Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

bende geçen ay koterle aldırdım şimdi pürüzsüz hiçbirşey yok çok şükür umarım tekrar çıkmaz

bayan arkadaşlarımla bilgilerimi paylaşmak istedim.bu illet hastalık tıpta iki şekilde tedavi ediliyor.koter yada lazerle yakma yada dondurma işlemi.fakat çoğalıyor.ben çok uğraştım.genital bölge temizliğini asla jiletle yapmayın.bir arkadaşımın tavsiyesiyle birini aradım.aydında Erkut ceylan diye biri sağolsun hem bilgili hemde tecrübeli bir adam bana asıl siğil yumurtalarının tıpta tesbit edilemediği için hastalığı yok edemediklerini söyledi bi gntsiğiltem diye bi sprey gönderdi parfüm gibi sıkınca beyaz yerler çıkıyo bunların hepsinin yok edilmesi gerektiğini belirtiyor.görünen siğilleri nekadar yok edersek edelim yumurtaların canlanıp tekrar çıktığını söylüyor.şükür ben kurtuldum.bu rahatsızlık psikolojimide çok bozdu her kadının en geç senede bir smir testi yaptırması gerektiğini söylüyor.allah herkesi kurtarsın bu hastalıktan.

cnm cokk gecmiş olsun umarım hayatın boyunca karşılaşmassın bidaha tam olarak ne yaptığını yazabilirmisin sprey sıkıp sonrasında birsey yaptınmı ne kadar surede kurtuldun ve numrasını bizede yazarmısın rica etsem psikolojı bozulması az kalır yanında mah oldu resmen 6 aydır ugrasıyorum ve hep aynı dayanamıyorum artık

arkadaşlar hpv-dna testinde düşük riskli 6 ve 11 çıktı yüksek riskli de ise 35 ve 66 çıktı...doktor bu konuda bişey sölemedi ama aklıma takıldı yüksek riskli olan ile ilgili bilginiz varmı sizlerde kaç çıkmıştı?

kızlar ben 36 haftalık hamileyim 2 hafta sonra sezaryen ile doğum yapıcam siğillerim var doktorum sezaryen esnasında onlarıda yakarız dedi ama aklıma takılan bişeyler var şimdi benim lohusalıkta en az 20 gün kanamam olucak bu siğillerin yakıldığı yerlerin temiz tutulması kuru tutulması gerekmez mi benim tam vajina girişinde.yakma işlemi yaptıran arkadaşlar yakma sonrası zorlu mu geçiyor sizce ne yapmalıyım sezaryende yaktırayım mı? yoksa daha sonra mı tedavi olmalıyım...

Propolis

Su içinde tüketim ve kullanım: Ağız sağlığı için ekstraktından yarım litre suya bir tatlı kaşığı konup çalkalayarak bu sıvı ile gargara yapılabilir. Yine aynı sıvıdan sabah akşam birer yudum alınabilir. Bu sıvı kahve ya da meyve suyu gibi içeceklere de katılarak tüketilebilir.
Ekstraktın toz halinde kullanımı: Zevke göre propolis dozu direkt bala ya da yoğurda katılarak alınabilir.
Propolis şurubu: 75 gram bal, 5 gram propolis ekstraktı ve 20 gram ılık su karıştırılarak propolis şurubu yapılabilir.
Bal-arı sütü-polen-propolis karışımı: 1 kg bala 200 gram arı sütü, 200 gram havanda dövülmüş polen, 50 gram propolis ekstraktı katılarak yaz-kış tüketilebilecek, soğuk algınlığından, iltihabi hastalıklardan korunum veren, yaşama enerji ve gençlik katan bir iksir hazırlanabilir.
Deri üzerindeki sorunlu bölgelere (yara, yanık, siğil, sivilce, iltihap vb.) önce bala sonra propolise temas edilip parmaklar arasında yayılarak doğrudan tatbik edildiğinde en güçlü merhemlere oranla 4 kat daha hızlı iyileşme gözlenir.

kızlar ben 36 haftalık hamileyim 2 hafta sonra sezaryen ile doğum yapıcam siğillerim var doktorum sezaryen esnasında onlarıda yakarız dedi ama aklıma takılan bişeyler var şimdi benim lohusalıkta en az 20 gün kanamam olucak bu siğillerin yakıldığı yerlerin temiz tutulması kuru tutulması gerekmez mi benim tam vajina girişinde.yakma işlemi yaptıran arkadaşlar yakma sonrası zorlu mu geçiyor sizce ne yapmalıyım sezaryende yaktırayım mı? yoksa daha sonra mı tedavi olmalıyım...

Sezeryan sonrası kesınlıkle koterını olmalısın kanaman ıcın de Pamuklu gıy
Sureklı ıc gıyımını deyıstır utule
Banyondan cıkınca gunluk yıka temız tut kuru olması onemlı
Mesela ben satt bası. Havlu pecete deyıstıryordum
Agda yapma amelyat eldıvenıyle tuglerını al
Koter sonrası akıntın olucak çesme gıbı akar korkma. O yuzden havlu pecete ıdeal yada gunluk ped
Bır ıkı taneyse bısı olmaz
Cocuguda sutten kesınce muhakkak asınızı olun

Merhaba.Ben de dün doktora gittim ve siğillerimin olduğunu öğrendim.Koterle yakılması gerektiğini ve gardasil aşısını yaptırmamı söyledi doktorum.Ancak çok tedirginim.:43:

Merhaba.Ben de dün doktora gittim ve siğillerimin olduğunu öğrendim.Koterle yakılması gerektiğini ve gardasil aşısını yaptırmamı söyledi doktorum.Ancak çok tedirginim.:43:

Koterınızı olun
Asınızıda olun 1.2.ve 6.ayda olunucak asılarınız
Koter sonrası akıntınız olucak buyuzden pmauklu gıymenız gerekıyor ve sıze onerım ada cayı ıcın bu sırada
Onemlı olan kendınıze ıyı bakmanız yaklasık olarak her uc ayda bır bırakmak sartıyla bır ay evevıt yada apıkobaal. Vıtamın kullanın gunluk
Her meyve sebzeyı yogun tuketın
Asının koruma suresı 5 yıldır
Partnerınıze kontrol edın ondan da gecmıs olabılır
Havuz hamam vs yerlerden uzak durun. Bskasına aıt bısı kullanmayın denize girebılırsınız
Agda yaptırmayın. Lazere gıdın. Koter sonrası ılesme surecınden sonra
Nemlı olmasın genıtal
Eger kendınıze ıyı bakar ısenız cıkmaz ama dedım gbı esınız patrnerınız bı bakılsın. Erkeklerde bazen sadece tasıyıcı olabılır
Ortak wc de ayaktan yapın.
Surtunme yoluyla vs gecıyor.
Sorucanız bır sey olursa yazabılırsınız

bendede var. lazerle yaktirmayi dusunuyorum...

Lazer yontemı benım bıldıgım derıyı dondurma yontemı gbı bılıyorm emın degıl koter en saglıklı olan benım fıkrım
Lazer onerım tuylerde olur koter sonrası Agda yapılmamamsı gerekıyor jılette ole bunlar dagılmasına sebep etkenler

Koterınızı olun
Asınızıda olun 1.2.ve 6.ayda olunucak asılarınız
Koter sonrası akıntınız olucak buyuzden pmauklu gıymenız gerekıyor ve sıze onerım ada cayı ıcın bu sırada
Onemlı olan kendınıze ıyı bakmanız yaklasık olarak her uc ayda bır bırakmak sartıyla bır ay evevıt yada apıkobaal. Vıtamın kullanın gunluk
Her meyve sebzeyı yogun tuketın
Asının koruma suresı 5 yıldır
Partnerınıze kontrol edın ondan da gecmıs olabılır
Havuz hamam vs yerlerden uzak durun. Bskasına aıt bısı kullanmayın denize girebılırsınız
Agda yaptırmayın. Lazere gıdın. Koter sonrası ılesme surecınden sonra
Nemlı olmasın genıtal
Eger kendınıze ıyı bakar ısenız cıkmaz ama dedım gbı esınız patrnerınız bı bakılsın. Erkeklerde bazen sadece tasıyıcı olabılır
Ortak wc de ayaktan yapın.
Surtunme yoluyla vs gecıyor.
Sorucanız bır sey olursa yazabılırsınız

öncelikle teşekkür ederim.koteri cumartesi günü yaptırdım aşıyı da yarın yaptırmayı düşünüyorum.Doktoruma vitamin verecek misiniz dediğimde gereği yok dedi.Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum.Yarın smear testimin sonucunu alacağım.Şimdi bu yazdığınız vitaminleri söylesem mi acaba doktoruma.

öncelikle teşekkür ederim.koteri cumartesi günü yaptırdım aşıyı da yarın yaptırmayı düşünüyorum.Doktoruma vitamin verecek misiniz dediğimde gereği yok dedi.Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum.Yarın smear testimin sonucunu alacağım.Şimdi bu yazdığınız vitaminleri söylesem mi acaba doktoruma.

Doktordan daha ıyı bılıyorum bu konuda emınım eger daga once yazılarıma bakarsanız 50 yakın sıgıl mevcuttu bende cok arastırdım artı doktorum bu durumun vıtamınsız kaldıgın ve dırencın dustugu zamanlarda tekrarlaya bılcegını ve agdacıya havuza gıtmemem gerektıgını ısrarla soyledı
Bu kadar sıgıl aynı sekıld vıtamın le asıyla gıttı bıde kendıme cok ıyı baktım

yazdıklarınızı dikkatle okudum teşekkür ediyorum tekrardan.bugün de aşımı oldum en iyisi vitamini benim almam.doktorum hala bir şey söylemedi çünkü.Çok şükür smear sonucumda iyi geldi.İnş çıkmaz bir daha

Helin özellikle senden bu konuda bilgi alabilirmiyim.nekadar süredir siğil çıkmıuor sende.çok mutsuzum:(ömür boyu taşıcakmıyız bu hastalığı.smer testinin temiz olması hpv taşımadığımız anlamına gelmiyormuş.ama hiç mi atma ihtimali yok.

merhaba arkaşlar bende aynı durumdayım yalnız bu koteri anlamadım tam olarak nasıl bir tedavi yardımcı olursanız sonuxları naıl yakılıyromu bana doktorum burası çok hassas yakmayalım açsına dayanamssın dedi.... özel yapımbir krem kullanıyorum

Helin özellikle senden bu konuda bilgi alabilirmiyim.nekadar süredir siğil çıkmıuor sende.çok mutsuzum:(ömür boyu taşıcakmıyız bu hastalığı.smer testinin temiz olması hpv taşımadığımız anlamına gelmiyormuş.ama hiç mi atma ihtimali yok.

Merhaba gecmısolsun arkadasım
2008 de bende 10 sıgıl vardı sonra asıt dondurma krem vs derken uc ayda sıgıllerım ıse yaramadı cogaldı bır anda 50 yakın sıgıl oldu en son 15 gun arayla ıkı kere sıgılllerı koter oldum

Ikıncı koterde doktor ılk doz asımı hemen vurdu
Cervalıx oldum
Doktorum cervalıx olmamı onerdı bende alınan koter sırasında et parcaları patolojıde 6 /11 gosterıodu
Cervalıx bır ust tıpten koruyor gardesılı daha cok hpv olusumu olmayan bayan erkeklerde daha cok onerıorm benndedı
Bende cervalıx oldum ıste

Asının koruma suresı 5 yıl
Asınsonrası doktorum eger kendıne ıyı bakar ve kıs ayları olsun vs vıtamın kaybına ugramaz ısemmm ve hastalık 3ve 5 yıl da nuks etmesse atıcaktır vucut hpv dedı. Mart nısana dogru 5 yıl doluyor ıste
Her 6 ayda bır duzenlı sımear aldırıoyorm
Negatıf cıkıyor cok sukur
Hala vıtamın ıcerım
Aktardan dırencı yuksek tutan macun da tuket hazır tok karnına. Onerırım
Ilıskılerde korunnun muhahakkak

merhaba arkaşlar bende aynı durumdayım yalnız bu koteri anlamadım tam olarak nasıl bir tedavi yardımcı olursanız sonuxları naıl yakılıyromu bana doktorum burası çok hassas yakmayalım açsına dayanamssın dedi.... özel yapımbir krem kullanıyorum

Alallalal cok ılgınc

Oncelıkle koter yapılmadan once vis vis ıle uyusturuluyor yada dırek enjetor ıgne ıle vajen gırısı ıc duraklar sıgıl olan yerler uyusturuluyor

Kalem gbı. Bısı kablo baglantılı.
Uyusuluk sırasında doktor nesterle kesıyor sıgıllerı ustunede kanama yapmasın dıye elektırık. Yada yanmasını saglıyor
Uyusturduktan sonra hıssetmessın kı
Ne yanı uyusturmadan mı yapcaktır doktor degıstırın ole bısı olursa
Bazı oel hastaneler anestezi parası almak ıcın yapıyor bılgınız olsun
Yanı sızın doktorunuzz neonerıyor

yazdıklarınızı dikkatle okudum teşekkür ediyorum tekrardan.bugün de aşımı oldum en iyisi vitamini benim almam.doktorum hala bir şey söylemedi çünkü.Çok şükür smear sonucumda iyi geldi.İnş çıkmaz bir daha

Evevıt vıtamıne basla onerırım her uc ayda bır bırak bır ay

Back
X