selam herkese.... çok üzücü ama yeni katılan arkadaşlar görüyorum...arkadaşlar vakit kaybetmeden siğillerinizi koterle yaktırın.alınan bu siğillerden tip tayini yapılıyor muhakkak tipinizi öğrenin.nedenmi ??? türkiyede bu konuda doktorlar çok bilgisiz.örneğin benim ilk siğillerim yakıldığında doktorum önemli olmadığını söyledi.ama ben araştırmalarımdan bunu bildiğim için...üniversite hast.de kalan siğillerim yakıldığında PCR (tipleme testi )özellikle istedim.bende üç tip birden çkıtı. tip16 en kötüsü bu hastalık yüzünden rahmim alındı....çok kötü bir dönemden geçtim....ve hala problemim var genital bölgemde sürekli bir kaşıntı ve yanma var...buna bi türlü çözüm bulamıyoruz.doktora gidiyorum ilaçlar veriyor ama geçmiyo...tekrar üniv. hast. gidicem...bakalım ne çıkıcak.
özetlersek:en acil şekikde koter olun, bağışıklığınızı yükseltin,siğilden tipleme testinizi muhakkak yaptırın, sık sık smear aldırın,temizliğinize dikkat edin,veeeeeeeeeeee elma sirkesini muhakkak yapın.tedavi edici aşı çıkıcak onun için hepimiz dua edelim....sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım...sağlıcakla kalın
Runya 7272 genital bolgemde kasinti var derken disinda mi yoksa icerde mi kasinti var birde akinti oluyormuyfu sende sari renkli bide ne gibi sikayetlerle gitmistin dr neyin vardi birde hpv dna yaptirdin mi su smaer gibi alinan dna testini yaptirmismiydin bide herkese soruyorum belki ama sizdeki sigil nasildi tarif edebilirmisin onumuzde ki hafta cumartesi gidecegim dr a ama zaman gecmek bilmiyir ve korkuyorum ben hpv dna yaptirdum bu en kotu tipleri bende cikmadi negatifti ama ne kadar guvenilir bir testir bu bilemiyorum tabi