Doğuma Hazırlık vajinal muayene..........

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mavisu35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
229
4
96
İzmir
kızlar doktoruma normal doğum istiyorum deyince vajinal muayene yapmam lazım dedi nasıl yapılıyor bu muayene bilgisi olan var mı ben çatı dar da olsa normal istiyorum sizce risk mialmış olurum bebeğin kilosu gününde doğarsa3700 gibi gözüküyor

catın dar olursa nasıl cıkıcak ordan bebısın canım? Ben de normal dogum ıstıyorum ama bebegım ıcın rısklı olursa tabıkı sezeryan. Catı kontrolu ıle ılglılı bırsuru konu var doguma hazırlık ve hamılelerden haberler sorular kısmında.Oraya bı bak yazan arkadaslar cok var nasıl yapıldıgına daır.Sakın da kendını kasma. ben de 39. haftama gırdım ama catı kontrolu olmadım hala normal ıstıyorum.sımdıden hayırlı dogumlar

canım bugün kontrolümüz vardı doktorum çatı muaynemi yaptı. çok rahat doğum yapabilirsin dedi. ama 3.5 kiloya kadar. bebeğim 3.200 falan olucak tahmini hesaplamalara göre. eğer çatın dar ise bebeğinin sıkışma riski çok fazlaymış. riske atmaya asla değmez. kötü sonuçları oluyo çünkü.

cnm catı darsa hem kendini hem bebişini tehlikye atmıs olursun allah korusun bana catın dar dedi hemde bebegimin kalp atısları yavaslamıstı sezeryan oldum ki okadrrrrrrrrrrr cok normal dogum istememe ragmen doktorda bana dedi istersen yaparız ama cocugu riske atmıs oluruz cocuk zorlanıp cıkamazsa sezeryana geceriz dedi tabikide norml yaprsın inş ama cok iyi düsün canım bebişinide kendinide zorda bırkama allah hayırlı dogumlar versn inşşşşşşşş

teşekkür ederim yorumlarınız için ...zederdi ben de 39. haftaya girdim. Ama senin de yaptırman lazım. Bi de çatı muayenesi neden her doktor istemiyor?Arkadaşlar ben dar vücutlu olduğum için istemiştir diyorlar kalçanın dar olmasıyla alakası var mı acaba

kalçanın dar olmasıyla alakası yok çatının geniş veya dar olmasının benim kalçalarım geniştir ama çatı muayenemde dar ve kanalımın düşük olduğu anlaşıldı doktorum senide bebeğide zorlar bu durum çok fazla dedi eğer doktorunuz sezeryan yanlısı olduğu için çatınız dar demiyorsa ona güvenin bence şimdi birçok doktor sezeryan yapabilmek için bu yalana başvuruyor çatı muayenesinde doktor eliyle doğum kanalınıza bakıyor dayanılmayacak birşey değil merak etmeyin hayırlı doğumlar dilerim şimdiden

Son düzenleme:

Valla canım ben ıkı oldu gıttıgımde doktoruma soruyorum sezeryan mı normal mı nasıl olucak ben normal ıstıyorum dıyorum. hatta her gıttıgımde bu sefer catı kontrolu olurum dıye gıdıyorum.Doktorum hersey normal bebegın pozısyonu vs dıyor. Sezeryan olup olmayacagı dogum ıcın geldıgınde bellı olur kasma kendını dedı.

canım bende başından beri normal dedim doktoruma. bebeğin gidişatıda buna uygun oldu hep. suyun falanda bol bol dedi doktorum. bugünde çatı muaynem oldu işte! önce iki parmağını sokarak içeride parmaklarını açtı ve elini dikeylemesine içerde bir tur döndürdü. daha sonra hissettiğime göre tek parmağı ile rahim duvarımın herbir noktasına bastırarak baktı. sonra dışardan kemiklerime iki parmağı ile bastırdı. %90 normal doğuma müsaitsin dedi. 3.5 kiloya kadar çok rahat doğurabilirsin dedi. ama hiç canım yanmadı. 2 hafta önce doğum hastanesinde bi ebe kontrol etmişti. inanılmaz canım yanmıştı. ölüceğimi zannetmiştim. ama kendi doktorum çok kibar davrandı valla. şuan çok rahatladım inanın. sezeryandan korkuyodum çünkü. herkese şimdiden hayırlı doğumlar.

ebeler de bazen gıcık oluyor. benım arkadasım cok kızmıstı bır ebeye.nst ıcın yat uzan demıs ebe ac karnını fılan emrıvaki.arkadasım da bıraz heyheylıdır sen degıl sız demek ıstıyorsunuz sanırım. uslubunuza dıkkat edın demıs. sonra da doktora sıkayet etmıs. dogumda gayet kıbardılar o yuzden dedı.

bende normal doğum istiyorum 35.haftada söledim doktoruma oda 38 de bi muayene ederiz işte normal doğum uzun süren bi süreç 40.haftayı geçebiliyo falan demişti sanki sezeryana yönlendirmek ister gibi bi hava almıştım daha öncede muayene için gittiğimde sezeryanda olduğu oluyordu. cumartesi gittiğimde sancılarım görünüyodu nst de çok kramp falan da giriyor bu seferde bakalım 40.haftayı görebilcekmiyiz haftaya görüşelim dedi bu cuma gidicem ve alttan muayene de edicek benim tek korkum kendimi kasmamaya çalışırken idrarımı kaçırmak. çünki tuvaletime sahip çıkamıyorum resmen artık bebeğin başı iyice baskı yapmaya başladı. çok utanırım valla kaçırırsam muayenede

Ay aynı seyden ben de korkuyorum. 39+1 oldum doktorum hala alttan muayene etmedı,zaten o edene kadar ben dogurucam heralde. 2 aralık beklenen dogum 30 kasımda da kontrolum var o zamana kadar dogurmazsam. Çişim var hep. Hele gunduz ıs yaparken elımdekı ısı hemne bırakmam gerekıyor artık tutamıyorum

evet arkadaşlar az evvel yanlış alarm sonucu acile gittim ve vajinal muayene yaptılar :)artık merak etmiyorum:)

ay yanlız değilmişim çok sevindim bende wc den çıkıyorum tekrar gitme ihtiyacı duyuyorum hemen ya ben daha demin gittim diyorum bazen öle bi sıkışıyo sonra geçiyo bebeğin hareketleri yüzünden

Bebek ıkı uc donus yapıyor ıcerde ben dırekt wc Bı taraftan da sevınıyorum hareket edıyor dıye bebısım :)

ay bu gün gittim doktor yapmadı muayene haftaya yaparız dedi zaten kapıda yarım saat bekleyince ben yine sıkışmıştım

Benım de salı gunu kontrolum var dogurmazsam. o zaman yapar sanıyorum ama bılmem bakalım.Bugun ıstanbul cok ruzgarlı.

ilk vajinal muayenemi 3 haftalıkken yaşadım noldugunu bile anlamadan ultrason cıhazını buz gibbi hissettim erken ogrendim hamılelegımı geç yumurtlamada oldugu için bebek küçük gorunuodu doktor sglsın karından bakma geregi duymadan direk vajinaya dalış yaptı uyuz kadın düşürcem cocugu diye odum patlamıştı ama biraz araştırma sonucu eger vajinal ultrasonografı dusuk sebebı olsaydı cinsel ilişkiye yasak getirilmesi gerekir gibi ibareye ulaşınca rahatlamıştım mantıklı gelmişti (ilk aylardaki vajinal muayene için gerçerli bu düşük sebebi dedikleri şey ) ama şimdi çatı darlıgı için kesin muayene edicek benim doktor normal dogumcu adam sezeryan düşmanı ne gerekirse yapcam normal dogum yaptırcam düşüncesinde bi adam bide izbandut gibi kilodan değil boydan kalıptan ben o muayene nasıl dayanırım bılmıorum zaten o çatallı masaya gıcıgım var :)

mavisu35 arkadaşım vajinal muayene oldun demek, çok korkuyordun, ben de korkuyorum, nasıl geçti çok kötü müydü?

valla ben tedirginlikten yarınkı kontrolumu haftaya erteledım dogumdan korkmuyorum ınan su vjınal muayene illet bşi ya size bişe anlatimben çok gülmüştüm

eltimde surekli idrar yolu enfeksiyonu oluo diye sonunda kadın doguma gitmeye karar verdık doktor vajinal muayene yapıcak ultrason cihazını sokunca doktor bizim kız bi ciyakladı sonrasında soktor dediki çok kasıosun kendini sen eşinle nasıl birlikte oldun bizimkindeki cvp aynen su

onunla o birmi hiç kasılmıyorum kasılmam eşim soyler bana dedi ama soleme tarzı çok komikti doktor çatladı gulmekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…