• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kullanılıyo bazı merkezlerde cildin baya derinine iniyo o siğil catlaklara yerleşiyo konusu benimde kafama takıldı ama sorucam bi doktora cünkü bu kanamaya yol acmadan tahrip edip bagısıklıgı o bölgeye yönlendirebilir jilet icinse benim tütlerim kalın o bölgede gerek kalmayabilir :)
Ay canım ben lazer icin dedim sandım pardon siğil içinse haklısın ama doktora gitmeme cok var işte korkudan sürüyorum :( bir iki haftaya bırakcam

Dilimizin üstündeki papillalar sürekli yenilenir ve dilin köküne ve yanlarına doğru büyükleri izlenir bunlar anatomik olusumlardir acaba bunlarla siğili karistiriyo olabilir misin. Onlar tat tomurcugu olabilir bence. Zaten büyük olasılıkla dilde çıkıyo hpv. Ağzının başka bölgesinde çıkıyorsa büyük ihtimal hpv degildir,
Dudak dis eti arasi yerde 5 tane falan büyük sigil var, malesef emijim. Hem pataloji sonucu, hem de krio yapan dermatologumu teshisi... bu arada kbbcim bunlarda sigil degil demisti. Agzimi bastilar resmen surekli yeniler cikiyo. Seninkinin sigil oldigunu sanmiyorum, inan ki sigil cikinca emin oluyosu .... kbbciden bile daha emim oluyosu ...

Dudak dis eti arasi yerde 5 tane falan büyük sigil var, malesef emijim. Hem pataloji sonucu, hem de krio yapan dermatologumu teshisi... bu arada kbbcim bunlarda sigil degil demisti. Agzimi bastilar resmen surekli yeniler cikiyo. Seninkinin sigil oldigunu sanmiyorum, inan ki sigil cikinca emin oluyosu .... kbbciden bile daha emim oluyosu ...
Özgecim geçmiş olsun kekik ve hindistan cevizi yağı gargarası 10 dakikalık iyi geliyo diye okudum kriyodan memnunsan devam et ama lütfen lazer yapan bi yer varsa oraya da bi göz at ayrıca roccutane için de bi sorabilirsin.İnterferon türkiyede de var ilacabak diye bi yerde fiyatıyla yazıyodu satılıyo mu bilmiyorum alternatif tedavi olarak doktorun vurabilir

Özgecim geçmiş olsun kekik ve hindistan cevizi yağı gargarası 10 dakikalık iyi geliyo diye okudum kriyodan memnunsan devam et ama lütfen lazer yapan bi yer varsa oraya da bi göz at ayrıca roccutane için de bi sorabilirsin.İnterferon türkiyede de var ilacabak diye bi yerde fiyatıyla yazıyodu satılıyo mu bilmiyorum alternatif tedavi olarak doktorun vurabilir
Didemcim, 10 kadin dogumcu 5 kbbci 2 dermatolog gezdim, hic lazer yapan gormedim izmirde... aslinda koter genital bolge için kriodan cok daha iyi. Bi seferde yakiliyo ve sadece yaralarin iyilesmesini bekliyosun, sigille gezmiyosun... krioda sabir lazim... ama agizda yaralarla konusmak bile sorun olabiliyo. O yuzden mecburen krio... henuz cok yeni yaptirdim, ise yarayacak mi bilmiyorum. .. umarim yarar...

Canım sen bakire misin yüzeyel mi tam ilişki mi yaşamıştın ? Anal sex yaşadın mi[/QUO

Canım ben bakire değilim. Tam ilişki yaşadım, anal ilişki yaşamadım fakat bende enteresan şekilde ilk lezyonlar anüs içerisinde başlamıştı. Bende yediğim yeşilliklerin iyi yıkanmamasından kaynaklı sanırım kurt oluştu dedim çünkü öyle bir kaşıntıyla başlamıştı benim siğillerim. Büyük parça dediğim hemoroid değil çünkü zaten hemoroid ve siğili ayırt edebiliyorsun gayet rahat bir şekilde bende de hemoroid memesi var. Tekrarlaması konusunda neden olduğuna dair fikrim yok çünkü bağışıklık adına yapılabilecek herşeyi yapıyorum. Eğer tekrarlarsa gidip tekrar yaktıracağım tekrar.

Bende nüks var mı yok mu anlayamıyorum ben sirke sürdüm 24 saat belki sirke yapmısımdır 1 haftayı geçgin süredir ondan dolayı cildim dermatit gibi bişey oldu derimin bazı yerleri bildigin bembeyaz oldu nokta nokta şeklinde bi beyazlık degil böyle serçe parmagının yarısı kadar beyaz oldu bazı yerler bazı yerler kabuk bagladı mesela o anüs içime dogru olan kıvrımların üstü kabuk gibi bişey oldu beyaz siğil sandım sonra baktım düştü gibi orası soyuluyo yani resmen

Canım benim de vajina girişinin alt bölgesi yarım ay şeklinde beyazlıkta. Bende doktora bunu sordum siz vajinanızı fazla inceleyip kafanıza fazla takıyosunuz herhangi bir problem yok olabilir böyle şeyler bi süreçten geçiyosun dedi. Bende sirke kullanıyordum o bölgede siğil çıktığında sirkeyi yoğun uyguladım o ara beyazlamıştı. bazı bölgelerim de senin dediğin gibi beyaz beyaz sanki böyle su toplar sonra o su gider ama üstü beyaz kalır o şekilde acısız beyazlıklarım var.

Canım benim de vajina girişinin alt bölgesi yarım ay şeklinde beyazlıkta. Bende doktora bunu sordum siz vajinanızı fazla inceleyip kafanıza fazla takıyosunuz herhangi bir problem yok olabilir böyle şeyler bi süreçten geçiyosun dedi. Bende sirke kullanıyordum o bölgede siğil çıktığında sirkeyi yoğun uyguladım o ara beyazlamıştı. bazı bölgelerim de senin dediğin gibi beyaz beyaz sanki böyle su toplar sonra o su gider ama üstü beyaz kalır o şekilde acısız beyazlıklarım var.
Aynen benimde öyle cok garibime gidiyo bu durum bilimsel olarak cok bi acıklaması olduguna emin değilim ama sirkeyi her yere tutuyorum makatta karşısındaki bölgede mesela böyle büyük bi beyazlık yok ama digerinde cok büyük beyazlıklar var acaba virüsün deri altı konak yerleri öi diye düşünmüyor değilim :)

Bence olabilir çünkü o bölgem kaşınıyo mesela ama o beyazlıkta olmayan bölgem kaşınmıyo :) Ben artık virüsün beni terkedip terketmediğini o kaşıntı ve batma hissinden anlıyorum. Artık hangi bölgede çıkacağıı bile bi kaç gün öncesinden anlayabiliyorum :) kurtulsak şundan valla kurban falan kesicem :) ayrıldığım ve tekrar barışmak istediğim erkek arkadaşım var sırf bu hastalık yüzünden barışamıyorum bile

Bence olabilir çünkü o bölgem kaşınıyo mesela ama o beyazlıkta olmayan bölgem kaşınmıyo :) Ben artık virüsün beni terkedip terketmediğini o kaşıntı ve batma hissinden anlıyorum. Artık hangi bölgede çıkacağıı bile bi kaç gün öncesinden anlayabiliyorum :) kurtulsak şundan valla kurban falan kesicem :) ayrıldığım ve tekrar barışmak istediğim erkek arkadaşım var sırf bu hastalık yüzünden barışamıyorum bile
Canım bende de aynı durum var ilk defa gerçekten biriyle olucak gibi hissediyorum ama kaçıyorum sürekli korkudan :) neyse evlenene kadar hiçbişey yok da bu olay nasıl olucak bilmiyorum uzun bi süreden sonra karşı taraf için :D eger bu beyazlaşan bölgeler siğil alanıysa benim arka kısmı neredeyse komple almaları gerekicek deri nakli için başvurıyım o zaman :D

Didemcim, 10 kadin dogumcu 5 kbbci 2 dermatolog gezdim, hic lazer yapan gormedim izmirde... aslinda koter genital bolge için kriodan cok daha iyi. Bi seferde yakiliyo ve sadece yaralarin iyilesmesini bekliyosun, sigille gezmiyosun... krioda sabir lazim... ama agizda yaralarla konusmak bile sorun olabiliyo. O yuzden mecburen krio... henuz cok yeni yaptirdim, ise yarayacak mi bilmiyorum. .. umarim yarar...
Canım kriyoda cok iyi ilac tedavileri var bissürü işin ehli bi dermatologsa onu da uygular cidofovir receteleyebilir interferon olabilir, roccutane olabilir,lopinavir olabilir ..Bi de kekik yağı ya da hindistan yagı 10 dk calkalayabilirsin .Antiviral sirke sarımsak karanfil kekik

Başka bi hastalıgı tedavi etmek icin kullanılırken hpvyi öldürdügünü farkeden ilacın ismi (lopinavir+ritonovir antiviral karısımı) = kaletra , cidofovir fiyatları cok pahalı 1milyar gibi bi fiyat anal oral ve özellikle yüksek riskli hpvnin yaptıgı rahim agzı kanserini tedavi ediyor.Yurtdısı kaynaklarına kaletra hpv veya cidofovir hpv yazarak araştırmalara ulaşabilirsiniz .Hpv kongresinde de kabul edilmiş bi tedavi artık ..Bazı sitelerde satışı var gibi ama yan etki ve güvenilirligi nedir bilinmez keşke bütün doktorlarımız araştırıp ilac tedavilerini de bi denese son zamanlarda özellikle baska bi hastalıgın adını yazmak istemedigim onun ilaclarının hpv virüsünü öldürdügü görülmüş

en güçlü antioksidan olan selenyum hpvnin virüs yükünü azaltıyor.Bu arada tedavide ilk 6 ay cok önemli cünkü virüs yükünün neredeyse hemen hemen hepsini vücut ilk 6 ayda atıyor bı sürec içinde ÇİNKO ,A vitamini,Folik. Asit ,B vitaminleri çok önemli.Ayrıca selenyum hpvnin virüs kapasitesini düşürüyor. trace element that has been shown to have an effect on a broad range of viruses is Selenium. It’s been shown that those with a nutritional deficiency in Selenium have an increased risk of viral infection. More than this, if infected, the viral infection shows an increase in virulence in those with a Selenium deficiency. (The Journal of Nutrition)

Canım bende de aynı durum var ilk defa gerçekten biriyle olucak gibi hissediyorum ama kaçıyorum sürekli korkudan :) neyse evlenene kadar hiçbişey yok da bu olay nasıl olucak bilmiyorum uzun bi süreden sonra karşı taraf için :KK70: eger bu beyazlaşan bölgeler siğil alanıysa benim arka kısmı neredeyse komple almaları gerekicek deri nakli için başvurıyım o zaman :KK70:
Sirkenin asit özelliğinin bazen sigil olmayan alanlari da beyazlatabildigini ve bu yuzden cok guvenilir olmadigini okumsutum didemcim.

Sirkenin asit özelliğinin bazen sigil olmayan alanlari da beyazlatabildigini ve bu yuzden cok guvenilir olmadigini okumsutum didemcim.
Evet canım %70e kadar yanılma payı var beni haşat ettti zaten kanıyo bembeyaz oldu benim siğilim var mı yok mu hala bilmiyorum kanadı malesef her yerim ve bembeyaz oldu derim kalktı :( Bi de mantar oldum galiba öyle bi kaşıntım var ki parcalayasın geliyo neyse dayanmaya calısıyoruz bi de su partner olayını bi halledebilsek süper olucam :(

en güçlü antioksidan olan selenyum hpvnin virüs yükünü azaltıyor.Bu arada tedavide ilk 6 ay cok önemli cünkü virüs yükünün neredeyse hemen hemen hepsini vücut ilk 6 ayda atıyor bı sürec içinde ÇİNKO ,A vitamini,Folik. Asit ,B vitaminleri çok önemli.Ayrıca selenyum hpvnin virüs kapasitesini düşürüyor. trace element that has been shown to have an effect on a broad range of viruses is Selenium. It’s been shown that those with a nutritional deficiency in Selenium have an increased risk of viral infection. More than this, if infected, the viral infection shows an increase in virulence in those with a Selenium deficiency. (The Journal of Nutrition)
Gittiğim doktorlar ya aciyolar ya da gecer gecer takma moduna giriyolar... bak su var, bu var yok ahcc yok lopinavir diyosun, abartma falan diyip öğüt verip gonderiyolar. Arastirmaktan acizler. Yanimda götürdüm makaleyi, bakmadi bile bi tanesi...nasil olucak bilmiyprum. Pozitif yasam dernegine gidip kpnusmayi dusunuyorum, bu lopinaviri nasil temon edebilecegim konusunda... ruakutanei da dermatologuma sorucam, kafana takma diyip gondericek eminim... vallahi yildim...

Gittiğim doktorlar ya aciyolar ya da gecer gecer takma moduna giriyolar... bak su var, bu var yok ahcc yok lopinavir diyosun, abartma falan diyip öğüt verip gonderiyolar. Arastirmaktan acizler. Yanimda götürdüm makaleyi, bakmadi bile bi tanesi...nasil olucak bilmiyprum. Pozitif yasam dernegine gidip kpnusmayi dusunuyorum, bu lopinaviri nasil temon edebilecegim konusunda... ruakutanei da dermatologuma sorucam, kafana takma diyip gondericek eminim... vallahi yildim...
Canım interferon yazdırtabiliyosan interferonda vurdurt bak o dedigim emel erkek (eski soyadı) interferonla vs hpv tedavisi araştırma grubundaymıs mail attım daha cevap vermedi .Lopinavir için pozitif yaşam mantıklı olabilir bence iyi düşünmüşsün aslında yapılacak cok sey var ama bircok doktor ya bilgisiz ya korkak yeteri kadar araştırma takip etmiyolar cünkü bi de benim yakınımda kücük cocuguna bulastı kendisinden 2-3 yasında daha cocuk banyodan ya da tırnagından kaptı sanırım yani o kadar yaygın ve sadece cinsel yolla kesinlikle bulasmıykr cünkü en yakın örnegini gördüm .Bu kadar yaygın burda bile bi de amerikayı avrupayı düşünün o adamlarjn hepsinin pert olması lazımdı şimdiye :) Onlarda böyle yakma bile olmuyo cünkü ilac krem bircok alternatif tedavi yöntemleri ve secenekleri var.Ve son yıllarda yapılam çalışmalar. Ahhcc koriolus gibi mantar ekstraklarının etkisini birebir görmüş calısmalar yapılmıs hadi onu gectim interferon ve b vit kompleks+herbal takviyesiyle sigilin %100 geçtigiyle ilgili araştırmalar var..Onu da geçtim retinoid tedavisi var yani bildigimiz a vitamini icerikli roccutane gibi ilacların siğil kökünü kuruttuguna dair..Ayrıca başka bi hastalıgın tedavisindeki o antiviral ilaclar hpvyi geçiriyo .Ya virüsü öldüremiyosunuz anladık aşısı olacak kadar çözmüşssünüz yapısını 140dan fazla türü var yahu okey virüsü öldüremiyosun da siğilleri yok edecek bi ilacta mı bulamıyosunuz ve arkadas ! Bu bildiginiz köklü sivilce gibi bişey tıp dünyası bu kadar mı geri ! Herpeste ucuk cıkıyo en azından sürülücek bişey var .Ya da nüks etmemesi icin her gün kullanıcagın ilacta var .ilacı kullanıyosun daha kısa sürede gecip gidiyo o hastalıkla bu hastalık hem benzer hem de ikiside bagısıklıkla ilgili ama bunun kremi bile yok dogru düzgün.Neden mi ? Çünkü kadın dogumculadın gelirinin koterle kriyoyla bilmem neyle %90ını smear leep bilmem ne derken bizden karsılanıyo ne ilac ne de alternatif tedavi kimsenin işine gelmez :)

Özge bulastırmasak bende kafama takmıcam ama işte bulasıcılık konusu beni üzüyor

Anladım evet haklısın o kadar okuyup arastiriyoruz siğil olsa teşhisi kendimiz kesin koyarız herald :( ama agizdakiler daha güçsüz oluyomus inşallah seninkiler de öyledir :( agizda sigil yeni doğan için annenin vajeninden bulaşınca çok tehlikeli oluyomus benim de bu aralar bu aklımı çok kurcaliyo sezeryan olmak gerekmis:( kendimi daha dogmamis cocugumun günahı na girmiş gibi hissediyorum :( ilerde hamile kalsam ben saglıkcıyım eşim de sağlıkçı olsa ne dicem ona sezeryan a nasıl ikna edicem hpv den korkuyorum desem niye bana söylemedin başta diyecek falan filan ya da eşine baştan mi söylemek mantıklı ne yapmak lazım bilmiyorum ki :(

Bence ağız icin krio daha mantikli kesinlikle. Koter biz dis hekimliginde de çok kullandığımız derslerde bile çok isledigimiz bişey değil. Agizda çok fena yara yapar çok acir sinir ucu çok fazla çünki.

Ya ben de hiç kasinti batma hissi yok :/

Back
X