Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Helin sen uzun zamandir bu forumdasin sana birsey soracagim cevrende arkafaslarin olsun yada bu forumdan cok oncelerden olsun tanidigin ve hala konustugun bu hpv yi gecirip atlatmis ve uzun zamandir cikmayan smaer testleri temiz cikan tanidiklarin var mi? Varsa bi anlatirmisin

Sitede tanıstıgım ıkı kısı var onlarınkı temız
Arkadaslarımından bahsetmıstım bıde onlarda evevıt vıtamın kullanıyor halen cok sukur onlarınkıde temız:)
Bır arkadasımda bebek sahıbı oldu tabı sezeryanla
Deger tum arkadaslarıma dogum yapan harıc hepsı ası oldu

Son düzenleme:
Peki bebegi olan arkadasinda hamileyken sigil cikmis mi ? Bide bu bahsettiklerin kisilerde ne kadar zamandir cikmiyor ?

Peki bebegi olan arkadasinda hamileyken sigil cikmis mi ? Bide bu bahsettiklerin kisilerde ne kadar zamandir cikmiyor ?

Bebegı olan arkadasımda Hamılelık donemınde cıktı doktoru koterle aldı her hangı bebege zararı olmadan tabı ıkı sene once. Sımdı cocuk buyudu halen cıkmadı
Bende zaten 2008den berı cıkmıyo
Bınarkadasımda 2009 da vardı koter olduktan hemen sonra asısını yaptırdık bıdaa cıkmıyooo
Bı arkadasım var oda 2009 da gecırdı o ası olmadı onda cıkmıyo

Bde bakıre olan vardı oda ası oldu ıkı senedır cıkmıyor

Bağışıklık Sistemi HPV'nin Yüzde 90'ını Temizliyor

HPV, cinsel yaşamı olan herkesin hayatının belli bir döneminde alabileceği bir virüs. Öyle ki kadınların yüzde 50’ye yakını bu virüsü alıyor ve haberleri bile olmadan HPV (Human Papilloma Virüsü) ile birlikte yaşıyorlar. Çünkü HPV vücutta herhangi bir belirti göstermeyebiliyor. Hatta yüzde 90’ı bağışıklık sistemi sayesinde temizleniyor. Virüs kadınların yüzde 10’unda ise rahim ağzı hücrelerinde değişiklere neden oluyor ve kontrol altında değilse bunların bir kısmı kansere dönüşebiliyor. İşte burada dikkat edilmesi gereken nokta, HPV virüsü ile karşılaşıldığında hemen “kanser oldum” paniğine kapılmamak ve düzenli doktor kontrolünde olmak. Unutmamalı ki HPV virüsü kapmak mutlaka kanser olmak anlamına gelmiyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, kadınların çoğunun hayatlarının bir döneminde karşılaşabileceği HPV virüsü ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

HPV ALMAK İÇİN MUTLAKA ÇOK EŞLİ OLMAK GEREKMİYOR
Çok eşlilik HPV alma ihtimalini artırıyor. Ancak zaman zaman bir kez cinsel ilişki yaşamış bir kadın bile HPV virüsü ile karşılaşabiliyor. Dolayısıyla HPV’nin belirli bir risk grubu bulunmuyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HPV’Yİ GENELLİKLE YOK EDİYOR
HPV virüsü ile enfekte olan kadınlar hemen kansere yakalandıkları kaygısına kapılıyorlar. Oysa bu kesinlikle yanlış bir düşünce, çünkü HPV sadece bir enfeksiyon. Rahim ağzı kanserlerinin yüzde 100’e yakını HPV kaynaklı oluyor. Ancak bu her HPV’nin kansere yol açacağı anlamına gelmiyor. Bir kadın hayatı boyunca birçok kez HPV ile karşılaşabiliyor. Bağışıklık sistemi de her seferinde bu virüsü ekarte edebilecek bir güce sahip. Bu durumda da HPV, rahim ağzı kanserine yol açmıyor. Ayrıca genital bölgesinde siğil oluşan kadınlar çoğu zaman “kanser miyim?” korkusu yaşayabiliyor. Oysa bu siğillerin yüzde 90’ı kansere dönüşmüyor ve çok kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor. Ancak bağışıklık sisteminin iyi çalışmadığı durumlarda HPV virüsü rahim ağzında bir takım değişiklikler yapmaya başlayabiliyor. Hücrelerde meydana gelen bu değişikliklerin ise mutlaka dikkate alınması ve doktor kontrolünde olması gerekiyor. Çünkü kontrol altına alınmadığında 10-15 sene sonra rahim ağzı kanseri oluşumuna neden olabiliyor.

HPV AŞISI İLERİ YAŞ KADINLARA DA YAPILABİLİYOR
HPV aşısı için ideal süreç cinsel hayatın henüz başlamadığı genç kızlık dönemi olsa da, her yaştaki kadın aşı olabiliyor. Ancak unutulmamalı ki aşı vücutta HPV varsa bu virüsün ortadan kalkmasını sağlamıyor, yani tedavi edici özelliği bulunmuyor. Genç yaş grubunda aşı yaptıranlar rahim ağzı kanserinden ve kanser öncesi değişiklerden yüzde 90 oranında korunabiliyor. İleri yaş grubunda veya daha önce HPV ile enfekte olanlarda ise eğer bağışıklık sistemi virüsü vücuttan temizlerse sonrasında tekrar HPV alınmasını engelliyor. HPV aşısının 2 farklı tipi bulunuyor. Bunlardan biri 2, diğeri ise 4 tipe karşı koruyuculuk sağlıyor. Her iki aşının içerisinde de en fazla kanser nedeni olan 2 virüs tipine karşı koruyuculuk bulunuyor. Ancak 4 tipe karşı koruyuculuğu olan aşı aynı zamanda kansere dönüşme ihtimali olmayan siğillere karşı da koruyuculuk sağlıyor.

70 YAŞINA KADAR SMEAR TESTİ YAPTIRMAYA DEVAM ETMELİ
Düzenli smear yaptıran kadınlarda rahim ağzı kanserine yakalanma riskleri çok düşük oluyor. Rahim ağzı kanseri görülme oranları 35- 40 ve 55- 60 yaş döneminde yükselme gösteriyor. Çünkü HPV enfeksiyonları en sık 20-25 ve 45-50 arasındaki yaş gruplarında alınıyor. Rahim ağzı kanserinin tek taraması smear’dir. Erken tanı için her kadının yılda bir kez smear testini yaptırması gerekiyor. Ancak smear testinde HPV teşhisi koymanın herhangi bir anlamı bulunmuyor. Önemli olan eğer varsa HPV’nin neden olduğu kanser öncesi evrelerden birini ortaya çıkartmak. Bu nedenle şüpheli durumlar görüldüğünde biyopsi ile tanı testi yapılıyor. Biyopside kanser öncesi evrelerden biri çıkması durumunda da küçük bir cerrahi tedavi gündeme geliyor. Kanser, HPV vücuda girdikten yaklaşık 10 – 15 yıl sonra ortaya çıkabiliyor. Yani bir kadın, 45 yaşında cinsel hayatı sona ermiş olsa bile 60 yaşına geldiğinde rahim ağzı kanseriyle karşılaşabiliyor. Bu nedenle her kadının 70 yaşına kadar mutlaka yılda

Helin alabama nikli biri buraya yazmis daha once kacinci sayfaya yazdigini hatirlayamiyorum nasil bulabilirim eger sen bulabilirsen buraya kopyalayabilirmisin yazdiklarini

kızlar merhaba,

iki haftadır vajinamın kenarları çok kaşınıyordu. regl olduğumda genelde olur diye pek aldırış etmedim. reglim bitti ama kaşıntım devam ediyor. dün bi kontrol edeyim dedim kenarlarda böyle çok küçük küçük incecik zayıf et benleri var. dün geceden beri ağlıyorum, uyuyamadım. yurtdışında öğrenciyim ve burada konuşulan dili bilmiyorum. doktora gideceğim yarın sabah. tek umudum doktorun ingilizce biliyor olması. bahsettiğiniz ilaçları da, çörekotunu da bulamıyorum. burda doğru düzgün yemek de yiyemiyorum çok beter durumdayım. böyle küçük küçük incecik ama çok kaşınan zayıf et beni şeklinde bu siğilleri geçirmiş olan var mı? Destek ve morale çok ihtiyacım var.

kızlar merhaba,

iki haftadır vajinamın kenarları çok kaşınıyordu. regl olduğumda genelde olur diye pek aldırış etmedim. reglim bitti ama kaşıntım devam ediyor. dün bi kontrol edeyim dedim kenarlarda böyle çok küçük küçük incecik zayıf et benleri var. dün geceden beri ağlıyorum, uyuyamadım. yurtdışında öğrenciyim ve burada konuşulan dili bilmiyorum. doktora gideceğim yarın sabah. tek umudum doktorun ingilizce biliyor olması. bahsettiğiniz ilaçları da, çörekotunu da bulamıyorum. burda doğru düzgün yemek de yiyemiyorum çok beter durumdayım. böyle küçük küçük incecik ama çok kaşınan zayıf et beni şeklinde bu siğilleri geçirmiş olan var mı? Destek ve morale çok ihtiyacım var.

canım geçmiş olsun...kaşıntıdan sonra tahriş olduğu için o tip kabarcıklar olur..hemen kendini üzme...doktora gitmeden belli olmaz.belki mantar olmuş olabilirsin.bağışıklığını eczaneden alabileceğin vitaminlerlede yükseltebilirsin...bol meyve ye.hijyene dikkat et.yeşil çay iç.elma sirkesini yap .o bölgeyi kaplıycak büyüklükte pamuga bolca sirke dök ve bekletebildiğin kadar beklet...ilk zamanlar zorlanabilirsin ama kesinlikle zamanla alışıyosun bunu düzenli yap...ama biran önce doktora git hiç zaman kaybetme

kızlar merhaba,

benimkide kaşıntıyla başladı malesef.umarım bu işten anlayan bi doktor bulursun.bazıları önceden teşhis edemiyormuş.bu forumda okumuştum daha önce.eğer hpv varsa önce onu tedavi ettirmelisin yoksa ek gıdalar tek başına fayda sağlamaz.

kızlar merhaba,

Nerede oldugunu bılemıyorum ama yurt dısındakı doktorlar daha bılgılıdır ısallah kı oyle tahmın edıyorm hemen eger sıgıl ıse koter yaptırmak ıstedıgını soyle
Sonrasında ıse asını olmalısın bırnust tıpe yukselmesı ıcın
Agda yapmmaaa sakın eldıven yada tek kullanımlık jılet makasla al o bolgeyı
Yogun c vıtamını ve bı tane ek vıtamınnhap kullan
Yaglı sekerlı tuketme cok yogun
Her gun portakal suyu ıc
Ilıskıde korun sıgıl varken de 3 5 ay gbı bekarsan
Ortak kullanım alanlarını havuz hamam wc kullanma oturaklı

canım geçmiş olsun...kaşıntıdan sonra tahriş olduğu için o tip kabarcıklar olur..hemen kendini üzme...doktora gitmeden belli olmaz.belki mantar olmuş olabilirsin.bağışıklığını eczaneden alabileceğin vitaminlerlede yükseltebilirsin...bol meyve ye.hijyene dikkat et.yeşil çay iç.elma sirkesini yap .o bölgeyi kaplıycak büyüklükte pamuga bolca sirke dök ve bekletebildiğin kadar beklet...ilk zamanlar zorlanabilirsin ama kesinlikle zamanla alışıyosun bunu düzenli yap...ama biran önce doktora git hiç zaman kaybetme

ay canım ya verdiğin destek ve moral için teşekkürler, az önce doktordan geldim. mikrop kapmışsın dedi. bir tane fitil gibi bir şey verdi. onu kullanıcam 6 gün kadar. perşembe de sonuçlarım belli olacakmış. doktor fitili ilk kullanımdan sonra etkili olur dedi. 500 mg baya güçlü bir şey zira. ama düzenli beslenme önerilerini mutlaka tutacağım, acil şifalar hepimize :)

benimkide kaşıntıyla başladı malesef.umarım bu işten anlayan bi doktor bulursun.bazıları önceden teşhis edemiyormuş.bu forumda okumuştum daha önce.eğer hpv varsa önce onu tedavi ettirmelisin yoksa ek gıdalar tek başına fayda sağlamaz.

doktor bakteri dedi işte test yaptı, perşembe test sonuçlarım belli olacak. bi tane de ilaç verdi bunun 6 günde bütün sıkıntıyı kesmesi gerekiyor dedi 500 mg'lık baya güçlü bir şey. kesmezse haftaya tekrar gidicem. Buradaki hastane çok güzel yahu. doktor çok nazik davrandı, ne sorduysam cevap verdi sağ olsun. askeri hastaneye gitmiştim.

Nerede oldugunu bılemıyorum ama yurt dısındakı doktorlar daha bılgılıdır ısallah kı oyle tahmın edıyorm hemen eger sıgıl ıse koter yaptırmak ıstedıgını soyle
Sonrasında ıse asını olmalısın bırnust tıpe yukselmesı ıcın
Agda yapmmaaa sakın eldıven yada tek kullanımlık jılet makasla al o bolgeyı
Yogun c vıtamını ve bı tane ek vıtamınnhap kullan
Yaglı sekerlı tuketme cok yogun
Her gun portakal suyu ıc
Ilıskıde korun sıgıl varken de 3 5 ay gbı bekarsan
Ortak kullanım alanlarını havuz hamam wc kullanma oturaklı

canım önerilerin için çok çok teşekkür ederim. doktorcuğum bakteri kapmışsın dedi. hpv mi değil mi bilmiyorum henüz ama burada aşı olamıyorum sanırsam. burda ağda olayı kalmadı ki her yere jilet vuruyodum zaten :/ vitaminleri de alacağım en yakında :) acil şifalar tatlım :) tek sorun burda alaturka tuvalet yok :D ve kaldığım yurtta tuvaletler banyolar ortak :/

Son düzenleme:
şuan mahvolmuş durumdayım helin.bugün kontrolüm var diye tüy dökücü krem kullandım dün.oda silleri mahvetti resmen pişirdi diyebilirim.şuanda tuvalete bile gidemiyorum çok kötü sızlıyo ki doktor bugün oraya o aleti sokup yumurtalarıma bakıcaktı.yarına erteledim randevuyu.inşallah yarına kadar düzelir biraz.moralim çok bozuk :(((

Ebruli 26 tuy dokucu krem kullanilir mi ya bazi ciltler cok hassas herkesin her dedigini yapma herkes ayni degil her vucut farkli reaksiyon gosterir sirke birine iyi gelir birine gelmez tuy dokucu kremde ayni heleki sigil varken asla jilette ayni sekilde kullanma bence en risksiz olan ameliyat eldiveni ile bakarak sigile zarar vermeden tek tek tuyleri koparmak baska hic bir sey yapma ve dr unu dinle derim ben tuy dokucu kremin tagris yapma gucu cok fazla ve dr gittiginde sigillerinden bir kacini aldirip patolojiye gondert kesinlikle hem sigil mi degil mi kesin ogrenirsin hemde tipini ogrenirsin bunu unut ma

şuan mahvolmuş durumdayım helin.bugün kontrolüm var diye tüy dökücü krem kullandım dün.oda silleri mahvetti resmen pişirdi diyebilirim.şuanda tuvalete bile gidemiyorum çok kötü sızlıyo ki doktor bugün oraya o aleti sokup yumurtalarıma bakıcaktı.yarına erteledim randevuyu.inşallah yarına kadar düzelir biraz.moralim çok bozuk :(((

valla ben de siğili ilk fark ettiğimde çok temiz değildim ama birşey olur diye korktum öylece gittim doktora ne yapayım en fazla doktor ne pis kız demiştir ama benim sağlığımdan önemli değil yani o şekilde dondurdu benimkini sonra da iyileşene kadar hiç bişey yapmadım .....

keşke almadan öylece gitseydin sende...

zaten yumurta takibi yaptırıyosan ultroson ile bakıyor doktor üstüne de bez ile örtüyorlar yani kıl felan fazla görmezdi doktor..yani üstün örtülü oluyo alttan alet sokuyor kıl görülecek bir durum yok

Son düzenleme:
Back
X