Ben asetik asit testini kendi doktorum için söyledim orda yapılıyor mu bilmiyorum.Sitelerinde radyo frekans lazer yazmışlar ama bu istanbuldaki için mi geçerli orda da var mı onlar en dogrusunu söyler ama sitelerinde böyle yazıyodu.Ben istanbuldaki şubesine dayanaral bilgi vermeye calısıyorum burdaki doktoru iyiydi oranın kurucu ortagı beni gözle muayene etmişti ama beş kişilik bi ekiple bakıyolardı.Asetik asit testi aslında bildigimiz %5lik sirke testi sirkeyi sıkıyosun beyazlaşan noktaları görüp inceliyolar cogunlukla siğil olabiliyo ama yüzde yüz değil dışarıdakiler icin geçerli.Kolposkopide de iç tarafa bakıyolar bildigim kadarıyla oraya asetik asit sıkıp mikroskopla hücresel değişikliğe bakıyolar diye biliyorum ama en dogru bilgiyi onlar verir ben yardımcı olmaya calısıyorum sadece.Ben sadece muayeneye gitmiştim özel olmasına ragmen sgkdan dolayı ucuz olmasıyla aklımda kalmıstı ama sonra kendi doktorumdan memnun kaldıgım icin bakmadım oraya.Sana test yaparlar mı yapmazlar mı bilmiyorum ayrıntılı konusman lazım.Koterin lazerden farkı şu; 1.Lazerde acı yok sadece uyuşturucu ignenin ucunu hissediyosun onun acısı var o kadar ondan sonra hiçbişey hissetmiyosun.Lazerde hastaneye yatıp narkoz yemiyosun.İşlem biter bitmez ayaga kalkıp gidiyosun ve istediği kadar cok olsun isterse 200 tane siğilin cıksın hepsini tek seansta bitirebiliyolar.Lazerle koteri şöyle düşün ; lazer epilasyon gibi koter ağda gibi

2.Koterde çoksa hepsini tek seansta alamayabiliyolar işlem cok agrılı acısı yüksek.Aynı gün narkozdan bişey hissetmesen de diğer günler özellikle makattakiler icin cok acı cekebilirsin siğilin cok fazlaysa hepsini tek seferde alamayabilirler almaları icin hastaneye yatıp narkoz yemen lazım bi cok yer yatma parası almak için lokal yani bölgesel uyuşturmak yerine seni komple bayıltıp hastaneye yatırmayı istiyolar acısına dayanamazsın diyerek.Bi de bu ne kadar doğru bilmiyorum bana daha önce gittigim doçent dermatolog demişti koterde yakılırken sıçrayan yerlerde yenisi oluşabilir demişti.Şuanda özellerin hemen hepsi lazere geçmeye başladı zaten anestezi alıp dikişle kallkmanıza gerek yok