Kizlar, hatirlayaniniz olur benim genital yanisira agzimda da var. Tip 16 üstelik. O kadar çok üzülüp paranoya yaptim ki hiv oldugumu da dusunmeye basladim. Böyle bogazimda lenf bezlerim falan sisti.. kasinmaya basladim. Hiv belirtisi olbilecek yaşadığım her seyi hesaba katip test oldum. Negatif cikti cok şükür. Ama o dönemde, yani suphelenip test yaptirma ve sonucunu alma dönemine kadar o kadar cok korktum ki hpvye sukreder oldum! Inanabiliyor musunuz? Agzimda olana bile!!! Şunu soyleyeyim, evet hpv zor. Tip6 olsa bile. Ama çözümsüz değil. Ve sizin isiniz bana göre cok daha kolay. Bana göre cok daha ozgursunuz... hastaligi vucudunuzdan atana kadar en azından opusebiliyosunuz mesela... ben bunu yapamam ve 34 yasindayim, dip not olarak belirteyim. Neyse, hiv le ilgili surecte o kadar yiprandim ki sigillerim costu. Hem vajina hem agzimda dil alti-üstü her yerde... simdi bunlardan kurtulmaya calisiuorum işin kötüsü, doktorlar agizdaki hpv konusunda cok tecrubesizler ver minik olan sigilleri gormezden geliyolar ve buyumelwrini bekletiyorlar.... ( bu arada korkmayin, agzinizda sigil ciktiginda hissediliyo,fakediluyo)
Yine de çözümü olan bi hastalik savasmaya devam diyorum. Hiv korkusu güzel bi ders oldu bana... aglayip dovunmenin bi faydasi yok bilakis bizim durumumuzda zarari var. Ve umutsuz cozumsuz sayilmayiz, ask hayatimiz sekteye ugradi ve agir yara aldi kabul... geri doner mi muamma :) ama hayatta başka seyler de var ve onlari yasayabilecek kadar saglikliyiz.