İkisi de olmuyor aslında, aldara ilacı oradaki deriyi yavaş yavaş soyuyor ve inceltiyor. O yüzden ne kararma ne de düşme olmadı. Yavaş yavaş küçülmeleri söz konusu ama deriniz ince ve kızarık olacak bir süre. Ama merak etmeyin iyileşiyor doktor bana madecassol merhem yazdı oradaki kızarıklığı geçirmesi için. Aynı zamanda beslenmenize de çok dikkat edin meyve sebze ıspanak sarımsak özellikle, yeşil çay için ben öyle yaptım beta-glucan ve yanında balık yağı + folic acid almaya başladım polen+bal karışımı yapıyorum arada ve tamamen aldara'ya inandım ve yan etkileri o kadar kötüydü ki ama bunu hep iyileşmenin bi belirtisi olarak gördüm, çiş bile yapamıyodum aldara soyduğu için yakıyordu ama bence aldara iyice tüm siğillere etki gösterdiği için bende bu kadar yan etkisi çıktı, doktor da şaşırdı zaten aldara iyi gelmiş sana baya ama zorlamışsın o kadar kızarınca keşke bıraksaydın tahriş olmuş baya dedi görünce. Bu dediklerimi yani iyi beslenme yeşil çay falan 3 hafta içinde yaptım bu arada nisan'dan önce bende siğil olduğunu bilmiyodum 1 aydır düzene anca girdim yani. Ve ben hep şey diye düşünüyorum daha 21 yaşındayım hani çok gencim siğiller neredeyse herkeste var ve sağlıklıysam vücut direncimi arttırırsam neden kurtulmayayım ki. Şimdi tekrardan siğil çıkmasın diye aynı rutine devam ediyorum hpv taşıyor olabilirim çünkü hala. Geçen hafta smear testi verdim sonucunu bekliyorum inşallah o da temiz çıkar. Size de çok kolay gelsin ben zorlu bi süreçten geçtim vajinal enfeksiyon ve dahası, hpv ve siğil problemi geçirdiğim şiddetli enfeksiyonların yanında benim için hiçbir şeydi yani hem psikolojik açıdan hem de diğer açıdan her türlü atlattığımı düşünüyorum, şu an tek hedefim siğillerden ve virüsten temelli kurtulup bir daha çok çok dikkat etmek . Siz de bence atlatırsınız öğrenciyim demiştiniz. Hiç dert edip üzülmeyin o yüzden aldara'yı bir deneyin pahalı olsa da denemek mantıklı en kötü muayeneye gider bir kerede yaktırırsınız. Bende bir daha çıkarsa ben de yaktıracağım. Kolay gelsin bol şans :)