yokmuş artık saatini doldurmasını bekliyorlar. Ben başka bir şehirde olduğum için yanına gidemiyorum. Hoş gitsem de yoğun bakımda göremeyeceğim. Ben çocukken emeği olmuş biridir. İçim içimi yiyor ilk defa çaresizliği bu kadar yakınımda hissettim. Dedemler vs öldüğünde çocuktum ölümle böyle yüzleşmemiştim.
Eşimle bu durumu paylaştığımda “aman allah şifa versin ne yapalım AÇ KOMİK VİDEO İZLE moralin yerine gelir EHEHEH “ diye saçma sapan vicdansan yoksun bi cümle kurdu. Sessiz kaldım bir süre sonra geldi aa yüzün düşmüş niye dedi “ben senin üzüntülerin veya acılarınla alay geçmiyorum yaptığın şey çok ayıp (yakın bi akrabası ölmüştü) x için üzüntünü paylaştım senin yaptığına bak herkes yakışanı yapıyor”dedim. Hiç cevap vermedi gitti. Bende sanıyorum ki anladı yaptığı ayıbı.
Bugun de yemek bitti dedim aradım akrabalarımı durumu daha da kötüymüş diye cümlemi bitirmeden anlatma bana dedi susturdu. Ben orada görülebilecek duruma gelirse gitmek istiyorum helallik için demek istemiştim. Anlamadan dinlemeden kesti. Etrafımda başka kimse yok üzüntümü paylaşabileceğim. İnsan böyle şeyleri eşiyle paylaşmayacak da kiminle paylaşacak?
Kendi ailesi yakın akrabaları haricinde hiç bir ölüm hastalık eşimin umrunda değil. Bir kere babası işe muhabbet ederken böyle bir konuşma oldu eşi ölen bi akrabaları ölen eşinin kardeşi ölünce uzun bi yol gidip cenazesine katılmıştı. Eşim ve kayınpederim de öküz öldü ortalık bozuldu niye gittiki hahahah diye saçma sapan konuştular. Sonra bi tartışmada söylediğimde e biz şaka yaptık falan diyip geçiştirdi. Ama bugun o cümlede ne kadar ciddi olduklarını gösterdi.
Neyse yine başka bi konudan laf attım gündemden bişeydi. Ben bunu konuşmak istemiyorum dedi yine susturdu. Bu ara sürekli böyle dinlememeye başladı. Çok saygısızca geliyor bana.
Sinirli değilim ama aşırı derecede kalbim kırıldı moralim bozuldu. Öyle anlatmak istedim konuşacak kimsem olmadığından.
Benim eşiminde böyle üslubu...son zamanlarda daha düzeldi ama..sizi en iyi ben anlarım

Back
X