vajinal mantar çok kötüyüm

saracallon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2024
15
0
1
22
kızlar benim asla geçmeyen vajinal candida mantarım var. birkaç gün önce kaşıntı akıntı vs yapmaya başladı tekrar. travazol krem ve gynoflor flora düzenleyici fitil kullandım fakat işe yaramadılar. bugün çok kötüyüm inanılmaz yanma, kaşıntı, batma şişlik kızarıklık yaşıyorum. dün gece gynomax xl tedavisine başladım. gün içinde gynolomexin krem sürüyorum. vajinama soğuk buz kompress yaptım o derece. soğuk duşa girdim her şeyi yaptım ağlayacak duruma geldim yürürken bile sürtünmeden dolayı canım çok yanıyor. evdeyim çamaşır giymiyorum bu arada. en hızlı çözümünüz nedir aynı şeyi yaşayan var mı? ölmek istiyorum ya suan ozur dılerım. bu arada daha önce hiç bu kadar azmamıştı mantarım sadece koku ve akıntı sıkıntısı çekiyordum fitille idare ediyordum ama bu seferki mahvetti

Bol bol su icin en azindan gunde bir bucuk litre su icin enfeksiyonlarin en buyuk yardimcisi su tuketimi,idrariniz gelince tutmayin ve ozel bolgeyi kuru tutun

Bunu bana enfeksiyon uzmani doktor demisti , antibiyotikler fitiller tamam ama su icmedikce tekrar etme riski veya tamamen gecmeme riski vardir demisti

Soylemeyi unutmusum kadin dogum uzmanim bana hamilelikte mantar oldugumda bir su bardagina bir kasik kadar iyisinden sirke karistirip semptomlar bitene de onunla temizlenmemi belirtmisti ve cok ise yaramisti,sirke miktarini cok tutmayin bir bardak suya bir yemek kasigi kadar yeterli

Evet seker tuketimi mantari artirirmis, bir sure onu kesmek iyi olacaktir
tesekkur ederim yanitlariniz icin maalesef yedigim her seyde seker bulunuyor ama deneyecegim. sirke icin direkt vajinaya uygulamam şuan nasıl tepki verir endişeliyim yakar mı diye. ben de su bardağına sirke karıştırıp içilmesi faydalı diye okumuştum. sizde tepkime verdi mi acaba

Biraz yakiyor ama kasintisini dindiriyor canım mutlaka dene sirkeyi birde sürekli tekrarlıyorsa güzel bir uzman bulup işlem yaptır tam adını bilmiyorum ama lazerle bir işlem yapıyorlar çok iyi geliyor diye duydum

Sebamed intim yıkama jelini kullanıyorum ben çok memnunum sizde deneyebilirsiniz benimde çok fazla oluyordu enfeksiyon mantar jelden sonra geçti diyebilirim

Benim de vardı hacı şakir sabunuyla yıkadım yandıkça ve yoğurt yedim bol bol su içtim pamuklu iç çamaşır giydim geçti şükürler olsun

Benim de vardı hacı şakir sabunuyla yıkadım yandıkça ve yoğurt yedim bol bol su içtim pamuklu iç çamaşır giydim geçti şükürler olsun
Sabunlar kuruluk yapıp daha fazla pH bozabilir o yüzden pek öyle şeyler yapmasanız daha iyi evet yoğurt iyi geliyor ama ilerlemiş olana değil daha erken fark edilince canım sen sirkeyi kullan suanlik en kısa zamanda da doktora git bi fitille rahatlarsın

Doktorlar sabun hic onermiyor ozellikle. Intim jel falan olabilir bir de cranberry cok tavsiye ediliyo

Lattawin epeyi işe yarıyor. Tek kullanımda bile etkili. Ama inatçıysa bu sorun mutlaka bu konuyla çalışan bir doktora gidin. Kombo tedavi uyguluyorlar lazer candida diyeti borik asit desteği felan içten dıştan temizliyorlar

Hamileyken olmustu asla gecmiyordu her turlu fitil krem denemistim sonra bi probiotic vardi ozellikle vajinal mantar icin ictikten tam 2 saat sonra gecmisti mucize gibiydi. Optibac marka pregnancy probiotic olarak geciyor insallah turkiyede bulursunuz .

Benimde geçmeyen mantar şikayetlerim vardı ilk olarak kilo problemin varsa kilo vermelisin ben 96 kilodan 74 kiloya düştüm çok su içiyorum artık iç çamaşırı mi sabah akşam değiştiriyorum ve her seferinde nioli yağı damlatiyorum gerçekten ben böyle fayda gördüm nioli yağı çok güzel birseymis ve günlük ped kullanma

Merhaba bende 6 ay kadar candidayla uğraştım. 2 ay antibiyotik, fitil, borik asit hepsini denedim çözüme varamadım. Bende katı diyet olayına girdim. Gluten şeker karbonhidrat ne varsa kestim. Bi anda kestiğim için vücudum yorgun düştü. 2 hafta da toparlandım gücüm yerine gelmeye başladı yaklaşık üç ay yaptım bu diyeti.. sebze ağırlıklı beslendim. yiyorum 1 saat sonra acıkıyordum 8 kilo verdim hiç spor yapmadan. Sadece böyle geçti. O da yavaş yavaş yani sabır istiyor malesef. Geçti gibi olduktan sonra regli sonrası 3 4 gün tekrar etti asla peşni bırakmıyor illet 2 3 ay da öyleli yaptı arada reglimle geldi sonra tamamen gitti. Semptomlar hafifleyince ev yoğurdu yedim fazlaca. Eğer yoğun olduğu dönem yersen mantarı beslemiş olursun. Fıs fıslı kolonya şişesi var evyapımı elma sirkesiyle suyu karıştır. Ama evuapımı olsun diğeri çok keskin vajina hassas tahriş etmesin . Bi şişe yap tuvaletini yaptıktan sonra onu fısla bölgeye. Birde tuvalet kağıdı kullanma o da çok tahriş ediyor bu dönemde bez kırpık bişeyler edin çöpe at kullandığını. Ben %70 azalınca diyeti kestim hayatıma devam ettim normal. ama şekeri yine çok sonra soktum hayatıma. Bide bağışıklık güçlendirici ve probiytik aldım yine etkisi azalmaya başlayınca mantarın. Şuan geçti ama inan hala başucumda travazol kremle uyuyorum bazen psikolojik ama ya geldiyse diyip krem sürüyorum yok yere kabus gibi resmen.. ama ümitsizliğe kapılma geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…