nilkan ve handefe,
merhabalar...
hepimize geçmişler olucak inşallah =)
HPV gebeliğe engel değil tabi ki ama normal doğumda bebeğe geçebiliyor virüs. bir de eşli tedavi gerekiyor yoksa sizden eşinize, ondan yine size geçip duruyor bu inatçı virüs...
moralinizi bozmayın ama sakın...içiniz sıkıldıkça buraya yazın, biz bir aile olduk gibi burda :) a.s
ne kadar araştırma yaparsanız yapın sonuçta ben bunu yaşadım. tip 16 çıktı ve siğiller de gayet gözle görülebilen ve düz olmayan siğillerdi. chbrs canım, 16 olması dünyanın sonu değil. bunu vücudun atabilir, yenebilirsin. tip 6yı yener ama 16yı yenemezsin die bişi yok. git öğren ve kurtul bu meraktan. için içini yemesin.inan daha rahat olacaksın. bi de 16 olması kanser gelişeceği anlamına gelmiyor. lütfen üzülme. iyi ve bilgili bir doktor seni rahatlatacaktır. internetten abuk sabuk şeyleri de okuma. ben de okuyordum ama doktorum kızdı bana. artık merak ettiğim herşeyi ona soruyorum.
arkadaşlar, tamam tip 16 da olsa bu hemen kanser yapacak diye bir şey yok ki...sonuçta bu konuda artık azımanmayacak bir birikime sahibiz ve bilinçliyiz. devamlı doktora gidiyoruz. smear kontrollerini aksatmazsak bunun önüne rahatlıkla geçebiliriz bence. ki kansere sebep olması 10-15 yılı buluyor o da ihmal edildiğinde. kendmimize iyi bakarsak, vucut direncini genel olarak hergün yüksek tutarsak kanser olmayız değil mi? hem bi tek virüs kanser yapmıyuor ki, günlük yaşamda soluduğumuz gazlar, sigara, hatta yediklerimiz, giydiklerimiz dahi yüksek kanserojen içeriyor...etkenleri azaltırsak sorunu minimalize edebiliriz, inanın bana...
sizi seviyorum, kendinizi bırakmayın...öpücükler...a.s.
nilkancım benim de dr.um alaattin bey ama ben daha 2 keredir gidiyorum daha önce nurattin serinkana gidiyordum. bakalım hayırlısı sana ne dedi smear falan için merkezdeysen tanışalım ya ben hpv testi ve smear istedin 2 ay sonra dedi bebek için de çalışıyos ya
ben carsamba hastanede smear yaptırcam bıkacgun sonrasındada eşimle gidicem 4 -5 ay yokum malesef.ama geldığımde tanısmak ısterım tabi canım.arkadas listeme eklıycem senı.gorusuruz.sevgıler
zeytinciğimm,
kötü olma nolursun, kanser olmak çok uzun süreçte ve ihmal edilirse olur canım benim...
arkadaşlar hepinize geçmiş olsun genital siğil bendede var iki tane çok küçük dün fark ettim hemde 6 aylık hamileyim doktorumu aradım ama muyane etmeden bişi söyleyemem dedi gebelikte başına böyle bişi gelen varmı dünden beri mahvoldum ailemde kadın hastalıkları var çok korkuyorum hpv virüsü rahim ağzı kanserini tetikliyo gebelikte tedavi olmuyor galiba başına böyle bişi gelen varmı yazsın lutfenn
chdbrs
canım herşeyi süper anlatmışsın, çok sevindimmm!!! :)))
tek eşlilik hakkında bilgi veren arkadaşa da teşekkür ediyorum. yalnız buradaki hanımların çoğu tek eşli zaten. ben dahil. ancak eşlerimizin önceden birlikte olmuş olabileceği ve virüsü vucutlarında taşıyabileceği gibi bir durum var malesef. onlarda siğil çıkmasa bile bize geçince siğil yapıyor...böyle tatsız bir durum var. ayrıca havuzdan da kapılabiliyor, az bir risk olsa da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?