Vajinal Mantar

trkn0709

Çınar 👦 Yasemin👧 Arel
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
3.517
2.886
133
32
Arkadaşlar merhaba öncelikle konuyu umarım doğru yere açmışımdır. Vajinal mantar enfeksiyonu olmuşum doktorun önerisi ile fitil kullandım. Fakat internette üzüm sirkesiyle vajinanın temizlendiğini duydum ve bir şırınga ile suyla karışık üzüm sirkesini vajina içine boşalttığını duydum kullanan varmı veya fikri olan duyan varmı ? Eşimle çocuk planlarına yavaştan başladık bu sorunun ortadan kalkmasını istiyorum. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler...

Doktor bana sirkeli suyla taharetlenebilirsin dedi ama bahsettiğin gibi birşey demedi sen yine de öle bişey yapma bana kalırsa yani içeri vermek bi tuhaf sirke sonuçta. bende fitil kullanmıştım.

Doktor bana sirkeli suyla taharetlenebilirsin dedi ama bahsettiğin gibi birşey demedi sen yine de öle bişey yapma bana kalırsa yani içeri vermek bi tuhaf sirke sonuçta. bende fitil kullanmıştım.

Aynen cnm kimisi iyi yazmış kimisi kötü araştırdım biraz en güzeli pamukla silmek fitil kullandım dün akşam birde krem kullanıyorum bakalım geçmezse bunu denemeyi düşünüyorum çok saol

Fitil bir haftalıktır muhtemelen canım onu kullan bitir hemen geçmez heralde ben mantar değil de yoğun sarı akıntı için gitmiştim.

Ev yapımı yoğurtta iyi geliyor canım. İçerisinde faydalı probiyotik bakteriler olduğu için genital bölgedeki zararlı bakterileri yok etmekte oldukça faydalı. Ben de mantar değil ama kaşıntı ve idrarda yanma şeklinde olmuştu yaptım ve faydasını gördüm.

Makyaj temizleme pamuğuna bir miktar ev yapımı yoğurt sürüp vajinanın ağzına çok hafif parmağınla bastirip koyuyorsun üstüne iç çamaşırını giyip 2 saat beklet. Sabah akşam günde iki defa uygula faydasını görürsün canım en azından gün içerisinde kaşıntını alır rahatlatır ama tamamen geçirmeyebilir mantar bu sonuçta tedavi edilmesi şart..

Bu arada mantarken çocuk düşünme eşinle(ki oldukça zor zaten). Mümkünse ilişkiye de girmeyin senden ona geçerse hiç bitmek bilmeyen nur topu gibi bir mantarın olur senden ona ondan sana gezer durur.

Kuzum vagihex kullandım doktorumun yönlendirmesiyle ve bu sorundan kurtuldum

Canım bilgilendirmen için çok saol kesinlikle denicem zaten mantarın zorlaştırdığını duydum o yüzden panik oldum biraz umarım fitiller işe yarar ama bu yöntem kesinlikle aklımda :)

Off cok kötü birsey ya ben ulac tedavisi kullandim fitil ve kremdi bide hap gecti yani arada olacak gibi olunca hemen krem surerdim

enjekte etmeyin.
ben de oldum . bu sirke vs hiç duymadım. normal ilaçlarımı kullandım geçti gitti.

Canimmm bende de enfeksiyon cikti bu ay :/

Merhaba
Foruma ilk kez yazıyorum çünkü yurt dışında öğrenci olarak yaşıyorum ve tedavi için Türkiye ye geldim döndüm. Bende vajinit çıktı ve doktor Gyno-flor die bir fitil ile zonax verdi kullandım iyiyim diye döndüm ve sık lavabo ihtiyacı hassasiyet be yanma başladı ancak doktora mail ile ulaşabildiğim için sistitten şüphelendiğini söyledi ve cipro önerdi.Bugün aldım bir tane ama o da mantarı tetikliyormuş.Bu arada doktorum eğer şikayetim geçmzse diye de donaxyl verdi ve 2 kez kullanınca regl oldum ve bitince devam ettim 2 tane daha var içinde çipro il kullanmam sorun olur mu acaba.Dış bölge için de travazol kullanıyorum.Sirkeli su ile duşta temizlik yapıyor aynı zamanda bol su, papatya çayı, maydonoz limon cayi iciyorum bolca ve moralman cokmus haldeyim. Italyada bu isler de Zor v pahali biofisica olan varsa lutfen yazsin arkadaslar..hayat tali en onemli sey saglik.gunlerdir hocbir seye odaklanamiyorum.

İlk hamilelikte mantar olmustim cnm iki defa dr icine birsey sıkıp yikadi. Sirke sterildir sıkabilirsin. Ama ben fısfıs şişesi ni ayarladim . Taharetten sonra onu sıkıyordum yakiyordu icine kaciyordur. . Bide evde mayaladigin yogurdu sur perinenin her yerine. Sabin dus jeli sampuan surme.

hamileliğimi ogrendigimde başladı ve hâlâ devam ediyor toplam 5 farklı fitil kullandım bu zamana kadar . azaldi ama tamamen gecmedi. bebeğe bulaşır diye korkuyorum doğum esnasinda. kisaca arkadaslar siz siz olun bu beladan kurtulmadan hamile kalmayın. sirkeyi bana da doktorum önerdi. ama ben elma sirkesi kullandim üzüm denemedim onu da denicem yeterki geçsin.

İlac var. Tek kullanımlık, bir doz. İsterseniz esinizde kullansın diye 2 doz olanlarıda var. yani 1 tane hap tek satılıyor kutusunda. Bir kere icmeniz yeterli. Baska seylerle ugrasıp saglıgınızı daha kötülestirmeyin bence.

Fitil bir haftalıktır muhtemelen canım onu kullan bitir hemen geçmez heralde ben mantar değil de yoğun sarı akıntı için gitmiştim.
Bende de şu anda aynı sorun varda sirkeli su fayda etti mi canım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…