Özge cnm, AHCC'yi getirtmedim. İlk çıktığı zaman internette deli gibi araştırma yaptım. Üniversite araştırmalarını buldum. Ancak ilk 3-4 ay içinde tedavi sonrası yeniden çıkmayınca, smearda temiz geldiği için sipariş verme düşüncesi oluşmadı bende. Devam etseydi yollarına bakardım sanırım.
Tip 16 ile ilgili de kafan rahat olsun canım. Tip 16 ve 18 minimum 12 ay maximum 18 ay içinde vücut tarafından atılıyor. Tabiki tek şart ile. Uygun tedavi... Şu kanserojen tipte hücre cümleni düzeltmek istiyorum. Kanserojen tipte hücre demek kanser demek. Tip 16 ve 18in kansere yol açması ise 10-15 sene süren bir süreç.
Hiç tedavi almadan Kanser yapıyormu? Bir ihtimal evet. Neden bir ihtimal dedim. Çünkü bu tipe sahip kadınlar tedavide almaz ise sadece %10u kansere yakalanıyor. Geri kalanında ise vücut virüsü yenerek rahim ağızında başlattığı değişimi geri toparlıyor.
Şimdi sende tip 16 var kanser olacakmısın? Hayır.
Çünkü artık kontrol altındasın. Zaten düşük bir ihtimal kansere dönüşmesi ama bu alınabilecek bir risk değil. Dolayısı ile İlk dönüşüm başladığında CIN1 seviyesinde doktor beklemek isteyecektir. Çünkü vücudunun buna tepki verip virüsü yenmesi yüksek ihtimaldir. Yenemez ve CIN 2'ye geçer ise risk almamak adına rahim ağzına leep yapılacaktır. Özetle derimiz üzerine yapılan koterin iceride yapılması... Böylelikle dönüşüme başlamış hücreler temizlenecek ve kansere dönüşme riski kalmayacaktır.
Bu süreç içinde gıdana dikkat edecek, vitamin ilaç takviyelerini alacaksın. Vücudunda bu iki sene içerisinde inşallah bu illeti yenmiş olacak...
Moralini yüksek tut, gez toz eğlen, çalışıyorsan aynen kafanı işle meşgul et... Çok sıkıntı etme geçecek.
Doktor sana tedavin bitti diyene kadar, 6 ay 1 yıl çıkmama durumu yaşayana kadar cinsel perhiz gerekmekte hem senin hemde partnerin için. Aksi takdirde devam eder durur.
Ancak ben daha büyük bir riske dikkati çekmek istiyorum kızlar. Tip 16 sahibisiniz ve aşağıda düşük ihtimalde olsa işler iyi gitmiyor. Yinede kanser olmadan kurtulma şansı var rahmi aldırarak. İşler çok kötü giderse bu operasyonla konu kapanır. LAKİN... Tip 16 ağız kanseride yapıyor ve malesef ağzımızda aldırıp kurtulabileceğimiz bir rahim yok. Ağız Boğaz ve Gırtlak Kanserinde korkunç bir artış söz konusu ve sorumlusu TİP 16. En ölümcül 2. kanser tipidir oral kanser.
Eğer tiplemenizde özellikle 16 ve 18 çıkmışsa (tip 16 %70inden sorumlu hpv kaynaklı oral kanserde) ömrünüz boyunca oral seksi hayatınızdan çıkarmanız hem kendi sağlığınız hemde partnerinizin sağlığı açısından hayati önem taşıyor. Vücudumuz oral bölgede de yüksek ihtimal ile HPV yi yeniyor ama düşük ihtimalli senaryo gerçekleşir ise çok acılı bir tedavi süreci ve kötü son bizleri bekliyor olacaktır.
Aslına bakarsanız Amerika'da yılda yüzbinlerce yeni HPV vakkası çıkarken, yılda sadece 11.000 oral kanser teşhisi konuyor ve bu 11.000'in %30u HPV kaynaklı. Bu demek oluyor ki vücut oralda da yeniyor ama kendinizde tip 16 18 olduğunu biliyor iken bile bile lades dememek lazım. Rahimde Kanserin K sinin yanına bile yaklaşmadan tedavi olunurken oral'da malesef öldürüyor.