25 yasindayim smear testi sonucu cin 1 ve lsil cikti. Hpv dna testinde tip 6, 16, 18 cikti. Sonra kolposkopi yapildi. Rahim agzinda cin 2 ve cin 1 cikti, vajinada vain3 cikti. Konizasyon yapilmasi gerektigini soyledi bir profesor jinekoloji onkolojiden. Baska bir profesor bu yasta vain 3 olmasina cok sasirdi. O na da muayeneye gittim. Ornek aldi. Boya ile boyadi ve rahim agzindaki beyaz lezyonlar koyulasti. Sonuçlar malesef aynı çıktı. Bu arada son 1,5 senedir cinsel hayatim var ondan oncesi hic olmamisti. Gecen sene smear testim negatif cikti. Benim kafami karistiran sey bu virus ile kadar hizli ilerleyebilir mi ? Doktorlar normal hucrelerden cin1 olusmasina 3 ila 5 sene diyorlar. Her evreye 3-5 sene diyorlar. Boyle bisey nasil olabilir? Haftaya cikan sonuclar da suanki sonuclarimla ayni olursa konizasyon yaptirmayi dusunmeli miyim? Son gittigim profesor gencsin vucudun bunu kendi yenmeli diyor. Ya yenemezsem vajinada olan kansere donusebilir serviksteki de cin3 olabilir. Kimseye de soyleyemiyorum. Korkuyorum

Ayrıca, Gardasil aşısını oldum. Bazı aldığım duyumlar HPV tedavisinde bu aşının kullanılabildiği. Son gittiğim profesör 2 ay sonra bi kolposkopi yapalım durumunu inceleyelim diyor. ilk gittiğim ise konizasyon operasyonunu yapalım diyor. ne yapsam bilemedim. önereceğiniz başka doktor var mı ?